Thomas pogodził sie z Dieterem!
-
pawelf95
Re: Thomas pogodził sie z Dieterem!
Agnieszko, ale to samo można powiedzieć o pierwszej reaktywacji MT zmienili styl z italo disco na euro dance i myślę że tym razem też daliby radę
Pozdrawiam
- agnieszka12345
- Kontakt:
W to nie wątpię, to nie o to chodzi, Thomas również nie chcę reaktywacji po raz kolejny - Modern Talking, dla mnie już te najlepsze lata zleciały, Thomas w zupełności daję radę sam koncertować ze swoim zespołem, album " Strong " odniósł wielki sukces, ale nie ukrywam, że Dieter jest niesamowity w komponowaniu utworów i my wszyscy wiemy o tym... 
-
pawelf95
Ja byłbym za tym żeby się połączyli widzę w tym same plusy, tylko jestem pewny że niestety skończyłoby się śpiewanie na żywo na koncertach
- agnieszka12345
- Kontakt:
Jak większość fanów
Ja jestem innego zdania od samego początku i niech tak pozostanie jak jest, każdy ma swoją opinię, co do reaktywacji - Modern Talking 
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Ja kocham głos Thomasa, czego by nie zaśpiewał - i tak to kupię. Ale nie oszukujmy się, za czasów Modern Talking był naprawdę gwiazdą, tak jak napisał stronę wcześniej jeden z kolegów - potrzeba mu dobrego producenta, czegoś z czym się wybije. Próbował już tyle nowości i nam fanom podobało się to, ale dla szerszej publiki nie było to to samo co MT. Dlatego nie rozumiem wypowiedzi ludzi, którzy mówią, że nie chcieliby powrotu MT, bo bilety na koncerty podrożeją. Fakt, ale wolałabym pojechać na przykład tylko na jeden koncert w roku i być w pełni usatysfakcjonowana dokonaniami muzycznymi mojego idola, tym, że się rozwija, a jego piosenki zdobywają pierwsze miejsca na listach przebojów niż zaliczyć kilka koncertów, gdzie - bez obrazy - słyszę zawsze praktycznie to samo. Ale jak już zaznaczyłam na początku, nie przeszkadza mi to, po prostu lubię jego głos. Chociaż niedosyt pozostaje. Bo mógłby wykorzystać go lepiej, robił już to znacznie lepiej.
- Didi&Thomas
Dobrze że Thomas tak szybko zabrał w tej sprawie głos. Powiem szczerze że zaskoczyła mnie reakcja mediów, nie spodziewałem się że po tylu latach MT może budzić jeszcze takie emocje, bez względu na złośliwości jakie w niektórych informacjach na ten temat padały (Onet: MT - to zespół który tworzył kiczowate disco, Radio Zet - nie ma chyba nikogo kogo ucieszyłaby ta wiadomość) sam fakt, że tak szybko rzuciły się na ten temat świadczy o tym, że potencjał medialny MT wciąż ma i myślę, że przy dobrym materiale muzycznym byłaby szansa na jakiś sukces komercyjny, może nie taki jaki w 1998r ale całkiem spory.
Swoją drogą - na razie usłyszeliśmy wypowiedź Thomasa. Miło byłoby poznać jeszcze zdanie Dietera. Skoro w pojedynkę i zupełnie z marszu potrafił ogłosić koniec Modern Talking to może ma już swoje plany (o których na razie nie poinformował Thomasa) odnośnie kolejnej reaktywacji.
Swoją drogą - na razie usłyszeliśmy wypowiedź Thomasa. Miło byłoby poznać jeszcze zdanie Dietera. Skoro w pojedynkę i zupełnie z marszu potrafił ogłosić koniec Modern Talking to może ma już swoje plany (o których na razie nie poinformował Thomasa) odnośnie kolejnej reaktywacji.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- agnieszka12345
- Kontakt:
Każdy ma swoje zdanie i nie dziwię się czemu - Thomas nie chcę reaktywacji Modern Talking, też bym tak zrobiła jak bym była gwiazdą, jestem tego samego zdania, dla mnie nigdy muzyka Thomasa się nie znudzi, mogłabym słuchać bez końca... 
Ostatnio zmieniony wt maja 27, 2014 21:18 przez agnieszka12345, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
A ciągnąc dalej teorie spiskowe… Wypowiedź Thomasa w której zaznaczył, że nie potwierdza, ani nie zaprzecza reaktywacji zespołu mogła być swoistym… Sprawdzeniem rynku. Czy ludzi ucieszyłby ewentualny powrót i w jakim stopniu. Myślę, że efekt pozytywnie go zaskoczył, sam przyznał to w wywiadzie z wczoraj. Więc może jeśli nawet nie było to powiedziane specjalnie, to obydwaj Panowie przemyślą sprawę gruntownie. 
