Czego obecnie słuchamy?
- Pioetrek
- Kontakt:
Re: Czego obecnie słuchamy?
Ja mam skojarzenie z braćmi Mael (Sparks). Mam wrażenie, że wokal podobny do tego z When do I get to sing my way. Ale nie słyszałem o ich związkach PSB.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
To wokal Chrisa Lowe drugiego członka PSB...
- Skyliner89MT
- Peter
Hurts niestety stoją w tym co robią w miejscu a kiedyś porównywano ich potencjał do PSB czy DM niestety mocno na wyrost, ostatnia płyta PSB czy nawet "Spirit" DM to dla mnie inna liga...
- Peter
Boże dlaczego Kylie mnie musiała tak mocno zwieść? 3 lata czekałem na coś nowego coś co nagrywała do tej pory:
Pozytywna nowość od innej gwiazdy z PWLu:
Pozytywna nowość od innej gwiazdy z PWLu:
- Gasolina91
- Skyliner89MT
Ostatnio wzięło mnie na stare piosenki 
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Peter
Ciągnie się mi po głowie cały dzień tekst i melodia Pietro Lombardi "I Was So Blind" tożto jest po prostu szara piosenka albumowa ale za to jaka! Melodia, aranż, tekst opowiadający o czymś i nawet wokal ciekawy tego u Bohlena w owym czasie nie było w nadmiarze... Piosenka jest świetna w ogóle cały album uważam za dobry nie potrafię tylko ścierpieć "Baby Feel My Body Rock" i durnych fraz typu "babe give me your sialala, babe where is your lalalala".
- Peter
Oprócz produkcji Bohlena (bardzo wysoko oceniam Vanessę, Andreę Berg, Sarę Engels i zwłaszcza Severino) słucham jakoś albumu Thomasa Andersa - "Whispers" swego czasu mnie bardzo dużo kosztował i jest wart tej ceny.
- Peter
Kurcze, bezbłędna wersja lepsza niż oryginał:
Kevin to jeden z moich ulubionych członków zespołu.
Kevin to jeden z moich ulubionych członków zespołu.
- Peter
Już tak nie śledzę amerykańskiego rynku muzycznego jak w momencie kiedy ją poznałem, od razu spodobała mi się ta dziewczyna to coś miała w sobie choć pierwsze nagrania delikatnie mówiąc były przeciętne teraz nagrała już bardzo dojrzały album (8 lat na scenie już jest) i naprawdę miło się tego słucha już poprzedni album był znakomity. Kesha ostała za płytę rzadko spotykane noty 4,5/5. I powróciła już z nowym producentem z mocnym przytupem na rynki muzyczne po sytuacji w której wydawało się to bardzo trudne.
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Ostatnio wróciłam sobie do zespołu Roxette, który kiedyś bardzo lubiłam
A to trzy moje ulubione piosenki :
- MODERN JEANNE
Kochałam zawsze Roxette na maxa w latach 90 to przy istniejącym wtedy BS którego byłam mega fanką to właśnie Roxette i Kelly Familly wtedy uwielbiałam. Z tamtych lat znam każdą piosenkę na pamięć, miałam kasety które wałkowałam.
Do dziś uwielbiam do tych piosenek wracać. Po powrocie Roxette nie wywarło już tak wielkiego wrażenia jak w tamtych latach.
A ja dziś trafiłam na grupę która mnie z nóg zmiotła wręcz Bosson i chcę się poznać z wszystkimi płytami. Jakie to w Dieterowskim czasem stylu, wiele niezwykle romantycznych piosenek balladowych, jakie tworzył. Do tego taki wysoki falset i przyjemny wokal. Ze też wcześniej ich nie znałam, kojarzę tylko z hitu One In A Milion z radia. Tytuł jak z piosenki MT.
Ten wysoki wokal jest wręcz obłędny, z tego co przeczytałam 4 płyty wydali i z wszystkimi się chciałam poznać. Polecam ze względu na wysoki wokal jak w chórkach MT.
A ja dziś trafiłam na grupę która mnie z nóg zmiotła wręcz Bosson i chcę się poznać z wszystkimi płytami. Jakie to w Dieterowskim czasem stylu, wiele niezwykle romantycznych piosenek balladowych, jakie tworzył. Do tego taki wysoki falset i przyjemny wokal. Ze też wcześniej ich nie znałam, kojarzę tylko z hitu One In A Milion z radia. Tytuł jak z piosenki MT.
Ten wysoki wokal jest wręcz obłędny, z tego co przeczytałam 4 płyty wydali i z wszystkimi się chciałam poznać. Polecam ze względu na wysoki wokal jak w chórkach MT.
I LOVE DB AND TA!
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Kojarzę grupę z kilku piosenek, a tę lubiłam kiedyś najbardziej
:
- MODERN JEANNE
Strasznie mi się to np kojarzy ze stylem piosenek DB które na początku dla DSDS pisał a nie tylko bo
np z Hit The Floor czy z tym co robił dla Touche.
Ta piosenka Anito co dałaś przypomina to co zrobił dla DSDS w utworze poniżej.
np z Hit The Floor czy z tym co robił dla Touche.
Ta piosenka Anito co dałaś przypomina to co zrobił dla DSDS w utworze poniżej.
I LOVE DB AND TA!
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Zawsze podobała mi się ta piosenka i tak już chyba zostanie