"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: IndependentGirl »

To powiedz mi ArCrack, czy te słowa w żadnym stopniu nie są obraźliwe?
phantomas pisze: Było śpiewanie nowych piosenek na party, na zlotach emerytów itp. gigantycznych wydarzeniach medialnych. A na koncertach to co zwykle, łupanie starych przebojów ku uciesze gawiedzi.
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A czy nie są one prawdziwe? Taka smutna prawda, że każdy koncert Thomasa to bardziej koncert tego co zostało z MT.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja chyba czegoś tu nie rozumiem, nie wiem czy jeździsz na FCP, ale na inne koncerty na pewno jeździsz. I pasuje Ci, że ktoś określa między innymi Ciebie emerytem, bo uczestniczysz w takim spotkaniu? Jeśli kogoś te koncerty cieszą to czy jest to powód żeby tak pisać?
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jeśli zamienimy ten "zlot emerytów" na "biesiady kasztelańskie", "dzień energetyka" czy "festyn majowy" sytuacja nie ulegnie znacznej poprawie... A tam (za wyjatkiem Nędzy) bywałem i nowa płyta była zawsze reprezentowana przez jeden utwór, a większość publiczności była kompletnie przypadkowa.

Świat nie jest przecież czarno-biały i nie musimy wszyscy Thomasa kochać w całosci. I o ile jego koncerty uważam za bardzo dobrze dopracowane, a kontakt z publicznością wzorowy, to nie każdy z nich odbywa się w pięknym amfiteatrze na Kadzielni i nie ma co udawać, że jest inaczej. Nie ma chyba na forum osoby, która nie chciałaby żeby to się zmieniło, nawet ten zły phantomas chętnie poszedłby pewnie na koncert w dużej hali promujący nową płytę.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Pewnie, że zły phantomas poszedłby na koncert. Jakby mógł to byłby i w Kielcach.
Tylko nie wierzy w te bajki o fantastycznych nowych piosenkach, niemieckich producentach, sukcesach itd. itp.
Anders jest już za stary, żeby odnieść międzynarodowy sukces solo, skoro mu się to do tej pory nie udało. I zawsze będzie tym gościem "from MT".
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
adamanders
Członek TAFC Polska

Post autor: adamanders »

O wy narodzie niewierny...jak kiedyś nie było koncertów Thomasa w Polsce to ludziska płakali "dlaczego" ciągle Rosja Ukraina itp a nie my ,jak mamy je teraz co roku to też zle , marudzicie jak kiedyś izraelici .....
Kiedyś Thomas w jednym z wywiadów zapytany dlaczego gra w małych miejscowościach powiedział piękne słowa ,"czy ludzie w małych miastach odbierają muzykę inaczej? czy nie mają prawa jej słuchać?
To pokazuje jakim człowiekiem jest Thomas,kocha muzykę i chce się nią dzielić ze wszystkimi bez względu na zasobność portfela czy prestiż miasta !!! I chce być naprawdę blisko swoich fanów co już nieraz udowodnił.
Gdyby było inaczej koncerty w Kielcach byłyby pierwszymi od 98 roku! Nie licząc Sopotu i sylwestra chyba z 2008 zresztą będąc na tych scenach to do fanów miał cały ocean...a ci szumni prezenterzy którzy mieli okazję z nim zamienić parę słów nie potrafili sklecić porządnego zdania kruca fuks !
Wracając do miasteczek w których gościł Thomas to nie o nim zle świadczy gdzie grał tylko o organizatorach, że nie stanęli na wysokości zadania i nie potrafili odpowiednio przyjąć gwiazdy takiego kalibru !!!
Piszecie że Thomas na koncertach nie promuje Stronga a niby dlaczego ma promować???Po koncercie na który śpiewałby większość utworów z tej płyty a ludzie chcieliby ją nabyć to gdzie ją kupią ? na marsie ????Ta płyta została wydana u ruskich i tam była promowana!!!!
A teraz do ciebie phantomas [w tym miejscu ciach] - Adam, te osobiste jazdy są niepotrzebne
cordiales saludos ,adios
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

