cudonado pisze:A jeżeli już mowa o tym jakie słyszałbym chętnie clubowe brzmienie hitów MT to jeden z przykładów:
Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
- weidung
- Członek TAFC Polska
Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
- aleksandra227
- Członek TAFC Polska
Ten mix jest skierowany do młodszego pokolenia w sam raz na dyskoteki 
Ale wydłużona wersja mnie bardziej przypadła do gustu niż ten oficjalny (radiowy mix).
Ciekawa jaka będzie wersja "Cheri cheri lady"

Ale wydłużona wersja mnie bardziej przypadła do gustu niż ten oficjalny (radiowy mix).
Ciekawa jaka będzie wersja "Cheri cheri lady"
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Nie będzie niczym się różniła, wszystkie utwory z dopiskiem Remastered będą w takich wersjach jakie już znamy.Na coś innego możemy jedynie jeszcze liczyć w tych kilku utworach z dopiskiem New Hit Version
- MODERN JEANNE
Wiem ale płyta zazwyczaj jedna wychodziSussudio pisze:Producenta? Czarodzieja?MODERN JEANNE pisze: Najbardziej jestem ciekawa wersji YMHYMS robionej przez mojego ulubionego producenta Blank and Joensa-czarodzieja od dzwięku który robił ostatnią płytę Sandry
Przecież to jest dwóch gości a nie jeden facet![]()
Akurat w tym przypadku nie, ale posłuchaj np Forest The Cure robiony przez nich szczególnie w wersji extended jest cudny tak jak wiele ich produkcji.Dziwię się że w tej piosence nie ma różnicy, Dzięki za linka posłucham innych jego remiksówMiReK pisze:Już raz podawałem link do odsłuchu tych wersji(niestety tylko na chomikuj),podaję jeszcze raz:MODERN JEANNE pisze:Najbardziej jestem ciekawa wersji YMHYMS robionej przez mojego ulubionego producenta Blank and Joensa-czarodzieja od dzwięku który robił ostatnią płytę Sandry stylizowaną na lata 80
http://chomikuj.pl/cezary100/Music/Elec ... ins+(2013)
Jak słychać,żadnej różnicy.
http://www.youtube.com/watch?v=E0HZVtPCl_Y
I LOVE DB AND TA!
- shoker191
- Członek TAFC Polska
No powiem że tak słucham i słucham i trudno mi przestć.. ten mix ma coś takiego w sobie co przykuło moją uwagę, niby nic specjalnego ale coś w sobie ma...
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
- Skyliner89MT
Słyszałem lepsze mixy Brother Louie czy YMHYMS.
Ten mix Bassflow nie zachwyca. Oby wiązanka 30 min była lepsza.
Ten mix Bassflow nie zachwyca. Oby wiązanka 30 min była lepsza.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Moje pierwsze wrażenie - co za szajs za przeproszeniem... Wersja radiowa baaardzo przeciętna. Wokal dużo lepiej dopracowany był w miksie Jerrego Ropero, który ostatnio odkopaliśmy. Szczerze mówiąc liczyłam na coś takiego. Extended trochę lepsza, ale jak dla mnie traci cały swój modernowy urok, jak ktoś już wyżej napisał. Jedyna rzecz, która mi się podoba to ten elektroniczny motyw Brother Louie tu tu tu tu tu tu tururururururu. Czy jakoś tak. Wiecie o co chodzi. Jednak nawet to jest dla mnie niedopracowane, bo gubią kilka nut czyniąc końcówkę tego motywu nadzbyt udoskonaloną, a powinna być oryginalna, brzmiałaby lepiej. Piszę to słuchając po raz pierwszy extended i... Ona jest również zbyt różnorodna jak dla mnie. Co chwilę coś nowego, ale za dużo tego, im więcej tym lepiej - to nie zawsze tak działa... (Ale się czepiam...)
OCZYWIŚCIE PŁYTĘ KUPIĘ Z UŚMIECHEM NA USTACH
OCZYWIŚCIE PŁYTĘ KUPIĘ Z UŚMIECHEM NA USTACH
- Bolero
- Członek TAFC Polska
Ten mix YMHYMS trzeba przyznać o niebo lepszy jak ten Brother Louie Bassflow 3.0 Mix (jak to Mirek napisał "dupy nie urywa"weidung pisze:cudonado pisze:A jeżeli już mowa o tym jakie słyszałbym chętnie clubowe brzmienie hitów MT to jeden z przykładów:
-
smok04
- Sussudio
Ja autentycznie jestem przerażony, takiego syfu się nie spodziewałemsmok04 pisze:https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/5974392 miłego odsłuchu
Oczywiście wiedziałem że to będą "łupanki" ale nie sądziłem że będą tak źle zrobione.
Kompletnie gdzieś zniknęły melodie, no i co oni zrobili z "Give Me Peace On Earth" to przechodzi ludzkie pojęcie.
Dieter Bohlen Królem Polski
- flipper_69
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Trzydzieści sekund w fatalnej jakości, trudno o jakieś daleko idące wnioski. Wstępnie jednak leży mi to bardziej niż remix Bassflow, bo chyba jednak starano się utrzymać nieco ducha Modern Talking. Ciekaw jestem tych nagrań w normalnej jakości.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja jakoś specjalnie zaskoczony nie jestem, ale fragment Give me peace on earth to zupełnie inny kierunek niż Lady Lai w 1998. Taki eksperyment bez nagrania nowego szybszego wokalu raczej jest skazany na niepowodzenie. Może jak przesłucham 100 razy to za 101 mi się spodoba. Płytę na pewno kupię i nie tylko do kolekcji ale i do słuchania (mam tylko nadzieję, że remasterowanie nie skalało zbytnio Jet Airlinera
).
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
nado
Nie słuchajcie odsłuchów ! Gorszej jakości nie słyszałem nawet na najgorzej nagranych kasetach
Plusy:
1. Thomas Anders wszedł do studia i zaśpiewał Give me peace on earth (tej piosenki jestem pewien, podkład mi się podoba, ożywcze), inne najprawdopodobniej też, ale uskuteczniłbym gatkę szmatkę, bo niewiele słyszę, choć nie jestem głuchy
2. Nie wiem na czym polegał remastering (ale to przez odsłuchy)
3. Do teraz nie znam megamixu, bo nie mogę go odsłuchać
Nie wyrokujcie za wcześnie. Jak będzie chała, osobiście podpalę siedzibę Sony w Polsce( na znak protestu oczywiście) No lecę po biedronki
1. Thomas Anders wszedł do studia i zaśpiewał Give me peace on earth (tej piosenki jestem pewien, podkład mi się podoba, ożywcze), inne najprawdopodobniej też, ale uskuteczniłbym gatkę szmatkę, bo niewiele słyszę, choć nie jestem głuchy
2. Nie wiem na czym polegał remastering (ale to przez odsłuchy)
3. Do teraz nie znam megamixu, bo nie mogę go odsłuchać
Nie wyrokujcie za wcześnie. Jak będzie chała, osobiście podpalę siedzibę Sony w Polsce( na znak protestu oczywiście) No lecę po biedronki
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Ja pierniczę..co to kuźwa jest.. z You're my Heart zrobili jakieś łubudu a o Give my Peace to już nie bede sie wypowiadał bo nawet nie wiadomo jak to nazwać..
Good Guys Only Win In Movies
- Sussudio
to nie jest aktualny wokal Thomasa, to najprawdopodobniej jest odrzut z oryginalnej sesji nagraniowej.nado pisze: 1. Thomas Anders wszedł do studia i zaśpiewał Give me peace on earth
Dieter Bohlen Królem Polski