Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
jkris

Re: Thomas Anders - singiel Gigolo, album Two

Post autor: jkris »

MichałT pisze:O podobnym temacie dyskutowaliśmy kiedyś w temacie "Strong". O ile dobrze pamiętam wyperswadowałeś mi wtedy, że dzieli nas zbyt duża różnica wieku, żebyśmy mogli ów dyskusję kontynuować...
no i dlatego wlasnie nie widze sensu kontynuowac naszej dyskusji. Twoje argumenty sa dla mnie irracjonalne, a calosc wypowiedzi przypomina jęk starca, ktorego z zalozenia nic nie jest w stanie zadowolic. O ile zrozumiec moge, ze piosenka Ci sie nie podoba, o tyle argumenty o slabym wokalu Thomasa sa smieszne...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

O jakim słabym wokalu ?! O słabej barwie wokalu. Słabej barwie wokalu...
ale dobra masz rację zakończmy te dyskusję. Żyj dalej w przeświadczeniu bycia kimś otwartym na wszystko (choć za każdą cenę) i ciesz się byle czym, jeśli tylko Ci to odpowiada.

Peter,
kurczę przecież ja nawet nie oczekuję lat 80. Niech to chociaż będzie poziom "Summer Love". Czy to jest tak dużo ? Porządna aranżacja o dobrym brzmieniu instrumentów + dobra melodia, to jest to czego oczekuję. O takiej piosence śmiało mogę powiedzieć, że "to jest dobre".
Dla mnie czymś naturalnym jest oczekiwanie czegoś więcej od piosenki (niż tego, że coś tam gra i ktoś coś tam śpiewa), choćby w dziedzinie melodii czy aranżacji. Dla mnie wypuszczanie piosenek o takim aranżu i melodii jak w "Gigolo" jest po prostu brakiem szacunku dla wiernych słuchaczy.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jeżeli uważasz "Summer love" za piosenkę lepszą od "Gigolo" to cóż masz taki a nie inny gust, natomiast jeśli uważasz SL za piosenkę conajmiej dobra to nie mamy o czym dyskutować, bo to nty klon YCGI, podkładu, który i tak został przez Bohlena skradziony, a tu mamy, nowoczesny, dynamiczny utwór, ktory od podstaw został skomponowany przez Uwe. A u Medlocka, masz naprawdę kawał doprawdy rewelacyjnego wokalu.. :lol: Doprawdy rewelacyjny piosenkarz z rewelacyjnym repertuarem. :lol:
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Szczerze mówiąc jestem w małym szoku. Jak utwór się podoba już po pierwszym przesłuchaniu to znaczy dla mnie że jest dobry. I chyba będziemy mieli doczynienia z małym sukcesikiem. Życzę tej parze jak najlepiej. Ciekawe jak brzmi reszta na płycie. Ja już singielek zamówiłem na Amazon.de i mam nadzieję że zostanie wysłany w dniu premiery.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Wiem, że są problemy z playerem na stronie Amazona - podaję więc bezpośredni link do pliku, który zamieścili: http://g-ecx.images-amazon.com/images/I/D1j2Dh3zTZS.mp4
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

No to jak nowoczesny czy lata 80 ? :P
Tak uważam "Summer Love" za piosenkę lepszą niż "Gigolo" i to lepszą pod każdym względem. Owszem jest podobna do You Can Get It, a You Can Get It do Love Is In The Air. Jest podobne jednak tylko sposobem gry sekcji nadającej charakterytycznej rytm. Melodia jest inna, podobnie jak reszta aranżu. Mimo tego wszystkiego i tak utwór ten jest po prostu lepszy; podobny, nie podobny; po prostu lepszy :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ano faktycznie mnie złapałeś na nie konsekwencji: to tak - mocno zalatuje latami 80 tymi, nową falą, ale nie razi zupełnie anachronicznością....
Awatar użytkownika
anna 22.10

Post autor: anna 22.10 »

Dzięki za linka. Sngiel jest dobry mam nadzieję że reszta piosenek też nas mile zaskoczy.
nado

Post autor: nado »

Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Dopiero teraz przeczytałem cała Waszą dyskusję na temat nowego singla Thomasa. Jest takie powiedzenie że jeszcze się nie narodził taki co by wszytkim dogodził. Moim zdaniem nie ma sensu mówić tu o komercji, bo czym że jest ta komercja. Jak ktoś coś stworzy to po by się podobało innym i sprzedawało, to chyba normalne, ale czy to jest komercja. Mi się singielek podoba i go kupię a muszę powiedzieć że nie wszystkie solowe projekty Thomasa zakupiłem, podobnie jak Bohlena zresztą. Utwór jest prosty i to dlatego odniesie sukces moim zdaniem i tego Thomasowi życzę.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Arek - dzięki za tego linka :)
Nawiązanie do stylu lat 80-tych, ewidentne. I dobrze, ja nawet doszukałem się w słowach czegoś o duszy i sercu - czyżby nostaligiczne nawiązanie do YMHYMS ? 8) Refren bardzo dynamiczny i przebojowy. Zastanawiałem się nawet jak taki tytuł jak "Gigolo" można atrakcyjnie zawrzeć w refrenie ? Okazuje się że można ;) A jak odbieram całokształt ? Hmm..może jednak trochę więcej oczekiwałem nowoczesności po tym nagraniu, dla porównania Why Do You Cry było bardziej.. trendy ? Ale przecież też będzie na płycie, więc nie bedę się czepiał :D
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Również i mnie utwór podoba się, na takiego właśnie Thomasa czekałem. Piosenka jest nowoczesna i w miarę przebojowa, mogłaby chodzić w radio i na prawdę nie miałaby czego się wstydzić. Melodia jest bardzo przyjemna zwłaszcza zwrotek, refren podoba mi się odrobinę mniej, piosenkę jednak po dwóch razach można już zanucić. Ja jestem zadowolony, jeśli album utrzyma ten poziom, na prawdę będzie to miła niespodzianka. Oby tak było. Brawo.
P.S. zarzucać komercję temu utworowi, zaś na drugim biegunie stawiać Summer Love, czyli You Can Get It numer ileś tam, na dodatek z ukradzionym aranżem, i będącą kompozycją całkiem inną niż reszta tego albumu jest i dla mnie niezrozumiałe.

P.S. 2. Bardzo podoba mi się to, że utwór nie stara się być na siłę moderntalkingowy, czyli np. to, że zrezygnowano z charakterystycznych chórków. Za to kolejny plus.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Moje odczucia odnośnie tego fragmentu są mieszane.Może jak usłyszę to w całości i normalnie na wieży a nie z głośnika laptopa to przekonam się do tego utworu.Po albumie Strong i stylu jaki nam zaprezentował na nim Thomas a właściwie producenci to utwór Gigolo rzeczywiście brzmi jakby sprzed 20sty lat.
Video mało ciekawe Thomas nie zbyt korzystnie na nim wygląda,głównie chodzi mi o uczesanie ;/
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Atlantyda!!! dokładnie to samo, fryzura Tomcia jakaś nie ta, piosenka wpadająca w ucho ale muszę to na żywo usłyszeć. Oby za kilka dni.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

gdy popatrzyłem na okładki i na fragment klipu aż zdębiałem- wizualnie bardzo przypomina to Modern Talking! zupełnie jakbym widział Andersa i Bohlena.... a co Wy sadzicie o stronie wizualnej tego projektu... przyznajcie że podobieństwo do Modern talking jest uderzające
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Ann pisze:Jeżeli Thomas w Zabrzu wykona utwór "Gigolo" to ja chce tam być :cry: :cry:
Wbrew temu, co wcześniej napisałam, dowiedziałam się, że Thomas nie będzie wykonywał nowego materiału bez swojego obecnego partnera. Więc chyba jednak nie ma co liczyć na "Gigolo", chyba że w Zabrzu Thomas wystąpi z Uwe, ale to raczej mało prawdopodobne :wink:
ODPOWIEDZ