Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laila

Re: Modern Talking - 30-Die neue Best Of

Post autor: Laila »

weidung pisze:Bardzo spoko wersja skierowana dla młodego pokolenia! Brawo!!!
Zgadzam się w 100%. Mi osobiście się bardzo podoba :D
alunia13

Post autor: alunia13 »

Ciekawa wersja aczkolwiek za spokojne intro. Refren bardzo taneczny i powinien się przyjąć na dyskotekach.
P.S. 30 zamówiona na Amazonie. Nic tylko czekac az przyjdzie :)
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Przypominam, że "30" wyjdzie w Polsce 7 października i szkoda pieniędzy na ściąganie jej z Niemiec, no chyba że mówimy o edycji DVD albo kolekcjonujemy wszystkie wydania.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Post autor: Didi&Thomas »

Należę do "Dinozaurów" i po odsłuchaniu mogę powiedzieć, że to wersja zdecydowanie nie dla mnie. Młodym może się spodobać, dla mnie poza efektownym "intro" nie wnosi kompletnie nic nowego. Takich "miksów" od groma było i jest na Youtube, czasem można natknąć się na coś fajnego. Np. nagrania z lat po reaktywacji przerobione na lata "80-te" czyli dokładnie odwrotny kierunek niż zastosowany tutaj. Jednak generalnie przychodzi kiedyś taki moment, że nie warto już na nowo "miksować", bo prostu nie da się już nic interesującego w tej materii zaproponować. O ile mixy '98 coś nowego zdecydowanie wnosiły (opracowywane były jednak przez Dietera) o tyle w tym przypadku mam wrażenie, że zostało zrobione coś na siłę. Jeśli cały album tak będzie brzmiał, to będzie dla mnie rozczarowanie. Ale to tylko moje zdanie a przypominam że należę do grupy powoli wymierających dinozaurów, które miłość do MT wyniosły z lat 80-tych. Żeby nie marudzić - może czas przestać udzielać się na forum ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Didi&Thomas pisze: Takich "miksów" od groma było i jest na Youtube
Dokładnie, mix goni mix..
Odsłuchałem to nowe cudo i powiem tak:.. d.. nie urywa. Ma coś w sobie ale już sie tyle tych mixów przewinęło że trudno jest stworzyć jakąś perełkę. Jeszcze jestem ciekaw co zrobią z You're My heart.." no i moją ulubienicą " Juliet" , dodam jednocześnie że to drugie jest tak na szprycowane syntezatorami że już bardziej nie można więc strasznie mnie to intryguje.
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

weidung pisze:wersja skierowana dla młodego pokolenia! Brawo!!!
Tak zgadzam się, ale bynajmniej nie jest to "ukłon" w stronę pokolenia, które dorastało na ich muzyce i ekscytowało się
każdym singlem, albumem ...

... a szkoda, wielka szkoda :cry:

Przypuszczałem, że będzie to aktualny trend czy może raczej styl, ale jak dla mnie zbyt mało odkrywcze i świeże :roll:

Taki rytm "umpa, umpa" bez tego całego klimatu stylu Modern Talking ...

... ale zestaw CD's i DVD's najpewniej zakupię "do kolekcji" :wink:
Obrazek
nado

Post autor: nado »

Większość z nas to dinozaury, ale jak dobrze się wsłuchacie w mixy Brother w youtube, zrozumiecie, dlaczego ten oficjalny nie brzmi lepiej, a jest właśnie taki. Takie czasy, taki trend. Nie ma co się na to jeżyć. W końcu to tylko mix. Tak naprawdę nie przepadam za mixami. Kiedyś usilnie w jednym z radyjek internetowych chciałem zrobić audycje z najlepszymi mixami. Szukałem bardzooooooo długo, wydłubywałem wręcz. W końcu pogodziłem się z faktem, że nic lepszego nie znajdę i z jeszcze jednym ważniejszym. Nie jestem jedynym fanem melodii MT, a te, by były atrakcyjne dla innych pokoleń muszą iść po prostu z duchem czasu, który mnie też niestety często straszy. ZAPRASZAM NA REKONESANS MIXÓW Z YOUTUBE DO DZIAŁU SONDY: viewtopic.php?f=35&t=5494
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

