Talking System
- disco-man
Re: Talking System
To fakt,płyta ogólnie rozczarowuje,słaby wokal,nie najlepsze aranżacje,zbyt jednostajnie.Z drugiej strony to nasze klimaty! A więc muzyka dyskotekowa,która ma to "coś" w sobie.Także ogólnie jestem na tak,to kusząca,wysokoenergetyczna porcja wprawdzie odgrzewanych kotletów,ale w miarę smacznych.Moje ulubione utwory to Lucifer i Sorry Little Sarah.
- ania75
jak można tak zbrukać piękne piosenki.....
... twórczością czegoś takiego jak Talking system - przez przypadek na to się natknęłam , niech mi ktoś wytłumaczy , co to jest !!! Na ile to ma coś wspólnego z DB ???
Czy on brał w tym udział ,, czy on to śpiewa ? Bo to kompletne dno .. żeby tak przerobić HITY MT i BS !!
Aż mi niedobrze .. co to jest !! To gwałt na tej muzyce
Czy on brał w tym udział ,, czy on to śpiewa ? Bo to kompletne dno .. żeby tak przerobić HITY MT i BS !!
Aż mi niedobrze .. co to jest !! To gwałt na tej muzyce
- Peter
Re: jak można tak zbrukać piękne piosenki.....
Nie to projekt Chandlera, z chórzystami Bohlena. Faktycznie piosenki nie potrzebnie zwolniono i wokal tego pana jest okropny, bo na silę udaje Bohlena. Jak to się mówi: "Z ***** bicza nie ukręcisz" więc nie odnoszą żadnych sukcesów z tymi "utworami". 
- Peter
Re:
Dzisiaj sobie to odświeżyłem i brzmi to straszliwie, najgorzej co mogli zrobić to aranżacje piosenek Blue System, przecież to co zrobili z "Under My Skin" to przegięcie. Wokale, OK nie każdy jest Dieterem Bohlenem, wybaczam im, zresztą jest to o tyle ciekawe, że słyszę w piosenkach wyrazy których nie słyszałem za Bohlena. Np Bohlen śpiewa "Shoot up the d...." i urywa a tu chodzi o door. Ale barwa nie jest za ciekawa i na siłę głos jest imitowany i zaniżany. Ale aranże szczególnie ta piosenka została skopana. SIB przy całych brakach był jednak lepszy.ArCrack pisze:Tej jednej piosence, której fragment jest na stronie bliżej do Bohlena, niż któremukolwiek z nagrań Systems In Blue... Naturalnie nadal nie poczułem tego, co było przy You Are Not Alone, China In Her Eyes, Win The Race i Ready For The Victory, ale skoro jako tako przekonuje to takiego sceptyka wszelkich podróbek, nie jest chyba źleTrochę dziwnie brzmią tylko momentami wokale, ten projekt mógłby się nazywać Bad Modern System Boys
Ciekawe jak zabrzmią covery, oby lepiej niż megamixy MT i BS w wykonaniu SIB
- MODERN JEANNE
A mnie ten wokal odżucił na tyle że za chusteczki nie mogłam przejść przez to do końca.Te ich refreny brzmią wręcz koszmarnie, aż dziw po tym bierze że również bez Rolfa tak sobie teraz fajnie radzą.
Czy wtedy nie opanowali techniki tych chórków?
Czy wtedy nie opanowali techniki tych chórków?
I LOVE DB AND TA!
- Peter
No nie wiem czy sobie radzą. Byłem w szoku jak puściłem "Dr Mabuse", jak oni są blisko Rolfa pomyślałem, tyle, że Rolf leciał z taśmy. 
- MODERN JEANNE
- Peter
Chodzi o Talking System występujący razem z Systems In Blue. Giovanni wystękał zwrotki, a refren "Dr Mabuse" puścili z playbacku. Systems In Blue to oryginalne głosy z "Dr Mabuse" dlatego oni nie robili takich praktyk z głosem z taśmy, choć w obecnym składzie już muszą. Mówi się wiele złego o Bohlenie: że rusza ustami do głosu Koehlera co Koehler skwitował: "There wasn't any sound from his mouth" a co robi teraz Olaf czy Michael wcześniej? Mówi się, że Bohlen nie umieszczal nazwisk Systemsów na płytach, a ile razy Systems In Blue umieszczali nazwisko Bohlena na swoich płytach jako autora piosenek, na których osadzali swoje nagrania? Czy to hipokryzja? Nie mnie to oceniać, ocenę zostawię Wam.
Talking System omijam z daleka, nie mam płyt, ale jak oglądam sobie wkładeczkę, to tam jest wszystko jak należy: Bohlen, nawet jako Steve Benson jest wymieniany wszędzie, gdzie jest autorem. Poza tym nawet jak wykonywali "Dr Mabuse", Giovanni odszedł od mikrofonu.
Nie jestem po żadnej stronie, po prostu staram się zachować obiektywizm.
Talking System omijam z daleka, nie mam płyt, ale jak oglądam sobie wkładeczkę, to tam jest wszystko jak należy: Bohlen, nawet jako Steve Benson jest wymieniany wszędzie, gdzie jest autorem. Poza tym nawet jak wykonywali "Dr Mabuse", Giovanni odszedł od mikrofonu.
Nie jestem po żadnej stronie, po prostu staram się zachować obiektywizm.
- MODERN JEANNE
Jak nie a na płytach BS? Mam kasety, jeszcze się upewniePeter pisze: Mówi się, że Bohlen nie umieszczal nazwisk Systemsów na płytach, a ile razy Systems In Blue umieszczali nazwisko Bohlena na swoich płytach jako autora piosenek, na których osadzali swoje nagrania?
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Dokładnie na dwóch, ale tu o co innego chodzi. Zarzuca mu się, że tego praktycznie nie robił a ja pytam ile razy Systemsi to robili? Pominięcie chórzysty to pierdoła wobec pominięcia kompozytora, co nie? Talkingsi przynajmniej to robią.
- MODERN JEANNE
Już nie pamiętam na ilu, ale pamiętam jak strasznie się dziwiłam kim są te osoby, bo oficjialnie BS składał się z tych na plakatach a mieli inne nazwiska.
No faktem, że Systemsi o Dieterze zupełnie milczeli, w sumie ich piosenki sporo się różnily prócz kilku wybitnych plagiatów więc można to potraktować jako naśladowanie brzmienia które robi wiele innych grup.Oni to tak potraktowali , ale było to nie do końca w porządku wobec Dietera
No faktem, że Systemsi o Dieterze zupełnie milczeli, w sumie ich piosenki sporo się różnily prócz kilku wybitnych plagiatów więc można to potraktować jako naśladowanie brzmienia które robi wiele innych grup.Oni to tak potraktowali , ale było to nie do końca w porządku wobec Dietera
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Faktycznie "Sexy Ann" czy "System In Blue" mocno się różniły od piosenek BS a nazwiska nie było... Talking System to legalny choć marny projekt muzyczny. Wszystko jest legalne, na pewno Dieter od 5 sprzedanych płyt dostał kilka centów jako autor. 
- MODERN JEANNE
Pamiętam jak nie mogłam przejść ich płyty, aż wstyd bo tyle tam Dieterowskich nagrań.
Nawet nie wiem ile wydali ale wynika że jedną?Kiedyś mi się wydawało że tak dużo tych nagrań.Po trzech chyba odstawiłam
http://www.discogs.com/artist/1363245-Talking-System
Nawet nie wiem ile wydali ale wynika że jedną?Kiedyś mi się wydawało że tak dużo tych nagrań.Po trzech chyba odstawiłam
http://www.discogs.com/artist/1363245-Talking-System
I LOVE DB AND TA!
- MODERN JEANNE
Mam już na dysku Talking System ale coś nie mogę się zmusić by przesłuchać.
Gdy kilka lat temu odpaliłam po 4 piosenkach musiałam wyłączyć bo katusze.
I w sumie ich nie poznałam.
Gdy kilka lat temu odpaliłam po 4 piosenkach musiałam wyłączyć bo katusze.
I w sumie ich nie poznałam.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Mi było szkoda miejsca na dysku na taki projekt a mam dysk terabitowy. Wczoraj odsłuchałem Talkingsów i mam wrażenie, że niektóre ścieżki wokalne Systemsi nagrali na nowo z zadziwieniem odkryłem, że refren "Under My Skin" śpiewa Michael Scholz, całkiem ciekawie nawet.
- Peter
Oto jak można sprofanować muzyczne arcydzieło gdy zabrakło kilku osób:
Dietera w zwrotkach (głos jak głos ale są w nim emocje, jakaś modulacja) a tu jest cały czas jednostajnie bez iskry.
Luisa czyniącego perły z aranżacji utworów.
Rolfa którego refreny były ozdobą piosenki, Michael tu jakiś nieporadny w refrenie.