Thomas i Kamaliya - nowy duet?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Re: Thomas i Kamaliya - nowy duet?

Post autor: JoannaIzabella »

Ninio pisze:Co oni sie tak uparli aby z Thomasa zrobic Jamesa Bonda,Anders nie pasuje do takiej roli.
Prawda..? Też mnie to zastanawia.... Tworzą się teledyski tak trochę "na jedno kopyto" :/ Serial chcą z nich zrobić czy co? ;p
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

JoannaIzabella pisze:
Ninio pisze:Co oni sie tak uparli aby z Thomasa zrobic Jamesa Bonda,Anders nie pasuje do takiej roli.
Prawda..? Też mnie to zastanawia.... Tworzą się teledyski tak trochę "na jedno kopyto" :/ Serial chcą z nich zrobić czy co? ;p
To była kontynuacja do "Stay With Me" i na tym koniec.Kolejne clipy chyba już nie będą nawiązaniem do J.B.
alunia13

Post autor: alunia13 »

Trochę z opóźnieniem ale skomentować warto.
Teledysk teledyskiem, ale piosenka brzmi jakby ktoś zmiksował i nałożył na siebie dwa odrębne utwory.
Może ja za dużo wymagam ale te piosenki coraz mniej do mnie trafiają. Częściej dochodzę do wniosku, że zatrzymałam się chyba na "Independent Girl" i "Ibiza Baba Baya". To wszystko chyba zmierza nie w takim kierunku, jaki bym sobie wymarzyła.
"You can win, If You want..."
agatir

Post autor: agatir »

a mnie si e bardzo podoba zarówno nowy teledysk jak i piosenka Thomasa W teledysku Thomas gra jakby był prawdziwym aktorem a piosenka jest świetna; )
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Teledysk bardzo fajny, wykonanie i treść...
A motyw z zapalniczką mnie rozwalił... Umarłam ze śmiechu :lol:
DanielG

Post autor: DanielG »

Dla mnie teledysk fajny - coś się "dzieje", tylko (trochę nie zgadzając się ze swoim poprzednikiem ileś postów wstecz) mam wrażenie, że na tym teledysku po Thomasie widać już lata... Pomijam zarost, który pewnie specjalnie jest dwudniowy, ale tak jakoś widać tutaj jak się postarzał :)
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

DanielG pisze:Dla mnie teledysk fajny ...tylko..., że na tym teledysku po Thomasie widać już lata...[ ]...widać tutaj jak się postarzał :)
I co z tego, że Thomas się postarzał? Każdy się starzeje - czas nie stoi w miejscu. Czy Ty wyglądasz równie młodo i pięknie, jak 20 lat temu? Jeśli tak to tylko pogratulować...

Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

edmund1974 pisze:
DanielG pisze:Dla mnie teledysk fajny ...tylko..., że na tym teledysku po Thomasie widać już lata...[ ]...widać tutaj jak się postarzał :)
I co z tego, że Thomas się postarzał? Każdy się starzeje - czas nie stoi w miejscu. Czy Ty wyglądasz równie młodo i pięknie, jak 20 lat temu? Jeśli tak to tylko pogratulować...

Pozdrawiam.
Dokładnie,a niby jak ma wyglądać facet w wieku 49 lat? i tak dobrze,że się nie pomarszczył jak niektórzy ;)
Anders zaczynał w MT w wieku 21 lat więc trudno,żeby przez 28 lat się nie zmienił. Ja też teraz wyglądam inaczej niż 28 lat temu :P .
ilciaB

Post autor: ilciaB »

jak dla mnie to Thomas wygląda lepiej teraz niż np. 2 lata temu zrzucił parę kilogramów, zmienił fryzurę i ubrania- wszystko na plus. Brawa dla niego - zadbał o siebie :)
Awatar użytkownika
Bolero
Członek TAFC Polska

Post autor: Bolero »

Samo nagranie uważam że jest rewelacyjne jak dla mnie.Co do teledysku można by się czepiac różnych rzeczy ale poco :D
Mi się teledysk podoba :D
Może mógłby byc bardziej żywiołowy ale jest taki i jest gitara :mrgreen:
A tak prawdę mówiąc to Bohlen mógłby chociaż dla jakiegoś jednego wykonawcy (bo z Thomasem już napewno nie) nagrywac takie chocby utwory stylowo przypominające najpiękniejsze czasy Modern Talking.Dla mnie mógłby byc to nawet Mark Ashley (Mark też byłby z tego powodu zadowolony jak i wielu fanów brzmienia MT) :wink:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Przypomnijcie sobie jak wyglądały teledyski MT z lat 80 tych. Nie wymagacie zbyt wiele ?
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

