Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End

Post autor: ArCrack »

Tracklista:

* 01. Mark Medlock - Real Love 03:39
* 02. Mark Medlock - Back In My Arms 03:31
* 03. Mark Medlock - Not Over 04:03
* 04. Mark Medlock - This Is Love 03:26
* 05. Mark Medlock - Trouble 04:49
* 06. Mark Medlock - If You Wanna Be Rich 03:19
* 07. Mark Medlock - Jerome Jerome 04:01
* 08. Mark Medlock - Stay With You 04:40
* 09. Mark Medlock - Hungry For Your Love 04:30
* 10. Mark Medlock - Maria Maria - (Album Version) 03:44
* 11. Mark Medlock - Mr. Love 03:22

Maria Maria drugim singlem?
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No cos jest w tym co piszesz, bo pisze (Album Version) to może jest i single Version. ;) Ale tytuł piosenki mi podchodzi pod latino. ;) To bedzie jakoś duet z gwiazdą muzyki latino, jak podaje opis. chyba już mniej więcej wiadomo czego się można po płycie spodziewać: kolejna "Club tropicana". :/ jeszcze okładka nam to zdradza, poza tym wątpie by tym razem singlowy utwór miałbyć całkiem w innym klimacie niż reszta, tak jak w 2008 roku....
nado

Post autor: nado »

REAL LOVE DEBIUTUJE NA DRUGIM MIEJSCU NIEMIECKIEJ LISTY PRZEBOJÓW! Zważywszy na fakt, iż ta piosenka miała być kolejnym nr 1 Medlocka, sukces singla jest sprawa dyskusyjną.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A kto rozsądny przewidywał, że będzie numerem 1? Aktualnie numerem 1 jest Lena Meyer-Landrut, gwiazdka z innego castingu (eurowyzyjnego), z którą nawet Mehrzad ma póki co problemy. Miejsce drugie to najlepsze co Medlock mógł z tym singlem uzyskać. I tak jest zaskakujące biorąc pod uwagę że po trzech latach od wygranej przeciętny zwycięzca castingu występuje już tylko przed swoim fanklubem.
nado

OOOOOOOOOOOO. To był duży nietakt. Nowy Medlock z pewnością mierzył wyżej. Żadna z piosenek MM nie miała takiej promocyjnej oprawy, wokół żadnej nie robiono takiego szumu. VIVA zrobiła z niej reklamowy spot, a samego Mareczka było wyjątkowo dużo - wszędzie... Poza tym to naprawdę fajny numer, naprawdę. Nic, co wyszło od Bohlena na singlach nie sprawiło mi większej frajdy. Dieter wie, że zrobił HAMMER NUMER. Komentarze ludzi na YOUTUBE ładnie wkomponowały się w samozadowolenie producenta. Podobno w ciągu 4 dni od premiery w Internecie video zobaczyło 1 000 000 osób. Dlaczego miał być to zatem nr 1? Bo tak miało być. Jeszcze nic straconego, lato przed nami. PS. Jak w Austrii i Szwajcarii ?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wszystko prawda co piszesz, tylko że... z pierwszymi singlami zwycięzców castingów tak łatwo nie wygrasz! A Lena dodatkowo ma coś, czego Medlock nigdy nie miał i mieć nie będzie - wsparcie radia: http://germancharts.com/airplay_charts.asp
W Austrii i Szwajcarii słabiutko - 15 i 60.
nado

Wiem wiem. Jak zwykle po nie w czasie. Rozczarowuje mnie miejsce 60 i 15. Medlock zaniedbał te regiony. Sam temu winien. Nie wyobrażam sobie jednak, co mógłby Bohlen zrobić w tych czasach lepszego i gdy widzę że to najlepsze radzi sobie tak kiepsko to strach mnie ogarnia.
Awatar użytkownika
Peter

Jeszcze raz się okazuję jak wielkim znawcą niemieckiego rynku jest Arek, który to przewidział. A drugie miejsce jak na Medlocka jest wyczynem niebywałym. W końcu jest na rynku już długo i mógł się oklepać/znudzić Niemcom, a okazuje się że ma stały "elektorat" który go ciągle kocha. :mrgreen: No oczywiście zasługa Dietera i Nikołaja i ekipy z Jeoparku, że przyłożyli się do singielka i jego oprawy....
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

nado pisze:Nie wyobrażam sobie jednak, co mógłby Bohlen zrobić w tych czasach lepszego i gdy widzę że to najlepsze radzi sobie tak kiepsko to strach mnie ogarnia.
Z Medlockiem chyba już nic - niezbyt przychylna mu publiczność ze Swisscharts i tak ocenia Real Love jako najlepszy z singli MM: http://swisscharts.com/showreviews.asp? ... rk+Medlock
Listy to listy, rzadko dostaje się tam samo nagranie, częściej jego odpowiednia promocja (co zresztą utrzymuje na powierzchni Medlocka, który w swojej karierze nie wydał jeszcze prawdziwego "drugiego" singla z albumu).
Awatar użytkownika
Peter

no ale przeciez z pierwszej płytki były dwa single, choć coprawda ten drugi w diametralnie innym aranżu. ;) No i na siłę zrobiono drugi singiel z "Club tropicana". ;)
scarface

Post autor: scarface »

Gdyby drugim signlem z Club Tropicana było Copacabana - moim zdaniem najlepsza jak do tej pory piosenka stworzona przez obu Panów - albo w ostateczności Reach for the stars , Second Chance , Forever lub PuT a SmiLe oN YouR FaCe byłoby ciekawiej teraz...szkoda że tyle fajnych nagrań przeszło właściwie bez echa...

Tracklista zapowiada sie ciekawie...a Real Love bedzie sie podobać wszystkim który przespali z różnych względów poczatek lat 90-ych... :wink:
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Awatar użytkownika
Peter

Brzxmi to nadspodziewanie przyzwoicie. Brawa dla Dietera, że się przełamał. :D Moi faworyci to na razie "Jerome, jerome", "Hungry for your love", "Back in my arms". Wygląda na to, że Dieter teraz zrobił płytę dla szerszej publiczności, podczac gdy nudny "Cloud dancer' był tylko dla fanów Medlocka. :) Ależ mnie pozytywnie zaskoczył tą płytą.
jkris

Post autor: jkris »

dla mnie nudy, moze 3 piosenki fajne ale reszta juz gdzies slyszana i wyjatkowo draznia mnie te rymowanki Bohlena, bo ciezko inaczej nazwac slowa jego piosenek.
a jezeli nudna Maria, Maria ma byc drugim singlem to gratuluje pomyslu- pewnie nie wejdzie nawet na liste ;-)
radek

Post autor: radek »

płytka zapowiada sie naprawde fajnie! kilka Bohlenowskich brzmień :) no i ten singiel !!! real love nr 2 w Niemczech! super!!!
Awatar użytkownika
Peter

"Not over" przypomina mi "Over you", a "Maria Maria" jest bardzo dobrą piosenką i na pewno wejdzie na listy, najmniej przebojowa i udana wydaje się być ostatnia piosenka.
ODPOWIEDZ