Moving Heroes

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Witam. Dla mnie rewlacja a skojarzenia z MT moim zdaniem są jednoznaczne. Ta czarna nawet ma wzrok Thomasa :mrgreen:
Być może to siła sugestii ale jak tak sobie te panny idą w pewnym miejscu klipu to nieodnmiennie kojarzy mi się ten fragment z Atlantis is Calling... Blondi powinna jeszcze gitarę mieć :D
jkris

Post autor: jkris »

ja tez tu czuje jakies fotomontaze. piosenki jakosciowo pobne do Ashleya. moze gdyby zaspiewala to CCCatch to by mi sie podobalo a tak... czegos tu nie rozumiem, ani te panie ładne- (jakby powstale z przerobionych fotek z lat 80 Thomasa i Dietera) a przede wszystkim nie maja fajnego wokalu wiec dlaczego Bohlen chcial dac swoje nazwisko na ich plycie???
Awatar użytkownika
flipper_69

Moim zdaniem nie ma tutaj żadnych fotomontaży. Mozecie mnie zlinczować ale uwazam że to nowy projekt Bohlena a Jenier Belous to nowy pseudonim Dietera, Zresztą po rosyjsku inicjały są nie J.B. tylko D.B. Poza tym dokładnie się przyjrzałem okładce płyty. Każda osoba, która brała udział w zrobieniu płyty ma swoje zdjęcie i podpis. Przy zdjęciu Dietera podpis jest następujący:

Music and Lyrics by Jenier Belous
Executive Producer: Dieter Bohlen

Pytanie brzmi, gdzie sie podziało zdjęcie autora muzyki i słow? Fotki nie zdążył podesłać? Ergo: moim zdaniem Jenier Belous i Dieter Bohlen to ta sama osoba. :>
Wiem, że to trąca teorią spiskową, ale tak uważam. Przekonajcie mnie, że nie :D
Sami oceńcie
http://www.moving-heroes.ru/trec.htm
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Mi to też wygląda na nowy projekt Bohlena. Melodyjki są w jego stylu - tak z przełomu lat 80/90. Spokojnie większość z tych piosenek mogłabybyć odrzutami z albumów MT czy BS. A zatem - czyżby te dwie panie to była nowa, wschodnioeuropejska CC Catch?? :wink:

A "You are my angel" - mogłoby się równie dobrze znaleźć na kolejnym albumie MT. A teledysk trochę w stylu lat '80.

No i czemu akurat taki dziwny projekt? W Europie wschodniej eurodisco w stylu MT wciąż jest popularne. W Niemczech z takimi piosenkami zahaczającymi o dawny styl MT raczej nie miałby wielkich szans na sukces...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

flipper_69 pisze:Pytanie brzmi, gdzie sie podziało zdjęcie autora muzyki i słow? Fotki nie zdążył podesłać? Ergo: moim zdaniem Jenier Belous i Dieter Bohlen to ta sama osoba. Taaak?
Wiem, że to trąca teorią spiskową, ale tak uważam. Przekonajcie mnie, że nie
Przekonuję:
"Дуэт “Moving Heroes” – это Элен Альден – основной голос, и
Дженир Белоус – автор музыки и текстов всех песен и второй голос группы."
"Duet Moving Heroes - to Elain Alden, główny głos grupy i Jenier Belous (na polski będzie to Dżenir Biełous) - autor muzyki, tekstów i drugi głos grupy"
(żródło: http://www.moving-heroes.ru/index.htm na samym dole) ;)

Wszystko sprowadza się chyba do tego, co miałby jako "executive producer" robić przy płycie. Osobiście odpowiadać za to jak Jeo aranżuje nagrania i jak one te nagrania śpiewają? Wtedy to chyba byłby normalny producent... Może być tak, że Dieter załatwił im nagranie płyty w swoim studiu ze swoim teamem (Jeo robił ostatnie płyty MT, King i Leis-Bendorff robili tam chórki) nie biorąc w tym bezpośredniego udziału. Mam nadzieję, że wkrótce sam nam na te pytania odpowie.

PS. Z fotki wynika, że Dżenir to ta blondynka. Ona też pisze muzykę, więc jednoznacznie robi w zespole za Dietera. No to teraz tylko czekam, aż znajdzie się jakiś Siergiej, który zacznie kręcić z Elain :lol:
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
flipper_69

No fakt, poniosło mnie. Jenier Belous to ta blondi. W każdym razie i tak uważam, że to projekt Bohlena. Zrobił sobie damskie MT. Za dużo tam ludzi z jego ekipy.
jkris

wg mnie to one sa rownie paskudne jak Ashley, maja rownie paskudne jak on glosy a te piosenki nie mogly zostac "wypocone" przez Bohlena, bo sa ... paskudne...
amen
ps
to, co ta ładna inaczej blondyna ma na glowie powinno byc zakazane. alf zdechl kilka lat temu, no ale moze w Rosji dopiero teraz go odkryli :lol:
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

1. Czy ktoś ma może teledysk ściągnięty z tego Myspace?

2. Czy ma ktoś już może albumik? ;)

3. Czy wyszedł singiel do tego teledysku?

4. Z tego co wyczytałem - to nie jest pierwsza płyta tego zespołu?? Czy ktos wie coś o wcześniejszych produkcjach? Czy to jednak pierwsza płyta?
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Nie wiem czy te dziewczyny zrobia kariere,ale mnie sie podoba,moze wlasnie dlatego ze bardzo przypominaja poczatkowe MT. No a ta brunetka....hmmm ciekawa jestem czy Thomas widzial ten teledysk i co o nim sadzi hehe http://www.youtube.com/watch?v=HMRYBen24dw
przybylaczek

Post autor: przybylaczek »

A ja musze sie pochwalic, ze napisalem do nich maila i wysla mi plytke gratis! :D :D
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

Witam wszystkich bohlenomaniaków. :)

Czy jeszcze nikt z Was nie zauważył, że początek refrenu "You Are My Angel"... został wzięty przy zmianie ostatniego dźwięku pierwszej frazy z refrenu Jet AirLiner ? ;) .... nie wierzę :)

Ogólnie wolę takie nagrania od ostatnich smutnych piosenek dla finalistów DSDS - cenię wysoko co prawda ballady Didiego - ale za dużo tego było ostatnio jak dla mnie (może w przypadku Marka Medloka będzie to w końcu coś na co od dawna czekam).

Wracając do "Moving Heroes" w mojej opinii nie jest tak źle jak to opisuje Arek - owszem można by było jeszcze dopracować to i owo - coś tam poprawić, ale generalnie wreszcie coś szybkiego, co da się słuchać...

Pomstowaliśmy na SIB - że w większości to plagiaty nagrań Blue System.... tutaj jakiś wyraźnych plagiatów nie ma... oczywiście poza poszczególnymi dźwiękami - czego i też nie da się uniknąć - a przecież za to tak naprawdę właśnie kochamy tego rodzaju muzykę ;)

Dlatego ja jestem za... a nawet przeciw by wyszła kolejna płyta tego zespołu po "Golden Times" :)

A poza tym wszystko jest kwestią sugestii - czy większość z nas - gdyby Dieter był autorem muzyki i tekstów - nie powiedziałaby:

TAK TO JEST NARESZCIE TO ;) ?

- a że jest tylko producentem wykonawczym narzekamy, że to nie jego muzyka... itp. itd... więcej optymizmu :) - o przepraszam - optymizmu w końcu bohlenomaniakom nie brak - więc powiem tak, jak to było w kultowym "Rejsie" - jeszcze więcej optymizmu zatem nam wszystkim życzę :)

Pozdrawiam :)
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Po wysłuchaniu tego w całości i dobrej jakości nagrania straszą trochę mniej. Kilka ma nawet przyjemne brzmienie. Gorzej natomiast z wokalami. Mniejsza o to, że śpiewają w jakiś dziwny sposób (zwrotki Golden Times... producent miał wtedy przerwę na kawę?), ale poraża momentami ich angielski. Szczególnie w Happy Birthday dały popis :roll:

Fajne są natomiast chórki (szczególnie momentami w Love And Magic) - na co komu Kohler i spółka, skoro jest Billy King ze swoją ekipą? :mrgreen:
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Mnie osobiście nie podają się przede wsyzstkim same dziewczynyu. No i zdecydowanie wokal nie w moim guście. Ale jeśli chodzi o sam utwór, to gdybym usłyszał np. wersję instrumentalną to pewnie by mi podobał...
Spokojem można kamień ugotować...
jkris

Malediwy pisze:Mnie osobiście nie podają się przede wsyzstkim same dziewczynyu. No i zdecydowanie wokal nie w moim guście. Ale jeśli chodzi o sam utwór, to gdybym usłyszał np. wersję instrumentalną to pewnie by mi podobał...
no wlasnie, a juz najlepiej zeby zaspiewala to CCCatch ;-)
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Gdybys slyszal wersje instrumentalna pewnie wogole nie zwrocilbys na nia uwagi :lol: ble...ble...ble...
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Super muza , super video do Youare my angel , szczególnie boska jest końcowka gdy anioly odjeżdżaja szybko BMW!!! Razi trochę akcent dziewczyn ale song jest pozatym naprawdę super! Ten damski MT to chyba najlepszy projekt jaki pojawił sie w tym roku- takie jest moje zdanie.
ODPOWIEDZ