Bad Boys Blue
-
Mike
"jkris", zwracasz uwagę Mateuszowi, a sam zwracasz się do mnie w niepoprawny sposób, mój nick to nie Mik abyś pisał "do Mika", tylko Mike, więc powinno być "do Mike'a".
Abstrahując jednak od naszych nicków - złudne są Twoje przypuszczenia, iż Twoje zdanie jest dla mnie wyjątkowo ważne.
Po prostu inni krytykując dany utwór zdobywają się chociaż na jedno zdanie w którym wyjaśniają dlaczego ten kawałek akurat im się nie podoba.
Ty natomiast używasz tylko słów "słaby", "beznadziejny" , a do tego do oceny singla "dorzucasz" okładkę.
Co do muzyki - wysłuchałeś tylko 45 sekund wersji radiowej, a już oceniłeś cały singiel, który trwa 33 minuty (7 wersji) jako słaby... to co Ty uważasz za słabe dla innych jest mocne i vice versa...
porównanie do DP mogłeś zachować dla siebie, gdyż to głównie o MT mówło się "niemieckie disco polo lat 80-tych", a Ty z tego co wiem jesteś (lub byłeś) ich fanem... muza CCC to zresztą to samo, zmiana dotyczy tylko głównego wokalu...
ja również słucham od czasu do czasu MT i nie uważam ich za DP, ale skoro Ty używasz takiego słownictwa, to będę musiał dostosować się do Twojego poziomu...
okładka natomiast Tobie się podobać nie musi, ja osobiście nie widzę nic rzucającego na kolana w okładkach płyt S. Brightman takich jak np: "Fly", "Eden", "Dive" czy "Symphony", a podejrzewam, że dla Ciebie stanowią prawdziwe arcydzieło...
Dla mnie są to tylko zdjęcia pewnej Pani okraszone jej imieniem i nazwiskiem oraz tytułem...
A na koniec jeszcze jedna uwaga - Ty mi również nie będziesz mówił czy mam sie wypowiadać w innych wątkach, czy też nie oraz czy mogę robić jak to nazwałeś reklamę BBB...
dopóki jest dział "pozostali" a w nim wątek poświęcony BBB nie widzę nic złego w tym aby informować miłośników tej muzyki o obecnych poczynaniach zespołu... jeśli Arek jako administrator forum widzi w tym coś złego, nie widzę problemu aby wykasował wszystkie posty i wątki poświęcone BBB...
Abstrahując jednak od naszych nicków - złudne są Twoje przypuszczenia, iż Twoje zdanie jest dla mnie wyjątkowo ważne.
Po prostu inni krytykując dany utwór zdobywają się chociaż na jedno zdanie w którym wyjaśniają dlaczego ten kawałek akurat im się nie podoba.
Ty natomiast używasz tylko słów "słaby", "beznadziejny" , a do tego do oceny singla "dorzucasz" okładkę.
Co do muzyki - wysłuchałeś tylko 45 sekund wersji radiowej, a już oceniłeś cały singiel, który trwa 33 minuty (7 wersji) jako słaby... to co Ty uważasz za słabe dla innych jest mocne i vice versa...
porównanie do DP mogłeś zachować dla siebie, gdyż to głównie o MT mówło się "niemieckie disco polo lat 80-tych", a Ty z tego co wiem jesteś (lub byłeś) ich fanem... muza CCC to zresztą to samo, zmiana dotyczy tylko głównego wokalu...
ja również słucham od czasu do czasu MT i nie uważam ich za DP, ale skoro Ty używasz takiego słownictwa, to będę musiał dostosować się do Twojego poziomu...
okładka natomiast Tobie się podobać nie musi, ja osobiście nie widzę nic rzucającego na kolana w okładkach płyt S. Brightman takich jak np: "Fly", "Eden", "Dive" czy "Symphony", a podejrzewam, że dla Ciebie stanowią prawdziwe arcydzieło...
Dla mnie są to tylko zdjęcia pewnej Pani okraszone jej imieniem i nazwiskiem oraz tytułem...
