Pewnie tak samo jak z zapowiadaną "Marią" i zagranym "We Take The Chance" na koncercie w Rumunii - Thomasowi się pewnie coś pokićkałojedyna pisze:Fajna,tylko czemu Thomas zapowiedział"Stay With Me" a puszczono"Why Do You Cry"?
"Strong" - nowy album
-
Pointrox
Re: "Why Do You Cry" i "Strong" - nowy singiel, nowy album
- Jor
Wlasnie posluchalem "Why Do You Cry" w pelnej wersji. Sprawa jak dla mnie jest jasna = the thrill is back = dreszcz wrocil spowrotem. Ta piosenka to krok w swietnym kierunku, tak samo jak single 'For You' and 'Ibiza'. Thomas sprawdza sie swietnie w takiej aranzacji, brzmi to tez swiezo (wreszcie!). Tak powinno brzmiec MT w drugim powrocie, aby dorownac pierwszemu, ale jak mawiaja wislanie: "co sie odwlecze to nie uciecze". Oby!
Odnosze wrazenie, ze aranzacje bliskie latom 80tym sa teraz bardziej popoularne niz kiedykolwiek. W latach 90tych mielismy wysyp powrotow, ale wszyscy starali sie brzmiec nowoczesnie, co oznaczalo dzis raczej juz niezbyt fajne brzmienia (umca umca i plasko), ktore przegrywaja probe czasu. Teraz zas mamy sytuacje kiedy to wspolczesni, nowi wykonawcy nawiazuja aranzacyjnie do lat 80. Ciesze sie, ze TA chce to wreszcie wykorzystac. Na to czekalem!
Jest jeszcze tez istotna sprawa tekstu, niby nic odkrywczego, ale wreszcie cos majacego rece i nogi (sens) i poprawnego gramatycznie, w przeciwienstwie do wielu tekstow wlasnych DB.
Odnosze wrazenie, ze aranzacje bliskie latom 80tym sa teraz bardziej popoularne niz kiedykolwiek. W latach 90tych mielismy wysyp powrotow, ale wszyscy starali sie brzmiec nowoczesnie, co oznaczalo dzis raczej juz niezbyt fajne brzmienia (umca umca i plasko), ktore przegrywaja probe czasu. Teraz zas mamy sytuacje kiedy to wspolczesni, nowi wykonawcy nawiazuja aranzacyjnie do lat 80. Ciesze sie, ze TA chce to wreszcie wykorzystac. Na to czekalem!
Jest jeszcze tez istotna sprawa tekstu, niby nic odkrywczego, ale wreszcie cos majacego rece i nogi (sens) i poprawnego gramatycznie, w przeciwienstwie do wielu tekstow wlasnych DB.
- tanathos
zgadzam się w 100%
poza tym, jak słusznie zauważył JOR, obecnie aranżacje zbliżone do tych z lat 80tych są bardzo popularne. Współczesny trend jest fantastyczny. szkoda w związku z tym, że Modern Talking nie dotrwali razem jako spółka do chwili obecnej. na pewno brzmieli by ciekawie i dostarczyli by słuchaczom sporo pozytywnych dreszczy
poza tym, jak słusznie zauważył JOR, obecnie aranżacje zbliżone do tych z lat 80tych są bardzo popularne. Współczesny trend jest fantastyczny. szkoda w związku z tym, że Modern Talking nie dotrwali razem jako spółka do chwili obecnej. na pewno brzmieli by ciekawie i dostarczyli by słuchaczom sporo pozytywnych dreszczy
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Skyliner89MT
Thomas Anders idzie w bardzo dobrym kierunku nie to co w 2006 roku
. Mam nadzieje, że album się pojawi i będzie w stylu piosenki Why Do You Cry i coś czuje, że przy dobrej promocji może zamieszać na Europejskich rynkach przebojów 
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
Wafl
Przydałoby się "Why Do You Cry" w polskich radiach. W RMF Święta było puszczane czasami Kisses for christmas, więc przy dobrych chęciach Thomasa "Why Do You Cry" też mogłoby być grane. Jak na razie zdaje się promować to tylko w Rosji.
-
Ninio
W ostatnich latach "przywiało" do nas troche muzyki z wschodnich stron wiec moze i Thomasa przywieje i zrobi szał jak np.Tatu. Dieter mogłby sie mu zrewanzowac i sproóbowac cos "pokombinowac" w Polsce 
-
andrzej1988
http://www.youtube.com/watch?v=obOOblfMofU stay with me w całości
http://www.youtube.com/watch?v=CQLci_zHOlg "stop" nowa piosenka z albumu strong
http://www.youtube.com/watch?v=CQLci_zHOlg "stop" nowa piosenka z albumu strong
- you're my heart
Dzięki za piosenki, Stay with me jest świetne, Stop też.

- IndependentGirl
Świetne piosenki! Bardzo podoba mi się "Stop".

- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ani "Stay With Me" ani "Stop" nie dorównują moim zdaniem świetnemu "Why Do You Cry".
SWM trochę wzorowane na stylu grupy Mad'House z początku tej dekady, Stop to ballada jakich setki. Why Do You Cry to jednak jak dla mnie sympatyczna melodia w świetnej aranżacji - nie mogę się doczekać normalnej, płytowej wersji tego nagrania, która pewnie odkryje dodatkowe smaczki zeżarte przez kompresję tych internetowych próbek.
Mam też nadzieję, że ten przedpremierowy wypływ nagrań zostanie wkrótce powstrzymany. Fajnie usłyszeć coś nowego, ale nie chciałbym aby w dniu premiery albumu 3/4 piosenek było już znane.
SWM trochę wzorowane na stylu grupy Mad'House z początku tej dekady, Stop to ballada jakich setki. Why Do You Cry to jednak jak dla mnie sympatyczna melodia w świetnej aranżacji - nie mogę się doczekać normalnej, płytowej wersji tego nagrania, która pewnie odkryje dodatkowe smaczki zeżarte przez kompresję tych internetowych próbek.
Mam też nadzieję, że ten przedpremierowy wypływ nagrań zostanie wkrótce powstrzymany. Fajnie usłyszeć coś nowego, ale nie chciałbym aby w dniu premiery albumu 3/4 piosenek było już znane.
Jak piszesz tak cię widzą.
- art_system
"Stay With Me" GENIALNY BIT, lubię takie dżwięki- utwór też bardzo mi podchodzi. A na wypływ nagrań nie mamy wpływu. Niestety to nie lata 90' kiedy czekaliśmy na kasetę lub piracika CD na targowisku. Oczywiście,ze wolę cały album dostać. Why Do You Cry w zupełności wystarczyłby mi usłyszeć ażeby cieszyć się nadejsciem nowego albumu. A tak jak mój przedmówca pisze co kilka dni mamy NEW song-szkoda.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- tanathos
artyści eurodence, w latach 80tych kojarzeni z Niemcami przenoszą się na wschód:-)
Bad Boys Blue przenieśli się do Polski, Thomas Anders do Rosji
Bad Boys Blue przenieśli się do Polski, Thomas Anders do Rosji
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- Gasolina91
Stay With Me jakoś niespecjalnie mi się podoba ale Stop jest genialne
Taki Thomas bardzo mi się podoba.
Thomas wziął się do pracy, brawo!
Taki Thomas bardzo mi się podoba.
Thomas wziął się do pracy, brawo!
Point Of No Return
-
Pointrox
Jak dotąd najlepsze są "Why Do You Cry" i "Stop".
Nie wiem czemu, ale bardzo chciałbym, zeby powstało coś podobnego do "TV Makes The Superstar" lub "Independent Girl" - taki typowy popowy utwór.
Byłoby świetnie
Nie wiem czemu, ale bardzo chciałbym, zeby powstało coś podobnego do "TV Makes The Superstar" lub "Independent Girl" - taki typowy popowy utwór.
Byłoby świetnie
- Spartan.MT.
thomas powoli się rozkręca bo dotychczas jego plyty byly slabe:P
- art_system
Nie rozumiem jak może się niepodobać utwór Stay With Me?Jak dla mnie to pasuje porównując z albumami Modernów do 2 albumu-tam bym go widział. Zyczył bym sobie jak najwięcej takich nagrań.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...