Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Próba zgrania piosenki z winyla zrobiła na nim takie wrażenie
Ciekaw jestem jak to technicznie można zrobić. :P A poza tym przecież robisz rok 1997 - wtedy były jeszcze winyle?
ArCrack pisze:Niestety przewidywane jest ok. 2-tygodniowe opóźnienie.
Czekam z niecierpliwością. Udanego wyjazdu. :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Na wariackich papierach, ale się udało - część 26 jest już do obejrzenia na stronie.
Co do winyli z 1997, to mam jednego, nawet jest o nim mowa w tym odcinku, ale to akurat nie jego próbowałem przegrać. (przy okazji - po zakupie normalnej karty dźwiękowej poszło bez problemu ;))
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Fajna ta 26 część. Podobał mi się materiał o Blue System i dowiedziałem się skąd Bohlen zna Singletona. Nie podobało mi się to o Touche - nigdy nie lubiłem tej grupy. Ale było to zrobione bardzo obiektywnie - przedstawiono bowiem całą twórczość Bohlena w 1roku 1997, nie zależnie czy się coś tam lubi czy nie. I do tego ten tajemniczy koniec....
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Cześć 27 będzie częścią bardzo ciekawą :D. Już nie mogę się doczekać :D

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ze wszystkich utworów które Dieter wyprodukował w 1997 roku "Anything" był tym zdecydowanie najlepszym. A dlaczego się nie udało z Touche ? Moim zdaniem dlatego że boysband ten niczym się nie wyróżniał. Ich piosenki nie miały w sobie tego czegoś co pozwoliłoby im zaistnieć. Chyba tylko piosenka którą Arek wybrał do LPDB była naprawdę dobra, (wysoko oceniłem ją w głosowaniu) ale już samo to, że nie znalazła się na singlu, świadczyło o tym, że zdaniem Bohlena nie była trendy.
Ja w ogóle te próby Dietera z tamtego czasu uważam za niefortunnie obrany kierunek. Próbował na siłę wpasować się w obowiązujące wtedy tło, zamiast szukać własnego, znanego już stylu. Dobrze że później poszedł jednak po rozum do głowy i reaktywował MT, bo właśnie to było tym na co od lat czekali jego Fani.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 28, 2008 21:34 przez Didi&Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Peter

Didi&Thomas pisze:Ze wszystkich utworów które Dieter wyprodukował w 1997 roku "Anything" był tym zdecydowanie najlepszym.
A ja uważam, że "Love will drive me crazy".
Didi&Thomas pisze:Chyba tylko piosenka którą Arek wybrał do LPDB była naprawdę dobra, (wysoko oceniłem ją w głosowaniu) ale już samo to, że nie znalazła się na singlu,
A ja nisko. :wink:
Nigdy nie lubiłem tego zespołu.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Szkoda, że nic z tego, co Dieter w tym czasie stworzył, nie zyskało większego rozgłosu <bezradny> Miał na szczęście w tym względzie bogate doświadczenie z młodości i tak łatwo się nie poddawał. Poza tym "Szczęśliwie, miał w zanadrzu jeszcze jedną drogę, którą mógł pójść". I poszedł :)
Obrazek
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

No tak fajnie by było gdyby Dieter znowu pokazał co naprawdę potrafi i stworzył jakiś super przebój. Ale nie wiem czy się czegoś takiego doczekamy,
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
pioot36

Post autor: pioot36 »

A mi tam super przebój niepotrzebny hehe.Ale do czego zmierzam,po prostu niech Dieter komponuje i śpiewa,śpiewa,śpiewa :o a my fani na pewno to docenimy i każdy znajdzie coś dla siebie. A z drugiej strony który kompozytor ma tyle przebojów co nasz Dieter :lol: ?pozdrawiam :wink:
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
Awatar użytkownika
Peter

Wracając do tematu, to tak mi się podobała część 26, ze nie mogę się już doczekać następnej.
Awatar użytkownika
Peter

Arku, jak zwykle wykonałeś kawał dobrej roboty, ale ta część jest najlepsza ze wszystkich. Jestem pod wrażeniem.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Po raz kolejny świetna robota, to była najbardziej emocjonująca częsć z historii D.Bohlena, którą świetnie pamiętam i od której wszystko się zaczęło... :)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Część 27 dotyczy szczególnego czasu dla Fanów Modern Talking. Dla tych, którzy znali zespół z lat 80-tych reaktywacja była Wielką Miłą Niespodzianką, bo naprawdę mało kto spodziewał się ich powrotu. Ale byli też Ci co wtedy po raz pierwszy odkryli Modern Talking i zostali wkrótce ich wiernymi Fanami. Świetnie zostało to podkreślone w materiale. Poza tym w części 27-dmej bardzo podobała mi się cała otoczka związana z ich comeback. Czyli udział w programie telewizyjnym na określonych warunkach, informacja w "Bildzie" i wszystko to, co działo się później. Aż nie chce się wierzyć że od tego czasu minęło już 10 lat...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Peter

Didi&Thomas pisze:Dla tych, którzy znali zespół z lat 80-tych reaktywacja była Wielką Miłą Niespodzianką, bo naprawdę mało kto spodziewał się ich powrotu.
To prawda, ja nie wierzyłem, że to w ogóle możliwe.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Aż łezka się w oku zakręciła :D. Coś pięknego. Część 27 bardzo mi się podoba. O ile dobrze pamiętam album Back For Good najlepiej sprzedawał się w Polsce :D
Nawet nie wiedziałem o tych warunkach jakie musiał spełnić Modern Talking :oops: .

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
pioot36

Post autor: pioot36 »

Fakt,jak pierwszy raz usłyszałem,że Modern Talking ma grać znowu razem,myślałem;koledzy jaja sobie robią z nawiedzonego fana :roll: .A potem telewizja ,prasa,głośno jak w karnawale.Naprawdę się cieszyłem.Ale jednocześnie smutno mi było,że Blue System nie istnieje.Takie mieszane uczucia :? ,
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
ODPOWIEDZ