ArCrack pisze:Przypominam, że "30" wyjdzie w Polsce 7 października i szkoda pieniędzy na ściąganie jej z Niemiec, no chyba że mówimy o edycji DVD albo kolekcjonujemy wszystkie wydania.
Oficjalne info na stronie polskiego oddziału SONY MUSIC:

http://www.sonymusic.pl/albumy/modern-talking-30

:wink:
Obrazek
smok04

Post autor: smok04 »

shoker191 pisze:
Didi&Thomas pisze: Takich "miksów" od groma było i jest na Youtube
Dokładnie, mix goni mix..
Odsłuchałem to nowe cudo i powiem tak:.. d.. nie urywa. Ma coś w sobie ale już sie tyle tych mixów przewinęło że trudno jest stworzyć jakąś perełkę. Jeszcze jestem ciekaw co zrobią z You're My heart.." no i moją ulubienicą " Juliet" , dodam jednocześnie że to drugie jest tak na szprycowane syntezatorami że już bardziej nie można więc strasznie mnie to intryguje.
Nic nie zrobią bo te piosenki nie są remixowane :)
nado

PANIE I PANOWIE MAMY WERSJĘ EXTENDEDDDDDDDDDDDDDDDDD

ZAPRASZAM NA REKONESANS MIXÓW DO DZIAŁU SONDY: viewtopic.php?f=35&t=5494
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Znacznie bardziej udana! Coś mi się wydaje, że to jest wersja pierwotna, którą później skrócono na potrzeby Radio Edit. :) Mam nadzieję, że przy odpowiedniej promocji utwór zagości na listach przebojów i dyskotekowych parkietach. :)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

No na dyskoteki akurat w sam raz
Pierwsza wersja mnie rozczarowana.Brzmienie instrumentów ma niespecjalnie przyjemną barwę przy churkach-o wiele piękniejsze dźwięki wyciągnięto w oryginale.Może również należę do ery dinozaurów i takie prze nowoczesne beaty kłują mnie w uszy, choć nadal jestem ciekawa jak wyjdą pozostałe .
Ta druga extended jest jakby lepsza-tylko dalej takie trąbiące brzmienie na początku-potem się trochę subtelniej robi podczas Thomasowego śpiewania
Najbardziej jestem ciekawa wersji YMHYMS robionej przez mojego ulubionego producenta Blank and Joensa-czarodzieja od dzwięku który robił ostatnią płytę Sandry stylizowaną na lata 80
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Przesłuchałem po raz kolejny wersję extended i kurde... to brzmi nieźle. Dokładnie czegoś takiego spodziewałem się po wersji 2014. Oczywiście, też należę do dinozaurów lat 80-tych, ale z racji wykonywanego zawodu (jestem nauczycielem) śledzę nowe trendy muzyczne swoich uczniów i myślę, że wersja się im spodoba. :) Dla nas, kochani, zawsze pozostaje Special Long Version z dwunastocalówki :)

Jedyne, czego mi tu brakuje to nowego wokalu, na który bardzo liczyłem. Na boga, przecież płytę wydaje Sony, z którym Thomas współpracuje do x-lat. Nie szło się dogadać i nagrać zwrotek jeszcze raz? :)
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

MODERN JEANNE pisze: Najbardziej jestem ciekawa wersji YMHYMS robionej przez mojego ulubionego producenta Blank and Joensa-czarodzieja od dzwięku który robił ostatnią płytę Sandry
Producenta? Czarodzieja?
Przecież to jest dwóch gości a nie jeden facet :D

A wersja extended różni się tylko wydłużonym wstępem i zakończeniem, ale to jest ukłon w stronę DJ-ów żeby mogli zrobić płynne przejścia między granymi utworami.
Dieter Bohlen Królem Polski
nado

A jeżeli już mowa o tym jakie słyszałbym chętnie clubowe brzmienie hitów MT to jeden z przykładów:

Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

MODERN JEANNE pisze:Najbardziej jestem ciekawa wersji YMHYMS robionej przez mojego ulubionego producenta Blank and Joensa-czarodzieja od dzwięku który robił ostatnią płytę Sandry stylizowaną na lata 80
Już raz podawałem link do odsłuchu tych wersji(niestety tylko na chomikuj),podaję jeszcze raz:
http://chomikuj.pl/cezary100/Music/Elec ... ins+(2013)

Jak słychać,żadnej różnicy.
ODPOWIEDZ