Thomas Anders & Kasia Nova
- art_system
Re: Thomas Anders & Kasia Nova
Prophet5 - pięknie to wszystko opisujesz tylko nie wiem po co? Twoja wiedza nikomu sie nie przyda. Ty rozpatrujesz to w kategoriach ewidentnie muzycznych dosłownie. Oczywiście zgadzam sie,że Kaska nie nadaje się do duetu z Tomkiem to nie ta klasa, nie powinna w ogóle udzielac się publicznie bo to wstyd i hańba. O co KAMAN:
Wszyscy lubimy Dietera, który niesamowicie fałszuje i nic na ten temat nie piszesz- oczywiste jest ,że przyzwyczailiśmy się do tego ,że pieje i hrypie ale KOCHAMY to. I nikt specjalnie nie komentuje tego na forum. Dletego jedni będą słuchać tej ballady a drudzy nie. I może zaprzestań już tych wywodów na temat słuchu, bo jęśli Ty tak mocno przywiązujesz wage do tego to dlaczego w ogóle słuchasz Dieter? bo to szmira, fałsz niesamowity.
Wszyscy lubimy Dietera, który niesamowicie fałszuje i nic na ten temat nie piszesz- oczywiste jest ,że przyzwyczailiśmy się do tego ,że pieje i hrypie ale KOCHAMY to. I nikt specjalnie nie komentuje tego na forum. Dletego jedni będą słuchać tej ballady a drudzy nie. I może zaprzestań już tych wywodów na temat słuchu, bo jęśli Ty tak mocno przywiązujesz wage do tego to dlaczego w ogóle słuchasz Dieter? bo to szmira, fałsz niesamowity.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Rzecz w tym, że gdy komentowaliśmy Lost Without Your Love nikt nie kwestionował tego, ze fałszuje...
Jak piszesz tak cię widzą.
- IndependentGirl
Ułatwiłam Ci sprawę podając na przykład Dodę. Ciekawe jakich argumentów byś użył gdybym podała Mandarynę. Ona też ma swoich fanów, którzy będą twierdzić, że jej piosenki i wokal jest świetny.Prophet5 pisze: Tak, możesz się ze mną nie zgadzać, ale nie zmienia to faktu, że Kasia tu fałszuje.
Ja nie muszę się zgadzać z Tobą i to też nie zmienia faktu, że... Kasia fałszuje.
Ty nie musisz się zgadzać z fanami Dody, ale to nie zmienia faktu, że Doda umie poprawnie śpiewać.
Ja nie muszę lubić Dody, ale nie zmieni to tego, że Doda umie jednak śpiewać.![]()
Mogę uważać, że uderzenie pałą nie boli, ale to nie zmieni faktu, że jak dostaniesz, to Ciebie zaboli.![]()
Teraz jasna jest już różnica między obiektywnym faktem a subiektywną opinią?
Tak często używasz stwierdzenia, że gdybyś uderzył mnie pałą to by mnie zabolało, że mam wrażenie, że najchętniej to byś mi nią przywalił
Ja zdania nie zmienię, fałsz Kasi nie przeszkadza mi tak, żeby nie móc się zadowalać tą piosenką.

- Prophet5
Wersja z Mandaryną:IndependentGirl pisze:Ułatwiłam Ci sprawę podając na przykład Dodę. Ciekawe jakich argumentów byś użył gdybym podała Mandarynę. Ona też ma swoich fanów, którzy będą twierdzić, że jej piosenki i wokal jest świetny.
Nikt nie musi się ze mną zgadzać, ale nie zmienia to faktu, że Mandaryna śpiewać nie umie.
Ja nie muszę się zgadzać z nikim, ale i tak Mandaryna śpiewać nie umie.
Pałą nie chcę nikogo częstować, ale chcę uświadomić, że pewne rzeczy (takie jak właśnie BÓL, czy FAŁSZ) nie są względne, a tylko i wyłącznie oczywiste, konkretne i niepodważalne!
O wokalu Bohlena nie mam najlepszego zdania. Jest doskonałym kompozytorem i jeszcze lepszym biznesmanem, ale wokalistą żadnym. Nie wiem, czy jest jakaś krytyka w temacie "Lost Without Your Love", obawiam sie, że jednak jest. Chyba tam się nie udzielałem, ale gdzieś tutaj krytykowałem wokal Bohlena. Dla cierpliwych do przejrzenia wątki "John Christian" i "Wokal i rola Bohlena w piosenkach Modern Talking". Choć nie o taką licytację przecież chodzi. Tutaj wątek dotyczy konkretnego utworu z konkretnymi zarzutami, czyż nie?ArCrack pisze:Rzecz w tym, że gdy komentowaliśmy Lost Without Your Love nikt nie kwestionował tego, ze fałszuje...
