Album 2014 (+Everybody Wants To Rule The World - singiel)

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Re: Album 2014 (+Everybody Wants To Rule The World - singiel

Post autor: michal.czeslaw »

ArCrack pisze:Dystrybutorem jest sam Thomas, Amazon udostępnia jedynie platformę do sprzedaży.

Ok,co nie zmienia faktu,że koszt wysyłki do Polski jest właśnie taki i tutaj Thomas nie ma nic do powiedzenia. :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie mam przecież do niego pretensji o koszty przesyłki, tylko o doliczanie tej kwoty do każdego egzemplarza. Co gorsza, podejrzewam że nie wynika to ze złej woli, ale podejścia na "odczep się". Fani się domagają płyty to im ją dla świętego spokoju rzućmy, byle jak, gdziekolwiek. W dobie internetu, gdy przedsiębiorcy z przysłowiowej Koziej Wólki sprzedają swoje produkty z powodzeniem przez internet wygląda to bardzo nieprofesjonalnie.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

ArCrack pisze:Nie mam przecież do niego pretensji o koszty przesyłki, tylko o doliczanie tej kwoty do każdego egzemplarza. Co gorsza, podejrzewam że nie wynika to ze złej woli, ale podejścia na "odczep się". Fani się domagają płyty to im ją dla świętego spokoju rzućmy, byle jak, gdziekolwiek. W dobie internetu, gdy przedsiębiorcy z przysłowiowej Koziej Wólki sprzedają swoje produkty z powodzeniem przez internet wygląda to bardzo nieprofesjonalnie.
Tu się z Tobą zgadzam.Mam wrażenie,że wysyłka po jednym egzemplarzu ma na celu wyeliminowanie handlu płytą i większą dostępność dla tych co chcą kupić.W każdym razie ją zamówiłam i nie za bardzo mnie obchodzą pobudki jakie kierowały Thomasem.Czekam z niecierpliwością na przesyłkę.Następna perełka do mojej kolekcji. :D

Na Allegro już się pojawiła oferta,44,99,licytują 4 osoby.Jednak nie o kasę tu chodzi,tylko o chęć posiadania owej płyty. :D
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Aż muszę napisać bo się prosi o komentarz ta sytuacja...T-R-A-G-E-D-I-A !!! co to za pomysł i realizacja. Thomas jednak naprawdę nie ma wokół siebie ludzi którzy mogli by mu coś poradzić, podpowiedzieć... bo w niego samego już zwątpiłem wcześniej.

Z takim stylem to nigdy dobrze nie będzie.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Nawiązując do sprzedaży singla to nie jest dla mnie zaskoczeniem cena i brak sprzedaży jego w Polsce, bo po mimo że nikt z nas ( no może prócz wodza fanclubu) nie zna dokładnie kulis i mechanizmu działania ludzi odpowiadających za sprzedasz Thomasowych dzieł , to śmiem twierdzić najistotniejszym rynkiem dla Thomasa był i będzie wschód czyli Rosja .Ja sobie nawet nie robie nadziei na to że kolejny album , jakkolwiek dobry by nie był to , że go w naszym kraju zobaczymy.
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... anders.htm

Czoooo… Już nowy album na początku przyszłego roku, nie na jesieni… Chyba, że prace nad tym boxem oznaczają coś zupełnie innego - odsyłam do teorii spiskowych o powrocie...
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Husku coś w tym faktycznie jest, zobaczymy co Thomas wykombinuje ...
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Husku pisze:http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... anders.htm

Czoooo… Już nowy album na początku przyszłego roku, nie na jesieni…
No właśnie - też na ten fragment zwróciłem uwagę. Szkoda, miało być na jesieni, teraz początek przyszłego roku. I w tym kontekście czym był "Everybody Wants..." Ten singiel nie ma przecież nic wspólnego z 30-leciem MT. Dobra, niech będzie że się czepiam ale muszę to powiedzieć:
Po raz kolejny mamy "spalony" temat. Kawałek naprawdę nie był zły, mógł być zapowiedzią czegoś ciekawego od Thomasa, nawet jeśli niektórzy kręcili nosem że to "odgrzewany kotlet". Wiele bym dał żeby wiedzieć nad czym tak naprawdę pracuje Thomas - promowanie Boxa na 30-sto lecie ? Gdzie ? W telewizji, na koncertach, w sieci ? Pół roku to szmat czasu, Dieter potrafił za najlepszych lat 2 albumy w takim czasie wydać. Ja się tak trochę obawiam, że Thomas stanął na rozdrożu w tej chwili:
Współpraca z Fahrenkrogiem - chyba zawieszona, a bynajmniej nic nowego w tym temacie nie słychać
Powrót MT - obaj twardo zaprzeczają
Nowy album - miał być na jesieni, teraz mowa o nowym roku
Co pozostaje - trasa koncertowa na jubileusz MT
Generalnie chyba brak pomysłu na najbliższą przyszłość - szkoda, nadzieję były przecież rozbudzone...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Husku
Członek TAFC Polska

