C.C. Catch

Dyskusja na temat C.C. Catch
jkris

Re: C.C. Catch

Post autor: jkris »

disco-man pisze:2 single to totalne nieporozumienie-disco-polowy Backseat of your cadillac i koszmarny Summer kisses.
i to pisze fan brzmienia Bohlena? przeciez to najlepsze piosenki z tej plyty i jedne z najlepszych w tworczosci Bohlena :shock:
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

najlepszą płytą cc catch jest wg mnie "catch the catch". wszystkie utwory są świetne, ta płyta to po prostu czysty Bohlen. swoją drogą to chyba najlepsza płyta napisana przez Bohlena. przebojowe piękne piosenki, świetne aranżacje... zero ballad których nie lubię ... "catch the catch" nie ma słabych punktów. to płyta idelana:)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
jkris

tanathos pisze:najlepszą płytą cc catch jest wg mnie "catch the catch". wszystkie utwory są świetne, ta płyta to po prostu czysty Bohlen. swoją drogą to chyba najlepsza płyta napisana przez Bohlena. przebojowe piękne piosenki, świetne aranżacje... zero ballad których nie lubię ... "catch the catch" nie ma słabych punktów. to płyta idelana:)
zgadza sie. to swietna plyta i nigdy w zyciu nie uwierze, ze Bohlen dawal jej odrzuty z Modern Talking. chyba raczej wybieral same perelki ;-)
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Backseat of your cadillac i summer kisses to jedne z najlepszych piosenek Dietera w karierze? Nie rozśmieszaj mnie jkris.Backseat ... nie spodobała mi się od początku tj od roku 89 gdy pierwszy raz ją usłyszałem.Do dnia dzisiejszego nie przekonałem się do tej piosenki.Jest dla mnie zbyt disco-polowa.Aranż niezły ale melodia? Summer kisses też od początku nie lubiłem.Słychać że to jeden z ostatnich singli Bohlena i CC,który powstał w niezbyt przyjaznej dla nich atmosferze.Słabiutki singiel. To moje zdanie,dla innych słuchaczy być może są to wspaniałe utwory.Ktoś zagłosował np że pierwszy album BS jest najslabszy.Także różne są odczucia i gusta.Było wiele innych utworów z tego albumu nadających się na single.A dla Ciebie jkris kto jest większym idolem-Dieter czy Sarah B.?Czasami nie Sarah?. Ja uwielbiam wielu kompozytorów,ale największym szacunkiem darzę jednak Didiego.Pozostanę jego fanem do końca.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

W sobotę w Petersburgu koncert "Legendy Retro FM" podobny do tego moskiewskiego z listopada. Wsród gwiazd festiwalu będzie też CC Catch. Poza tym Thomas zaśpiewa solo i w duecie z Sandrą. Koncert można będzie obejrzeć tutaj, ale mogą być pewne problemy z transmisją on-line (jak poprzednio):
http://legendy.retrofm.ru/ (na razie trailer).
Najprawdopodobniej będzie można będzie też posłuchać tu:
http://www.retrofm.ru/online/player.php?q=128
Początek - sobota, 19 listopada, 16.00 naszego czasu.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Popieram Jkrisa ale tylko odnośnie "Backseet of your cadillac" - to faktycznie rewelacyjna piosenka i typowy Bohlen. Co do CC Catch to współpraca z SIB pozostanie raczej w sferze marzeń co niektórych, kiedy na ich stronce założyłem taki temat to nie doczekałem się odezwu ze strony Michy czy Detlefa, a taki temat na stronie CC Catch wyśmiał Marco. Współpraca z Bohlenem dokładnie z tych samych powodów nie wchodzi w grę... :( Pozostaje nowy team, ale podobno (tak twierdzi admin rosyjskiej strony CC Catch) Dmitri Frolov stworzył dla niej album w stylu r'n'b, a to raczej nie na to czekamy..... Płyta z powodu kryzysu raczej szybko się nie ukaże. Może podzieli los poprzedniego materiału z początku tej dekady. gdzies na YT można posłuchac sampli z tamtej płyty, są chyba nawet w tym temacie, jak ktoś chce tytuły tych piosenek z 2002 to pisać na pw.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Współpraca Caro i SIB to by była jakaś parodia wykopaliskowa :)
Tym bardziej, że SIB jednak nie są w stanie zastąpić Bohlena i takich hitów jak on nigdy nie stworzą.
Awatar użytkownika
Peter

