Remiksy Modern Talking w stylu lat 80.

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
arsau6

Post autor: arsau6 »

Slabo sie rozni od nowoczesnej i slabo slychac thomasa
Muzyka, muzyka, to jest wszystko, wszystko, co mam.
arsau6 pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Moim zdaniem ten remix Should I Would I Could I jest znakomity :) Oryginał średnio mi leży (szczególnie ta paskudna melodyjka...), tutaj to co tak bardzo mi się nie podobało zostało świetnie zaaranżowane - gratulacje :D
Awatar użytkownika
arsau6

Post autor: arsau6 »

Byloby by perfekt gdyby podglosnic wokal thomasa a te lupanie w tle to jakos inne niz z lat 80 adamstan
Muzyka, muzyka, to jest wszystko, wszystko, co mam.
arsau6 pozdrawiam
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Jeżeli jeszcze bardziej chciałbym pogłośnić wokal, to razem z nim kompletnie wylezie na wierzch współczesny łupiący beat - musiałem pójść na kompromis, bo nie dysponuję oddzielnymi ścieżkami wokalnymi - i niestety, albo słabo słychać wokal, albo łupanie wychodzi na wierzch - a w wypadku wyjątkowo wrednych nagrań i jedno i drugie :-P

W każdym razie - jak skończyłem robić ten mix, to też sobie pomyślałem - hmm... w sumie to niewiele się różni od oryginału... do czasu aż bezpośrednio potem puściłem sobie oryginał - i okazało się, że jednak różnica jakaś jest ;-) Choć muszę przyznać, że tu akurat momentami scieżka rytmiczna wyszła chyba bardziej w stylu Bad Boys Blue niż MT ;-)
Mefistofeles

Post autor: Mefistofeles »

Gratulacje! :DWersja maxi tez super.Powrót do przeszłości :D
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Chyba zacząłem pracować prawie jak Mr Bohlen - taśmowo ;-) Oto kolejny utwór - tym razem przenosimy się w okolice drugiego albumu...

Why does it feel so good
http://adamst.wrzuta.pl/audio/49lcCIrj6L/

Oczywiście nagranie ma mnóstwo wad - też bym wolał, żeby wokal był głośniej ;-) Załatwcie mi ścieżki od Dietera i nie ma sprawy :-p

Miłego odbioru życzę.
Teraz chyba czas na jakąś balladkę... prawdopodobnie będzie to "How you mend a broken heart"
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

Świetne! W orginale nie zabardzo mi się podobała a teraz jest super :D
Sorry Little Sarah ;)..
jkris

Post autor: jkris »

Gosia91 pisze:Świetne! W orginale nie zabardzo mi się podobała a teraz jest super :D
ja uwazam podobnie ;-)
kurcze, tak sie zastanawiam jakby tu nagrac cala płytke naszego DJ :D i wyslac to Bohlenowi- ale tak zeby tego odsluchal a nie rzucil w kąt... mamy juz 11 piosenek 8)
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

O rany... faktycznie już 11...

Płytkę mogę wypalić - proszę bardzo :-P, ale czy to ma sens? Pewnie gdyby była kasa do zarobienia na tym, to Bohlen dawno już sam by taką płytę zrobił... W końcu nie jest to jakieś specjalnie trudne zadanie, zwłaszcza mając do dyspozycji świetnie wyposażone studia i oryginalne ścieżki.

A chcąc doprowadzić do wydania tych nagrań, to może lepiej do wydawców (BMG) uderzać?

A, no i poczekajcie jeszcze na tą "How you mend..." to będzie akurat ładna okrągła ;-) liczba 12...
Mefistofeles

Post autor: Mefistofeles »

Ale to będzie wersja maxi?
Mikiki

Post autor: Mikiki »

Chłopie!
Tego Ci nikt nie wyda,to jest fajne i w ogóle ale tylko dla Nas czyli fanów.
Wytwórnia nie wyda czegoś co się nie sprzeda.
Spróbuj napisać na 4evermusic@wp.pl to jest wytwórnia która min.wydała tą składankę "Summer Klub 80" może oni będą zainteresowani chociaż trzeba będzie uderzyć po prawa do piosenek do Sony BMG Polska.
No ale próbuj!
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Tak też podejrzewam, że gdyby to miało szanse się sprzedać, to już dawno by taka płyta powstała - to były tylko takie teoretyczne rozważania...
jkris

adamstan pisze:Tak też podejrzewam, że gdyby to miało szanse się sprzedać, to już dawno by taka płyta powstała - to były tylko takie teoretyczne rozważania...
bez sensu!
taka plyta sprzedalaby sie z pewnoscia duzo lepiej od idiotycznych skladanek, a przeciez koszt jej produkcji nie bylby duzy...
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Jak na razie, to koszt jej produkcji był zerowy :-P A sama fizyczna produkcja nośników plus druk okładek etc to grosze - tylko, pytanie czy tak samo
taka plyta sprzedalaby sie z pewnoscia duzo lepiej od idiotycznych skladanek
uważają panowie od marketingu w BMG? Bo jeśli oni wbili sobie w głowę, że lata '80 nie są 'trendy' to nic ich nie przekona :-P

To gdzie to słać - do BMG? ;-) I wogóle jak ewentualnie rozegrać taką akcję? Bo nigdy do czynienia z tego typu wydawcą nie miałem.
jkris

Obrazek
okładka tez free :lol:
mozna słac do BMG polskiego i niemieckiego, mozna do Bohlena i Andersa, mozna zapytac na niemieckim forum admina- on ma chyba czasami kontakt z Bohlenem. moze inni maja jakies propozycje? nic nie szkodzi sprobowac...
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

TAK!!! Reaktywujmy lata osiemdziesiąte :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
ODPOWIEDZ