Też się spotykałam z takimi komentarzami,aż nóż w kapsie się otwieraGasolina91 pisze:Wielu znajomych mówi, że Thomas rusza się jak gej.
Co najbardziej kochacie w Thomasie Andersie
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Co najbardziej kochacie w Thomasie Andersie
- Skyliner89MT
Za piękny głos, stosunek do fanów. Często pokazuje, że są ważną częścią jego kariery muzycznej i ma dla nich duży szacunek. Za to, że pomimo wielkiego sukcesu jaki odniósł w Modern Talking sodówka mu nie uderzyła do głowy i często odwiedza Nasz kraj
. To cieszy. Wzór dla innych artystów do naśladowania np. Bohlena
. Krótko: Thomas to wspaniały człowiek.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Gasolina91
Nawiązując do tego co powyżej napisał Skyliner89MT,kiedy rozmawiałam z moim Rafałem o Thomasie, powiedział mi, że tak naprawdę nie znam go i jak mogę go oceniać. Mówiłam mu nie raz, że Thomas nie jest złym człowiekiem, ma świetne poczucie humoru, nie jest kobieciarzem itp. I za to go cenię 
Point Of No Return
- JoannaIzabella
Ahhhhhhh...to, o czym pisałam - jest też tutaj.... http://www.youtube.com/watch?v=K49Qc9L7-wM
- CheriLady
To że jest niezmiennie sobą, nie jest typowym "celebrytą" których teraz na pęczki i którzy tak naprawdę niczego by nie osiągneli gdyby nie skandale, komputerowo przerabiane głosy, pokazywanie ciała itp za to Thomas jest ich całkowitym przeciwienstwem jest bardzo dostępny, ma wspaniały głos którego w żadnym wypadku nie trzeba poprawiać i co najważniejsze nigdy nie śpiewa z playbacku i to jest dla mnie prawdziwy artysta jakich teraz brak 
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
- Kuba.K.
Niestety tu nie mogę przyznać Ci racji. Thomas z 2006 roku, czyli ten „Gentleman of Music”, to już nie to samo co dziś. Wystarczy porównać te dwa niżej zamieszczone zdjęcia:CheriLady pisze:To że jest niezmiennie sobą

Thomas leci już w komercję i w to, by przypodobać się słuchaczom. Wiadomo, że z czasem gusta na muzykę się zmieniają, ale ceniący się artyści nie zmieniają gwałtownie swojego stylu scenicznego. Thomas już nawet inaczej zachowuje się na scenie niż jak rok, czy dwa lata temu. Ma inne gesty i ruchy, które mi osobiście do przydomku „Gentleman” nie pasują. Czy „Gentleman of Music” pozwoliłby na wydanie singla o tytule „Gigolo”? Piosenka może na końcu ma pozytywne przesłanie, które wyjaśnia całość treści piosenki, jednakże przez ponad cztery minuty tekst jest jednoznaczny i nie oszukujmy się, na ostatnie dwa-cztery zdania, kiedy Thomas wyjaśnia, że był tylko ofiarą nikt już nie zwraca uwagi. Zwykły słuchacz z radia pamięta tylko pierwsze refreny i w nosie już ma ostatnie zdania. Całość to dla niego (przepraszam jak urażę zwolenników tej piosenki), męska prostytutka w wydaniu Thomasa Andersa.
Serdecznie pozdrawiam:
Kuba.K
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
- Mona Lisa
Nie prawda,widziałam Go kilka lat temu i tydzien temu-zachowuje sie tak samo:czyli ma to we krwi.Kuba.K. pisze:Thomas już nawet inaczej zachowuje się na scenie niż jak rok, czy dwa lata temu. Ma inne gesty i ruchy, które mi osobiście do przydomku „Gentleman” nie pasują. Czy „Gentleman of Music”
- JoannaIzabella
Mocne słowa. Przyznam, że nie odbierałam tej piosenki w ten sposób. Ot, tekst, żadne utożsamianie się wykonawcy z postacią z piosenki... Jeśli np. jakaś aktorka gra panią lekkich obyczajów to nie znaczy, że ma takie predyspozycje czy ukryte pragnienia bycia nią.Kuba.K. pisze:Zwykły słuchacz z radia pamięta tylko pierwsze refreny i w nosie już ma ostatnie zdania. Całość to dla niego (przepraszam jak urażę zwolenników tej piosenki), męska prostytutka w wydaniu Thomasa Andersa.