- justysia854
ja nie będę komentować całej tej dyskusji i kłótni "fałszuje- czy nie fałszuje", bo swoje zdanie juz wyraziłam- Kasia fałszuje i tyle...
Natomiast pozwole sobie nawiązać do tego co napisał Atlantis parę stron wczesniej w tym temacie. Padło u niego zdanie: "Thomas nie jest wielkim artysta..." etc. Chciałam tylko napisac, że dla jednych jest a dla innych nie. tak na prawde obiektywnie nie jest w czołówce światowej i to nie ulega wątpliwości. Subiektywnie- lubie jego glos i jego piosenki. Nie przeszkadza mi ze rzadko wydaje płyty, jest jednym z moich ulubionych artystów (moze dlatego, ze zarowno jego solowa muzyka jak i modern talking towarzyszylo mi w pewnych bardzo waznych dla mnie momentach zycia).
Podsumowując: nie słuchamy go i nie lubimy go za to czy jest wielką gwiazda czy nią nie jest tylko za to, ze podoba nam sie jego glos i jego muzyka,a z tym wstawianiem tutaj linków z innymi utworami proponuje sie przeniesc do innego dzialu.
Pozdrawiam
Natomiast pozwole sobie nawiązać do tego co napisał Atlantis parę stron wczesniej w tym temacie. Padło u niego zdanie: "Thomas nie jest wielkim artysta..." etc. Chciałam tylko napisac, że dla jednych jest a dla innych nie. tak na prawde obiektywnie nie jest w czołówce światowej i to nie ulega wątpliwości. Subiektywnie- lubie jego glos i jego piosenki. Nie przeszkadza mi ze rzadko wydaje płyty, jest jednym z moich ulubionych artystów (moze dlatego, ze zarowno jego solowa muzyka jak i modern talking towarzyszylo mi w pewnych bardzo waznych dla mnie momentach zycia).
Podsumowując: nie słuchamy go i nie lubimy go za to czy jest wielką gwiazda czy nią nie jest tylko za to, ze podoba nam sie jego glos i jego muzyka,a z tym wstawianiem tutaj linków z innymi utworami proponuje sie przeniesc do innego dzialu.
Pozdrawiam
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Agata
Ciekawa jest kwestia zarzutów, że piosenka jest podobna do jednego czy dwóch utworów Dietera. Znalazłam informację, że autorami utworu "Forever In A Dream" są Richard Buchanan Kerr (muzyka) i John Bettis (tekst). Jezeli to ta sama piosenka, którą śpiewa Thomas i Kasia (a niestety na razie nie mogę tego potwierdzić, a jak wiadomo "nie jednemu psu Burek"), to zarzuty te byłyby bezpodstawne, bo utwór powstał w 1980 r. 
- Prophet5
A jednak od razu na pierwszych dwóch stronach już coś jest. Dalej niech już ktoś za mnie sobie poszuka:ArCrack pisze:Rzecz w tym, że gdy komentowaliśmy Lost Without Your Love nikt nie kwestionował tego, ze fałszuje...
MJay pisze:Dietera nie poznajesz?
Pewnie że to Dieter,tego głosu i fałszu nie da się podrobić
Oczywiście cały też czas odnoszę się do tych zarzutów art_system:Didi&Thomas pisze:Właśnie odsłuchałem i powiem tak:
Jeśli to Dieter (a chyba jednak tak) to pewnie jak i on sam, nie mogę się pogodzić z tym, że opatrzność dała mu taki talent do komponowania a w zamian zabrała mu głos![]()
Zgadzam się, fałsz niesamowity. Jak Kasi Nova.art_system pisze:[...] Wszyscy lubimy Dietera, który niesamowicie fałszuje i nic na ten temat nie piszesz- oczywiste jest ,że przyzwyczailiśmy się do tego ,że pieje i hrypie ale KOCHAMY to. I nikt specjalnie nie komentuje tego na forum. Dletego jedni będą słuchać tej ballady a drudzy nie. I może zaprzestań już tych wywodów na temat słuchu, bo jęśli Ty tak mocno przywiązujesz wage do tego to dlaczego w ogóle słuchasz Dieter? bo to szmira, fałsz niesamowity.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ale co jest? No potwierdzenie tego co pisałem, że nikt nie kwestionuje tych fałszy - coś o co tutaj od paru stron walczysz
Thomas tytułuje się od jakiegoś czasu "gentleman of music", a ten utwór jest jak dla mnie sporym nietaktem z jego strony.