A na koniec jeszcze jedna uwaga - Ty mi również nie będziesz mówił czy mam sie wypowiadać w innych wątkach, czy też nie oraz czy mogę robić jak to nazwałeś reklamę BBB...
dopóki jest dział "pozostali" a w nim wątek poświęcony BBB nie widzę nic złego w tym aby informować miłośników tej muzyki o obecnych poczynaniach zespołu... jeśli Arek jako administrator forum widzi w tym coś złego, nie widzę problemu aby wykasował wszystkie posty i wątki poświęcone BBB...
-
jkris
widze, ze stales sie adwokatem Mateusza, milo 
przykro mi, ze tak bardzo Cie boli to, ze singiel BBB jest ogolnie krytykowany. nie wiem jakie sa remixy ale to co uslyszalem jest slabe i tyle. porownywanie okladek Sarah (nie wiem dlaczego teraz Ty jej sie uczepiles) i BBB to faktycznie nieporozumienie, bo ciezko porownac dzielo artystyczne z fotografia z "Foto Krystyny"...
mozesz jezdzic po CCCatch, Sarze B., Bohlenie i Andersie ile wlezie, mi to nie przeszkadza, bo mam swoje zdanie. ale Ty najzwyczajniej sie boisz tego, bo przeciez masz misje- promowac BBB a w takim ukladzie lepiej sie nie wychylac...
nie mam zamiaru kontynuowac tej dyskusji. zycze sukcesow z nowym singlem choc powiedzmy sobie szczerze, nie bedzie takich...
przykro mi, ze tak bardzo Cie boli to, ze singiel BBB jest ogolnie krytykowany. nie wiem jakie sa remixy ale to co uslyszalem jest slabe i tyle. porownywanie okladek Sarah (nie wiem dlaczego teraz Ty jej sie uczepiles) i BBB to faktycznie nieporozumienie, bo ciezko porownac dzielo artystyczne z fotografia z "Foto Krystyny"...
mozesz jezdzic po CCCatch, Sarze B., Bohlenie i Andersie ile wlezie, mi to nie przeszkadza, bo mam swoje zdanie. ale Ty najzwyczajniej sie boisz tego, bo przeciez masz misje- promowac BBB a w takim ukladzie lepiej sie nie wychylac...
nie mam zamiaru kontynuowac tej dyskusji. zycze sukcesow z nowym singlem choc powiedzmy sobie szczerze, nie bedzie takich...
-
Mike
Pierwszy wers Twojej odpowiedzi pozostawię bez komentarza...
nie uczepiłem się Sarah, tylko z ciekawości poszukałem okładek jej płyt i w tym wypadku to dla mnie nie jest dzieło artystyczne... zdjęcia jak zdjęcia + imię/nazwisko + tytuł (w załączeniu kilka okładek tej Pani dla nie chcących szukać w sieci)...
nie mam zamiaru tu po nikim "jeździć" tak jak Ty masz to robić w zwyczaju, gdyż Internet nie jest miejscem gdzie daję upust swojej frustracji... najwyraźniej Ty lubisz to czynić, szczególnie na tym forum...
przypominasz mi w tym bardzo pewnego mojego znajomego, który nawet jak coś lubi to zawsze wypowiada się jak typowy nonkonformista...
ja również nie mam zamiaru tracić więcej czasu na bezowocne dyskusje z Tobą, gdyż wciąż nie usłyszałem od Ciebie nawet jednego argumentu popierającego Twoją opinię o nowym singlu..
bez pozdrowień...