Nie, naprawdę nie postrzegałam tego utworu jako jakiejś personalizacji Thomasa...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Co właściwie kryje się za tym niezwykłym określeniem Gentleman of Music?Kuba.K. pisze:Czy „Gentleman of Music” pozwoliłby na wydanie singla o tytule „Gigolo”?
Czy Thomas ma szacunek do tego co robi?Do swojej pracy?
Czy też uważa się za nieskazitelnie czystego człowieka?
Pytam bo nie wiem co masz Kuba na myśli?
Ile można śpiewać takie przesłodzone utworki?A co jest złego w tym,że teraz Thomas zaśpiewał coś zupełnie innego niż dotychczas,przecież to nie jest opowieść z jego życia.
To tylko piosenka
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Taki to zawód, że piosenkarz wciela się w różne role. Przecież jeszcze za czasów Modern Talking, w Juliet były słowa wręcz pogardzające kobietą o której tam mowa. Taki był cham z tego Thomasa, że brał sobie laskę na jedną noc a rano zamawiał jej taksówkę żeby sobie poszła? Potem był królem miłości, aż nagle zrobił się z niego gentelman, teraz gigolo... Niektórym artystyczna fikcja się miesza z rzeczywistością 
Poza tym, zamieszona fotka pochodzi z 2004 roku, a więc okresu gdy Thomas nie mianował się jeszcze dżentelmenem muzyki, a łupał komerchę w BMG, podobnie jak dziś w Universal Music.
Poza tym, zamieszona fotka pochodzi z 2004 roku, a więc okresu gdy Thomas nie mianował się jeszcze dżentelmenem muzyki, a łupał komerchę w BMG, podobnie jak dziś w Universal Music.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Kuba.K.
Artystyczna „rzeczywistość” nie miesza mi się z tą prawdziwą rzeczywistością.ArCrack pisze:Niektórym artystyczna fikcja się miesza z rzeczywistością
Muzyka, jeśli większość z was zapomniało, ma nieść ze sobą jakieś przesłanie. A jakie przesłanie niesie za sobą „Gigolo”?atlantyda ;o) pisze:przecież to nie jest opowieść z jego życia.
Większość piosenek dziś nie ma żadnego sensu i Thomas poszedł w ślady tych wszystkich dzisiejszych artystów, którzy chcą się przypodobać publiczności. Thomas przecież przez lata wyrobił sobie markę, zarówno w Niemczech jak i w Rosji, więc jak wytłumaczyć fakt, że nagle zajął się taką „muzyką”? Rozumiem, czasy się zmieniają i muzyka też, tak samo jak artyści, lecz jak już wspomniałem wcześniej, szanujący się artysta, znający swoją artystyczną wartość, nie musi walczyć o to by się przypodobać innym i nie zmienia swojego stylu bycia by go młodsi słuchacze polubili.
Nasuwa mi się teraz sytuacja z 1985 roku, kiedy to Dieter wydał „Ich bin stark nur mit Dir” Mary Roos. Niestety wokalistka ta nie odniosła sukcesu gdyż była zbyt dojrzała dla młodszej publiczności i taki czas też nadchodzi pomału dla Thomasa. Pytanie teraz, czy lepiej zapamiętać Thomasa jako Gentlemana w czarnym garniturze i pół długich włosach, czy jako pajaca który ciągle się przebiera w różnego rodzaje stroje w jakie mu wytwórnie każą?
Zdjęcie może pochodzi z 2004 roku, lecz porównując to zdjęcie ze zdjęciami z sesji do albumu „Songs Forever”, to nie różnią się te zdjęcia (czytaj: styl Thomasa) zbyt wiele.ArCrack pisze:Poza tym, zamieszona fotka pochodzi z 2004 roku
Nikt na świecie, nawet papież, nie jest nieskazitelnie doskonałym, więc i ja za takiego się nie uważam. Jednakże uważam, iż Thomas posunął się zbyt daleko i takie jest moje zdanie.atlantyda ;o) pisze:Czy też uważa się za nieskazitelnie czystego człowieka?
