Thomas i Omid Soltani - We Are One

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Re: Thomas i Omid Soltani - We Are One

Post autor: aleksandra227 »

Powiem tak, że tej piosenki słucham i słucham... I taka w miarę mi się ona na razie wydaje, ale i też popieram co Monia82 pisze,że chwilami głos Thomasa staje się nie naturalny - sztuczny trochę ... Ale ogólnie daje rade, chociaż mogła być nieco lepsza :wink:
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pkmodern pisze:Zgodnie z zapowiedziami, wczoraj wieczorem zaprezentowano piosenkę Omida Soltani i Thomasa Andersa "We Are One".

Nie jest to właściwe stwierdzenie, ponieważ do północy tej piosenki nie było w sieci ani nigdzie nie została zaprezentowana w piątek 9 sierpnia jak to było zapowiadane. Zrobiono to w nocy ok. 4 nad ranem naszego czasu! czyli dzisiaj w sobotę 10 sierpnia.
Najwyraźniej konto Omida na YouTube jest ustawione na Stany lub inny kraj z tej strefy czasowej, bo przy filmiku jest data 9 sierpnia. A skoro tak, to nie mam powodu aby twierdzić, że tego dnia piosenka się nie ukazała.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

ArCrack pisze:
Pkmodern pisze:Zgodnie z zapowiedziami, wczoraj wieczorem zaprezentowano piosenkę Omida Soltani i Thomasa Andersa "We Are One".

Nie jest to właściwe stwierdzenie, ponieważ do północy tej piosenki nie było w sieci ani nigdzie nie została zaprezentowana w piątek 9 sierpnia jak to było zapowiadane. Zrobiono to w nocy ok. 4 nad ranem naszego czasu! czyli dzisiaj w sobotę 10 sierpnia.
Najwyraźniej konto Omida na YouTube jest ustawione na Stany lub inny kraj z tej strefy czasowej, bo przy filmiku jest data 9 sierpnia. A skoro tak, to nie mam powodu aby twierdzić, że tego dnia piosenka się nie ukazała.
Niestety, to jednak była obsuwa, na stronie Omida przed premierą widniała wczorajsza data i godzina 5 czasu GMT (Greenwich Mean Time),

A co do wczorajszej daty przy filmiku, film był wczoraj wrzucony, ale w pewnie w trybie prywatnym, dopiero potem ktoś zarządzający kanałem Omida zaznaczył go jako publiczny.

Na temat piosenki wypowiem się jak przestanę się śmiać, przebić to tylko może teledysk :D
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Skoro tak, to... tak :)
Jak piszesz tak cię widzą.
ajaka

Post autor: ajaka »

WE ARE ONE. Technicznie nikt nie dorówna jak zwykle, pełny profesjonalizm. Oddaje charakter tytułowi. Perfekcja w pełnym calu. Klimaty muzyki indyjskiej mi nie po drodze.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Tak jak się spodziewałam,nie zwala z nóg.Przyzwyczajona jestem do Thomasa w innym wydaniu i zapewne moja ocena nie do końca jest obiektywna.To nie ten klimat,w którym Thomas mógłby zabłysnąć.On jest zaszufladkowany jako Modern i wszelkie próby odejścia w inny temat kończą się delikatnie mówiąc fiaskiem.Ja najbardziej lubię słuchać Thomasa w balladach,lub Modern Talking albo podobne brzmienie.Rozumiem,że jako artysta poszukuje nowych inspiracji i dobrze,ale z Omidem to nie to :wink:
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Cóż, patrząc na poczynania Dietera, ta piosenka to perełka, jednak bardziej zachwycony byłem bajką Smerfy2, który dziś obejrzałem z córą w kinie. Jestem pewny, że gdyby Thomas sam to zaśpiewał piosenka mogłaby stać się nr1 tego lata. Tak się nie stanie. Fragmenty z Thomasem jak zwykle czadowe, połączone z irańskim skowytem...siet. Dlaczego Uwe nie wydał tego utworu tylko dla Tomka?. Pozostaje odsłuch starych wspaniałych kawałków.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
adamanders
Członek TAFC Polska