-
pawelf95
To, że się pogodzili jest tak nieprawdopodobne,że teraz co by się nie stało to mnie tak bardzo nie zaskoczy 
- agnieszka12345
- Kontakt:
A może się jeszcze Thomas rozmyślić co do tej reaktywacji, kto wie, wtedy dopiero byłaby sensacja

- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Skyliner89MT pisze:Będzie powrót Modern Talking i na dzień dobry singiel w duecie z Bad Boys Blue?
Przecież ten pierwszy gościu obok BB to TYLKO sobowtór Bohlena, więc czym tu się tak podniecać. Na drugiej zaś fotce jest "oryginał", czyli Thomas Anders we własnej osobie...
You Can Win, If You Want.
-
nado
Jeżeli zechcecie poświęcić około 5 minut na przeczytanie tej wiadomości, dowiecie się dlaczego złożony z kilku zdań artykuł „Onet.pl” jest nic nie wartą notką dziennikarską.
W niedzielę w bardzo popularnym programie niemieckiej „Jedynki” - ZDF zatytułowanym „Fernsehgarten”, wystąpiło mnóstwo gwiazd lat '80 i zaśpiewało swoje hity. W gonie legend muzyki, takich jak: Johnny Hates Jazz, Limahl, Maggie Reilly, Bananarama, Bad Boys Blue, Samantha Fox i wielu innych, pokazał się również Thomas Anders, dla którego stacja ZDF przygotowała wyjątkowe przyjęcie. Anders w trakcie rozmowy przyznał się do rzeczy zdawałoby się niemożliwej. Zdradził, że kilka tygodni temu po raz pierwszy od 11 lat spotkał się z Dieterem Bohlenem, a efektem tego spotkania było obopólne wybaczenie win, których z kolei, jak wiadomo, było niemało. Jednocześnie zaznaczył, że w planach nie ma powrotu MT na scenę, choć dodał, iż dzisiaj wszystko jest możliwe. Ten niewinny komentarz wzbudził falę plotek w Niemczech i za granicą. Ich wspólnym mianownikiem stały się nagłówki: „Wielki powrót”...
„Onet” podchwycił również temat, jednak w bardzo niedobry, nierzetelny i obraźliwy sposób. Dziś 10 milionów osób, które w 1998 roku kupiły płytę MT „Back for good”, poczuło, że cofnęło się do czasów napastliwych i głupich artykułów o najpopularniejszym duecie lat '80. Artykułów, które owego czasu miały przemożny wpływ na losy zespołu. Napisać o autorze notki : „ignorant” to mało. Dodać: „głupiec” - niewystarczająco. Uzupełnić: „śmierdzący leń”, wreszcie „w sam raz”. Bo stwierdzenie: „ Teraz twórcy hitów Cheri Cheri Lady i You're My Heart, You're My Soul najprawdopodobniej ponownie zawładną światowymi scenami promując swoje kiczowate disco”, mogło być odebrane jako należna krytyka, gdyby było uzupełnione kilkoma pochodnymi wiadomościami.
1. Modern Talking to 12 płyt z nurtu: disco, pop, synthpop, eurodance.
2. Modern Talking to 20 światowych hitów w tym 5 nr 1.
3. Modern Talking to sukces w ponad 40 krajach Europy, Azji, Afryki, Ameryki Południowej.
4. Modern Talking to 120 milionów sprzedanych płyt (nie mp3) i miejsce wśród 30 największych gwiazd muzyki rozrywkowej XX wieku.
5. Modern Talking to 230 000 słuchaczy na koncercie w Budapeszcie w 1998 roku
6. Modern Talking – największy muzyczny powrót w historii muzyki (1998)
7. Twórcy duetu to muzycy z krwi i kości: Dieter Bohlen – multiinstrumentalista, producent muzyczny, autor książek, gwiazda telewizji i reklamy z ogólnym dorobkiem 170 milionów sprzedanych płyt napisanych dla i „pod” takie gwiazdy jak Chris Norman, Bonnie Tyler, Errol Brown (Hot Chocolate), Dionne Warwick, Les McKeown (Bay City Rollers ) i inni.
8. Thomas Anders – wokalista, producent muzyczny, gwiazda nr 2 w Rosji, mający w swoim dorobku płyty popowe (napisane przez twórców hitów dla Eltona Johna i A-Ha), jazzowe, jazzowo – swingowe, klubowe, electropoowe z dorobkiem kilkudziesięciu koncertów rocznie, granych na żywo z byłymi muzykami duetu MT (z tego względu show Andersa nazywa się „TA i Modern Talking Band).