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Taaak. To przestudiuj sobie teksty Modern Talking. Tamte teksty to były arcydzieła sztuki piśmienniczej. Co tekst to inne przesłanieKuba.K. pisze:
Muzyka, jeśli większość z was zapomniało, ma nieść ze sobą jakieś przesłanie. A jakie przesłanie niesie za sobą „Gigolo”?
Większość piosenek dziś nie ma żadnego sensu i Thomas poszedł w ślady tych wszystkich dzisiejszych artystów, którzy chcą się przypodobać publiczności.
You Can Win, If You Want.
- JoannaIzabella
....edmund1974 pisze:Taaak. To przestudiuj sobie teksty Modern Talking. Tamte teksty to były arcydzieła sztuki piśmienniczej. Co tekst to inne przesłanie
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
A jakie przesłanie niosą piosenki Modern Talking?Blue System....Britney Spears itp....Kuba.K. pisze:Muzyka, jeśli większość z was zapomniało, ma nieść ze sobą jakieś przesłanie. A jakie przesłanie niesie za sobą „Gigolo”?
Zastanów się Kuba 3 razy zanim cokolwiek napiszesz
Są zespoły (solowi artyści),które tworzą utwory z przesłaniem ,ale Modern Talking czy sam Thomas to jest muzyka łatwa,lekka i przyjemna
No teraz to pojechałeśKuba.K. pisze:Pytanie teraz, czy lepiej zapamiętać Thomasa jako Gentlemana w czarnym garniturze i pół długich włosach, czy jako pajaca który ciągle się przebiera w różnego rodzaje stroje w jakie mu wytwórnie każą?
W czarnych garniturach chodzą też mafiozi
Widać,że mało, baaardzo mało wiesz na temat kariery Thomasa i tego co się obecnie dzieje wokół jego osoby i najnowszego projektu.Włącz może TV i pooglądaj programy,które lecą na bieżąco z Thomasem i Uwe.Potem się wypowiadaj.
- michal.czeslaw
Znam takich artystów co zmieniają swój styl sceniczny i nieraz na dobre im to wychodzi.Thomas chyba za bardzo się nie zmienił.Widywałam go na scenie wcześniej i bardzo niedawno i różnicy nie dostrzegam.Co do tekstu piosenki Gigolo to po prostu ją świetnie śpiewa.Nie należy go utożsamiać z tekstem piosenki!!!On bardziej jest Romeo niż Gigolo.Przydomek Gentelman? to nie przydomek-on jest gentelmanem w każdym calu i nie tylko of music!!!!Kuba.K. pisze: Thomas leci już w komercję i w to, by przypodobać się słuchaczom. Wiadomo, że z czasem gusta na muzykę się zmieniają, ale ceniący się artyści nie zmieniają gwałtownie swojego stylu scenicznego. Thomas już nawet inaczej zachowuje się na scenie niż jak rok, czy dwa lata temu. Ma inne gesty i ruchy, które mi osobiście do przydomku „Gentleman” nie pasują. Czy „Gentleman of Music” pozwoliłby na wydanie singla o tytule „Gigolo”
- JoannaIzabella
Dokładnie! Kurcze, to przecież widać na każdym kroku... Jakoś nie słychać o ekscesach z jego udziałem czy skandalach.. Szarmancki, poważnie traktujący swoją pracę i fanów... Gentlemanem się nie zostaje. Nim się albo jest, albo nie - to trzeba mieć we krwi. Thomas ma.michal.czeslaw pisze:Co do tekstu piosenki Gigolo to po prostu ją świetnie śpiewa.Nie należy go utożsamiać z tekstem piosenki!!!On bardziej jest Romeo niż Gigolo.Przydomek Gentelman? to nie przydomek-on jest gentelmanem w każdym calu i nie tylko of music!!!!