Post autor: adamanders »

Ło Boże.... :shock:
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No cóż, właśnie posłuchałam tego utworu i powiem tak - fajny, ale szału ni ma ;) Jest dosyć rytmiczny - fakt, ale na kolana nie rzuca. Gdyby wyszła płyta i na niej by znajdował się owy kawałek, to z pewnością nie zwróciłabym na niego szczególnej uwagi. Fajnie jednak, że sam Thomas próbuje swoich sił w różnych klimatach :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
AngelOfDarkness

Post autor: AngelOfDarkness »

Przesłuchałam całą tą piosenkę. Bolało. Nigdy więcej. Jestem w 100% przekonana, że w Europie przejdzie kompletnie bez echa dlatego nie muszę się martwić, że gdzieś kiedyś jeszcze to usłyszę. No chyba, że Omid wystąpi kiedyś na koncercie Thomasa jako "guest star". O zgrozo, czarne myśli mnie naszły :D
wir leben nur einmal
Awatar użytkownika
mdp08

Post autor: mdp08 »

bardzo fajny utwór ;) przyjemnie sie słucha Thomasa ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Według mnie jedynie Thomas w jednym momencie ratuje ten utwór.Gdyby nie był to duet Thomasa,nigdy bym nie zwróciła uwagi na tą piosenkę gdyby inny piosenkarz z tym Omidem to nagrał.Starym zwyczajem w skali 1-6 daję 4.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

No chyba, że Omid wystąpi kiedyś na koncercie Thomasa jako "guest star". O zgrozo, czarne myśli mnie naszły :D
Sądząc po popularności pana Omida w Iranie to podejrzewam, że to p. Anders from Modern Talking będzie "guest star", a nie na odwrót.
Jeden i drugi w krajach zachodnich są po prostu anonimowi, a ten pierwszy chociaż u siebie w kraju jest gwiazdą.
Widać, że Thomas każdy s..t zaśpiewa i z byle kim, żeby tylko konto się zgadzało.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.

W końcu przesłuchałem nowe "dzieło" Thomasa i jego irańskiego przyjaciela Omida

Hmm, mam bardzo mieszane uczucia odnośnie tej piosenki. Z jednej strony melodia jest, moim zdaniem, całkiem znośna (gdy się przymknie oko na orientalne akcenty). Melodia nie jest gorsza od innych średniej jakości utworów z solowych płyt Thomasa. Głos Thomasa jakoś się broni, aczkolwiek jak dla mnie jest mało słyszalny i wyrazisty w tym kawałku. Często musiałem się dobrze wsłuchać w utwór, by się zorientować, czy dany fragment jest śpiewany przez Thomasa, czy jego bliskowschodniego partnera. Nie znam sie na tym, ale być może utwór jest źle zmiksowany i partie instrumentalne zagłuszają wokal.

Niestety "śpiew" Omida (cudzysłów zamierzony) jest dla mnie - fana zachodniej muzyki - nie do strawienia. To, co Omid z siebie "wydobywa" bardziej przypomina mi beczenie rytualnie zarzynanej kozy, niż śpiew...

Jakoś nie wróże temu utworowi wielkiego sukcesu na runku europejskim. Co innego na rynku bliskowschodnim. Tam Omid jest podobno gwiazdą, Thomasa również jest sławny dzięki swojej działalności w Modern Talking, więc nie wykluczam, że "We Are One" może odnieść tam sukces.

Ciągle zadaję sobie pytanie, po co Thomas pcha się w takie duety?? Pewnie zaraz otrzymam odpowiedź, że dla kasy. Ale czy Thomas naprawdę aż tak bardzo potrzebuje pieniędzy, by zadawalać się półśrodkami?? Cóż oprócz pieniędzy (jeśli utwór w jakikolwiek sposób odniesie sukces) może dać Thomasowi taka współpraca? Przecież taka twórczość w NICZYM nie posuwa Thomasa kariery do przodu. W żaden sposób go nie rozwija.