Zastanawiam się co go pokusiło żeby nagrać ten duet. Wpadł do nas w zeszłym roku kilka razy, został jak pamiętamy bardzo ciepło przyjęty. I czyżby wtedy pomyślał, że gdy nagra duet z lokalną wokalistką, to Polska padnie u jego stóp? Dlaczego z taką wokalistką, dlaczego w takiej piosence?
Jeśli album będzie brzmiał bardziej jak "Good Karma" czy "Everobody Wants To Rule The World" to ta piosenka po prostu drastycznie zaniży jego poziom
Choć właściwie to mam nadzieję, że tak będzie bo od drugiej połówki mojego ulubionego zespołu od jakiegoś czasu nie mogę już liczyć na wiele ciekawego. Jeśli teraz Thomas puścił by jeszcze jakiegoś muzycznego bąka, ech... Zazdroszczę tym, którym wszystko to tak bardzo się podoba.
Thomas tytułuje się od jakiegoś czasu "gentleman of music", a ten utwór jest jak dla mnie sporym nietaktem z jego strony.
Zastanawiam się co go pokusiło żeby nagrać ten duet. Wpadł do nas w zeszłym roku kilka razy, został jak pamiętamy bardzo ciepło przyjęty. I czyżby wtedy pomyślał, że gdy nagra duet z lokalną wokalistką, to Polska padnie u jego stóp? Dlaczego z taką wokalistką, dlaczego w takiej piosence?
Jeśli album będzie brzmiał bardziej jak "Good Karma" czy "Everobody Wants To Rule The World" to ta piosenka po prostu drastycznie zaniży jego poziom
Jak piszesz tak cię widzą.
- Prophet5
Właśnie, dzięki. Późno już, to się zakręcić można.ArCrack pisze:Ale co jest? No potwierdzenie tego co pisałem, że nikt nie kwestionuje tych fałszy - coś o co tutaj od paru stron walczysz
Też ciągle o tym myślę. Może on naprawdę na decyzję o tym duecie nie miał żadnego wpływu? Może naprawdę te wokale były nagrane korespondencyjnie, a filmik na YouTube, to już tylko zgranie kamerą, gdy utwór był cały gotowy? Thomas wszedł do studia na nagranie teledysku, włączyli mu piosenkę z dodanym wokalem Polki, a które ostatnio słyszał tylko, gdy sam śpiewał, zobaczył ślicznotkę, która przyjechała z Polandii, to nie miał nawet czelności jej powiedzieć, by nauczyła się śpiewać? Może właśnie na tym polega jego bycie "gentelmanem"?ArCrack pisze:Thomas tytułuje się od jakiegoś czasu "gentleman of music", a ten utwór jest jak dla mnie sporym nietaktem z jego strony.
- Atlantis
Ciekawa jest kwestia zarzutów, że piosenka jest podobna do jednego czy dwóch utworów Dietera. Znalazłam informację, że autorami utworu "Forever In A Dream" są Richard Buchanan Kerr (muzyka) i John Bettis (tekst). Jezeli to ta sama piosenka, którą śpiewa Thomas i Kasia (a niestety na razie nie mogę tego potwierdzić, a jak wiadomo "nie jednemu psu Burek"), to zarzuty te byłyby bezpodstawne, bo utwór powstał w 1980 r.
Nie bardzo rozumiem, czyli to znaczy, że Thomas zaśpiewał piosenkę napisaną 30 lat temu?? Czy to cover, czy o co chodzi?
Ja też lubie jego głos, ale to jeszcze za mało aby kogoś nazwać artystą, a jeszcze dobitniej pokazuje to ten "duet". Jako artysta Thomas moim zdaniem powinien rozważniej sobie dobierać partnerów, a nie śpiewać to co mu podetkną i z byle kim. Tu moim zdaniem pokazał, że jest amatorem, niestety. Zwłaszcza, czego najbardziej nie mogę zrozumieć, że podobne ballady Bohlena są mieszane z błotem. Pytam poraz kolejny, dlaczego ta żenada Thomasa jest śliczna, a Bohlen się skończył?Natomiast pozwole sobie nawiązać do tego co napisał Atlantis parę stron wczesniej w tym temacie. Padło u niego zdanie: "Thomas nie jest wielkim artysta..." etc. Chciałam tylko napisac, że dla jednych jest a dla innych nie. tak na prawde obiektywnie nie jest w czołówce światowej i to nie ulega wątpliwości. Subiektywnie- lubie jego glos i jego piosenki. Nie przeszkadza mi ze rzadko wydaje płyty, jest jednym z moich ulubionych artystów (moze dlatego, ze zarowno jego solowa muzyka jak i modern talking towarzyszylo mi w pewnych bardzo waznych dla mnie momentach zycia).
Takie artystyczne inicjatywy jak teledyski robione przez fanów pominę milczeniem.