atlantyda ;o) pisze:Przypomnijcie sobie jak wyglądały teledyski MT z lat 80 tych. Nie wymagacie zbyt wiele ?
Hmm...a czy nie zauważyłaś że zarówno czasy w których żyjemy jak i technika produkcji teledysków uległy całkowitej przemianie? Porównywanie teledysków MT z lat 80-tych z dzisiejszą zaawansowaną techniką nie ma najmniejszego sensu :). Choć muszę przyznać że są takie teledyski, które mimo swojej wiekowości nie ustępują obecnym a nawet bywają lepsze pod względem przekazu treści, przesłania. Uwielbiam stare teledyski w których można było odnaleźć historię albo jakąś metaforę....ale pod względem jakości wykonania i użytych do tego środków finansowych nie są w stanie konkurować z najnowszymi produkcjami, na które nierzadko wydaje się setki tysięcy, czy nawet miliony...nie wspominając o walucie :).
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Emil45677 pisze:Hmm...a czy nie zauważyłaś że zarówno czasy w których żyjemy jak i technika produkcji teledysków uległy całkowitej przemianie?
Tak zauważyłam też,że fani są co raz bardziej wymagający.
W latach 80'tych MT było stać (finansowo) na lepsze teledyski,aniżeli teraz Thomasa ;) .
Emil45677 pisze:Porównywanie teledysków MT z lat 80-tych z dzisiejszą zaawansowaną techniką nie ma najmniejszego sensu :).
"You Can Win If You Want" - też opowiada "jakąś" historię i nie trzeba było do tego nie wiadomo jakiej techniki.
Po prostu ludzie stali się wybredni :P . Jakbyście nie mogli spojrzeć na ten clip z przymrużeniem oka ;) . W końcu sama końcówka to komedia ;) :lol: .
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

atlantyda ;o) pisze:"You Can Win If You Want" - też opowiada "jakąś" historię i nie trzeba było do tego nie wiadomo jakiej techniki.
Wiedziałem że podasz ten teledysk jako przykład :D.....zgadza się, opowiada historię, ale nie zrealizowano tego dobrze nawet jak na tamte czasy. Gdyby dzisiaj zrobiono ten teledysk to z całą pewnością wyglądał by o wiele lepiej od strony technicznej, bo fabuła skomplikowana nie jest :). Technika się rozwija...a wraz z nią nasze oczekiwania co do coraz lepszych klipów :).
atlantyda ;o) pisze:W latach 80'tych MT było stać (finansowo) na lepsze teledyski,aniżeli teraz Thomasa .
Zupełnie tych finansów w teledyskach MT w latach 80-tych nie było widać... można nawet powiedzieć że byli dość daleko w tyle za światową czołówką :). Poza tym przypomniało mi się że ktoś kiedyś podawał na forum iż budżet teledysku do "Stay With Me" wynosił około milion euro a więc tak źle to chyba nie jest z możliwościami Thomasa...oczywiście na pewno sporą część sfinansowało "Oriflame" a rosyjska prasa nieco wyolbrzymiła tą kwotę...jedno jest jednak pewne - nie był to tani teledysk do realizacji. W ogóle jak tak sobie pomyślałem o teledyskach ze "Strong'a" to wyreżyserował je niejaki Pavel Hodyakov o ile się nie mylę...jestem pewny że ten gość zrobiłby o wiele lepszy teledysk do "No Ordinary Love". Według mnie doskonale wywiązał się z produkcji wcześniejszych klipów dla Thomasa...
Albo Anders oszczędza albo przehulał majątek :lol:....no bo kto jak kto, ale Tomek musi mieć kasy jak lodu za te miliony sprzedanych płyt, koncerty itp.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Emil45677 pisze:Zupełnie tych finansów w teledyskach MT w latach 80-tych nie było widać... można nawet powiedzieć że byli dość daleko w tyle za światową czołówką :)
Moim zdaniem było tak,że po co robić nie wiadomo jaki drogi clip skoro najtańszy ludzi zadowoli ,byle Thomasa i Dietera widzieli ;) . Single i albumy sprzedawały się w milionach egzemplarzy nie potrzebowali więc teledyskiem przyciągać nabywców ;) . Takie moje zdanie .
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

No cóż tu można rzecz, skoro tacy wykonawcy jak Pietro Lombardi i Sarah Engels (mających za sobą wytwórnię płytową jak Polydor i potentata medialnego RTL) mają teledyski promujące swoje piosenki na bardzo dennym poziomie - to w porównaniu to co Thomas tu prezentuje to prawdziwe miodzio... 8)
MODERN TALKING FOREVER!!!
ODPOWIEDZ