Dokładnie...mam takie same odczucia co do tej piosenki. Poza tym płyta nawet mi się podoba choć pierwsze wrażenie po wysłuchaniu w internecie nie było pozytywne. Po wysłuchaniu z płytki jestem mile zaskoczona. No i wersja Specjal na koniec bardzo mnie ucieszyła
Songs Forever
- Elltoja
"10. Sweet Dreams – oryginalnie jeden z moich ulubionych nie-Bohlenowych kawałków. W wykonaniu Thomasa również ok. Do ok. 3:30 kiedy to zaczynają się popisy wokalne. Jak dla mnie utwór mógłby być wiciszony parę sekund wcześniej. Widocznie nie czuję bluesa... "
Dokładnie...mam takie same odczucia co do tej piosenki. Poza tym płyta nawet mi się podoba choć pierwsze wrażenie po wysłuchaniu w internecie nie było pozytywne. Po wysłuchaniu z płytki jestem mile zaskoczona. No i wersja Specjal na koniec bardzo mnie ucieszyła

- ania sznajder
ja jakoś nie mogę się do niej przekonać , zazwyczaj wszystkie kawałki Toma przyjmowałam z entuzjazmem a tu nie bardzo mam się z czego cieszyć , większość jest - choć bardzo dobrze zaśpiewana - to poprostu smętna - True - to już na pewno wolę w oryginalnym wykonaniu , chociaż Sweet Dreams - niczego sobie, ale ja jestem przyzwyczajona skakać z radości kiedy słucham Toma , a tu nie ma przy czym poskakać , może przyzwyczajenie robi swoje , albo za mało słuchałam tej płytki , nie wiem , ciekawi mnie natomiast reakcja wykonawców niektórych piosenek na takie wersje ich utworów ??? 
- Elltoja
- Feliks Maliszczak
- Kontakt:
- Elltoja
- Peter
Płytka Songs forever mimo, że nie została zbyt dobrze odebrana przez fanów to jednak dobry materiał, który się albo lubi albo nie. Nie słucha się tego niestety jak Modern Talking. Trzeba mieć na taką płytę odpowiedni nastrój. Uważam, ze takie kawałki jak Tell it to my heart i I's this love są wręcz genialne. problem z tym, że dokonania Thomaa jakkolwiek by były znakomite zawsze pozostawiają fanom niedosyt bo oceniane są przez pryzmat Modern Talking. Ja uważam, ze Thom zrobił naprawdę znakomitą płytę, choć wiem, ze nie wszystkim odpowiada traki styl. Mnie bardzo odpowiada.
- Bohlenowicz
- Adi
- Skyliner89MT
Dla mnie ten album Thomasa Andersa jest poprostu słaby. Jedynie jedna piosenka mi się podoba z tego albumu jest to Songs That Live Forever (Special Grand Prix Version). Jak bym miał porównać album Dietera i Thomasa z 2006 roku to album Dietera jest dla mnie bezapelacyjnie lepszy 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
kasiek208
Re: Songs Forever
Dzisiaj byłam w sklepie pytać się o płyte Thomasa... Pani mi odpowiedziała, że w tym momencie płyty Songs Forever są tylko 2 w Polsce na sprzedaż
Nie wiem będe szukać chociaż bardzo mi zależy na tej płycie. Moze to chodziło o to, że są tylko 2 w Polsce na sprzedaż w sieci sklepów Empik:/ Jak nic nie znajde to zamówie sobie w Empiku najwyzej o ile jeszcze będą;(
- Peter
Re: Songs Forever
Songs forever to niezła płyta, ale nie lepiej zacząć kompletownie dyskografii TA od Differenta? W empiku kupisz go za grosze.