Remiksy Modern Talking w stylu lat 80.

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Prophet5 pisze:I tak właściwie może zostać, tylko werbel masz już brzmieniowo w latach 90-tych, nie 80-tych.
Ano właśnie, bo ten TR-808 z "Alone" strasznie spod spodu wyłazi :-/ A ten "80's" chyba nieco przekompresowałem. A jak ze słyszalnością wokalu? Bo moim zdaniem wyszedł za cicho, ale więcej nie mogłem dać ze względu na to, że wtedy zbyt mocny stałby się oryginalny podkład...

Co ciekawe, werbel jest ten sam, co we wszystkich pozostałych nagraniach - tylko widocznie naprawdę przewaliłem kompresję.
Wzorem stylistycznym dla tego akurat nagrania były balladki Chrisa Normana z "Some hearts are diamonds".
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

adamstan pisze:
Prophet5 pisze:I tak właściwie może zostać, tylko werbel masz już brzmieniowo w latach 90-tych, nie 80-tych.
Ano właśnie, bo ten TR-808 z "Alone" strasznie spod spodu wyłazi :-/ A ten "80's" chyba nieco przekompresowałem. A jak ze słyszalnością wokalu? Bo moim zdaniem wyszedł za cicho, ale więcej nie mogłem dać ze względu na to, że wtedy zbyt mocny stałby się oryginalny podkład...

Co ciekawe, werbel jest ten sam, co we wszystkich pozostałych nagraniach - tylko widocznie naprawdę przewaliłem kompresję.
Wzorem stylistycznym dla tego akurat nagrania były balladki Chrisa Normana z "Some hearts are diamonds".
Rzeczywiście masz wysoką wartość skuteczną RMS, ale to nie przeszkadza, zważywszy na współczesne realizacje. I tak od większości komercyjnych produkcji jest ciszej. ;-)

Wokal jest dobrze położony, nie jest moim zdaniem za cicho. Technicznie na pewno nie, a reszta, to kwestia gustu. Jest to jedna z lepszych Twoich realizacji, jeśli o niego chodzi, w innych bywało gorzej.

A werbel zwyczajnie ma jasny ogon reverbu i stąd wrażenie, jakby pochodził z lat 90-tych. Przynajmniej, jeśli chodzi o produkcje Dietera, bo inni (Bad Boys Blue, Depeche Mode, Pet Shop Boys), to i w l. 80-tych takowy miewali.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

A zatem, podsumujmy projekt. Tracklista 'nowego starego' albumu MT wygląda następująco:

1. When the sky rained fire
2. Mystery
3. I'm no Rockefeller
4. Why does it feel so good
5. TV makes the super star
6. Mrs Robota
7. How you mend a broken heart
8. Everybody needs somebody
9. Witchqueen of Eldorado
10. Should I, Would I, Could I
11. If I...
12. Who will love you

Czas całkowity - 49:01

I co teraz? Kasować z wrzuty i słać do BMG? Zostawić tak jak jest?
Na jakichś wielkich pieniądzach mi nie zależy, natomiast z drugiej strony fajnie z pewnością byłoby, gdyby takie wydawnictwo się oficjalnie ukazało... Ale nie chciałbym dopłacać do całego interesu... no i w przypadku braku chęci wydania tego przez kogokolwiek raczej nie będzie już powrotu do wystawienia tego na serwisie typu wrzuta, bo będzie od razu wiadomo kogo za to ścigać...

Doradźcie...
Awatar użytkownika
steven
Kontakt:

Post autor: steven »

Witam!
Dawno sie nie odzywalem, ba az wstyd sie przyznac, ale nawet zaniedbalem troche dzialke MT i TA, ale po wejsciu do tego topicu juz wiem, ze pozostane i bede bacznie sie przygladac projektowi. Pomysl naprawde swietny! Ostatnio zastanawialem sie sam nad tym co sie dzieje na stronach o MT i jak to powoli przymiera smiercia naturalna (no moj portal powoli rowniez :( ). A tu bach! Jak Feniks z popiolow wylonily sie piosenki ala lata 80-te. Nooo moi drodzy - jedyne co moge powiedziec to brawo! Jestem pelen podziwu i uznania!
Co do samej kwestii upublicznienia - wydaje mi sie ze z BMG bedzie ciezko sie dogadac. Niestety, ale tam panuja uklady i ukladziki, i jesli nie bedzie sie dobrze sprzedawac (czytaj: nie bedzie z tego kasiory) to raczej nie ma szans na powodzenie. I nie pisze tego by zdolowac autora, lub wam podciac skrzydla, lecz nie ma co sie oszukiwac - bedzie ciezko. Choc gleboko w glebi duszy milobyloby trzymac w reku album mojego ulubionego zespolu, z niespotykanymi remixami, okladka wlasnego projektu ( a co! :) ) i nazwiskami osob, z tego forum (ogolnie spolecznosci MT), ktore przyczyniliby sie do tego ;-]. Dokladajac do tego wlasny portal - to by bylo cos!
You can win, If You want - chcialoby sie rzec, wiec probujcie! Ja moge was wspierac i pomagac, na tyle n aile ebde mogl! ;)
Acha i prosimy o wiecej :D