Natomiast co do występów innych artystów, to zostało to pokazane po to, żeby podkreślić jak olbrzymia przepaść jest między Thomasem, a wielkimi wykonawcami i jest to widoczne gołym okiem i uchem.
Tak na koniec, to tak nagrywa się duety:
Też widać różnicę, i nawet najtwardsi fani Thomasa nie wmówią mi, że nie woleliby posłuchać profesjonalizmu na takim poziomie, zamiast tego wstydu, który został zaserwowany.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Agata
To chyba nie cover, bo nie znalazłam nikogo innego, kto wykonywałby tę piosenkę. Ale jeśli to ten sam utwór, to zaśpiewanie piosenki powstałej przed 30 laty jest chyba mniejszym przestępstwem, niż plagiat?Atlantis pisze:Ciekawa jest kwestia zarzutów, że piosenka jest podobna do jednego czy dwóch utworów Dietera. Znalazłam informację, że autorami utworu "Forever In A Dream" są Richard Buchanan Kerr (muzyka) i John Bettis (tekst). Jezeli to ta sama piosenka, którą śpiewa Thomas i Kasia (a niestety na razie nie mogę tego potwierdzić, a jak wiadomo "nie jednemu psu Burek"), to zarzuty te byłyby bezpodstawne, bo utwór powstał w 1980 r.
Nie bardzo rozumiem, czyli to znaczy, że Thomas zaśpiewał piosenkę napisaną 30 lat temu?? Czy to cover, czy o co chodzi?
Chyba nie. Np. w Rosji występuje o wiele częściej, także jest bardzo dobrze przyjmowany, a żadnego duetu z tamtejszym wykonawcą nie nagrał, choć rosyjscy fani pewnie by się ucieszyli, chyba bardziej niż polscy w obecnej sytuacji...ArCrack pisze:Zastanawiam się co go pokusiło żeby nagrać ten duet. Wpadł do nas w zeszłym roku kilka razy, został jak pamiętamy bardzo ciepło przyjęty. I czyżby wtedy pomyślał, że gdy nagra duet z lokalną wokalistką, to Polska padnie u jego stóp?
- venturak
mi głos Kachy się nie podoba, piosenka także nie ;/ wolę jednak duet z Sandrą
tylko co mi się podoba to to, że TA + Polka 
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
- Atlantis
Oczywiście, że mniejszym, natomiast to też nie jest coś czego bym sobie życzył, bo to chyba dowodzi, że nie ma żadnej sensownej osoby, która miała by ochotę z Thomasem współpracować... i to mało mnie pociesza, bo jeśli ktoś tak rzadko wydaje płyty to chyba mamy prawo oczekiwać że będzie to dopracowane i profesjonalne, a tak nie jest niestety.To chyba nie cover, bo nie znalazłam nikogo innego, kto wykonywałby tę piosenkę. Ale jeśli to ten sam utwór, to zaśpiewanie piosenki powstałej przed 30 laty jest chyba mniejszym przestępstwem, niż plagiat?
Thomas jakby nie było jest połową mojego ulubionego zespołu. I na prawdę jest mi przykro, kiedy patrzę na jego nieporadność, wspaniałego głosu nigdy mu nie odmawiałem, ale nie wydaje mi się, żeby dobra płyta, z profesjonalnym brzmieniem, teledyskiem i porządną trasą koncertową obejmującą kilka kontynentów (a nie ekscytowaniem się że gdzieś tam w Rosji zaśpiewał Cheri Cheri Lady), było zbyt dużym wymaganiem, zwłaszcza że jest to przecież wokalista i to jego praca.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
Ale coś musi być w piosenkach TA, skoro chce to wydać SONY music. 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Fajnie jakby ten utwór wyszedł na maxi singlu i była wersja po polsku
...oczywiście z Thomasem 
A może wyjdzie to na singlu skoro jest teledysk tylko czyja płytę on będzie promował?
Ja tam nie słyszę,żeby Kaśka fałszowała,może jestem zbyt zachwycona ta piosenką aby się aż tak bardzo wsłuchiwać czy ktoś fałszuje czy nie czy po prostu tak ma to być.
A może wyjdzie to na singlu skoro jest teledysk tylko czyja płytę on będzie promował?
Ja tam nie słyszę,żeby Kaśka fałszowała,może jestem zbyt zachwycona ta piosenką aby się aż tak bardzo wsłuchiwać czy ktoś fałszuje czy nie czy po prostu tak ma to być.
- Peter
@ Atlantis, nie jestem sympatykiem Celine, ale piosenka, która dałeś to klasa sama dla siebie.
Obiektwynie staram się ją ocenić i stwierdzam, ze jest fajna.