Czy Dieter śpiewa w You Can Get It?
-
riccardo1989
-
jkris
tutaj mozesz posluchac Laila w wersji live. oczywiscie zwrotki... refren spiewa Kohler i to leci z tasmy...riccardo1989 pisze:chciałbym zobaczyć jak na żywo zaśpiewał "Operator"hehe
http://www.youtube.com/watch?v=kca3U5dTnd4
a tu wspomniany operator i podobnie- refren spiewa Kohler z tasmy a live Bohlen zwrotki
http://www.youtube.com/watch?v=dsVscLMp-kA
a wracajac do tego, ze Bohlen podobno cos tutaj udowodnil to sie zastanawiam co? chyba tylko to o czym pisalem wczesniej- refreny spiewa Kohler a on prawie duszac sie, wymuszona chrypka zwrotki
a oto kolejne nagranie pokazujace jak swietnie spiewa Bohlen
http://www.youtube.com/watch?v=TrOhA3bkPbw
-
riccardo1989
-
jkris
no wlasnie o to chodzi. refrenow nie zaspiewal, bo to nie on je spiewa tylko Kohler.riccardo1989 pisze:a moim zdaniem niczego on nie udowodnił. zaśpiewał najgorzej wykonane momenty a te najlepsze - refreny to były dalej playbacki. mial udowodnić że potrafi śpiewaćale chyba w refrenach a nie zwrotkach
-
riccardo1989
- flipper_69
Kwestia wokalu Bohlena jest juz nudna. W końcu nie kto inny ale sam Bohlen opisał w swojej pierwszej książce sposób robienia tych chórków. No ale co tu dużo mówić, są tacy co wiedzą lepiej
Moje zdanie w tej materii nie ma nic wspólnego z uwielbieniem tego pana, bo generalnie jest z niego burak do kwadratu i kawał chama, o czym osobiście przekonał się moj kolega podczas koncertów MT w Polsce. Mit Pana B w moim przypadku już dawno upadł, ale nie można mu odbierać tego co jest jego a nie jakichś tam pomagierow i naśladowaczy.
- Pioetrek
- Kontakt:
Historii Operatora w wersji live nie znam ale podejrzewam, że Dieter chciał udowodnić, że potrafi zaśpiewać na żywo któryś ze swoich numerów. I zaśpiewał. Gdyby chciał udowodnić, że potrafi śpiewać refreny to by wybrał inną piosenkę. Tak uważam.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Malediwy
Temat jest nudny bo chyba oczywistą rzeczą jest to, że Dieterowi niespecjalnie wychodzi śpiewanie... Ale myśle, że nie za wokal kochają go fani.
Ja osobiście lubię jego głos. Dlatego też bardziej lubię albumy BS niż MT. Osobiście nie przeszkadza mi, że jest on "sztucznie upiększany" bo to też jest oczywiste. Ostatnio ktoś krytykował utwór Goodnight Merlin z albumu TEN. Mnie osobiście elektryzuje śpiewany wysoko przez niego refren i uważam, że brzmi wspaniale. Jeśli pomógł w tym komputer to wogóle mi to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, nie moge się nadziwić, że można z niczego zrobić tak coś wspaniałego...
I podsumowując. Dieter Bohlen nigdy nie będzie miał tych warunków co np. Edyta Górniak. I całe szczęście, bo pewnie nie mógłbym tego słuchać... A jeśli chodzi o piosenke OPERATOR live to zdecydowanie bardziej przeszkadza mi czerwona marynarka któórą ma na sobie Dieter niż jego słaby śpiew.
I jeszcze jedno. Czy Dieter jest chamem...???
Nikt chyba jeszcze o tym nie pisał ale według mnie Dieter kiedyś był całkiem inny niż jest dzisiaj. Każdy człowiek się zmienia. A myślę, że u Dietera ta zmiana następowała szczególnie w okresie od reaktywacji MT po pierwsze sukcesy niemieckiego projektu IDOL...
Ja osobiście lubię jego głos. Dlatego też bardziej lubię albumy BS niż MT. Osobiście nie przeszkadza mi, że jest on "sztucznie upiększany" bo to też jest oczywiste. Ostatnio ktoś krytykował utwór Goodnight Merlin z albumu TEN. Mnie osobiście elektryzuje śpiewany wysoko przez niego refren i uważam, że brzmi wspaniale. Jeśli pomógł w tym komputer to wogóle mi to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, nie moge się nadziwić, że można z niczego zrobić tak coś wspaniałego...
I podsumowując. Dieter Bohlen nigdy nie będzie miał tych warunków co np. Edyta Górniak. I całe szczęście, bo pewnie nie mógłbym tego słuchać... A jeśli chodzi o piosenke OPERATOR live to zdecydowanie bardziej przeszkadza mi czerwona marynarka któórą ma na sobie Dieter niż jego słaby śpiew.
I jeszcze jedno. Czy Dieter jest chamem...???
Nikt chyba jeszcze o tym nie pisał ale według mnie Dieter kiedyś był całkiem inny niż jest dzisiaj. Każdy człowiek się zmienia. A myślę, że u Dietera ta zmiana następowała szczególnie w okresie od reaktywacji MT po pierwsze sukcesy niemieckiego projektu IDOL...
Spokojem można kamień ugotować...
- calvados
Panowie,wy chyba pomyliliście strony.Ja wiem że DB jest oceniany róznie.Wiem Również iż miał on różne wpadki,ale widze ze dyskusja juz po raz kolejny zmierza do tego że ludzie piszą jaki to z Bohlena marny muzyk ,że nie ma głosu itp. I każdy stara się to udowodnić. Tak naprawde to zaczynam się zastanawiać czy czasem niektóre osoby nie uważają się za znacznie większych artystów i znawców muzyki od Bohlena. Więc radzę założyć własny zespół który osiągnie większe sukcesy niż MT,BS,CCC itd. razem wzięte. Zarobicie mnóstwo pieniędzy będziecie sławni i wielbieni przez tłumy jak Bohlen ,jeżeli ktoś jest w stanie to osobiście przeproszę tę osobę za moją zaniżoną dla niej ocenę. Jednak narazie nikt nie założył tu nowego Modern Talking! Dllatego uważam że niektórzy wygłupiają się udając krytyków i znawców i piszą steki wierutnych bzdur. Wiadomo ,że o gustach się nie dyskutuje więc to nie o to chodzi co się komu podoba ,ale jeżęli ktoś nie lubi DB niech zacznie pisać na forum naprzykład KRZYSZTOFA KRAWCZYKA albo Shazzy i tyle. A wpadki zdażają się każdemu piosenkarzowi czy aktorowi a media na nie polują i puszczają w świat,bo wystarczy popatrzeć na zdjęcia Pięknych aktorek jak Angelina Jolie czy Cameron Diaz zrobione przez papparazzi'ch w najmniej oczekiwanym momencie i na tej podstawie twierdzić ze to wszystko to mistyfikacja a tak naprawde to ochydne potwory.Myślę ,że z Bohlenem jest podobnie i miał pare wpadek ale wyjątek potwierdza regułę a Bohlen jest świetnym piosenkarzem ,kompozytorem i producentem
calvados
-
jkris
a ja mysle, ze to nie jest forum fanatykow oddanych Ojcu Dyrektorowi Bohlenowi tylko forum fanow Andersa i Bohlena.calvados pisze:Panowie,wy chyba pomyliliście strony.
