Album ''History''
- Peter
Re: Wkrótce nowy album Thomasa?
Dziękuję serdecznie za odsłuch. Ja staram się nie ściągać niczego i nie miałem jak się przekonać czy coś kupić czy nie? To co usłyszałem jest straszliwe. Szkoda, że w taki sposób potraktowano te niegdyś cudowne nagrania. Thomas powinien się uczyć od Systemsów.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ja jestem zawiedziona,że w WinThe Race nie ma gitarowej solówki Larsa jaka jest na koncertach.Bardzo mi się to podoba.
Cieszy mnie,że album nie jest rombanką mocnego bitu,którego mam już po wyżej uszu bo tylko takie potrafią tworzyć DJ'e. Jeden utwór podobny do drugiego i nie słychać z głośników niczego prócz bębnów.
Ogólnie album oceniam w skali 1-6 (ocena szkolna) na naciąganą 5tkę. Thomas trochę mdło śpiewa.Chórki nie mogą być takie jak na płytach MT ponieważ śpiewa ktoś inny niż przy produkcji albumów MT jednakże jest to moja perełka. Modern Talking na nowo zaśpiewane
Czy utwory wyglądały by tak gdyby MT ponownie się reaktywował?
Cieszy mnie,że album nie jest rombanką mocnego bitu,którego mam już po wyżej uszu bo tylko takie potrafią tworzyć DJ'e. Jeden utwór podobny do drugiego i nie słychać z głośników niczego prócz bębnów.
Ogólnie album oceniam w skali 1-6 (ocena szkolna) na naciąganą 5tkę. Thomas trochę mdło śpiewa.Chórki nie mogą być takie jak na płytach MT ponieważ śpiewa ktoś inny niż przy produkcji albumów MT jednakże jest to moja perełka. Modern Talking na nowo zaśpiewane
- Peter
Myślę, że nie bo Gellera zastąpił by inny producent. Niekoniecznie Luis, a i chórki były inne. Zobaczcie jakie są u Bohlena i u Vanessy, Bohlen pewnie siedzi i się śmieje z Andersa po cichu.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Też myślę,że był by inny producentPeter pisze:Myślę, że nie bo Gellera zastąpił by inny producent. Niekoniecznie Luis, a i chórki były inne. Zobaczcie jakie są u Bohlena i u Vanessy, Bohlen pewnie siedzi i się śmieje z Andersa po cichu.
Prawdą jest,że Thomas mógłby połączyć siły z SIB też pewnie wyszło by o niebo lepiej.
- Peter
W Polsce może wejść na OLIS fanów ma dużo, sporo tych ludzi nie pamięta MT, więc to kupią jako coś nowego z ciekawości. Tak będzie tego dużo. Thomas nie zaśpiewał tego mdle, po prostu się starzeje, głos nie może brzmieć tak jak 30 lat temu.Dobrze zaśpiewał, ale jest różnica.
Gdyby to wyszło w latach 80 tych NIGDY bym się nie stał fanem MT. Strasznie skopali "Sexy Sexy Lover", "In 100 Years" i "CINE".
Gdyby to wyszło w latach 80 tych NIGDY bym się nie stał fanem MT. Strasznie skopali "Sexy Sexy Lover", "In 100 Years" i "CINE".
-
jagoda123
przed chwilą osłuchałem cały album thomasa i Pierwszy odsłuch był pozytywny, ale może to nadzieję na długo oczekiwany produkt zrobiły swoje, myślę, że nikt nie upadnie w Polsce i w Niemczech po tego typu płytach....
- Skyliner89MT
Od siebie dodam, że uszy mnie bolą jak tego słucham...Sussudio pisze:Jest już całość, więc można oceniać - ta płyta jest wręcz masakryczna. Od aranżacji, poprzez chórki na masteringu kończąc. Jedynie Thomas, wokalnie, daje rade.
6 lat. Tyle czasu kazał czekać Thomas swoim fanom na wielokrotnie zapowiadaną premierową płytę - by w końcu wydać album z tandetnymi coverami Modern Talking.
.
Aż dziw bierze, że Thomas Anders nagrał taka chałturę...
Back For Good przy albumie History to arcydzieło.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Peter
Masz rację, mi się lepiej słucha czegoś takiego nawet niż tych nowych piosenek MT:
Czy aranże i chórki są lepsze tu czy u Thomasa na "History"?
Czy aranże i chórki są lepsze tu czy u Thomasa na "History"?
