Filmy

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Filmy

Post autor: Gasolina91 »

Mi się jeszcze podobała "Misja na Marsa"
Point Of No Return
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

A oczy ten film ?
Awatar użytkownika
Gasolina91

O misji na Marsa :wink:
Załoga promu kosmicznego leci na Marsa...kilku z nich spotykają masjanina i on opowiada im historię naszej planety... ciekawy film
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

marian123 pisze:Niema jak Terminator 2 albo Kiler , Chłopaki nie płaczą , Kariera nikośa dyzmy , Szoł ,Pieniądze to nie wszystko ,Komornik , lub Pumping Iron.
albo symetria ale kiler jest świetny
alunia13

Post autor: alunia13 »

Kiler jest fajny za to Komornik to totalne dno ( chociaż był nagrywany w moim mieście xD ).
Titanic jak dla mnie to film typu "raz obejrzec i zapomniec".
A oglądaliście Omen?
Obrazek
Osobiście bardzo lubie aktora z tego filmu Liev'a Schreiber'a :D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

ja oglądałem wszystkie 3 cześć
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Większość tych filmów co tu wymieniacie też widziałem. Od "Titanica" poczynając, "idąc dalej z "Terminatorem"" a na "Omenie" kończąc. :D Najbardziej jednak jak to facet jestem fanem "Terminatora" ale filmami powiedzmy takimi psychologicznymi też nie pogardzę jak np. ostatnio "Chłopiec w pasiastej piżamie". Podsumowując czasem lubię obejrzeć sobie kino takie czysto rozrywkowe a czasem coś do myślenia i refleksji. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
alunia13

A co Adi powiesz o filmach science-fiction? :D
Awatar użytkownika
Adi

No jeśli chodzi o ten gatunek filmowy to moim nr 1 w tej dziedzinie jest seria "Obcego" :wink: ale już bez tych nowych typu "Obcy kontra..." Myślę, że i obcy i predator są dobrzy o ile, że tak powiem, nie wchodzą sobie w drogę w kadrze. :lol: Myślę, że tak do Obcego 3 to jak dla mnie seria trzymała poziom a potem to już było gorzej.
O, dodam do tego jeszcze "Z archiwum X", serial który bardzo miło wspominam i czasem oglądam i myślę, że niektóre odcinki tego serialu mogły być jakąś inspiracją dla niektórych późniejszych horrorów.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Jeżeli chodzi o Omena jest pięć części. W 2006 roku wyszła kolejna.
alunia13

Ja też bardzo lubię "Z Archwium X" :D Niestety z 8 sezonów zostały mi tylko 7 i 8 na dvd :/
Ale niepodobał mi się strasznie film który w ubiegłym roku wszedł do kin a teraz wychodzi na dvd. "The X-Files: Fight the Future" wogóle nie miał nic wspólnego z tym starym dobrym archiwum.

Ja mam tylko ten jeden Omen bodajże remake.
Awatar użytkownika
Adi

alunia13 pisze:"The X-Files: Fight the Future" wogóle nie miał nic wspólnego z tym starym dobrym archiwum.
To prawda. Nowy film o "Archiwum" też nie bardzo do mnie przemawia. Jeśli na kanwie jego powstanie serial "Z archiwum X 2" to powinien on bardziej nawiązywać do starego "Z archiwum X" i najlepiej w konwencji jednoodcinkowych epizodów, w których działy się często różne ciekawe, czasem straszne i niewyobrażalne rzeczy. Wątki z ufo nie raz mnie nudziły, choć dość ciekawe "pokłosie ufo" przewijało się często w różnych kontekstach. :wink: I to właśnie te inne konteksty były najlepsze. Ps. Ostatnio oglądałem odcinek, w którym Mulder i Sculy udali się do Norwegii w celu odszukania dawno zaginionego statku i jego załogi... I właśnie to ten klimat najbardziej uwielbiam w tym serialu. Np. podrdzewiały statek, który (oglądając) w ciemnym pokoju prezentuje się tak tajemniczo, że aż ciarki przechodzą.
zwiastun http://slimak.xfiles.stopklatka.pl/down ... 21910.mov/ oraz streszczenie http://www.xfiles.stopklatka.pl/artykul.php?id=153
Obrazek
alunia13

Pamiętam ten odcinek! Ja tez lubie takiek klimaty :D I cieszy mnie to, że nieraz przewijają się świetne dialogi między Scully i Mulderem :D Troche grozy, troche humoru :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

A znacie "Pół żartem, pół serio" ?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
nora

Post autor: nora »

co ja tu czytam-"komornik" dno?? :shock:
bardzo dobry film, ale ok-o gustach sie nie dyskutuje :wink:
"pol zarte" z MM-swietny film :) z reszta ona byla bardzo dobra aktorka, tyle ze dawali ja do takich smiesznych rulek, tak samo jak nasza odpowiedniczke-katarzyna figure-a szkoda, szkoda...

czy ogladalisciwe moze "requiem dla snu"? albo "kolor purpury"?, "telefon"?, filmy tarantino, "gra pozorow"? "dzieci z dworca zoo"? ja kochma dramaty i filmy s-f :D
kot nie przyjdzie na zawołanie-odbierze wiadomość i skontaktuje się z Tobą w wolnej chwili...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A kto oglądał "Z kamerą wśród zwierząt"? To był mój ukochany program, a Hanna i Antoni Gucwińscy moimi ulubionymi aktorami.
Obrazek
Mi się najbardziej podobali jak mówili o wężach i jak był wąż Lucek, to strasznie takiego chciałem mieć.
ODPOWIEDZ