Modern Talking, jak powrócą, po raz kolejny zawładną muzyczną sceną, a dziennikarze, którym znów marzy się pisanie o muzyce, która „kręci miliony”, powrócą do swojego ulubionego tematu. Więcej muzyki MT – sobota, godzina 18:00 italodance.pl
W niedzielę w bardzo popularnym programie niemieckiej „Jedynki” - ZDF zatytułowanym „Fernsehgarten”, wystąpiło mnóstwo gwiazd lat '80 i zaśpiewało swoje hity. W gonie legend muzyki, takich jak: Johnny Hates Jazz, Limahl, Maggie Reilly, Bananarama, Bad Boys Blue, Samantha Fox i wielu innych, pokazał się również Thomas Anders, dla którego stacja ZDF przygotowała wyjątkowe przyjęcie. Anders w trakcie rozmowy przyznał się do rzeczy zdawałoby się niemożliwej. Zdradził, że kilka tygodni temu po raz pierwszy od 11 lat spotkał się z Dieterem Bohlenem, a efektem tego spotkania było obopólne wybaczenie win, których z kolei, jak wiadomo, było niemało. Jednocześnie zaznaczył, że w planach nie ma powrotu MT na scenę, choć dodał, iż dzisiaj wszystko jest możliwe. Ten niewinny komentarz wzbudził falę plotek w Niemczech i za granicą. Ich wspólnym mianownikiem stały się nagłówki: „Wielki powrót”...
„Onet” podchwycił również temat, jednak w bardzo niedobry, nierzetelny i obraźliwy sposób. Dziś 10 milionów osób, które w 1998 roku kupiły płytę MT „Back for good”, poczuło, że cofnęło się do czasów napastliwych i głupich artykułów o najpopularniejszym duecie lat '80. Artykułów, które owego czasu miały przemożny wpływ na losy zespołu. Napisać o autorze notki : „ignorant” to mało. Dodać: „głupiec” - niewystarczająco. Uzupełnić: „śmierdzący leń”, wreszcie „w sam raz”. Bo stwierdzenie: „ Teraz twórcy hitów Cheri Cheri Lady i You're My Heart, You're My Soul najprawdopodobniej ponownie zawładną światowymi scenami promując swoje kiczowate disco”, mogło być odebrane jako należna krytyka, gdyby było uzupełnione kilkoma pochodnymi wiadomościami.
1. Modern Talking to 12 płyt z nurtu: disco, pop, synthpop, eurodance.
2. Modern Talking to 20 światowych hitów w tym 5 nr 1.
3. Modern Talking to sukces w ponad 40 krajach Europy, Azji, Afryki, Ameryki Południowej.
4. Modern Talking to 120 milionów sprzedanych płyt (nie mp3) i miejsce wśród 30 największych gwiazd muzyki rozrywkowej XX wieku.
5. Modern Talking to 230 000 słuchaczy na koncercie w Budapeszcie w 1998 roku
6. Modern Talking – największy muzyczny powrót w historii muzyki (1998)
7. Twórcy duetu to muzycy z krwi i kości: Dieter Bohlen – multiinstrumentalista, producent muzyczny, autor książek, gwiazda telewizji i reklamy z ogólnym dorobkiem 170 milionów sprzedanych płyt napisanych dla i „pod” takie gwiazdy jak Chris Norman, Bonnie Tyler, Errol Brown (Hot Chocolate), Dionne Warwick, Les McKeown (Bay City Rollers ) i inni.
8. Thomas Anders – wokalista, producent muzyczny, gwiazda nr 2 w Rosji, mający w swoim dorobku płyty popowe (napisane przez twórców hitów dla Eltona Johna i A-Ha), jazzowe, jazzowo – swingowe, klubowe, electropoowe z dorobkiem kilkudziesięciu koncertów rocznie, granych na żywo z byłymi muzykami duetu MT (z tego względu show Andersa nazywa się „TA i Modern Talking Band).
Modern Talking, jak powrócą, po raz kolejny zawładną muzyczną sceną, a dziennikarze, którym znów marzy się pisanie o muzyce, która „kręci miliony”, powrócą do swojego ulubionego tematu. Więcej muzyki MT – sobota, godzina 18:00 italodance.pl
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale o ile pamiętam Thomas kilka razy podczas wywiadów odpowiadał na pytanie, czy istnieją nigdy niepublikowane nagrania Modern Talking i jego odpowiedź zawsze była NEGATYWNA...FAN90 pisze:...Nie zapominajmy o tym, że istnieje wiele nie wydanych utworów MT. Kto wie, może i one zostaną wykorzystane w sposób odpowiadający potrzebom rynku, a raczej niszy, którą jest rzesza fanów....
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
mrowa1808 pisze:jeśenią bendziemy mieli 30 lecie grupy i nowy album o którym mówil Thomas kto wie moze to bendzie album Modern Talking?
...aż prosi się o sięgnięcie po słownik ortograficzny...
- marco
- Członek TAFC Polska
O i masz babo placek. Teraz już wiadomo

Ostatnio zmieniony wt maja 27, 2014 22:55 przez marco, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
nado, poświęcę ten post specjalnie dla Ciebie. Pięknie to napisałeś. Dałeś poczuć jak bardzo wyjątkowa jest muzyka której słuchamy i jak niepodważalny jest sukces MT. 5 minut nie żałuję, ba, czytam po raz trzeci.