Album ''History''

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Wkrótce nowy album Thomasa?

Post autor: Peter »

Bo ktoś się ośmiela skrytykować Thomasa? Jeśli tak to powodzenia. ;) wybacz mi kolego ale takie posty się tu nie raz pojawiły, że występuje w domach starców, ale to wciąż klasowy artysta, z bogatym dorobkiem muzycznym, potrafiącym też wystąpić przed gigantycznymi rzeszami ludzi, tylko czasem się nie szanuje i występuje w takich programach jak Fernsehengarten. W dodatku wydaje albumy delikatnie mówiąc dziwne.
riccardo1989 pisze:Lepsza jakość :)
https://www.youtube.com/watch?v=gz1vjAo38X4

Nie wiem czemu ale takie moje wrażenie, że Thomas śpiewał w domu starców :/ Kiepsko to wygląda jak na premierę :/
phantomas pisze:Tomasz w eleganckiej marynarce? Kupisz takie cudo za 3 funty na wyprzedaży w Tesco :lol:
Nie podoba mi się ta wersja, wstęp do refrenu brzmi bardzo sztucznie. No i jaka promocja! Występ w nasiadówie emerytów i rencistów.
Może o taki target cały czas chodzi? :)

Przecież założę się że nikt nie miałby do niego pretensji gdyby wydawał albumy z TAKIMI piosenkami jak dwie ostatnie, tylko myśli, że pewnie po co? Lepiej po sto milionów wydać covery, tak jest najłatwiej, ale Dieter też tak czasem robi.... Grunt to mieć postawę jak ja: być fanem, ale nie być jednocześnie zaślepionym.
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Jak dla mnie ten album jest w miarę spoko takie na 4 z plusem ;)

Te dźwięki mnie chwilami porażają, takie dla "dzisiejszej młodzieży" he he o ile słuchają takie muzy co my?? :roll:

Te chórki też nieco skopane chociaż by przy mojej ulubionej piosence "Cheri Cheri Lady" i wielu innych piosenkach...

A "Geronimo Cadillac" przechodzi chyba samego siebie takie w stylu "łupanki" na baletach nie chodzi mi o basy tylko styl dźwięku :o

Ale jako kolekcję muszę sobie sprawić i słucham sobie drugi raz dziś tego albumu.
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Gosc

Post autor: Gosc »

Nie podobaja sie piosenki to proponuje
NIE SLUCHAC NIE KUPOWAC PLYTY I SPRAWA ZALATWIONA
A nie klapac klapaczka,a to churki ,a to marynarka ,a to spiewa w domu starcow
A co ludzia starszym nic sie nie nalezy!
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Forum powinno być miejscem do wolnej dyskusji, w której można mówić co jest ok, a co nie. Takie pisanie, że jak coś się nei podoba, to nie słuchać przypomina TVP, czyli za krytykę wypad i wychwalanie czegoś co nie jest ok...
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Gosc pisze:Nie podobaja sie piosenki to proponuje
NIE SLUCHAC NIE KUPOWAC PLYTY I SPRAWA ZALATWIONA
A nie klapac klapaczka,a to churki ,a to marynarka ,a to spiewa w domu starcow
A co ludzia starszym nic sie nie nalezy!

Drogi "Gościu" - z takimi postulatami to proszę na Woronicza 17 w Warszawie. Tam panuje kult "jedynie słusznych poglądów".
Tutaj natomiast jest forum a nie kółko wzajemnej adoracji.
Forum ma to do siebie, że scierają się na nim różne sprzeczne często opinie. Ważne, by prowadzić dyskusję w sposób kulturalny bez obrażania kogokolwiek...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

Na moje album ok brzmienie dopasowane do realiów.Wiadomo jeszcze chyba żaden artysta niewydał nowej wersji swojego przeboju który był by lepszy od orginału takie jest moje zdanie.Ale płytka brzmi przyjemnie i trzeba się pogodzić że nigdy niewyjdzie album Thomasa czy Ditera w stylu lat 80 bo to się niesprzeda czas nieubłagalnie leci do przodu a my tęsknimy za młodością i muzyką z tamtych lat
jagoda123