- Jor
Wyglada na to, ze nowy album Thomasa zadebiutowal jako numer 1 na iTunes w Niemczech!

- Peter
Gdzie mogę legalnie kupić mp3: "Lunatic"? Nie jestem zwolennikiem okradania Thomasa zapłacę, bo mi na tym singlu zależy a wyjdzie taniej niż denny album.
-
smok04
Np. tu https://play.google.com/store/search?q= ... rs&c=music wystarczy założyć konto.
-
Jacek Z.
Peter, przepraszam, może się ze mną nie zgodzisz ale dla mnie różnica pomiędzy "Lunatic" a "Baby Blue" jest taka jak wybór typu "jabłka czy śliwki?" - każdy lubi co innego. Mi się akurat utwór Thomasa podoba, Ashleya też - ale trochę inaczej, trochę mniej - całość może bardziej dynamiczna, ale mnie na przykład denerwuje zbyt długie wyciąganie fraz w refrenach. No i mimo wszystkiego złego co o głosie Thomasa powiedział sam Dieter, zdecydowanie wolę jego niż Ashleya.
A co do tych nowych chórków u Thomasa - zastanawiam się czemu tak wielu osobom się nie podobają... Fakt, pewnie odbiegają trochę od tych z MT/BS/SiB - ale czy to nie są chórki trochę bardziej w stronę Italo disco?
A co do tych nowych chórków u Thomasa - zastanawiam się czemu tak wielu osobom się nie podobają... Fakt, pewnie odbiegają trochę od tych z MT/BS/SiB - ale czy to nie są chórki trochę bardziej w stronę Italo disco?
- Peter
Nie zrozumiałeś mnie. Problemem dla mnie nie jest "Lunatic". Ta piosenka jest genialna, ale to co zrobiono z drzewiej świetnymi utworami duetu. Skopano je i to kompletnie, podaj eden przykład, udanego coveru na albumie. Dlatego dałem "Baby Blue" by pokazać, że nawet trzecioligowy artysta taki jak Ashley czy niszowe Systems In Blue robią lepsze rzeczy niż 90 % wychwalanego pod niebiosa Thomasa. Jeśli to się komuś podoba to OK, jego sprawa, mi klapki spadły z oczu... Ta marka mocno się zepsuła, cała nadzieje, że na koncercie na jaki się wybieram zimą 2017 będzie Anders taki jak lubię, w końcu będę muzycy oryginalnego Modernu.
@smok04 dziękuję Ci serdecznie, odpada jednak, mam tam konto ale trzeba płacić kartą a jest tam wszystko właściwie, pozostaje mi sklep t-mobiile bo na empik.com o dziwo nie ma ale jest "No Ordinary Love"...
jak to zresztą czasem czyni.
@smok04 dziękuję Ci serdecznie, odpada jednak, mam tam konto ale trzeba płacić kartą a jest tam wszystko właściwie, pozostaje mi sklep t-mobiile bo na empik.com o dziwo nie ma ale jest "No Ordinary Love"...
Albo w domu starców.Sussudio pisze: Thomas zaś, do końca życia będzie występował m.in. na Festiwalu Cebuli na Słowacji (słowo honoru, nie żartuję - on tam wystąpi http://www.cibulafest.eu/sk/).
O albumie Sandry - "Reflectiions" też tak powiesz? Geller stoi też za takimi udanymi utworami jak "Love Is Like A rainbow" czy "The First Cry".Sussudio pisze: Słychać ogromną przepaść między tymi utworami, oczywiście na niekorzyść wersji Gellera, którego osobiście uważam za wyjątkowo nieprofesjonalnego producenta.
Ostatnio zmieniony pt maja 27, 2016 21:01 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Który to dom bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć?Peter pisze:Albo w domu starców.jak to zresztą czasem czyni.
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Odśwież sobie pamięć i puść "Good Karma" albo "Lunatic" i zobacz przed jakim audytorium występuje Thomas.Pkmodern pisze:Który to dom bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć?Peter pisze:Albo w domu starców.jak to zresztą czasem czyni.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
No i wcale się nie dziwie że to forum powoli umiera śmiercią naturalną. Powodzenia Peter!Peter pisze:Odśwież sobie pamięć i puść "Good Karma" albo "Lunatic" i zobacz przed jakim audytorium występuje Thomas.Pkmodern pisze:Który to dom bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć?Peter pisze:Albo w domu starców.jak to zresztą czasem czyni.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
MODERN TALKING FOREVER!!!