Skoro okazało się, że Everybody nie ma żadnego związku z nowym albumem, to niestety myślę, że było to taką "zapchaj dziurą" skierowaną w nas - trzeba przecież coś im dać, żeby się zamknęli, nie mogę ciągle łamać obietnic… Co do nowego albumu - tu takie teorie, że tajemnica, bo powrót MT, że coś tak bardzo odjechanego, że potrzeba na to masę czasu… A ja zastanawiam się, czy Thomas wgl nad czymś pracuje… :roll:

A tak co do 30-lecia, to spodziewamy się Bóg wie czego, a mogło chodzić mu o tę trasę po Rosji…

Trochę mi się przykro zrobiło… :cry:
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Możemy sobie tutaj trochę żali wylać - tyle naszego :cry: Myślę że Ty Husku, ja i wiele innych osób i tak będziemy dalej jeździć na koncerty, cieszyć się z każdego pojedynczego singla czy choćby z jakiejś wzmianki w mediach. Można też jeszcze bardziej docenić to co udało się Thomasowi dotąd zrealizować. Szczególnie myślę tu o dokonaniach z ostatnich czterech lat - o albumie "STRONG" który pozostanie chyba największym Jego solowym sukcesem komercyjnym, o ciekawym i odważnym projekcie z Uwe, dla mnie był to naprawdę bardzo odważny krok Thomasa, który próbował zaistnieć w nowym duecie, próbował wykreować swój nowy styl. To było naprawdę cool 8) Być może teraz czeka nas regres aktywności Thomasa w temacie nowych, ciekawych projektów. A "Everybody" było takim trochę bonusem i ukłonem w stronę Fanów. Nie chciałbym tylko aby pojawiały się kolejne przedwczesne zapowiedzi. To niepotrzebnie rozbudza emocje i potem jest wielkie rozczarowanie. Ja bym wolał z zaskoczenia :lol: No i chyba trzeba zmienić tytuł tego wątku na album 2015 - przynajmniej przez jakiś czas będzie aktualny 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Didi&Thomas pisze:
Husku pisze:http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... anders.htm

Czoooo… Już nowy album na początku przyszłego roku, nie na jesieni…
No właśnie - też na ten fragment zwróciłem uwagę. Szkoda, miało być na jesieni, teraz początek przyszłego roku. I w tym kontekście czym był "Everybody Wants..." Ten singiel nie ma przecież nic wspólnego z 30-leciem MT. Dobra, niech będzie że się czepiam ale muszę to powiedzieć:
Po raz kolejny mamy "spalony" temat. Kawałek naprawdę nie był zły, mógł być zapowiedzią czegoś ciekawego od Thomasa, nawet jeśli niektórzy kręcili nosem że to "odgrzewany kotlet". Wiele bym dał żeby wiedzieć nad czym tak naprawdę pracuje Thomas - promowanie Boxa na 30-sto lecie ? Gdzie ? W telewizji, na koncertach, w sieci ? Pół roku to szmat czasu, Dieter potrafił za najlepszych lat 2 albumy w takim czasie wydać. Ja się tak trochę obawiam, że Thomas stanął na rozdrożu w tej chwili:
Współpraca z Fahrenkrogiem - chyba zawieszona, a bynajmniej nic nowego w tym temacie nie słychać
Powrót MT - obaj twardo zaprzeczają
Nowy album - miał być na jesieni, teraz mowa o nowym roku
Co pozostaje - trasa koncertowa na jubileusz MT
Generalnie chyba brak pomysłu na najbliższą przyszłość - szkoda, nadzieję były przecież rozbudzone...