Post autor: jagoda123 »

dla mnie album też jest ok brzmienie
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A co to Thomas nie może mieć fanów w domach starców?Tym ludziom też się coś przyjemnego od życia należy ...
Przypominam,że Thomas jest po 50tce więc wątpliwe aby miał rzesze fanów wśród nastolatków. Kiedyś Justin Bibber będzie miał 50 lat i jego fani zapewne też coś koło tego ;)
P.S.
Przecież gwiazdy DSDS a ostatnio wielbiona Venessa May również występyją w Fernsehgarten...więc o co chodzi ? Czepiacie się byle się czepiać .
jagoda123

zgadzam się z tobą atlantyda ;o)
Gosc

Coz widze ze co poniektorym OBECNA WLADZA SOLA W OKU i bardzo dobrze ze doszlo do zmian
Koniec kolesiostwa i tym podobnym praktykom!
Gosc

A co do krytykowania
To mnie jak nie podobaka sie jacys wykonawcy,nie slucham ich,nie krytykuje ,i nie wchodze na fora i nie klapie o marynarce,chorkach itp
I TYM KRYTYKANTOM RADZE TO SAMO !!!!!!!
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

pozwolę sobie zawrócić dyskusję na bardziej merytoryczne tory

(naprawdę, kiepsko się czyta te wszystkie zarzuty ad personam i inne osobiste wycieczki - i trochę jest to smutne, bo zawsze forum MT wyróżniało się pozytywnie od stron opanowanych przez młodych ludzi potrafiących się wyłącznie wyzywać)

Odsłuchałem utworów z albumu "History" i oto moje refleksje:

1 - chórki - w wielu utworach brzmią dość nietypowo, o wiele mniej atrakcyjnie niż na oryginałach. Szczególnie "Geronimo's cadillac" druga część refrenu Cheri Cheri Lady trochę razi (w pierwszej części refrenu backvocal brzmi spoko). Zastanawiam się, dlaczego zdecydowano się opublikować materiał z tak drażniąco brzmiącymi chórkami. Wydaje mi się, że może po prostu chórki bez obróbek brzmią w taki właśnie sposób - drażniący i skrzekliwy.

2 - nowe wersje piosenek wydanych po 1998roku brzmią całkiem atrakcyjnie, może nawet ciekawiej niż remiksy utworów z lat 80tych. może to świadczyć o tym, że nagrania z okresu po 1998r. miały naprawdę dobre melodie i spory potencjał.

3 - szkoda, że album nie składa się z samych nowych piosenek, ale oceniamy zawartość, a nie to, czego na tej płycie nie ma. Marzę o albumie Thomasa złożonym z takich kawałków jak ten poniżej:

A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Tak brzmiałyby chórki w nowych utworach Thomasa,gdyby płytę nagrano z Systems In Blue
http://chomikuj.pl/jedyna1/Muzyka
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Nie ma ludzi niezastąpionych o czym świadczą perypetie chórkowe Bohlena po MT.. Mnie ciekawi tylko dlaczego w "Lunatiic" i "Take A Chance" są tak udane a w "Modern Talking" już zupełnie nie? :P Musze się zgodzić z Tanathosem, piosenki z 1999-2003 są mało skopane, możne poza "Ciną". "You Are Not Alone" niemal zupełnie bez zmian.

Może do albumu trzeba się przyzwyczaić? Ktoś pytał czym się różni wersja deluxe od niedeluxe? Na daluxe jest dużo więcej utworów. Ja będę miał deluxe,bo jestem fanem i zawsze kupię to co Thomas wydaje, nawet jakby wydał paczkę papierosów ze swoim image, choć nie palę, od prawie 15 lat...
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Ciekawi mnie czemu nie ma,w przeciwieństwie do wersji standard i deluxe, odsłuchu wersji z vinyla.Chodzi głównie o wersje extended.
jagoda123

a o jaki właściwie chodzi utwór extended podam tytuł
ODPOWIEDZ