phantomas pisze: Było śpiewanie nowych piosenek na party, na zlotach emerytów itp. gigantycznych wydarzeniach medialnych. A na koncertach to co zwykle, łupanie starych przebojów ku uciesze gawiedzi.
"Strong" - nowy album
- IndependentGirl
Re: "Strong" - nowy album
To powiedz mi ArCrack, czy te słowa w żadnym stopniu nie są obraźliwe?

- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
A czy nie są one prawdziwe? Taka smutna prawda, że każdy koncert Thomasa to bardziej koncert tego co zostało z MT.
Jak piszesz tak cię widzą.
- IndependentGirl
Ja chyba czegoś tu nie rozumiem, nie wiem czy jeździsz na FCP, ale na inne koncerty na pewno jeździsz. I pasuje Ci, że ktoś określa między innymi Ciebie emerytem, bo uczestniczysz w takim spotkaniu? Jeśli kogoś te koncerty cieszą to czy jest to powód żeby tak pisać?

- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli zamienimy ten "zlot emerytów" na "biesiady kasztelańskie", "dzień energetyka" czy "festyn majowy" sytuacja nie ulegnie znacznej poprawie... A tam (za wyjatkiem Nędzy) bywałem i nowa płyta była zawsze reprezentowana przez jeden utwór, a większość publiczności była kompletnie przypadkowa.
Świat nie jest przecież czarno-biały i nie musimy wszyscy Thomasa kochać w całosci. I o ile jego koncerty uważam za bardzo dobrze dopracowane, a kontakt z publicznością wzorowy, to nie każdy z nich odbywa się w pięknym amfiteatrze na Kadzielni i nie ma co udawać, że jest inaczej. Nie ma chyba na forum osoby, która nie chciałaby żeby to się zmieniło, nawet ten zły phantomas chętnie poszedłby pewnie na koncert w dużej hali promujący nową płytę.
Świat nie jest przecież czarno-biały i nie musimy wszyscy Thomasa kochać w całosci. I o ile jego koncerty uważam za bardzo dobrze dopracowane, a kontakt z publicznością wzorowy, to nie każdy z nich odbywa się w pięknym amfiteatrze na Kadzielni i nie ma co udawać, że jest inaczej. Nie ma chyba na forum osoby, która nie chciałaby żeby to się zmieniło, nawet ten zły phantomas chętnie poszedłby pewnie na koncert w dużej hali promujący nową płytę.
- phantomas
- Kontakt:
Pewnie, że zły phantomas poszedłby na koncert. Jakby mógł to byłby i w Kielcach.
Tylko nie wierzy w te bajki o fantastycznych nowych piosenkach, niemieckich producentach, sukcesach itd. itp.
Anders jest już za stary, żeby odnieść międzynarodowy sukces solo, skoro mu się to do tej pory nie udało. I zawsze będzie tym gościem "from MT".
Tylko nie wierzy w te bajki o fantastycznych nowych piosenkach, niemieckich producentach, sukcesach itd. itp.
Anders jest już za stary, żeby odnieść międzynarodowy sukces solo, skoro mu się to do tej pory nie udało. I zawsze będzie tym gościem "from MT".
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- adamanders
- Członek TAFC Polska
O wy narodzie niewierny...jak kiedyś nie było koncertów Thomasa w Polsce to ludziska płakali "dlaczego" ciągle Rosja Ukraina itp a nie my ,jak mamy je teraz co roku to też zle , marudzicie jak kiedyś izraelici .....
Kiedyś Thomas w jednym z wywiadów zapytany dlaczego gra w małych miejscowościach powiedział piękne słowa ,"czy ludzie w małych miastach odbierają muzykę inaczej? czy nie mają prawa jej słuchać?
To pokazuje jakim człowiekiem jest Thomas,kocha muzykę i chce się nią dzielić ze wszystkimi bez względu na zasobność portfela czy prestiż miasta !!! I chce być naprawdę blisko swoich fanów co już nieraz udowodnił.
Gdyby było inaczej koncerty w Kielcach byłyby pierwszymi od 98 roku! Nie licząc Sopotu i sylwestra chyba z 2008 zresztą będąc na tych scenach to do fanów miał cały ocean...a ci szumni prezenterzy którzy mieli okazję z nim zamienić parę słów nie potrafili sklecić porządnego zdania kruca fuks !
Wracając do miasteczek w których gościł Thomas to nie o nim zle świadczy gdzie grał tylko o organizatorach, że nie stanęli na wysokości zadania i nie potrafili odpowiednio przyjąć gwiazdy takiego kalibru !!!