nie uczepiłem się Sarah, tylko z ciekawości poszukałem okładek jej płyt i w tym wypadku to dla mnie nie jest dzieło artystyczne... zdjęcia jak zdjęcia + imię/nazwisko + tytuł (w załączeniu kilka okładek tej Pani dla nie chcących szukać w sieci)...
nie mam zamiaru tu po nikim "jeździć" tak jak Ty masz to robić w zwyczaju, gdyż Internet nie jest miejscem gdzie daję upust swojej frustracji... najwyraźniej Ty lubisz to czynić, szczególnie na tym forum...
przypominasz mi w tym bardzo pewnego mojego znajomego, który nawet jak coś lubi to zawsze wypowiada się jak typowy nonkonformista...
ja również nie mam zamiaru tracić więcej czasu na bezowocne dyskusje z Tobą, gdyż wciąż nie usłyszałem od Ciebie nawet jednego argumentu popierającego Twoją opinię o nowym singlu..
bez pozdrowień...

-
Mike
na marginesie - wokal, który słyszysz w "Still In Love" należy do Johna, który jest głównym wokalistą BBB od 1987, więc jeśli słyszałaś BBB z innym wokalem to musiał być to kawałek z ich pierwszych 2 płyt...only love pisze:jak usłyszałam piosenkę to zauważyłam ze coś mi sie tu nie zgadza a potem wyszło ze wokal nie ten ... to już nie jest ten sam BBB co kiedyś, bo teraz mają inną muzykę inny wokal i nie podoba mi się to no ale mówi sie trudno
- Prophet5
Ja muszę poprzeć jkrisa. Ten fragment ze strony Bad Boys Blue jest beznadziejny. Bębny kompletnie nie kopią, brzmią jak z taniego keyboarda Casio, albo darmowej VSTi. Utwór jest strasznie skompresowany, nie da się w nim zatem wsadzić żadnych smaczków, żadnych ciekawych ozdobników, które zdarzały się dawniej w ich utworach, a dodawały klimatu i tajemnicy. Dobór barw, to manieczki z taniej remizy strażackiej, a okładka, to bombonierka dla grzecznych dziewczynek na Walentynki, czy tam od mamisynka dla swej rodzicielki.
Sądzę, że za argumentację wystarczy tych 5 obrazków:

Przykro mi, to nie jest Bad Boys Blue z płyt do jakiejś "The Fifth" z 1989. Skończyli się tak samo, jak skończył się dziś Bohlen, razem z epoką lat 80-tych. Trudno, warto się z tym pogodzić i nie ma się co tu obrażać i unosić.
Sądzę, że za argumentację wystarczy tych 5 obrazków:

Przykro mi, to nie jest Bad Boys Blue z płyt do jakiejś "The Fifth" z 1989. Skończyli się tak samo, jak skończył się dziś Bohlen, razem z epoką lat 80-tych. Trudno, warto się z tym pogodzić i nie ma się co tu obrażać i unosić.
- Mateusz
ot kilka nie mających ze soba nic wspólnego (a tym bardziej z okładka BBB) obrazków z motywem serca... byc moze jest juz późno i mój mózg nie pracuje na najwyzszych obrotach ale choć bardzo bym chciał to oprócz wspomnianego serca nie widze związku....
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Prophet5
To poszperaj może pod magicznym pojęciem "kicz" i związek zapewne nasunie Ci się sam.Mateusz pisze:ot kilka nie mających ze soba nic wspólnego (a tym bardziej z okładka BBB) obrazków z motywem serca... byc moze jest juz późno i mój mózg nie pracuje na najwyzszych obrotach ale choć bardzo bym chciał to oprócz wspomnianego serca nie widze związku....
-
Mike
Żenujący jest poziom Twoich wypowiedzi, "prophet5"...Prophet5 pisze:To poszperaj może pod magicznym pojęciem "kicz" i związek zapewne nasunie Ci się sam.
Nie mam zamiaru dyskutować z Tobą, powiem tylko, że mimo iż sam jestem Polakiem to z przykrością muszę stwierdzić, że tylko Polak jest zdolny do takiego cynizmu jak Ty...
cytując słowa pewnej aktorki - "wylała się z Ciebie polska żółć"...
możesz sobie wrzucić tutaj nawet 1000 pudełek od czekoladek i krytykować singiel do woli, co nie zmieni faktu, iż wiele osób, które go słyszało i widziało okładkę ma odmienne zdanie od Twojego i mogę Cię zapewnić, iż są to ludzie o wyższym autorytecie niż Ty...
nie podoba Ci się singiel, nie słuchaj...
nie podoba Ci się okładka, nie patrz na nią...
kim Ty jesteś aby w taki bezczelny sposób oceniać czyjąś pracę?
zawodowym muzykiem? napisz więc piosenkę, słowa, nagraj, zrób aranż i zaśpiewaj, a ja ocenię...
zawodowym grafkiem? zrób więc do swojej piosenki okładkę, a ja ocenię...
krytykować jest łatwo, gorzej jest zrobić coś samemu... a przy okazji obrażasz ludzi, którym się ten zespół i singiel podoba...
najlepiej wróć do zabawy w odkrywanie masonerskich symboli na okładkach MT, BS i CCC, tak jak robiłeś to do tej pory...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem jak to wygląda na forum BBB, ale tu krytyka jest dozwolona i każdy ma do niej prawo. Jeśli komuś się podoba to OK, ale nie musi podobać się wszystkim i atakowanie kogoś tylko dla tego, że ma negatywne zdanie na temat nowego singla BBB to jakieś nieporozumienie.
Jeśli ktoś mówi, że singiel jest OK to wszystko jest w porządku, a jeśli uważa, że nie jest OK ma siedzieć cicho, bo nie jest zawodowym muzykiem czy grafikiem?
Jeśli ktoś mówi, że singiel jest OK to wszystko jest w porządku, a jeśli uważa, że nie jest OK ma siedzieć cicho, bo nie jest zawodowym muzykiem czy grafikiem?
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Mike
po pierwsze nie wiem dlaczego prophet5 dołącza ten obrazek ze strony BBB, gdyż jest to tzw. inside card singla, a więc nie główna okładka (front)...Mateusz pisze:ot kilka nie mających ze soba nic wspólnego (a tym bardziej z okładka BBB) obrazków z motywem serca... byc moze jest juz późno i mój mózg nie pracuje na najwyzszych obrotach ale choć bardzo bym chciał to oprócz wspomnianego serca nie widze związku....
a tak na marginesie to użycie symbolu serca nie jest niczym dziwnym - od wieków symbolem miłości jest serce, a piosenka właśnie o tym opowiada... poza tym nadchodzący album jest zatytułowany "Heart & Soul" i zespół w tym wypadku zaakceptował taka symbolikę i stylistykę...
gdy MT wydawało album "Universe" i użyto zdjęcia z fotostock przedstawiającego satelitę tudzież inny statek kosmiczny nikt nie podnosił alarmu, iż jest to kicz... a skojarzenie było równie jednoznaczne z kosmosem, jak tutaj miłości z sercem...
ale cóż, ten Pan lubuje się w masonerskich symbolach na okładkach MT, BS i CCC... w wypadku BBB takich nie znalazł i dał upust swojej goryczy...
-
Mike
Konstruktywna krytyka jest ok, ale jeśli ktoś używa tylko słów "słaby", "beznadziejny" i za chwilę ktoś inny wrzuca tutaj jakieś fotki kompletnie nie mające związku z okładką to coś tutaj jest nie tak...ArCrack pisze:Nie wiem jak to wygląda na forum BBB, ale tu krytyka jest dozwolona i każdy ma do niej prawo. Jeśli komuś się podoba to OK, ale nie musi podobać się wszystkim i atakowanie kogoś tylko dla tego, że ma negatywne zdanie na temat nowego singla BBB to jakieś nieporozumienie.
zauważ, iż nie "atakuję" jak to zgrabnie określiłeś innych osób mających negatywne zdanie w tym wątku, gdyż wyraziły swoje zdanie w sposób przemyślany i kulturalny, pozbawiony cynizmu, złośliwości i drugiego dna...