Uważam że Thomas chyba troche sam sie zamotał i nie wie jaką drogę wybrać z jaką propozycją wyjść , nowy album z uwe , wiadomo że nie będzie, solowy album miał być..czekamy.., póki co mamy singla który jest chyba zrobiony trochę na aferę .., generalnie na brak zainteresowania Thomas nie może narzekać bo jego koncerty zawsze były i będą atrakcyjne, tylko obawiam sie że powoli w Europie wschodniej staje sie takim ligowym średniakiem i jedyną rzeczą która może go znów wybić na szczyt jest reaktywacja MT. Sądzę że tajemnicą poliszynela jest to Thomas w obecnej chwili gdyby dostał taką propozycje od Dietera na bank by ją przyjął bo...jest zakładam że jest na tyle świadom że ludzie właśnie tego chcą i to mogłoby znów dać rozgłos ,niestety póki co to sie nie stanie, ale jestem pewien że dla fanów z Rosji kiedyś się ugną nawet na jeden koncert, a jeśli nie to przez najbliższy czas będziemy obdarowywania przez Thomasa singlami pokroju Everybody Wants To Rule The World..

Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

shoker191 pisze:...jest zakładam że jest na tyle świadom że ludzie właśnie tego chcą
Dziennik BILD zrobił ankietę odnośnie ponownej reaktywacji Modern Talking.
Niemcy (czytelnicy) tak odpowiedzieli:

"Nie jest to w ogóle konieczne!" - 44%  
"Och, jaka szkoda! Byłbym zadowolony że będzie comeback i nowe piosenki!" - 30%  
"Nie interesuje mnie to, są ważniejsze rzeczy" - 27%

A Thomas czy Dieter obserwują reakcje w tym temacie...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Wystarczy porównać ilość koncertów choć by teraz i rok temu. Szału nie ma!!!
Jak dla mnie to suma 20 ml euro / minus prowizja menagera, koszty zespołu, podatek /jest naprawdę atrakcyjna i zdecydował bym się na te kilka komcertów jubileuszowych. Taka kasa zawsze sie przyda :)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Pkmodern pisze:
shoker191 pisze:...jest zakładam że jest na tyle świadom że ludzie właśnie tego chcą
Dziennik BILD zrobił ankietę odnośnie ponownej reaktywacji Modern Talking.
Niemcy (czytelnicy) tak odpowiedzieli:

"Nie jest to w ogóle konieczne!" - 44%  
"Och, jaka szkoda! Byłbym zadowolony że będzie comeback i nowe piosenki!" - 30%  
"Nie interesuje mnie to, są ważniejsze rzeczy" - 27%

A Thomas czy Dieter obserwują reakcje w tym temacie...

W Niemczech owszem, raczej opinia jest na nie ..ale jeśli chodzi o Europe wschodnią , oraz sądzę część Azji bo tam też są znani i lubiani to mógłby być sukces fenomenalny . Po za tym nikt mi nie wmówi że za 20 melonów Thomas by odmówił ..

Awatar użytkownika
Pkmodern

Post autor: Pkmodern »

shoker191 pisze:Po za tym nikt mi nie wmówi że za 20 melonów Thomas by odmówił ..
Znacznie mniej niż 20 milionów, przecież tą sumę trzeba by podzielić przez wiele osób... i choć to wygląda "atrakcyjnie" to jednak nie jest to 20 milionów na łebka... i dlatego Dieter w tym kontekście mówi: "Wszystkie sępy miasta cieszyłyby się i myślały "teraz napełnimy sobie kieszenie".
MODERN TALKING FOREVER!!!
Husku
Członek TAFC Polska

Seriooooo? Myślałam, że w przypadku ankiety proporcje będą nieco inne…

A wracając do tematu Amazona i sprzedaży singla - dziś przyszło mi do głowy, że za przesyłkę każdej sztuki trzeba zapłacić osobno być może przez niedopatrzenie. Nie wiem jak to jest na Amazonie, ale na innych tego typu portalach jako sprzedający trzeba zaznaczyć ile sztuk wysyłamy w paczce. Domyślnie jest to jedna sztuka i mnoży nam koszt wysyłki przez liczbę kupionych singli, więc może ktoś zajmujący się sklepikiem tego nie ogarnął?
ODPOWIEDZ