Thomas Anders & Kasia Nova
- IndependentGirl
- you're my heart
Re: Thomas Anders & Kasia Nova
Phantomas-przyznaj się nie lubisz TA.
Wszystko co nagra Thomas nazywasz badziewiem,a tak nie jest może powiesz że Medlock lepszy
?
Wszystko co nagra Thomas nazywasz badziewiem,a tak nie jest może powiesz że Medlock lepszy

-
Martin1987
Chodziło mi o sytuacje gdzie musiałbys sie dostać w jakieś miejsce bez wyboru innego modelu autobusu,jednego ze swoich trzech samochodów czy pięciu rowerów. po prostu jechać np do sklepu na zakupy. Wydaje mi sie że wsiadłbyś bezinteresownie do podjeżdżającego busa bez względu czy to Ikarus,Man czy Volvo. A zrobiłbyś to dlatego że model autobusu to nie jest twój Problem Życia. (większym byloby ile reklamówek wziąść na te zakupy)
Fakt to: nagrano piosenkę. (stwierdzenie że cos sie wydarzylo)
Opinia:bardzo mi się podoba lub nie podoba mi się bo fałszuje. I ta opinia może byc prawdziwa bądź fałszywa
i nie twierdze że twoja opinia że to fałsz jest nieprawdziwa
Fakt to: nagrano piosenkę. (stwierdzenie że cos sie wydarzylo)
Opinia:bardzo mi się podoba lub nie podoba mi się bo fałszuje. I ta opinia może byc prawdziwa bądź fałszywa
- Prophet5
Kolejna bzdura. Fałsz nie jest czyimś "widzi mi się", ale jest oczywistym błędem, który można nawet zmierzyć choćby tunerem do strojenia.Martin1987 pisze:Fakt to: nagrano piosenkę. (stwierdzenie że cos sie wydarzylo)
To, czy Ty patrzysz na słowo PSDÓRA, czy BZDURA, nie zmienia faktu, że w pierwszym wypadku pisownia jest błędna, a w drugim nie jest. Choćby Ci się nawet ta błędna pisownia podobała, wciąż pozostanie pisownią niepoprawną.
Kasia wypada na boki dźwiękami z określonej przez podkład dla utworu tonacji (a konkretnie przez harmonię prowadzoną przez syntezatorowy pad) i tego nie zmienisz, choćbyś się ogłosił Poznańskim Słowikiem.
-
Martin1987
nie moge stwierdzić czy pisownia słowa PSDÓRA jest błędna bo takie słowo nie wystepuje w języku polskim.Prophet5 pisze:To, czy Ty patrzysz na słowo PSDÓRA, czy BZDURA, nie zmienia faktu, że w pierwszym wypadku pisownia jest błędna, a w drugim nie jest.
Słowo PSDÓRA nawet w wymowie nie brzmi tak samo jak BZDURA
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 22:12 przez Martin1987, łącznie zmieniany 2 razy.
- IndependentGirl
Fałsz jest oczywistym błędem. Ale to, że komuś takie wykonanie się podoba fałszem nie jest. Bo nikt nie pisze, że piosenka jest super, myśląc zupełnie odwrotnie. Wtedy wypowiadanie się tutaj nie miałoby sensu. To, że mnie się ten utwór podoba tak jak wielu innym osobom, to chyba nie uważasz, że jest to fałsz?

-
Awans
Na YouTube są jednak w większości pozytywne komentarze
- Prophet5
Ręce opadają. A jeśli uderzyłbym Cię baseballem w głowę i powiedział, że nie masz krzyczeć, bo ja uważam, że to nie jest bolesne, to nie byłby to ból?IndependentGirl pisze:Fałsz jest oczywistym błędem. Ale to, że komuś takie wykonanie się podoba fałszem nie jest. Bo nikt nie pisze, że piosenka jest super, myśląc zupełnie odwrotnie. Wtedy wypowiadanie się tutaj nie miałoby sensu. To, że mnie się ten utwór podoba tak jak wielu innym osobom, to chyba nie uważasz, że jest to fałsz?