Ciągle psioczymy na Dietera, że spoczął na laurach i tworzy obecnie beznadziejną muzykę. Patrząc na to, jakie zawodowe decyzje podejmuje jego były partner z Modern Talking nie jestem w stanie z czystym sumieniem powiedzieć, że Thomas jakoś szczególnie góruje na Dieterem jakością produkcji muzycznych, w jakich bierze udział. Jest jednak zasadnicza różnica. Dieter wciąż odnosi sukcesy. Natomiast Thomas jedynie odcina kupony od popularności, którą zdobył w duecie Modern Talking. Jedynym jaśniejszym światełkiem w tunelu była współpraca z Uwe Fahrenkrogiem, ale jak wiadomo jedna jaskółka wiosny nie czyni. Uważam, że "We Are One" to dla Thomasa krok wstecz a nie skok do przodu w jego muzycznej karierze...

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Prezentuję tekst tego "przeboju", może ktoś się skusi i zaśpiewa... :lol:

Once upon a time you said to me
(روزی روزگاری به من گفتی)
Everyone is seeking to be free
(هرکسی می خواد آزاد باشه)

تو یک دلی دورنگی ها نیست
با اینی که همه یکیم
هیچکس اینجا تنها نیست

We are one
(ما یکی هستیم)
Unbreakable and strong
(قوی و شکست ناپذیر)
Chain that never breaks
(زنجیری که هرگز پاره نمیشه)
No one can replace
(هیچکسی هم در آن قابل تعویض نیست)

ما باهم یار و هم آوا
یک وطن داریم کشورِ دنیا

No one ever gonna come between us
(هیچکس نمی تونه بین ما جدایی بندازه)
No one ever gonna break the chain
(هیچکس نمی تونه این زنجیر را بشکنه)
No one ever gonna come between,.we'll stay the same
(هیچکس نمی تونه جدایی بندازه؛ ما همینجور می مونیم)

با هم همه شده این همخونه
با هم همه زیرِ یک سقفیم
از دم اسم همه آدمه
ما باهمیم ما باهمیم
با همیم

دستا که زنجیر میشن با هم
با خدا یکی میشه آدم

Whoever you are
(هر کسی که هستی)
Wherever you come from
(از هرجایی که می آیی)
We got the bond
(با هم پیوسته ایم)
See this as this world together side by side
(این را شبیه دنیایی ببین که با هم هستیم، در کنار هم)

We are one
(ما یکی هستیم)
Unbreakable and strong
(شکست ناپذیر و قوی)
The memories we share
(خاطراتی که با هم داریم)
Are honored, I swear
(قسم می خورم مقدس است)

ما باهم یار و هم آوا
یک وطن داریم کشورِ دنیا

با هم همه شده این همخونه
با هم همه زیرِ یک سقفیم
از دم اسم همه آدمه
ما باهمیم ما باهمیم

No one ever gonna come between, we'll stay the same

در کشورِ دنیا جز عشق پادشاهی نیست
جز ارتش نور نیاز به هیچ سپاهی نیست

We are one
(ما یکی هستیم)
Unbreakable and strong
(قوی و شکست ناپذیر)
Chain that never breaks
(زنجیری که هرگز پاره نمیشه)
No one can replace
(هیچکسی هم در آن قابل تعویض نیست)

We are one
(ما یکی هستیم)
Unbreakable and strong
(شکست ناپذیر و قوی)
The memories we share
(خاطراتی که با هم داریم)
Are honored, I swear
(قسم می خورم مقدس است)

No one ever gonna come between, we'll stay the same
MODERN TALKING FOREVER!!!
Jacek

Post autor: Jacek »

Pienkne :lol:
ODPOWIEDZ