Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
-
nado
Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
Odrzut czy nie odrzut, ten wokal jest nowy
- art_system
Z całości wstępnie najlepiej odświeżone jak dla mnie 1. Brother Louie - Bassflow 3.0 Extended Mix - daje radę, ale chyba za dużo instrumentów, zabiło melodię. W pozostałych to samo
2 Give Me Peace on Earth - New Hit Version Start - tu chyba najbardziej podoba mi się właśnie szybsze tempo. Dla mnie najlepszy kawałek.
3 Just Like an Angel - New Hit Version Start- podobnie jak wyżej, lubię te piosenkę, dobrze, że się znalazła (myślałem, że moje słuchawki źle grają, ale takie kiepskie pliki zapodali)
4 You're the Lady of My Heart - New Hit Version
Reszta, nie wiem , nie wyczułem różnic...Liczyłem na więcej. Jest nieciekawie dlatego, że zabrakło Bohlena. Szkoda, taka rocznica.
2 Give Me Peace on Earth - New Hit Version Start - tu chyba najbardziej podoba mi się właśnie szybsze tempo. Dla mnie najlepszy kawałek.
3 Just Like an Angel - New Hit Version Start- podobnie jak wyżej, lubię te piosenkę, dobrze, że się znalazła (myślałem, że moje słuchawki źle grają, ale takie kiepskie pliki zapodali)
4 You're the Lady of My Heart - New Hit Version
Reszta, nie wiem , nie wyczułem różnic...Liczyłem na więcej. Jest nieciekawie dlatego, że zabrakło Bohlena. Szkoda, taka rocznica.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja mam wrażenie, że wokal w Give me peace on earth wcale nowy nie jest a z oryginalnego nagrania i tylko w niektórych miejscach zaingerowano w niego, żeby go wpasować w nowy rytm. Wg mnie kilka elementów jest identycznych z oryginałem.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Odnoszę takie samo wrażenie jak kolega wyżej...
- Skyliner89MT
Szczerze to spodziewałem się lepszej składanki na 30 lecie Modern Talking. Większość mixów jest po prostu słaba i nie dopracowana.
Szkoda, że przy tworzeniu tej składanki udziału nie brał sam Dieter Bohlen z Thomasem Andersem...
.
Szkoda, że przy tworzeniu tej składanki udziału nie brał sam Dieter Bohlen z Thomasem Andersem...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Didi&Thomas
A ja już myślałem, że tylko jak tak niezbyt pozytywnie ten materiał odbieram na 30-sto lecie. Zagłosowałem też w ankiecie, ale tam jest zdecydowana większość na "tak". Kupić czy nie kupić
Kurczę, prawie jak u Szekspira "to be or not to be"
Ktoś wyżej coś pięknego napisał, chyba tak mniej więcej:
"Zabrakło Dietera" - tylko w takim razie czy to jest jeszcze Modern Talking ??
"Zabrakło Dietera" - tylko w takim razie czy to jest jeszcze Modern Talking ??
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- Didi&Thomas
Też tak uważam, całkiem fajniutki mixBolero pisze:Ten mix YMHYMS trzeba przyznać o niebo lepszy jak ten Brother Louie Bassflow 3.0 Mix (jak to Mirek napisał "dupy nie urywa"weidung pisze:cudonado pisze:A jeżeli już mowa o tym jakie słyszałbym chętnie clubowe brzmienie hitów MT to jeden z przykładów:
)
- art_system
Bo to jest smutne, żeby w 30 rocznice Didi nie był zaangażowany w takie przedsięwzięcie. Bo nby dlaczego mam kupić tę składankę. Mam gdzie pieniądze wydawać. Jestem przekonany, ze Didi nagrałby prawdziwe perełki, zaaranżował po swojemu, może z Luisem. Eech. Jestem zamknięty w latach 80, tak wolę. Te nowości to nawet młodzi nie chcą słuchać, a nam fanom to dopiero...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Właśnie odwrotnie - my fani i tak będziemy słuchać... Bo to przecież MT... Niesmak straszny, ale cóż zrobisz jak to kochasz.
Wysłane z iPod touch za pomocą Tapatalk
-
Ninio
http://www.youtube.com/watch?v=AHPBbBgB6gU
Taki mix jest lepszy...bo inny,czuc różnice ale jest klimat
Taki mix jest lepszy...bo inny,czuc różnice ale jest klimat
- shoker191
- Członek TAFC Polska
art_system pisze:Bo to jest smutne, żeby w 30 rocznice Didi nie był zaangażowany w takie przedsięwzięcie.
Bądźmy realistami , Dieter już nigdy nie zrobi NIC co było by związane z Modern Talking. Teraz to możemy czekać wyłącznie na takie "ciekawostki" jak ta która wyszła na 30 rocznice..
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
Everyone has their Bohlen
- Tomolo
Od momentu info o jubileuszowej składance, jak chyba większość z radością wyczekiwałem na datę premiery, mimo że nie było już nadziei na premierowe kawałki, to taka ilość zapowiedzianych mixów i "new hitów" dawała do myślenia
Ale jak również chyba większości, po przesłuchaniu fragmentów emocje opadły... no niestety szału nie ma
. Back For Good to to nie jest...