P.S. Moze male odmlodzenie mt translations wraz z 30-sek probkami? ;]
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

No cóż - oficjanie wydanej CD z Twoimi remixami nie spodziewam się. Od końca lat 90 bardzo wiele osób robi nowe remixy utworów Bohlena, i to naprawdę sporo z nich to "perełki". Co niektórzy wysyłali swoje dzieła do Dietera czy wytwórni płytowej - i nic się do dziś nie ukazało nakładem BMG. Jedynie co możesz zrobic to rozprowadzac tą płytę wśród fanów pobierając jakieś mały zwrot za zużyty materiał do produkcji tej płyty. Za same piosenki raczej nie pobieraj kasy bo możesz miec problemy.
Zawsze możesz spróbowac z wytwórnią, ale jak wspomniałem, mimo iż od lat powstają różne mixy to nic z tych prac oficjalnie się nie ukazało.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Pkmodern pisze:Jedynie co możesz zrobic to rozprowadzac tą płytę wśród fanów pobierając jakieś mały zwrot za zużyty materiał do produkcji tej płyty.
Ale to również tylko do momentu, gdy o płytę nie 'poprosi' agent ZAiKSu czy ZPAV... bo w zasadzie dopóki nie wniosę jakichś tam opłat i nie uzyskam licencji, to na dobrą sprawę wogóle nie mam prawa rozpowszechniać tych nagrań - czy to zarobkowo czy nie... Na wrzucie są w miarę bezpieczne, bo raczej nikomu specjalnie nie zależy żeby tam grzebać i ścigać, ale już sprzedaż płytki mogłaby być potraktowana jako "piractwo", jeżeli (nie)odpowiednie osoby by się o tym dowiedziały...
Mefistofeles

Post autor: Mefistofeles »

adamstan pisze:Oto ostatni kawałek z nieistniejącego 'albumu' - How you mend a broken heart

http://adamst.wrzuta.pl/audio/dTBdvoJVVp/

Nie jestem do końca zadowolony z tego nagrania, ale na razie nic wiecej nie da sie wycisnac. Zapraszam do odsluchu i komentowania.
Super! Mi się podoba :D
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

adamstan pisze:Oto ostatni kawałek z nieistniejącego 'albumu' - How you mend a broken heart

http://adamst.wrzuta.pl/audio/dTBdvoJVVp/
Świetna piosenka!! Fajnie ją przerobiłeś :D
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Lata 80-te pewnie i tak nie wrócą, bo dzisiaj ludzie mają inną duszę. Mało prawdopodobne, że ktoś ten projekt kupi. Ale przytoczę tekst dobrze znanej nam wszystkim piosenki:
"Don't, don't give up
Count to ten
Start again"
Może jednak coś w tych Dietera tekstach jest :wink:
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

no no fajne :D :D :D tak 3m
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Modry Ptok

Post autor: Modry Ptok »

Hej nie wiem czy ja nie widzę, ale chyba nie ma piosenki "If I..." na "wrzucie" a podałeś ją na "swoim" albumie. 8) Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Nie ma? hmm... mam wrażenie że podawałem też link do tego nru. Jeśli nie ma - wrzucę jutro.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
Awatar użytkownika
Peter

Re: Jak brzmiałaby "Witchqueen of Eldorado" 20 lat tem

Post autor: Peter »

Fajna sprawa ze stylizowaniem współczesnych utworów na lata osiemdziesiąte. Whichqueen of eldorado brzmi całkiem nieźle, choć ma trochę za mocny beat. Mnie się bardziej podobają: I'm no Rockefeller (przypomina trochę Bells of Paris), Mystery, a When the sky rained fire a zwłaszcza Who will love you like I do to już klasa sama dla siebie. Masz niezły talent.
Awatar użytkownika
izabela

Re: Jak brzmiałaby "Witchqueen of Eldorado" 20 lat tem

Post autor: izabela »

Ja tą piosenkę znalazłam przez przypadek na wrzucie. Czytając że ją przerobiłeś , chłopie udało Ci się , kapitalne :] :] :D :D , dodam ,że oczywiście ją zciągnęłam.Pozdrawiam wszystkich
ODPOWIEDZ