W związku z zaistniałą sytuacją zwracam się do Ciebie Arku, jako administratora tej strony i robię to oficjalnie w imieniu całego zespołu i ludzi pracujących dla BBB o wykasowanie wątków dotyczących BBB oraz mojego profilu (z poziomu użytkownika nie mogę tego zrobić sam).
Jeśli chodzi o wątki to wiem, iż trudno znaleźć wszystkie, które dotyczyły grupy, wystarczy więc jeśli będą to wątek bieżący i inne zapoczątkowane przeze mnie w tym roku i powiedzmy ostatnim kwartale 2007.
Mam nadzieję, iż przychylisz się do mojej prośby. Jeśli nie, polski managment, którego jestem członkiem poprosi Cię o to na piśmie. Naszym celem jest bowiem chronienie dobrego imienia zespołu, a posty niektórych użytkowników tego forum godzą w owe imię i nie mają nic wspólnego z konstruktywną krytyką.
Pozdrawiam i żegnam.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Każdy użytkownik ma możliwość wyrażenia swojego zdania na tematy poruszane na forum i sam jest odpowiedzialny za to co pisze.
Artysta z kolei prezentując swoją pracę poddaje ją publicznej krytyce, która ma miejsce zarówno tu jak i na przykład w recenzjach prasowych. Tam zresztą odbywa się to często w jeszcze ostrzejszym tonie i bez praktycznie żadnych konkretów. Nikt nie wpadł jeszcze na pomysł niszczenia z powodu takiej recenzji nakładu danej gazety... Próby cenzurowania opinii z powodu ich negatywnego tonu chyba nie najlepiej o takim artyście świadczą. Skasować profil mogę, ale kasowanie tematów dotyczących BBB nie wchodzi w grę.
Artysta z kolei prezentując swoją pracę poddaje ją publicznej krytyce, która ma miejsce zarówno tu jak i na przykład w recenzjach prasowych. Tam zresztą odbywa się to często w jeszcze ostrzejszym tonie i bez praktycznie żadnych konkretów. Nikt nie wpadł jeszcze na pomysł niszczenia z powodu takiej recenzji nakładu danej gazety... Próby cenzurowania opinii z powodu ich negatywnego tonu chyba nie najlepiej o takim artyście świadczą. Skasować profil mogę, ale kasowanie tematów dotyczących BBB nie wchodzi w grę.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Mike
OK, więc proszę o skasowanie mojego profilu.ArCrack pisze:Skasować profil mogę, ale kasowanie tematów dotyczących BBB nie wchodzi w grę.
Dzięki za te wspólne kilka lat, może kiedyś się jeszcze spotkamy...
P.S. Nie prosiłem o kasowanie wszystkich tematów dotyczących BBB, ale posty dotyczące informacji o nowym singlu i płycie są tutaj zbędne... każdy zainteresowany tym zespołem i tak zna stronę dzięki której będzie mógł "być na bieżąco"...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- only love
- Kontakt:
Mike pisze:na marginesie - wokal, który słyszysz w "Still In Love" należy do Johna, który jest głównym wokalistą BBB od 1987, więc jeśli słyszałaś BBB z innym wokalem to musiał być to kawałek z ich pierwszych 2 płyt...only love pisze:jak usłyszałam piosenkę to zauważyłam ze coś mi sie tu nie zgadza a potem wyszło ze wokal nie ten ... to już nie jest ten sam BBB co kiedyś, bo teraz mają inną muzykę inny wokal i nie podoba mi się to no ale mówi sie trudno
no tak i w moim wypadku to by się zgadzało bo ja głównie słucham ich pierwszej płyty Hot Girls Hot Boys następnych to już raczej nie no chyba ze mam w mp3 kilka piosenek które mi się podobają z pozostałych płyt, i dlatego tak napisałam ale widzę że komuś na tym forum jest za mało kłótni ... poza tym po co się kłócić??? ja też kiedyś za ostro z czymś wyjechałam i niepotrzebne mi to było a teraz nawet jak krytykuję coś to staram się być łagodniejsza żeby nikogo zbyt mocno nie urazić, no i podaję uzasadnienie
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do