Po przesłuchaniu samego Brother Louie Bassflow radio mix stwierdziłem, że średniak, ale da się posłuchać. Jednak to reklamowane "narastające napięcie" zbyt powoli i za długo narasta,(potem jest lepiej, tylko tych fajerwerków brak
) przez co średnio się nadaje do radia i wielkiej promocji nie będzie...
A miałem nadzieję po zapowiedzi singla, na listy przebojów i prawdziwy "New Hit".
Wersja extended już bardziej mi się podoba (ale do radia to znowu za długie...) i to chyba niestety jedyny dobry mix na tym albumie. Jak już wspomnieliście, brakuje ręki Dietera i jego ekipy ...
W powrót MT mimo ostatnich rewelacji w mediach raczej nie wierzyłem, ale nadzieja na to, że Dieter przyłoży rękę do tej składanki, a nawet na jakiś jednorazowy występ promocyjny MT była
ale się zmyła 
Pozostaje jeszcze mieć nadzieję, że po odsłuchaniu całych utworów w lepszej jakości będzie lepiej
Mimo wszystko chyba nie przejdę obojętnie obok regału z płytami jak zobaczę tam "30" w rozsądnej cenie...
Ale jak również chyba większości, po przesłuchaniu fragmentów emocje opadły... no niestety szału nie ma
Po przesłuchaniu samego Brother Louie Bassflow radio mix stwierdziłem, że średniak, ale da się posłuchać. Jednak to reklamowane "narastające napięcie" zbyt powoli i za długo narasta,(potem jest lepiej, tylko tych fajerwerków brak
A miałem nadzieję po zapowiedzi singla, na listy przebojów i prawdziwy "New Hit".
Wersja extended już bardziej mi się podoba (ale do radia to znowu za długie...) i to chyba niestety jedyny dobry mix na tym albumie. Jak już wspomnieliście, brakuje ręki Dietera i jego ekipy ...
W powrót MT mimo ostatnich rewelacji w mediach raczej nie wierzyłem, ale nadzieja na to, że Dieter przyłoży rękę do tej składanki, a nawet na jakiś jednorazowy występ promocyjny MT była
Pozostaje jeszcze mieć nadzieję, że po odsłuchaniu całych utworów w lepszej jakości będzie lepiej
Mimo wszystko chyba nie przejdę obojętnie obok regału z płytami jak zobaczę tam "30" w rozsądnej cenie...
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Przesłuchałam Bassflowa ze 100 razy i za 101 mi się spodobał, spróbujcie, może zadziała... 
- Didi&Thomas
Wiadomo, że Thomas zapowiadał już jakiś czas temu, że zamierza się mocno zaangażować w promocje tej jubileuszowej składanki. Wynika z tego że Thomas w pełni identyfikuje się z tym materiałem i utożsamia się z nim. Dla mnie jednak Modern Talking to zawsze był duet - Thomas i Dieter. Dlatego chciałbym zapytać, czy ktoś może wie jaki jest stosunek Bohlena do tego wydawnictwa ? Czy ktoś może próbował dotrzeć do Niego w tej sprawie, zadać mu pytanie dotyczące tego albumu ? Wg. mnie ranga tej płytki jest chyba na najwyższym poziomie medialnym od momentu "The Ulitmate Best Of" z 2003 roku. Album będzie również w sprzedaży w Polsce, więc tak należy to wydarzenie postrzegać. Jednakże zaskakuje mnie kompletny brak informacji i zaangażowania Dietera w tej kwestii. Czy jest tak dlatego, że Dieter nie traktuje poważnie tego albumu i nie utożsamia się z nim ? Czy wszystko zostało zrobione niejako poza nim ? Jeśli tak jest, to album ten trudno będzie dopisać do historii grupy, chyba że jako ciekawostka. Trochę to dziwne biorąc pod uwagę okrągłą rocznicę powstania duetu. I teraz jeszcze jedna sprawa - może niedawne spotkanie obu Panów (pojednawcze) miało na celu namówienie Bohlena do podpisania się pod tym projektem, Jego akceptacji dla materiału muzycznego tam zawartego ? Nie miał być to początek 3-ciego MT ale jedynie próba godnego uczczenia rocznicy, wspólnego pokazania się w TV, bez "konieczności" wspólnych występów ? To tylko spekulacje ale naprawdę dobrze by było posłuchać co w tej kwestii ma do powiedzenia Dieter. A może ktoś z Was ma jakieś wieści w tej sprawie z wiarygodnych źródeł ?
- agnieszka12345
- Kontakt:
Co tu więcej pisać, świetna składanka, przyjemna dla ucha, cena kosmiczna 
- Sussudio
Kij z tą składanką, okazuje się że dużo ciekawsza jest kolekcja DVD bo na niej :
WSZYSTKIE teledyski Blue System!

WSZYSTKIE teledyski Blue System!

Dieter Bohlen Królem Polski