Piszecie że Thomas na koncertach nie promuje Stronga a niby dlaczego ma promować???Po koncercie na który śpiewałby większość utworów z tej płyty a ludzie chcieliby ją nabyć to gdzie ją kupią ? na marsie ????Ta płyta została wydana u ruskich i tam była promowana!!!!
A teraz do ciebie phantomas [w tym miejscu ciach] - Adam, te osobiste jazdy są niepotrzebne
cordiales saludos ,adios
Kiedyś Thomas w jednym z wywiadów zapytany dlaczego gra w małych miejscowościach powiedział piękne słowa ,"czy ludzie w małych miastach odbierają muzykę inaczej? czy nie mają prawa jej słuchać?
To pokazuje jakim człowiekiem jest Thomas,kocha muzykę i chce się nią dzielić ze wszystkimi bez względu na zasobność portfela czy prestiż miasta !!! I chce być naprawdę blisko swoich fanów co już nieraz udowodnił.
Gdyby było inaczej koncerty w Kielcach byłyby pierwszymi od 98 roku! Nie licząc Sopotu i sylwestra chyba z 2008 zresztą będąc na tych scenach to do fanów miał cały ocean...a ci szumni prezenterzy którzy mieli okazję z nim zamienić parę słów nie potrafili sklecić porządnego zdania kruca fuks !
Wracając do miasteczek w których gościł Thomas to nie o nim zle świadczy gdzie grał tylko o organizatorach, że nie stanęli na wysokości zadania i nie potrafili odpowiednio przyjąć gwiazdy takiego kalibru !!!
Piszecie że Thomas na koncertach nie promuje Stronga a niby dlaczego ma promować???Po koncercie na który śpiewałby większość utworów z tej płyty a ludzie chcieliby ją nabyć to gdzie ją kupią ? na marsie ????Ta płyta została wydana u ruskich i tam była promowana!!!!
A teraz do ciebie phantomas [w tym miejscu ciach] - Adam, te osobiste jazdy są niepotrzebne
cordiales saludos ,adios
- Magdalena_92
- Członek TAFC Polska
Adaś popieram, choć może ujęłabym to trochę delikatniej.
A co do niedotrzymywania terminów to musimy też pamiętać, że nie zależy to tylko od samego Thomasa. Wpływ na to mają liczne, inne czynniki... Fani powinni być cierpliwi i wyrozumiali.
I żeby nikt mnie nie zaatakował zaznaczam, POWINNI, a nie że muszą...
A co do niedotrzymywania terminów to musimy też pamiętać, że nie zależy to tylko od samego Thomasa. Wpływ na to mają liczne, inne czynniki... Fani powinni być cierpliwi i wyrozumiali.
I żeby nikt mnie nie zaatakował zaznaczam, POWINNI, a nie że muszą...
Pozdrawiam M.
- phantomas
- Kontakt:
Czego to się człowiek o sobie nie dowie
Gorycz, zazdrość, chamstwo, frustracja, niezadowolenie, malutki itd, itp.
Po prostu gromada psychiatrów forumowych
btw
Gdzie ja napisałem, że jestem tak ogromnym fanem Bohlena? Chociaż nie mogę mu odmówić talentu do zarabiania pieniędzy. Co chwila nr 1 w Niemczech, widocznie fani mają w d...e, że Bohlen też ich tam ma
Po prostu gromada psychiatrów forumowych
Jest jeszcze opcja, że gra tylko w małych, bo do większych go nie zapraszają. Więc zostają mu festyny, a po pierwszym biletowanym koncercie w Polsce od czasów MT odtrąbia się spektakularny sukces. I oczywiście grane są tam piosenki MT.Kiedyś Thomas w jednym z wywiadów zapytany dlaczego gra w małych miejscowościach powiedział piękne słowa ,"czy ludzie w małych miastach odbierają muzykę inaczej? czy nie mają prawa jej słuchać?
Tak, była promowana, ale widocznie z mizernym skutkiem patrząc na wyniki sprzedaży. I ktoś stwierdził, po kiego grzyba ma ładować kasę w mierny produkt i wydawać to w reszcie Europy.Piszecie że Thomas na koncertach nie promuje Stronga a niby dlaczego ma promować???Po koncercie na który śpiewałby większość utworów z tej płyty a ludzie chcieliby ją nabyć to gdzie ją kupią ? na marsie ????Ta płyta została wydana u ruskich i tam była promowana!!!!
Niesamowity kaliber, prawie jak Bon Jovi i U2 razem wzięci.Wracając do miasteczek w których gościł Thomas to nie o nim zle świadczy gdzie grał tylko o organizatorach, że nie stanęli na wysokości zadania i nie potrafili odpowiednio przyjąć gwiazdy takiego kalibru !!!
btw
Gdzie ja napisałem, że jestem tak ogromnym fanem Bohlena? Chociaż nie mogę mu odmówić talentu do zarabiania pieniędzy. Co chwila nr 1 w Niemczech, widocznie fani mają w d...e, że Bohlen też ich tam ma
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Pozwólcie, że zamknę ten temat na 24h "for the peace of all".
- phantomas
- Kontakt:
Wiele osób ma mi za złe określenie "zlot emerytów". Proszę się przyjrzeć przed jakim audytorium promuje swój utwór Tomaszek 
http://www.youtube.com/watch?v=MiEErlAF ... 1&index=35
Swoją drogą przecież starsi też mają prawo słuchać muzyki, więc nie rozumiem co w tym obraźliwego.
http://www.youtube.com/watch?v=MiEErlAF ... 1&index=35
Swoją drogą przecież starsi też mają prawo słuchać muzyki, więc nie rozumiem co w tym obraźliwego.
- Peter
@ Phantomas wszystko to prawda co piszesz a zlot emerytów to przecież chodziło Ci o występ z piosenką "Good karma" w domu spokojnej starości, co od razu załapałem, jednego tylko nie rozumiem, bo jak można uważać, że płyta nie osiągnęła sukcesu w Rosji, skoro sprzedała się chyba w ilości 400 000 sztuk a nie 100 000 sprzedając się lepiej niż Lady GaGa i osiągając status Platyny, nawet Thomas mówił o dużym sukcesie w wywiadzie.
Pozdrawiam Tomku
Pozdrawiam Tomku
- phantomas
- Kontakt:
News z głównej strony. Płyta dodawana do szminki nie była wliczana do oficjalnej sprzedaży. I napisałem 10 tysięcy, a nie 100 tysięcy. Bo to byłby rzeczywisty sukces.Album Thomasa Andersa "Strong" zanotował kolejny sukces za naszą wschodnią granicą. Po 13 tygodniach spędzonych na rosyjskiej liście Top-25 jego oficjalna sprzedaż przekroczyła 10 000 egzemplarzy, co w wypadku artysty zagranicznego równe jest w tym kraju statusowi platynowej płyty.
Jest to trzecia platynowa płyta dla zagranicznego wykonawcy w Rosji w tym roku.
- Peter
No to i ja podeprę się źródłem, zobacz co pisze na ten temat ekspertka od TA - Agata:
http://www.thomasanders.fora.pl/tworczo ... 73-60.html
Pisze, że sama edycja Oriflame osiągnęła dość szybko sprzedaż 100 000. Pytanie kto ma rację: Agata czy Arek?
http://www.thomasanders.fora.pl/tworczo ... 73-60.html
Pisze, że sama edycja Oriflame osiągnęła dość szybko sprzedaż 100 000. Pytanie kto ma rację: Agata czy Arek?
- phantomas
- Kontakt:
Co jest niejasnego? Przecież napisałem, że płyta dodawana do szminki, czyli edycja Oriflame, nie była wliczana do oficjalnej sprzedaży.
A oficjalna, sklepowa sprzedaż wyniosła 10 tysięcy sztuk, czyli wystarczyło na platynę.
Przynajmniej tak rozumiem z newsów i postów na tym forum.
A oficjalna, sklepowa sprzedaż wyniosła 10 tysięcy sztuk, czyli wystarczyło na platynę.
Przynajmniej tak rozumiem z newsów i postów na tym forum.
- Peter
OK, przyznaję ci rację nie wiem skąd wziąłem liczbę 400 000, nie mniej jednak platyna i debiut na 2 miejscu przed Jacksonem, Sade, Gagą jest jakimś sukcesem, bo wyżej to już chyba tylko diament. 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Co to w ogóle za tekst?Kiedy Thomas występował w Domu Spokojnej Starości?Peter pisze:@ Phantomas wszystko to prawda co piszesz a zlot emerytów to przecież chodziło Ci o występ z piosenką "Good karma" w domu spokojnej starości, co od razu załapałem
A chocby nawet to co w tym złego?
Thomas Good Karma zaśpiewał w programie Ferstehen Garden,gdzie występuje wiele popularnych zespołów.Czy ktoś z Was chce powiedzieć,że Thomas nie ma już przed kim występować?Bo tak te Wasze słowa Panowie można zrozumieć.