Na analogicznej zasadzie, NIE MA takiej tonacji, w jakiej "sobie" śpiewa Kasia Nova. Napisałeś, że "PSDÓRA nie istnieje w naszym języku", a tak, jak śpiewa Kasia - tego nie ma w języku muzyki. Nie ma.Martin1987 pisze:nie moge stwierdzić czy pisownia słowa PSDÓRA jest błędna bo takie słowo nie wystepuje w języku polskim.
Słowo PSDÓRA nawet w wymowie nie brzmi tak samo jak BZDURA
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 22:15 przez Prophet5, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Dajcie już spokój...
Zdanie niektórych jest jak beton i żadna siła nie da rady go skruszyć.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Martin1987
Ja tylko zabijam czasArCrack pisze:Dajcie już spokój...Zdanie niektórych jest jak beton i żadna siła nie da rady go skruszyć.
i znowu porownujesz ze soba niewlasciwe rzeczy. nie mozna WSZYSTKIEGO generalizowac. nie mozna zlej muzyki zrownywać z waleniem kogos pałą w łebProphet5 pisze:Ręce opadają. A jeśli uderzyłbym Cię baseballem w głowę i powiedział, że nie masz krzyczeć, bo ja uważam, że to nie jest bolesne, to nie byłby to ból?![]()
- phantomas
- Kontakt:
Nie nazywam wszystkiego badziewiem, ale też nie jestem zaślepiony. Z ostatnich piosenek lubię "Ibizę" czy "For You". Niestety po ostatnich dokonaniach pozostaje tylko niesmak.you're my heart pisze:Phantomas-przyznaj się nie lubisz TA.
Wszystko co nagra Thomas nazywasz badziewiem,a tak nie jest może powiesz że Medlock lepszy?
A co do Medlocka - tak, uważam, że na chwilę obecną jest lepszy, ponieważ jest lepiej prowadzony przez Bohlena. Widać to w profesjonalizmie produkcji i miejscach na listach przebojów.
Niestety wokal to nie wszystko, pozostaje jeszcze cała otoczka producencka, która u Andersa szwankuje i to bardzo mocno. "Ibiza" miała potencjał bycia hitem lata i co z nią zrobiono?
Anders jest świetnym wokalistą, ale jeśli będzie gwizdał na to, co i z kim robi to nigdy już nie będzie na topie.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Prophet5
Dobrze, kończymy.
Jednak Martin1987, zadanie domowe, byś nie musiał "zabijać bezproduktywnie czasu": jakiej tonacji w tym utworze trzyma się Kasia, skoro uważasz, że nie jest to jej ewidentny błąd, a tylko "kwestia gustu słuchaczy"? Dla podpowiedzi, oto proszę koło kwintowe, podstawa zasad harmonii dla każdego muzyka:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... atures.svg
Pozdrawiam.
Jednak Martin1987, zadanie domowe, byś nie musiał "zabijać bezproduktywnie czasu": jakiej tonacji w tym utworze trzyma się Kasia, skoro uważasz, że nie jest to jej ewidentny błąd, a tylko "kwestia gustu słuchaczy"? Dla podpowiedzi, oto proszę koło kwintowe, podstawa zasad harmonii dla każdego muzyka:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... atures.svg
Pozdrawiam.
- IndependentGirl
No ale co to ma wspólnego z muzyką? Nie rozumiem Twojego porównania. To tak jak byś mi kazał nie lubić tej piosenki, bo Ty uważasz, że jest fatalna. A ja mimo tego uważam, że tak nie jest. I to nie jest kwestia bólu. No chyba, że Ciebie tak bardzo boli to, że mi ten utwór się podobaProphet5 pisze: Ręce opadają. A jeśli uderzyłbym Cię baseballem w głowę i powiedział, że nie masz krzyczeć, bo ja uważam, że to nie jest bolesne, to nie byłby to ból?

- Prophet5
IndependentGirl pisze:No ale co to ma wspólnego z muzyką? Nie rozumiem Twojego porównania. To tak jak byś mi kazał nie lubić tej piosenki, bo Ty uważasz, że jest fatalna. A ja mimo tego uważam, że tak nie jest. I to nie jest kwestia bólu. No chyba, że Ciebie tak bardzo boli to, że mi ten utwór się podobaProphet5 pisze: Ręce opadają. A jeśli uderzyłbym Cię baseballem w głowę i powiedział, że nie masz krzyczeć, bo ja uważam, że to nie jest bolesne, to nie byłby to ból?
Praktycznie wszystkie odpowiedzi na to pytanie już masz tam wyżej, poczytaj jeszcze raz. Tylko doprecyzuję.
Utwór jest źle zaśpiewany, zwłaszcza słychać to pomiędzy 0:33 - 0:47, gdzie Kasia Nova śpiewa za nisko. Wielce wyraźną wskazówką do tego jest to, że producenci ściszyli w tym miejscu syntezatorową barwę pad, by za bardzo "nie gryzła się" z nietrzymaniem tonacji przez Kasię. Posłuchajcie uważnie, jest to zwyczajny błąd. I Wasze gusta nie mają do tego ewidentnie nic. Fałsz, wpadka, koniec, kropka, czy się komuś podoba, czy nie. W dalszych miejscach jest lepiej, ale i tak Kasia "wali nutami po sąsiadach".
Muzyczna pamięć ludzka jednak tak działa, że śpiew Thomasa przed Kasią i po niej, ugruntowuje tonację "w głowie" i pozostaje zgrzyt, nawet gdy pad jest wyciszony. Głuchy by nie usłyszał, że taki zabieg nie został zastosowany pod Thomasem, a tylko pod Kasią. Dlaczego tak Wam zależy, by upierać się, że jesteście muzycznie głusi?
Dodatkowo jkris zwrócił słusznie uwagę na duży pogłos na wokalu Kasi. Nie na darmo efekt ten branża zwie "litością".
- IndependentGirl
Nie twierdzę, że Kasia zaśpiewała ten utwór bezbłędnie czysto i że jej wokal jest najlepszy. Ale co jeśli Ci powiem, że mimo tego piosenka mi się podoba? Zostanę głucha muzycznie? Nawet jeśli tak, to się tym nie przejmę. Ja potrafię się cieszyć tym utworem i nic tego nie zmieni.
Każdy jest głuchy muzycznie inaczej. Ja mogę uważać, że piosenki Dody są beznadziejne i jej fani na pewno się ze mną nie zgodzą, tak jak ja teraz nie zgadzam się z Tobą.
Każdy jest głuchy muzycznie inaczej. Ja mogę uważać, że piosenki Dody są beznadziejne i jej fani na pewno się ze mną nie zgodzą, tak jak ja teraz nie zgadzam się z Tobą.

- Prophet5
Tak, możesz się ze mną nie zgadzać, ale nie zmienia to faktu, że Kasia tu fałszuje.IndependentGirl pisze:Nie twierdzę, że Kasia zaśpiewała ten utwór bezbłędnie czysto i że jej wokal jest najlepszy. Ale co jeśli Ci powiem, że mimo tego piosenka mi się podoba? Zostanę głucha muzycznie? Nawet jeśli tak, to się tym nie przejmę. Ja potrafię się cieszyć tym utworem i nic tego nie zmieni.
Ja nie muszę się zgadzać z Tobą i to też nie zmienia faktu, że... Kasia fałszuje.
Ty nie musisz się zgadzać z fanami Dody, ale to nie zmienia faktu, że Doda umie poprawnie śpiewać.
Ja nie muszę lubić Dody, ale nie zmieni to tego, że Doda umie jednak śpiewać.
Mogę uważać, że uderzenie pałą nie boli, ale to nie zmieni faktu, że jak dostaniesz, to Ciebie zaboli.
Teraz jasna jest już różnica między obiektywnym faktem a subiektywną opinią?