Czego obecnie słuchamy?
- Gasolina91
Re: Czego obecnie słuchamy?
"Planety" - zwróciłam uwagę na tę piosenkę, kiedy kilka razu usłyszałam ją w RMF FM.
Oprócz "Planet" bardzo podoba mi się też utwór "Jednoślad" z albumu "Na nowo".
Oprócz "Planet" bardzo podoba mi się też utwór "Jednoślad" z albumu "Na nowo".
Point Of No Return
-
Jacek Z.
Skażone popem na kilometr, nieprawdziwe, bo widać że artystka nurtu disco nie czuje (patrząc po coverach, które śpiewa bliżej jej chyba do teatru muzycznego), a mimo to dobrze mi się tego słucha (wokal w refrenach, aranż za wyjątkiem mało dynamicznego wstępu i jęczenia w zakończeniu):
A tu mi się bardzo podoba aranż, wokal, ogólne czyściutkie, stanowcze brzmienie, wszystko perfekcyjnie zgrane, no i jest nawet teledysk (mimo, że to nasi sąsiedzi ze wschodu, więc może część osób do muzyki stamtąd ma uprzedzenia):
A tu mi się bardzo podoba aranż, wokal, ogólne czyściutkie, stanowcze brzmienie, wszystko perfekcyjnie zgrane, no i jest nawet teledysk (mimo, że to nasi sąsiedzi ze wschodu, więc może część osób do muzyki stamtąd ma uprzedzenia):
- Peter
Słucham tego co jest teraz gorącym towarem z wytwórni płytowych, jeszcze ciepłe od prasy: nowy album OMD (boski, choć słucham jeszcze z amazona bo go jeszcze nie posiadam fizycznie ale wielkie wrażenie na mnie wywarł), nowy album Erasure (o ile "Violet frame" był albumem na mocne 5 to "World Be Gone" na mocne 2 niestety poza singlem ze słynnym "Sky sky sky" które mnie urzekło nie ma nic godnego uwagi, Vince za mocno się napatrzył na tryndy zamiast robić to co z łatwością mu szło i co sprawiało że na kilometr się czuło jego styl), album Alphaville (kicha w sumie ale kupiłem do kolekcji w sumie) niestet brak klawiszowca który jednak był kreatywnym klawiszowcem i miał mocny wpływ na muzykę.
No i DM tu jeszcze momentami czuć styl DM ale tych momentów nie ma za wiele, Martin sie mocno już wypalił, od Delty wolę piosenki Dave'a są jakby bardziej osadzone w typowym brzmieniu grupy.
Mocno trąci Deltą nie a oni ponoć się nie powtarzają... Producent inny ale brzmienie deltopodobne i chyba dobrze...
Mocno trąci Deltą nie a oni ponoć się nie powtarzają... Producent inny ale brzmienie deltopodobne i chyba dobrze...
Ostatnio zmieniony wt wrz 05, 2017 14:26 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- MODERN JEANNE
Ostatnio na innym forum temat zeszedł chwilowo na DM
Ja tak jednak jestem za Martinem i jego twórczością. Nie podoba mi się tylko to że tak przedobrzyli efektami na ostatniej płycie. Oglądałam ich na YT w studio podczas nagrywania.
Wyglądało to tak jakby nie tylko Martin miał ostatnie zdanie nad końcowym brzmieniem, ale każdy z nich wręcz przepychając się starał się dołożyć coś od siebie. No przynajmniej na pewno widać że praca zbiorowa i to z entuzjazmem! Wstawię to vid, ale mamy też specjalistkę od DM na tym forum Anitę.
Dave ma zarąbisty wokal ale słuchając jego solowych płyt gdzie sam komponował wydały mi się niezmiernie monotonne.
Martin to mój ulubieniec, solowe kompozycje które zrobił poza DM też nie do końca przemawiają, ale jakie piękne utwory udało mu się stworzyć dla grupy.
Wg mnie Dave i Martin świetnie się uzupełniali, dokładnie niczym TA i DB. Jeden super głos , drugi dobre kompozycje. Bez siebie przestali coś znaczyć na światowym rynku.
Martina piosenka gdzie go ładnie słychać na wysokim wokalu za który go uwielbiam i jego kompozycja.
A tu już w DM czysty jego wokal. Też sam komponował za co go cenię .
Ja tak jednak jestem za Martinem i jego twórczością. Nie podoba mi się tylko to że tak przedobrzyli efektami na ostatniej płycie. Oglądałam ich na YT w studio podczas nagrywania.
Wyglądało to tak jakby nie tylko Martin miał ostatnie zdanie nad końcowym brzmieniem, ale każdy z nich wręcz przepychając się starał się dołożyć coś od siebie. No przynajmniej na pewno widać że praca zbiorowa i to z entuzjazmem! Wstawię to vid, ale mamy też specjalistkę od DM na tym forum Anitę.
Dave ma zarąbisty wokal ale słuchając jego solowych płyt gdzie sam komponował wydały mi się niezmiernie monotonne.
Martin to mój ulubieniec, solowe kompozycje które zrobił poza DM też nie do końca przemawiają, ale jakie piękne utwory udało mu się stworzyć dla grupy.
Wg mnie Dave i Martin świetnie się uzupełniali, dokładnie niczym TA i DB. Jeden super głos , drugi dobre kompozycje. Bez siebie przestali coś znaczyć na światowym rynku.
Martina piosenka gdzie go ładnie słychać na wysokim wokalu za który go uwielbiam i jego kompozycja.
A tu już w DM czysty jego wokal. Też sam komponował za co go cenię .
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Martin ma spoko wokal a jego kompozycje solowe są bardzo poprawne, przebijają te Gahanowskie i Wilderowskie choć oczywiście siłą rzeczy ustępują pozadepeszowemu Clarkeowi. Clarke ma zarąbisty wokal ale on się jakoś lepiej czuje schowany za klawiszami (wyjaśniłem Ci na czarnym dlaczego tak się dzieje). O dziwo mimo że geniusza konsolet zastąpił jakiś tam nieznany klawiszowiec obie 2 pierwsze płyty mi bardzo przypadły do gustu kolejne gdzie Alan był już pełnoprawnym członkiem grupy tym bardziej, bez znaczenia dla mnie czy Clarke czy Alan, właśnie leci u mnie "A Broken Frame' (ciekawa historia była z okładką).
ta jedynka taka wesoła a ta taka ponura, a nowe DM to w sumie mi sie podobało SOTU i Delta a teraz to kicha jest....
- MODERN JEANNE
Co z tą okładką pierwsze słyszę? Ocenzurowali?
Z odejściem Clarka mam inne teorie niż Ty, więc tłumaczenie które Ty przyjąłeś i próbujesz mi wpoić nie do końca do mnie przemawia.
Zobacz jak szybko zwiał Alan z tej grupy również. Ty określasz zwianie Clarka jako właśnie odcięcie się bo niby introwertyk . Ja sądzę że w grupie mogło się nie dobrze dziać jeśli zaraz po nim zwiał Alan.
Może nie tyle co niedobrze, ale zdobywając tak wielką popularność i rzuceni od razu na głębokie wody musieli przeżywać wiele stresów. Clark i Alan to w zasadzie ciche i spokojne osoby , mogły dążyć do harmoni, a nie do zawałów.
Podczas takich debiutów na pewno wiele się dzieje i nerwy puszczają. Ja sądzę że Clark musiał popaść w konflikt, i zwyczajnie źle się czuł.
A tu te wersje w studiu o których pisałam że podam. Trzeba koniecznie zobaczyć.
Jak ja żałuję że od MT takie nie wyszły.
Depeche świetnie się bawili podczas nagrywania jak widać. Każdy coś dokładał i modził.
Szkoda że tak mało wycieków ze studia w którym DB pracował można by było zobaczyć na własne oczy.
Na przykład jak Systemsi tam działali i jaki był podział ról. Depeche niczego nie kryją się wydaje.
Od DM jest sporo części ze studia , zaczynam od pierwszej, powinny się same przewijać, bo to krótkie odcinki.
Z odejściem Clarka mam inne teorie niż Ty, więc tłumaczenie które Ty przyjąłeś i próbujesz mi wpoić nie do końca do mnie przemawia.
Zobacz jak szybko zwiał Alan z tej grupy również. Ty określasz zwianie Clarka jako właśnie odcięcie się bo niby introwertyk . Ja sądzę że w grupie mogło się nie dobrze dziać jeśli zaraz po nim zwiał Alan.
Może nie tyle co niedobrze, ale zdobywając tak wielką popularność i rzuceni od razu na głębokie wody musieli przeżywać wiele stresów. Clark i Alan to w zasadzie ciche i spokojne osoby , mogły dążyć do harmoni, a nie do zawałów.
Podczas takich debiutów na pewno wiele się dzieje i nerwy puszczają. Ja sądzę że Clark musiał popaść w konflikt, i zwyczajnie źle się czuł.
A tu te wersje w studiu o których pisałam że podam. Trzeba koniecznie zobaczyć.
Jak ja żałuję że od MT takie nie wyszły.
Depeche świetnie się bawili podczas nagrywania jak widać. Każdy coś dokładał i modził.
Szkoda że tak mało wycieków ze studia w którym DB pracował można by było zobaczyć na własne oczy.
Na przykład jak Systemsi tam działali i jaki był podział ról. Depeche niczego nie kryją się wydaje.
Od DM jest sporo części ze studia , zaczynam od pierwszej, powinny się same przewijać, bo to krótkie odcinki.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Tu chodziło o to że ie bardzo wyszła im pierwsza wielu ludzi/mediów za szczyt kiczu uznawali tego łabędzia z plastikową torbą i musieli sie natrudzić (ichni fotograf) by zrobić dobre ujęcie chłopki n polu kukurydzy w ponury typowo angielski dzień, bo taki pomysł miał...
Alan zwiał po 13 latach z nimi czyli według Cb było to zaraz po Clarke'u...
Alan zwiał po 13 latach z nimi czyli według Cb było to zaraz po Clarke'u...
- Gasolina91
- Peter
Pamiętacie tego ciamajdowego Pietro z DSDS?, jego muzyka była nawet ok ale ten wokal taki od niechcenia mocno był a to jego nowa piosenka:
- Gasolina91
- Peter
Dla tych którzy uważają że tylko KOMBII ma nowe piosenki:
- Skyliner89MT
Chodźmy na plażę:
Nie mam pieniędzy:
W latach 80tych tyle fajny piosenek wyszło
Nie mam pieniędzy:
W latach 80tych tyle fajny piosenek wyszło
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Skyliner89MT
- Gasolina91
Bardzo lubię London Boys.
Nie wiem czy wiecie, że muzycy zginęli w wypadku samochodowym bodajże w 1996 roku.
Nie wiem czy wiecie, że muzycy zginęli w wypadku samochodowym bodajże w 1996 roku.
Point Of No Return
- Skyliner89MT
Niestety zginęli tragicznie w wypadku samochodowym 21 stycznia 1996 w Alpach Centralnych w Austrii, po czołowym zderzeniu z pędzącym samochodem prowadzonym przez pijanego kierowcę szwajcarskiego...Gasolina91 pisze:Bardzo lubię London Boys.
Fajne piosenki mają.
Co jakiś czas można usłyszeć takie perełki jak te
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Peter
Słuchałem Systemsów dzień w dzień troszkę mi się już znudziło teraz zapoznaję się z wczesnym Nino: