Koncert Thomasa w Zabrzu (01.06.2011) - temat ogólny
- Gasolina91
Re: 01.06.2011 Thomas w Zabrzu!!!
Mam już tego dosyć powoli...
odpisując na to co napisałeś w ostatnim zdaniu Atlantis, dla kogoś, kogo czasem nie stać na normalny obiad, jedzenie z Caritasu będzie czymś niesamowitym...
Nie wszyscy jak Ty mają aż takie wymagania wobec Thomasa.
odpisując na to co napisałeś w ostatnim zdaniu Atlantis, dla kogoś, kogo czasem nie stać na normalny obiad, jedzenie z Caritasu będzie czymś niesamowitym...
Nie wszyscy jak Ty mają aż takie wymagania wobec Thomasa.
Point Of No Return
- Atlantis
Przepraszam jakie wymagania? To, żeby grupa, która sprzedała tyle płyt i ma status jaki ma wystąpiła na koncercie biletowanym a nie pod sklepem? To są wymagania?
I druga sprawa, ja rozumiem, że kogoś może być na coś nie stać. Ale bardzo często jest tak, że go nie stać, bo nie chce mu się pracować. I to jest przyczyna takiego stanu rzeczy i w jednym i drugim przypadku. Skoro nie chce się zrobić czegoś jak należy, to mam przecież Fanów, wyproszą miejscówę, ja zaśpiewam to co zawsze i pa.
I druga sprawa, ja rozumiem, że kogoś może być na coś nie stać. Ale bardzo często jest tak, że go nie stać, bo nie chce mu się pracować. I to jest przyczyna takiego stanu rzeczy i w jednym i drugim przypadku. Skoro nie chce się zrobić czegoś jak należy, to mam przecież Fanów, wyproszą miejscówę, ja zaśpiewam to co zawsze i pa.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
Sądząc po ilości postów jesteś gwiazdą tego forum w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Gasolina91 pisze:Czy jestem aż taka sławna to nie wiem !?Peter pisze:cieszę się, że zobaczę słynną Gasolinę.
Żartujesz? Numer 1 i 2 na niemieckiej liście to robienie pośmiewiska?Atlantis pisze:Oczywiście, że to samo, jakie ma znaczenie, który z tych dwóch robiłby z siebie pośmiewisko? Obecnie robią je obaj, o drugim napisałem w odpowiednim temacie.
Ach te upały...
Pozdrawiam Cię.
- Atlantis
Feel też był bardzo popularny:) Grają świetną muzę, prawda? Poza tym dzis az takiego upału nie ma
.
Tekstu o Katowicach nie rozumiem. We Wrocławiu na rynek nie poszedłem, nie dlatego że miejsce było nie takie, a dlatego, że znam przyjemniejsze sposoby spędzania Sylwestra.
Na koncert Thomasa poszedłbym wtedy, gdyby ten koncert oferował jego muzykę, coś innego niż najpopularniejsze single MT, odgrywane nawet na Fan Party (w koncu to 90 % tego DVD).
Tekstu o Katowicach nie rozumiem. We Wrocławiu na rynek nie poszedłem, nie dlatego że miejsce było nie takie, a dlatego, że znam przyjemniejsze sposoby spędzania Sylwestra.
Na koncert Thomasa poszedłbym wtedy, gdyby ten koncert oferował jego muzykę, coś innego niż najpopularniejsze single MT, odgrywane nawet na Fan Party (w koncu to 90 % tego DVD).
- Peter
Ok, teraz Cię rozumiem, najlepiej by było jakby grał więcej solowych piosenek i najlepiej by wybrał się w trasę promującą album "Two". Tu się zgadzamy i ja na takie najlepiej biletowane koncerty choćby do hali ludowej bym pojechał. Co do Katowic, to co tu do rozumienia, przyjeżdża Thomas na rynek w Sylwestra, to ja za 25 minut jestem.
PS. nie rozumiem twojego tekstu o Feel'u....
PS. nie rozumiem twojego tekstu o Feel'u....
- Atlantis
No właśnie o takie koncertowanie cały czas mi idzie, budziłby tym po prostu szacunek, nie odcinając kuponów od dokonań zespołu, który nigdy nie był spełnieniem jego marzeń. Mało tego, niech gra czasem koncerty z repertuarem MT, ale nie tyle razy do roku i gdzie popadnie.
- Peter
Ale sprawa w moim odczuciu idzie w dobrą stronę: Thomas wydał już Rosyjski album z kapitalnymi piosenkami i dobrymi teledyskami, wcześniej były dwa dobre single z tanecznymi nagraniami, teraz album w Europie z dotrzymanym terminem i nowy zespół, jak to wypali to będą takie koncerty jak lubisz, bo Uwe nie wygląda na takiego co lubi jeździć po wsiach i dożynkach....
- JoannaIzabella
halooo..! Czy to aby nadal wątek: Thomas w Zabrzu..?
Skupmy się na planowaniu... Ehhhh, gdzie ta atmosfera sprzed poprzednich koncertów! To niecierpliwe odliczanie dni... Te burze mózgów co i jak przygotować, żeby się fajnie zaprezentować Thomasowi....
Skupmy się na planowaniu... Ehhhh, gdzie ta atmosfera sprzed poprzednich koncertów! To niecierpliwe odliczanie dni... Te burze mózgów co i jak przygotować, żeby się fajnie zaprezentować Thomasowi....
- Atlantis
Bo właśnie to powinno być odwrotnie, to Thomas powinien o tym myśleć, bo on jest dla Was, a nie Wy dla niego w tamtym miejscu. Części z Was się to kompletnie odwróciło, dlatego jest zdziwienie, no bo jak to Thomasa skrytykować można.
- Gasolina91
Nie jestem tutaj żadną gwiazdą.Peter pisze:Sądząc po ilości postów jesteś gwiazdą tego forum w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Gasolina91 pisze:Czy jestem aż taka sławna to nie wiem !?Peter pisze:cieszę się, że zobaczę słynną Gasolinę.
Jeśli chodzi o koncert Thomasa, koleżanka która też chce na nim być wpadła na pomysł z transparentem ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie, stać cały koncert i go trzymac?! Kwiaty? To już było. Może Wy macie jakieś pomysły czym tym razem zaskoczyć Thomasa?
Point Of No Return
- Ann
- Członek TAFC Polska
Jeżeli Thomas w Zabrzu wykona utwór "Gigolo" to ja chce tam być

MY DREAMS COME TRUE 
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Raczej bym na to liczył.Smutne ale prawdziwe.Ann pisze:Jeżeli Thomas w Zabrzu wykona utwór "Gigolo" to ja chce tam być![]()
- KarinaMaria
- Kontakt:
Mam pomysł dla tych, którzy oczekują koncertów Thomasa w jakiś super amfiteatrach: zróbcie składeczkę na koncercik.....;/
...because You are the KING OF LOVE..!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Rolą fanów nie jest organizacja koncertów, ale obecność na nich. Fanklub robi bardzo, bardzo wiele ale nie zajmie się przecież wszystkim. Na chwilę obecną Thomas to w oczach wielu jedynie połowa Modern Talking co w pewien sposób determinuje repertuar i imprezy na jakie jest zapraszany. Występ w Zabrzu, podobnie jak niektóre wcześniejsze z pewnością nie jest szczytem marzeń Thomasa ani też nas - nie oszukujmy się, że pragniemy go oglądać koncertującego na parkingu czy boisku szkolnym.
Możliwe, że coś zmieni się po premierze nowej płyty. Jest duża wytwórnia, jest producent z porządnymi korzeniami w branży. Jeśli faktycznie jako fani możemy coś zrobić (oprawa koncertu, szepnięcia słówka możnym) to pomagajmy, ale inicjatywę zostawmy menedżerom, impresariatom i innym osobom dbającym o to, żeby marka "Thomas Anders" coś znaczyła - to ich zadanie, nie nasze! Zbytnie ingerowanie fanów w działkę Thomasa na prawdę może zrobić więcej złego niż dobrego, o czym się jakiś czas temu przekonaliśmy.
Możliwe, że coś zmieni się po premierze nowej płyty. Jest duża wytwórnia, jest producent z porządnymi korzeniami w branży. Jeśli faktycznie jako fani możemy coś zrobić (oprawa koncertu, szepnięcia słówka możnym) to pomagajmy, ale inicjatywę zostawmy menedżerom, impresariatom i innym osobom dbającym o to, żeby marka "Thomas Anders" coś znaczyła - to ich zadanie, nie nasze! Zbytnie ingerowanie fanów w działkę Thomasa na prawdę może zrobić więcej złego niż dobrego, o czym się jakiś czas temu przekonaliśmy.
Jak piszesz tak cię widzą.
- betiq_
- Członek TAFC Polska
Brawo !!! zakończcie wreszcie ten temat, dla mnie to Thomas może śpiewać nawet w piwnicy i będę szczęśliwa,że mogę go zobaczyć i posłuchać.Proponuję aby niektórzy z Was odpowiedzieli sobie na pytanie:czy zależy mi na spotkaniu z Thomasem czy na pięknych widokach i super amfiteatrach ? Czy to ważne ? Ja również myślę że Thomas jest wielkim artystą i to jest najważniejsze !
- maksia21
- Członek TAFC Polska
Witam. Slucham MT od 1985 roku i jak do tej pory nie mam dosc tych piosenek.Teraz jestem szczesliwa ze moge jezdzic na koncerty Thomasa i przezywac za kazdym razem na nowo te cudowne chwile.Jezdze na nie bo tak chce i zadne opinie nie zmienia moich odczuc. Bylam w Kielcach,Zielonej Gorze i na pewno bede w Zabrzu i kolejnych ktore mam nadzieje sie odbeda.Pozdrawiam