Wokal i rola Bohlena w piosenkach Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

A teraz słuchajcie bo ja mówie :wink: Teraz zakończe ta dyskusję a jak nie to włamię się na to forum i usunę ten temat :mrgreen: <żart oczywiście> A teraz na powaznie:

Oczywistym jest że większość refrenów w BS śpiewa Kohler (Bohlen zaspiewał tylko kilka), to zostało już powiedziane i udowodnione 1000 razy więc wysiłki kolegi flippera w udowadnianiu czegoś innego są raczej zbędne. Natomiast "Thats Love" jest cekawą sprawą bo rezczywiście nie wiadomo czyj to głos w "ciężkich chórkach" :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

Post autor: jkris »

Mateusz pisze:Natomiast "Thats Love" jest cekawą sprawą bo rezczywiście nie wiadomo czyj to głos w "ciężkich chórkach" :)
pewnie jakos komputerem obrobione albo ktorys z SIB'ow sie wysilił i ryknal ;-)
swoja droga to ta piosenka to kolejny przyklad na ewidentny plagiat Bohlena...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

jkris pisze:swoja droga to ta piosenka to kolejny przyklad na ewidentny plagiat Bohlena...
nie, nie błagam, nie wracajmy już do wątku z tematu o Mandarynce :wink: bo znowu będziemy musieli toczyć boje przez najbliższy tydzień :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

Mateusz pisze:
jkris pisze:swoja droga to ta piosenka to kolejny przyklad na ewidentny plagiat Bohlena...
nie, nie błagam, nie wracajmy już do wątku z tematu o Mandarynce :wink: bo znowu będziemy musieli toczyć boje przez najbliższy tydzień :)
:lol: :lol: :lol:
ale ja nic o Mandarynie nie napisalem :-p
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

A ma ktoś z Was dostęp do demówek Modern Talking? Bo mimo że to tragedia to jestem ich ciekaw. :D
jkris

mozesz je uslyszec w tych filmikach
Like a Hurricane
http://www.youtube.com/watch?v=SKGIRsyINQQ
YCWIYW (na samym koncu filmiku)
http://pl.youtube.com/watch?v=wbmbpt3rI7U
nie wiem czy jest wiecej, bo Bohlen wygral sparwe i zakazano ich publikacji- tak gdzies wyczytalem.
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Panowie,
(bo płci pięknej tu za bardzo nie widzę, gdzie te słuchaczki MT, BS i CCC z Mazowsza?... pewnie już pożenione wszystkie i pokolenia słuchaczy Pussycat Dolls i Timbaland pracowicie wychowują :wink: )

Myślę, że jesteśmy wszyscy ofiarami systemu (nie mylić z żadnym Systemem :wink: )...

Bo to i polskie media rozpowszechniały tę opinię, że "Blue System = Dieter Bohlen", a i sam Dieter też może zbyt jasno sprawy nie stawiał.

W podawanym dwie strony wcześniej składzie zespołu zabrakło mi gdzieś dwóch klawiszowców (jak się dokopię do mojej "X-Ten" to Wam powiem...).

A ta czarnoskóra piękność... Kogo on miał na myśli? Naddel?... czy może Dionne Warwick? :D
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Jacek Z. pisze:[...] A ta czarnoskóra piękność... Kogo on miał na myśli? Naddel?... czy może Dionne Warwick? :D
Jeanne Dupuy. O ile dobrze pamiętam, to przeczytałem taki wywiad w "Panoramie" lub "Dzienniku Bałtyckim" (świetne plakaty były z tyłu ;-)).

viewtopic.php?p=11416#11416
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Prophet5 pisze:
Jacek Z. pisze:[...] A ta czarnoskóra piękność... Kogo on miał na myśli? Naddel?... czy może Dionne Warwick? :D
Jeanne Dupuy. O ile dobrze pamiętam, to przeczytałem taki wywiad w "Panoramie" lub "Dzienniku Bałtyckim" (świetne plakaty były z tyłu ;-)).

viewtopic.php?p=11416#11416
Wybacz mi moją ignorancję tematu, chciałem raczej zażartować :wink: Czuję, że z dygresji wędruję w kolejną dygresję. Sprawdziłem ten link. Dieter, Erica, Jeanne... "I miss you so, Little Jeannie..." Czy to dla niej to śpiewał? Bo nie wiem czy dobrze, ale zaczynam łączyć fakty... (to chyba temat na odrębny wątek).
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

jkris pisze:
flipper_69 pisze:Jesoo. Wszędzie ten Systems in Blue. No bez przesady. Poczekam aż powiedzą, ze robili chorki do pierwszej płyty BBB. Gadacze i tyle.
masz racje, oszukuj sie dalej :lol:
Jacek Z. pisze:No to już naprawdę załamka :? Czyli też panowie z SiB?
ten piekny głos Dietera to głos Rolfa Kohlera 8)
A Birger Corleis twierdził (prawdopodobnie w sądzie przy okazji sprawy z Back for Good), że to jego głos jest w There's too much blue in missing you.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

http://pl.youtube.com/watch?v=oWGgbcpXi-o

Trochę Dietera live ;)
- Midnight Lady (krótki fragment, inny niż ten najsłynniejszy)
- Hale Hey Louise
- Operator
- Sorry Little Sarah (fragment zwrotki live podczas wywiadu radiowego)
- Viele Bomben fallen (niby nie live, ale chyba bez jakiejkolwiek ingerencji sprzętowej ;) )
- TV Makes The Superstar (refren zaśpiewany u Steffana Raaba)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Tutaj zdaje się jest coś bardzo ciekawego:

Blue System - Samuraj (Live Vocal From Dieter).

Wydaje mi się jednak, że w tle leci z taśmy dodatkowa ścieżka z Nino de Angelo.
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Jak dla mnie SAMURAJ to rewelacja :-) Szkoda tylko , że taka słaba jakość i dokładnie nie można się wsłuchać! Ciekawe co na to jkris ....
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Mi z kolei bardzo spodobał się refren TV makes... (dzięki ArCrack), co do Midnight Lady szkoda, że nie zaśpiewał wtedy całego numeru bo moim zdaniem ten fragment brzmi dużo lepiej niż wersja z Ma'kuck'n (czy jakoś tak). Zresztą w materiale z wizyty Raaba jest jeszcze fragmencik jak gra ten kawałek na gitarze ale śpiewają razem. Zdaje się jest to taka piosenka co gdyby go obudzili o trzeciej w nocy i dali dowolny instrument to byłby ją w stanie wykonać. :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
jkris

Tomolo pisze:Jak dla mnie SAMURAJ to rewelacja :-) Szkoda tylko , że taka słaba jakość i dokładnie nie można się wsłuchać! Ciekawe co na to jkris ....
przykro mi ale jak dla mnie straszna cienizna. zauwazylem tez, ze Bohlen w momentach kiedy nie jest w stanie wyciagnac dziweku albo jest cos trudnego do zaspiewania ucieka wzrokiem i zaczyna patrzec w dol. w ogole jego zachowanie na scenie jest czasami dziwne. nawet na youtube ktos sie pytal czy podczas jakiego wystepu live z Dionne byl pijany, bo robil glupie miny :lol:
generalnie jesli chcesz posluchac kogos kto potrafi spiewac to posluchaj np koncertu Georga Michaela. spiewa na zywo rewelacyjnie. Bohlen moze nagrac plyte w studiu i komputerem czyscic i filtrowac glos natomiast jego wystepy live zawsze beda dla mnie traumatycznym przezyciem, bo spiewac nie potrafi, falszuje a jego naturalny glos jest fatalny. kiedys sluchajac BS nie razilo mnie to tak bardzo, bo sadzilem, ze refreny to jego dzielo. teraz juz wyroslem ze zludzen i cenie go za wiele innych spraw ale nie za wokal. mysle, ze on sam ma swiadomosc, ze spiewa fatalnie i dlatego nie powstaja kolejne plyty z jego wokalem. a wszystkich tych, ktorym sie wydaje, ze spiewa przyzwoicie polecam zeby dali posluchac tego komus postronnemu...
pozdrawiam
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

heh osobno coś o nich cicho ale jakby znowu byli razem ... oj głośno by było
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
ODPOWIEDZ