Adaś popieram, choć może ujęłabym to trochę delikatniej.
A co do niedotrzymywania terminów to musimy też pamiętać, że nie zależy to tylko od samego Thomasa. Wpływ na to mają liczne, inne czynniki... Fani powinni być cierpliwi i wyrozumiali.
I żeby nikt mnie nie zaatakował zaznaczam, POWINNI, a nie że muszą...
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Czego to się człowiek o sobie nie dowie :lol: Gorycz, zazdrość, chamstwo, frustracja, niezadowolenie, malutki itd, itp.
Po prostu gromada psychiatrów forumowych :lol:
Kiedyś Thomas w jednym z wywiadów zapytany dlaczego gra w małych miejscowościach powiedział piękne słowa ,"czy ludzie w małych miastach odbierają muzykę inaczej? czy nie mają prawa jej słuchać?
Jest jeszcze opcja, że gra tylko w małych, bo do większych go nie zapraszają. Więc zostają mu festyny, a po pierwszym biletowanym koncercie w Polsce od czasów MT odtrąbia się spektakularny sukces. I oczywiście grane są tam piosenki MT.
Piszecie że Thomas na koncertach nie promuje Stronga a niby dlaczego ma promować???Po koncercie na który śpiewałby większość utworów z tej płyty a ludzie chcieliby ją nabyć to gdzie ją kupią ? na marsie ????Ta płyta została wydana u ruskich i tam była promowana!!!!
Tak, była promowana, ale widocznie z mizernym skutkiem patrząc na wyniki sprzedaży. I ktoś stwierdził, po kiego grzyba ma ładować kasę w mierny produkt i wydawać to w reszcie Europy.
Wracając do miasteczek w których gościł Thomas to nie o nim zle świadczy gdzie grał tylko o organizatorach, że nie stanęli na wysokości zadania i nie potrafili odpowiednio przyjąć gwiazdy takiego kalibru !!!
Niesamowity kaliber, prawie jak Bon Jovi i U2 razem wzięci.
btw
Gdzie ja napisałem, że jestem tak ogromnym fanem Bohlena? Chociaż nie mogę mu odmówić talentu do zarabiania pieniędzy. Co chwila nr 1 w Niemczech, widocznie fani mają w d...e, że Bohlen też ich tam ma :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pozwólcie, że zamknę ten temat na 24h "for the peace of all".
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Wiele osób ma mi za złe określenie "zlot emerytów". Proszę się przyjrzeć przed jakim audytorium promuje swój utwór Tomaszek 8)
http://www.youtube.com/watch?v=MiEErlAF ... 1&index=35
Swoją drogą przecież starsi też mają prawo słuchać muzyki, więc nie rozumiem co w tym obraźliwego.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

@ Phantomas wszystko to prawda co piszesz a zlot emerytów to przecież chodziło Ci o występ z piosenką "Good karma" w domu spokojnej starości, co od razu załapałem, jednego tylko nie rozumiem, bo jak można uważać, że płyta nie osiągnęła sukcesu w Rosji, skoro sprzedała się chyba w ilości 400 000 sztuk a nie 100 000 sprzedając się lepiej niż Lady GaGa i osiągając status Platyny, nawet Thomas mówił o dużym sukcesie w wywiadzie.
Pozdrawiam Tomku :)
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Album Thomasa Andersa "Strong" zanotował kolejny sukces za naszą wschodnią granicą. Po 13 tygodniach spędzonych na rosyjskiej liście Top-25 jego oficjalna sprzedaż przekroczyła 10 000 egzemplarzy, co w wypadku artysty zagranicznego równe jest w tym kraju statusowi platynowej płyty.
Jest to trzecia platynowa płyta dla zagranicznego wykonawcy w Rosji w tym roku.
News z głównej strony. Płyta dodawana do szminki nie była wliczana do oficjalnej sprzedaży. I napisałem 10 tysięcy, a nie 100 tysięcy. Bo to byłby rzeczywisty sukces.
Awatar użytkownika
Peter

No to i ja podeprę się źródłem, zobacz co pisze na ten temat ekspertka od TA - Agata:
http://www.thomasanders.fora.pl/tworczo ... 73-60.html
Pisze, że sama edycja Oriflame osiągnęła dość szybko sprzedaż 100 000. Pytanie kto ma rację: Agata czy Arek?
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Co jest niejasnego? Przecież napisałem, że płyta dodawana do szminki, czyli edycja Oriflame, nie była wliczana do oficjalnej sprzedaży.
A oficjalna, sklepowa sprzedaż wyniosła 10 tysięcy sztuk, czyli wystarczyło na platynę.
Przynajmniej tak rozumiem z newsów i postów na tym forum.
Awatar użytkownika
Peter

OK, przyznaję ci rację nie wiem skąd wziąłem liczbę 400 000, nie mniej jednak platyna i debiut na 2 miejscu przed Jacksonem, Sade, Gagą jest jakimś sukcesem, bo wyżej to już chyba tylko diament. :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:@ Phantomas wszystko to prawda co piszesz a zlot emerytów to przecież chodziło Ci o występ z piosenką "Good karma" w domu spokojnej starości, co od razu załapałem
Co to w ogóle za tekst?Kiedy Thomas występował w Domu Spokojnej Starości?
A chocby nawet to co w tym złego?
Thomas Good Karma zaśpiewał w programie Ferstehen Garden,gdzie występuje wiele popularnych zespołów.Czy ktoś z Was chce powiedzieć,że Thomas nie ma już przed kim występować?Bo tak te Wasze słowa Panowie można zrozumieć.
ODPOWIEDZ