Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

a wg mnie to klasa ojjj i głos thomasa też :D :D :D poza tym trafiłam wreszcie ich w radiu :D :D :D i to dość starą piosenkę którą lubię czyli Don't Give Up i normalnie mam radochę. poza tym kiedyś nie znałam ich a że poznałam ich jak byłam bardzo mała, to nie wiedziałam co to za muza co to za zespół. i tak ta muza za mną chodziła miałam ją w głowie i dopiero jak już byłam troszkę większa (ale wciąż jeszcze mała) to zobaczyłam jakąś piracką kasetę gdzie był znajomy mi tytuł ale nie byłam jego pewna jednak chciałam to sprawdzić i kupiłam kasetę. Okazało się że to ta piosenka i ten zespół co tak mi się podoba pirat to nie było to samo co oryginalna piosenka ale musiał mi na długo starczyć. poza tym moja siostra kiedyś miała modern talking na kasecie więc powiedziałam jej że nie mam czego słuchać i wzięłam te wszystkie kasety od niej w końcu znalazłam te właściwą kasetę ale był mały problem nie wiem co ona z tą kasetą wyprawiała. ona miała przerwaną taśmę :cry: :cry: :cry: ale się uparłam i uznałam że muszę coś z tym zrobić i wzięłam ją rozkręciłam i delikatnie tę taśmę podkleiłam i zaczęłam słuchać pamiętałam większość utworów jak się potem okazało a przez te pęknięcie taśmy miałam zwichrowaną piosenkę with a little love i to też musiało mi na jakiś czas wystarczyć ale już nie na aż tak długo, potem moja ciotka miała kolejną serię nagrań modern talking i znowu wzięłam od niej ... i tak się zaczęło

teraz mam już wszystkie piosenki na płytach, tak mi się ta ich muza podoba że musiałam pozdobywać te wszystkie albumy bo te dwie kasety już się zdzierać zaczęły :D :D :D tak namiętnie słuchałam i nadal słucham oraz oglądam koncerty pobrane z internetu oraz to dvd ze wszystkimi teledyskami no i mam też kupę zdjęć tapet no i jest super :D :D :D

gdyby to był kicz to nie słuchała bym ich tak długo i namiętniue :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubisz MT

Post autor: Peter »

Modern Talking to klasa sama dla siebie. To przecież disco najwyższego gatunku, a Modern Talking uwielbiam za cudowne aranżacje takie jak w With a little love, Slow motion i There is too much blue in misssin' you i wiele innych, cudne melodie, znakomite tempo utworów, słodki wokal Andersa i te chórki nie zależnie przez kogo śpiewane, choć ja najbardziej lobię jak śpiewa je Corleis.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ja kocham Modern Talking. To jest fantastyczny zespół :D. W piosenkach Modern Talking jest coś magicznego, wyjątkowego. Trudno to opisać słowami. Jak mam zły humor to puszczam sobie jakąś piosenke Modern Talking to odrazu mi się humor poprawia :D Każda piosenka Modern Talking mi się podoba, ale szkoda, że Dieter Bohlen i Thomas Anders już razem nie śpiewają :( :( :(
Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Krystian92

Post autor: Krystian92 »

W przypadku MT prosi sie o więcej ale cuż rozpadło sie :/ A lubie za to że mi zawsze towarzyszy od 1998 roku i jeszcze za różnorodność . Bohlen to jednak mimo charakteru jest geniuszem :D
Awatar użytkownika
Peter

Jakoś tu nie umie znaleźć Marka Ashleya :lol: Tak bardzo cenią jego dokonania :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Ashley wydał chyba jeden album i multum singli... gdyby znalazł się na tej liscie, to każdy jego singiel/album nalezałby do przebojów dzisiecioleci :D
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Peter

Czy ktoś wie ile płyt sprzedała grupa Systems in blue?
A wracając do tematu Modern Talking to klasa w zarówno w porównaniu z Markiem Ashleyem (parodia), Patty Ryan (to samo), Talking System (kicz), jak i w porównaniu z Celine Dion, Madonną, The Beatles (cenieni wykonawcy).
Awatar użytkownika
krystian395

Post autor: krystian395 »

ja kocham MT za muzykę która tworzył Dieter i super głos Thomasa jak ja go słyszę choćby w telewizji to serce mi podchodzi do gardła to jest coś pięknego :D
You are not alone - I'll be there for you........
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Dla mnie osobiście MT to owszem, jest pewnego rodzaju kicz, w potocznym rozumieniu tego słowa. Ale co z tego, kiedy mi się taki kicz podoba? :lol: Teksty także są żenujące i porażają beztroską grafomanią (ale to akurat jest specjalność 3/4 piosenkarzy i zespołów ze wszelkich krajów i epok muzycznych, więc żadna nowość), lecz nie przywiązuję do tego wielkiej wagi. Uważam bowiem, iż jest to muzyka typowo użytkowa, a takiej można pozwolić na wiele. Nie chodzi o to, by przeżywać piękno metafor użytych przez autora tekstu, czy też zachwycać się niecodziennym przeslaniem.. Piosenki MT maja być łatwo przyswajalne, chwytliwe, i takie też są. Za to je lubię. Za bezpretensjonalność - nieudawanie czegoś, czego nie ma (jak niektórzy w życiu się nie przyznają do swojego pseudo-artyzmu). Nawet może trochę mnie rozczulają te beznadziejne teksty.. są tak uroczo i niewinnie denne. :mrgreen: Lubię MT za diabelnie chwytliwe melodyjki, które - złośliwe bestyje, jak się przyczepią, to cały dzień chodzą za człowiekiem.. :] Za to, że wysłuchanie kilku ich kawałków wprowadza w dobry nastrój (do dołowania się mam inną muzę, przydatną w takich wypadkach). Za charakterystyczne chórki śpiewane falsetem. Za ładny, miły, sympatyczny wokal Thomasa Andersa (bardzo ładna barwa głosu, niezwykle przyjemna w odbiorze), i za brak idiotycznych manier w śpiewaniu (sztuczne pseudochrypki, wydzieranie się). Tak, za ten głos chyba najbardziej lubię MT - to moja muzyczna "słabość" - przede wszystkim zwracam uwagę na głos, jak mi nie odpowiada, to muza fru do kosza. :lol:
Kwestie wizualne to drugi plan - wg mnie muzyka z lat 80 jest świetna ..do słuchania, broń boże do oglądania. :lol: MT także nie jest wyjątkiem (te fryzury.. stroje... słabo się robi.. :lol: ). Co prawda lata 90 i obecne przyniosły znaczącą (bardzo :> ) poprawę, ale dla mnie to nadal drugoplanowe sprawy. I tak MT głównie słucham, nie oglądam (no, wyjątek, bardzo przyjemny dla oka: Sopot Obrazek ).
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

modern talking ma to do siebie że NIE da ludziom badziewia jak większość gwiazd z dzisiaj jak by modern talking istniało do dzisiaj to telewizja
waliła by drzwiami i oknami do domu Thomasa i Dietera na wywiad
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jeśli się patrzy obecnie na MT to dla wielu to kicz ale w latach 80. oni byli wielkimi gwiazdami!!! Dla mnie to nie kicz tylko ich własny styl jaki stworzyli.
Point Of No Return
jkris

Post autor: jkris »

Gasolina91 pisze:Jeśli się patrzy obecnie na MT to dla wielu to kicz ale w latach 80. oni byli wielkimi gwiazdami!!! Dla mnie to nie kicz tylko ich własny styl jaki stworzyli.
mysle, ze jest dokladnie odwrotnie. to w latach '80 MT postrzegany by jako szczyt kiczu, natomiast teraz inaczej sie na to patrzy, szczegolnie, ze moda na '80 co pewien czas powraca- w muzyce, modzie itd...
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

jkris pisze:
Gasolina91 pisze:Jeśli się patrzy obecnie na MT to dla wielu to kicz ale w latach 80. oni byli wielkimi gwiazdami!!! Dla mnie to nie kicz tylko ich własny styl jaki stworzyli.
mysle, ze jest dokladnie odwrotnie. to w latach '80 MT postrzegany by jako szczyt kiczu, natomiast teraz inaczej sie na to patrzy, szczegolnie, ze moda na '80 co pewien czas powraca- w muzyce, modzie itd...
wiele młodych osób mysli że to co stare jest do dupy a wcale nie słuchali :!: :!:
Ninio

Post autor: Ninio »

Z Modern Talking jest jak z disco polo,niby nikt powazny tego nielubi i nieslucha ale jak sie przyjrzec na imprezach to widac przy czym ludzie najlepiej sie bawia no i jakich piosenek slowa znaja... Mnie Modern Talking przyciagnal tym falsetem w refrenach i trzyma do dzis...to bylo cos nowego no i bardzo fajnego,pozatym glos Thomasa i bardzo fajna muzyka. Pozatym mam taka teorie,ze duzo fanow ten zespol zatrzymal poniewaz sie rozpadl... to byl szok i niedowierzanie,cos jak smierc artysty ktora powoduje wzrost jego popularnosci. Niebylo szansy aby sie znudzili i mozna bylo fantazjowac jakie to piosenki nagrywali by teraz...
Awatar użytkownika
Peter

Ninio pisze:Niebylo szansy aby sie znudzili i mozna bylo fantazjowac jakie to piosenki nagrywali by teraz...
Na pewno coś w stylu tych z Universe czyli tych trochę mniej słodkich, ale za to z dobrymi aranżacjami. Ale mi się wydaje, ze nawet gdyby się nie rozpadł w 2003 roku to długo by to nie pociągnęło, Bohlen chciał robić nieco inną muzykę, może jeszcze w 2004 chciało mu się pisać fajne popowe kawałki, może jeszcze w 2006 jakieś disco, ale już nie w 2007. Bo w jego przekonaniu taka muzyka nie jest już trendy.
A ja MT lubię za wspaniały wokal Andersa, świetne melodie i niezły falset, choć dla mnie bez znaczenia kto go wykonuje.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze: A ja MT lubię za wspaniały wokal Andersa, świetne melodie i niezły falset
I to jest chyba to za co wszyscy kochamy MT!!!
Point Of No Return
ODPOWIEDZ