Dlatego ja tez się bardzo z tego cieszę. :D Wiesz tworzyć dobre piosenki to potrafił Koehler w latachh 80 tych, teraz też niby tworzą dobre melodie i niby to fajne, ale coś z produkcją mają nie tak, ze brzmi to bardziej jako discofox niż typowe eurodisco. Wystarczy posłuchać choćby nowego Savage a ostatnią ich płytę.... :shock: Jednak obawiam się, że Carolina ma nie wiele teraz do zaoferowania i chciałbym, zeby to była taneczna muzyka, ale niekoniecznie z SIB.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Dla wszystkich, których interesują dalsze losy CCC i jej kawałka "Super Nature Power" (tudzież "I Believe in Love").
Zostanie on wydany na albumie który ukaże się w tym roku. A w grudniu na jej oficjalne konto na YT ktoś wrzucił remiks Denisa Rublewa.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Pointrox pisze:Dla wszystkich, których interesują dalsze losy CCC i jej kawałka "Super Nature Power" (tudzież "I Believe in Love").
Zostanie on wydany na albumie który ukaże się w tym roku. A w grudniu na jej oficjalne konto na YT ktoś wrzucił remiks Denisa Rublewa.
Jest również wersja radiowa do Super Nature Power"
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

Ja watpie ze c c catch wyda ta zapowiadana plyte juz tyle razy termin byl przekladany..... :(
jkris

dawidsikorski2 pisze:Ja watpie ze c c catch wyda ta zapowiadana plyte juz tyle razy termin byl przekladany..... :(
ja tez juz przestaje w to wierzyc i szczerze mowiac jesli piosenki na niej mialyby brzmiec jak SNP to chyba lepiej ze tak bedzie. Wokal Caro w tej piosence brzmi jak nagrywany w lazience- tragicznie, zadnych chorkow, bieda masakryczna...
moze producenci Thomasa sie nia zaopiekuja i to co nie moze powstac od 20 lat powstanie w 3 miesiace ;)
Awatar użytkownika
Peter

Zostawmy spekulacje na boku. Uważam, że osobą najwięcej tu wiedzącą jest Marco, mam z nim częsty kontakt i z tego co wiem to album jest na razie "w zawieszeniu" z powodu kryzysu jaki dotknął wytwórnię. Tym samym potwierdzam słowa Jkrisa i tego co podaje strona Sergieya.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Prawdę mówiąc dotrwałam do połowy piosenki i zaraz zajęłam się czymś ciekawszym.Niestety piosenka nie ponosi może wysłuchanie całego albumu wzbudzi leprze uczucia.Choć z drugiej strony dla fanów C.C Catch może ona być radochą że w ogóle powstała.Ja niestety do nich nie należę
Lubię jej utwory z Dieterem
I LOVE DB AND TA!
kuba084

Post autor: kuba084 »

Lubię parę numerów CC, ale dziwię się, że Dieter wylansował panią o średnim wokalu, która w całych latach '80 ani razu nie wystąpiła na żywo. To jakaś jego dewiza była ?:)
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

C.C.C.na żywo też się udzielała wokalnie :), ale jakoś jej nie za bardzo chyba wychodziło...
http://www.youtube.com/watch?v=myMfpJKFJuE
Modern Talking.....i wszystko jasne!
ODPOWIEDZ