Myślę ,że z Bohlenem jest podobnie i miał pare wpadek ale wyjątek potwierdza regułę a Bohlen jest świetnym piosenkarzem ,kompozytorem i producentem
i mysle, ze kiepski to pomysl aby kazdy przyjal Twoj punkt widzenia i jak motloch w moherowych beretach wielbil w nieboglosy Bohlena.
jezeli za wpadki potwierdzajace regule uznac jego wszystkie wystepy live to faktycznie- piosenkarz z niego swietny.
jesli jednak obiektywnie spojrzec na sprawe to kompozytor i producent swietny a piosenkarz slaby. mysle, ze mimo, iz Ty tak nie uwazasz to Bohlen akurat ma tego swiadomosc...
-
DySkietkaDS
Ja uważam, że "calvados" podchodzi dobrze do sprawy. Nie ma drugiego takiego producenta, kompozytora i piosenkarza jak Bohlen. (nie chcę tu obrażać Thomasa) Nawet Thomas nie jest taki świetny jak Bohlen chociaż ma wspaniały głos. Timabaland z tą swoją muzyką R'N'B. Inni producenci nie są znani tak jak Bohlen, a on jest naprawdę bardzo aktywny jeśli chodzi o muzykę. Nie będzie nigdy drugiego MT! Bo Krawczyk to nie Bohlen, bo Timbaland to nie Bohlen, bo ja to nie Bohlen i tysiąc innych ludzi na świecie to nie Bohlen. On jest jedyny w swoim rodzaju.
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja patrzę obiektywnie i dalej uważam, że Bohlen jest świetnym piosenkarzem - oceniam tak za zwrotki w np. Deeper Deeper, Thank God it's friday night, Taxi Girl, C'est la vie, Venice in the rain, This old town, Sister Cool, Wonderful World, Sexy Thing, Testamente D'Amelia, Read my lips, Is it a shame, Sad girl in the sunset, Don't tell me, I'm not that kind of guy, Love me on the rocks, Little Jeannie, Silent Water, i wiele innych.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Tomolo
Mi również głos i śpiew Dietera zawsze się podobał i nadal podoba. Live może i nie umie wspaniale śpiewać ale na płytach brzmi znakomicie. Może nie idealnie czysto ale ma w sobie to coś.
Co do w/w przykładów śpiewu na żywo Laila mu niezbyt wyszła ale w wykonaniu Operator jest właśnie to "coś".
Sam Dieter powiedział kiedyś w jednym z wywiadów mniej więcej coś takiego, że potrafi czysto zaśpiewać ale jego głos w pewnych tonacjach nie brzmi zbyt przyjemnie więc celowo go zmienia...
I jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na ten materiał (zauważony już na forum)
http://www.youtube.com/watch?v=y8mybSqu ... ed&search=
Oczywiste jest kto śpiewa w 30 sek. falsetem, ale czy zwróciliście uwagę na fragment wokalu na 3 min. i 26 sek. ?! Z pewnością nie słychać tam Medlocka ani też żadnego Kohlera
...
Do SIBow akurat nic nie mam, bo przez sentyment do brzmienia refrenów Blue System lubię ich posłuchać ale w zwrotki nie mają porównania ze śpiewem Dietera i tyle.
Co do w/w przykładów śpiewu na żywo Laila mu niezbyt wyszła ale w wykonaniu Operator jest właśnie to "coś".
Sam Dieter powiedział kiedyś w jednym z wywiadów mniej więcej coś takiego, że potrafi czysto zaśpiewać ale jego głos w pewnych tonacjach nie brzmi zbyt przyjemnie więc celowo go zmienia...
I jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na ten materiał (zauważony już na forum)
http://www.youtube.com/watch?v=y8mybSqu ... ed&search=
Oczywiste jest kto śpiewa w 30 sek. falsetem, ale czy zwróciliście uwagę na fragment wokalu na 3 min. i 26 sek. ?! Z pewnością nie słychać tam Medlocka ani też żadnego Kohlera
Do SIBow akurat nic nie mam, bo przez sentyment do brzmienia refrenów Blue System lubię ich posłuchać ale w zwrotki nie mają porównania ze śpiewem Dietera i tyle.
-
DySkietkaDS