Songs Forever
-
kasiek208
Re: Songs Forever
A This Time? W sumie to na tej mi o wiele bardziej zależy... Ale z tego co widze to chyba sie jej nigdzie nie doczekam:/
- Daniel
http://merlin.pl/This-Time-The-19th-Alb ... 61708.html
Nie za tanio, ale jesli ktos ine moze sie doczekac...
Nie za tanio, ale jesli ktos ine moze sie doczekac...
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Już za kilka dni ukaże się specjalne wydanie tej płyty:
Songs Forever (Diamond Edition)
Songs Forever (Diamond Edition)
Kod: Zaznacz cały
http://www.buch.de/shop/home/rubrikartikel/ID15967960.html?zanpid=1157372607314538496MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Ciekawe czym też sie będzie różniło od poprzedniego?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo możliwe, że jedynie okładką... Edel robił już wcześniej takie reedycje:
http://www.moderntalking.pl/cc/index.ph ... a=sk16.htm
http://www.moderntalking.pl/cc/index.ph ... a=sk16.htm
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Gdyby tak było to nie widze sensu takiego posunięcia. Chyba, że nakład Songs forever się już wyczerpuje.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- MichałT
SzkodaArCrack pisze:W trackliście bez zmian.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- MichałT
Songs That Live Forever - jedyny premierowy utwór na płycie. Bardzo udana kompozycja
Cry For Help - może być, ale jak dla mnie zbyt smutny
For Your Eyes Only - melodyjna i łatwo wpadająca w ucho kompozycja (w Bondzie o tym samym tytule) - mi się jak najbardziej podoba
Have I Told You Lately - mimo, że trochę bardziej wolę wersję Roda Stewarta, tą też uważam za bardzo udaną (z takim refleksyjnym klimatem
)
All Around The World - jak dla mnie świetny cover Lisy Stansfield, a gdyby taki duet
...
Some People - może być
Tell It To My Heart - bardzo melodyjny refren (ileż razy złapałem się na jego nuceniu
.....)
Do You Really Want To Hurt Me ? - jak dla mnie jeden z najlepszych coverów na płycie, oczywiście od razu wyobraziłem sobie duet z Boy'em George'm
Is This Love ? - moim zdaniem ta kompozycja świetnie brzmi w swingu
Polecam także wersję Whitesnake, naprawdę warto
Sweet Dreams - to już naprawdę typowy swing (np. w tle ktoś "pstryka" palcami). Cover jak dla mnie całkiem udany, choć oczywiście nie da się porównać z wersją Annie Lennox
Arthur's Theme - co ja poradzę, że mi się podoba
You're My Heart You're My Soul - od początku ten cover mi się podobał
tyle, że nie mogę skojarzyć kto śpiewał go w oryginale.....
True - myślałem, że to jakaś mało znana kompozycja a po odtworzeniu, okazało się, że to przecież cover znanej piosenki Spandau Ballet... mimo, że utwór brzmi dość dziwnie bez saksofonu, to (co ja poradzę
ale) mi się podoba
Songs That Live Forever (Grand Prix Version) - bardziej mi się podoba, niż ta otwierająca album. Ta niesie jeszcze większą energię o piosenkach, które żyją na zawsze

Album utrzymany jest w refleksyjnym klimacie z ciekawie dobranymi coverami i piosenkami które żyją wiecznie
Ciekawie co przyniesie nam kolejny album Thomasa
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Cry For Help - może być, ale jak dla mnie zbyt smutny
For Your Eyes Only - melodyjna i łatwo wpadająca w ucho kompozycja (w Bondzie o tym samym tytule) - mi się jak najbardziej podoba
Have I Told You Lately - mimo, że trochę bardziej wolę wersję Roda Stewarta, tą też uważam za bardzo udaną (z takim refleksyjnym klimatem
All Around The World - jak dla mnie świetny cover Lisy Stansfield, a gdyby taki duet
Some People - może być
Tell It To My Heart - bardzo melodyjny refren (ileż razy złapałem się na jego nuceniu
Do You Really Want To Hurt Me ? - jak dla mnie jeden z najlepszych coverów na płycie, oczywiście od razu wyobraziłem sobie duet z Boy'em George'm
Is This Love ? - moim zdaniem ta kompozycja świetnie brzmi w swingu
Sweet Dreams - to już naprawdę typowy swing (np. w tle ktoś "pstryka" palcami). Cover jak dla mnie całkiem udany, choć oczywiście nie da się porównać z wersją Annie Lennox
Arthur's Theme - co ja poradzę, że mi się podoba
You're My Heart You're My Soul - od początku ten cover mi się podobał
True - myślałem, że to jakaś mało znana kompozycja a po odtworzeniu, okazało się, że to przecież cover znanej piosenki Spandau Ballet... mimo, że utwór brzmi dość dziwnie bez saksofonu, to (co ja poradzę
Songs That Live Forever (Grand Prix Version) - bardziej mi się podoba, niż ta otwierająca album. Ta niesie jeszcze większą energię o piosenkach, które żyją na zawsze

Album utrzymany jest w refleksyjnym klimacie z ciekawie dobranymi coverami i piosenkami które żyją wiecznie
Ciekawie co przyniesie nam kolejny album Thomasa
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- marian123
Raczej nic ciekawego
- Adi
Mi się ten repertuar podoba pomimo jego odmienności, choć nie jest on do zabawy a raczej do spokojnego słuchania wieczorkiem z książką i lampką wina
Pasuje zwłaszcza w jesienne, polskie klimaty. Do tego dorzuciłbym nastrojowe ballady Georga Michaela na drugim CD w wieży. ![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- MichałT
Rzeczywiście, jego ballady są naprawdę cudowne. Jedną z moich najukochańszych jest Kissing A FoolAdi pisze:Do tego dorzuciłbym nastrojowe ballady Georga Michaela na drugim CD w wieży.![]()
Do cudnych ballad, zaliczyłbym jeszcze kompozycje Barry'ego White'a - niesamowity głos i cudne aranżacje.
Gorąco polecam - zarówno Thomasa, jak i George'a i Barry'ego - niesamowite przeżycie - gwarantowane*

I to (obok utworów Thomasa i Dietera
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
* Oczywiście tylko przy słuchaniu na dobrym sprzęcie, oddającym w pełni wszystkie "smaczki", "dźwięki" i pełną wartość aranżu tych pereł
PS Przepraszam za lekką "odskocznie" od tematu
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Gasolina91
- Peter
Szczególnie polecam A differnet corner - chyba mało kto zna ten cudowny utwór, a sam George powiedział, że mu się ten kawałek podoba bardziej niż Carless Whisper. Na prawdę rewelacyjny utwór, chyba nawet lepszy niż wszystkie ballady George'a.Adi pisze:Do tego dorzuciłbym nastrojowe ballady Georga Michaela na drugim CD w wieży.
Barry White może też być. Choć nie specjalnie mnie interesuje jego dyskografia, ale ładny ma głos.MichałT pisze:Gorąco polecam - zarówno Thomasa, jak i George'a i Barry'ego - niesamowite przeżycie - gwarantowane*
A album Thomasa jest naprawdę fantastyczny, tyle wspaniałych kawałków, które w oryginalnych aranżacjach mi się nie podobało
- MichałT
Może wszystkie jego piosenki nie są tak bardzo genialne (choć większość jest świetnaPeter pisze:Barry White może też być. Choć nie specjalnie mnie interesuje jego dyskografia, ale ładny ma głos.
Wydaje mi się, że była to Sheena EastonPeter pisze:Bardzo mi się też podoba For your eyes only, choć nie wiem, kto to w oryginale śpiewał.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż