Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dancefloor

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
angel

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dance

Post autor: angel »

Przesłuchałam cały utwór "Now or Never",który udostępnił mi Kris500 :) .
Utwór jest świetny!!! Początek i refren super!
Jedynie tak jak Kris napisał również usunęłabym te ciągłe "ooo" gdyż ten fragment psuje piosenkę.
No Brawo Thomas nawet pasuje Ci śpiewanie w Dance-Techno i nigdy więcej nie wracaj do jazzu itp. i trzymaj się tego kompozytora Uwe!!!
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Ludzie wy mnie denerwujecie. Niewiedzac jatki niskie srodki finansowe ma sie na zrobienie clipu w niemczech w porownaiu do angli albo amerryki robicie wielki schum. W niemczech maja tylko Ci ktorzy naprawde wysokie notowania maja finansowo do zrobienia naprawde dobrego klipu.Thomas opowiedal kiedys ze srodki finansowe sa niebosko niskie i z tego za dobregoclipu sie zrobic nie da.Mi sie ten clip podoba. Co prawda widac ze koszt produkcji nie byl za wysoki ale sa ladne widoki. Ja uwielbiam clipy robione nad mozem albo w gorach z pieknymi widokami
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

"Now Or Never",no powiem że utwór różni się stylistycznie od tych z albumu(do momentu ooooo,ooooo) jest bardziej "nowoczesny",powiem nawet że momentami przypomina mi Kalwi & Remi - You & I(refren Now Or Never i początek You & I).
"No More Tears On The Dancefloor(Vinylshakers Softmode Remix)"wypada lepiej w porównaniu z "Gigolo(Dirt´n Devil Clubmix)
Ostatnio zmieniony sob wrz 03, 2011 23:36 przez MiReK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Evaalex pisze:Ludzie wy mnie denerwujecie. Niewiedzac jatki niskie srodki finansowe ma sie na zrobienie clipu w niemczech w porownaiu do angli albo amerryki robicie wielki schum. W niemczech maja tylko Ci ktorzy naprawde wysokie notowania maja finansowo do zrobienia naprawde dobrego klipu.
Niemcy to czwarty największy rynek muzyczny na świecie a Thomas szczyci się 120 mln sprzedanych płyt, więc potencjał jakiś tam jest i najwyraźniej nie wychodzi wykorzystywanie go. Skoro jednak budżet był taki mały, nie lepiej było nakręcić coś skromniejszego, ale bardziej dopracowanego?
Przykro stwierdzać, że nakręcona na Ukrainie Seksualna Nebezpeczna wypada lepiej niż to.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Thomas mowil ze butrzet na teledysk jego nakrecony w rosji byl bardzo wyassoki, bo on byl przezniebosko bogata firlme rosyjska produkowany rosyjskich produkowwanyW niemczech juz sie przy cenie wysokosci 100.ooo € lubia bpokiem postawic. Koszt produkcji jego teledysku byly prawie pol miliona. Trzeba tez sie na to patrzyc ze Thomasa plyty niestety sie za dobrze nie sprzedaja a w niemczech tylko w tych inwestuja w ktorych oplaca sie inwestowac, bo zysk z tej inwestycji jest podwojny.Popaczcie sie na te tanie teledyski Mt z lat 80 tych.
Amerykanie i anglicy juz w tym cuzasie robili duzo drozsze teledyski. Your my Hart powstalo w studiu nagraniowym do programu Formel Einz w ktorym byla jego preniera.Jedenm z producentuw tego teledysku powiedzial ze jeszcze nigdy w takim krotkim czasie teledysku nie wyprodukowal. Nagrania trwaly 2 godziny. te wiadomosci zaczerpnelam z programu 25 lat modern taölking
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Evaalex pisze:Ludzie wy mnie denerwujecie. Niewiedzac jatki niskie srodki finansowe ma sie na zrobienie clipu w niemczech w porownaiu do angli albo amerryki robicie wielki schum. W niemczech maja tylko Ci ktorzy naprawde wysokie notowania maja finansowo do zrobienia naprawde dobrego klipu.Thomas opowiedal kiedys ze srodki finansowe sa niebosko niskie i z tego za dobregoclipu sie zrobic nie da.Mi sie ten clip podoba. Co prawda widac ze koszt produkcji nie byl za wysoki ale sa ladne widoki. Ja uwielbiam clipy robione nad mozem albo w gorach z pieknymi widokami
Tu przeciez nie chodzi o srodki finansowe, bo nie od tego zalezy czy klip jest dobry, czy nie. Jesli jest kiepski rezyser to i najwieksza kasa nie sprawi, ze videoklip bedzie dopracowany. Tutaj zabraklo po prostu dobrego pomyslu i profesjonalnego podejscia do sprawy. Teledysk wyglada nie jakby byl robiony dla gwiazdy swiatowego formatu, lecz tak jakby byl ilustracja dla jakiejs diskopolowej piosenki rodem z nad Wisly...

Pamietam, ze w czasach, gdy jeszcze mialem w swoim pakiecie telewizji kablowej kanaly muzyczne to codziennie ogladalem na tych kanalach (Viva i MTV) teledyski bijace na glowe ostatnie "dzielo" Anders&Fahrenkrog a byly to "gwiazdy" duzo mniejszego kalibru niz "Thomas Anders from Modern Talking"...
You Can Win, If You Want.
Ninio

Post autor: Ninio »

pojedyncze ujecia tego teledysku sa nawet fajne...tylko to troche malo chyba. Uwazam tez,ze teledysk choc troche powinien nawiazywac do slow piosenki... tutaj nic takiego nie ma. Nawet zeby kobiete zobaczyc trzeba sie dobrze przyjrzec.
Pozatym widze w tym duecie duzo nawiazan do Modern Talking,widac jaka droga panowie chca pojsc... fajnie,tylko mysle ,ze nie dadza rady. Szkoda
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Hej czy wiecie może gdzie można zdobyć ten singiel? Chodzi mi o jakąś stronę internetową. A może ktoś z Was mógłby mi przesłać jeśli ma u siebie. Bardzo bym prosił, bo nie mogę go zdobyć :(
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Marcin87 pisze:Hej czy wiecie może gdzie można zdobyć ten singiel? Chodzi mi o jakąś stronę internetową. A może ktoś z Was mógłby mi przesłać jeśli ma u siebie. Bardzo bym prosił, bo nie mogę go zdobyć :(
http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid= ... Categories
Jeśli się zdecydujesz daj znać.Nie ma problemu żebym Ci pomogła w zakupie.Oczywiście bez żadnej prowizji dla mnie.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Nie mogę podać bezpośredniego linku do "Now Or Never", ale mogę chyba podpowiedzieć (?),
że gdy wpiszemy w google "Anders Fahrenkrog Now Or Never", całą piosenkę znajdziemy w trzecim linku od góry.
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Teledysk do tej piosenki a nawet do innej jej wersji byłby bardzo dobry gdyby nie Uwe, bo rzeczywiście on tam robi takie zbolałe miny i trochę psuje cały teledysk. Tu nie mogę się z Wami nie zgodzić. A Thomas się świetnie prezentuje na tle tych skał i morza. Wolałabym, aby teledysk był nagrany do wersji albumowej, ale i tak jest dobrze. :) Nie ma co narzekać. Przynajmniej ja tak myślę. :wink:

A jeśli chodzi o Now Or Never to jest to bardzo fajny utwór. Bardzo mi się podoba. A mnie to "ooo" nie przeszkadza. Może sobie być. :) Piosenka jest bardzo beatowo nagrana, całkiem w moim stylu. Taki styl muzyczny lubię i bardzo mi taki odpowiada. Pewnie dlatego album Two tak bardzo mi się podoba i w moim mniemaniu zasługuje na tak wielkie uznanie. :) Świetnie Thomas. Oby tak dalej. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Nie rozumiem dlaczego tak najżdzacie na Uwe.Że nie pasuje do Thomasa,że te jego miny itd.Ale gdyby nie Uwe nie byłoby albumu Two,nie byłoby Gigolo,NMTOTD ani też Now or Never.
Ale jakby wrócić się wspomnieniami ponad 20 lat temu,to też większość mówiła"Że ten czarnyThomas to super a ten blondyn w dresie to beee..."Większość kochała i utożsamiała się z Thomasem.Dszisiaj zaś chcielibyśmy żeby to Dieter stał u boku Thomasa a nie Uwe,ale już niestety nie powróci,więc cieszmy się że są razem na scenie i tworzą muzykę która wiekszości z nas odpowiada.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

dawidsikorski2 pisze:Co do sprzedazy singla ogolnie jest fatalnie na zadnych listach sprzedazy nie ma tego singla:(:(:(
Jest, na miejscu 6. na liście najlepiej sprzedających się w tym tygodniu singli na Amazon:
http://www.top10-charts.com/cd-single-charts.html
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Dla mnie teledysk - porażka.
Myślałem, że zrobia coś w stylu "Juliet", skoro w nazwie jest "Danceflour". Może jakaś Viva by to wtedy podchwyciła. Tak to mamy tandetę na całej linii. Koledzy moi ciekawiej by to obrobili.

Skoro już mustang, plaża i tego typu klimaty, to mogliby ściągnąć coś od Pittbulla z piosenki "Rain over me".
Panowie stoją na pustyni, a mino wszystko teledysk jest dynamiczny.
- Można?
- Można!

Szkoda potencjału piosenki.

Ten teledysk zdecydowanie lepiej pasowałby do Summer of love.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Agata pisze:
dawidsikorski2 pisze:Co do sprzedazy singla ogolnie jest fatalnie na zadnych listach sprzedazy nie ma tego singla:(:(:(
Jest, na miejscu 6. na liście najlepiej sprzedających się w tym tygodniu singli na Amazon:
http://www.top10-charts.com/cd-single-charts.html
Zaskakująco wysoko! Niestety na listach empetrójek jest zdecydowanie gorzej. W Amazon.de jest w tej chwili miejsce 594 (jako singiel - link) i 5.362 (jako piosenka). Na musicload.de nie mogę znaleźć w ogóle tego singla notowaniach. Wygląda na to, że "Now Or Never" spełnia swoją rolę, ale sam No More Tears... nie przyciąga nikogo (przy tak skromnej promocji trudno się dziwić).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Witam ponownie,wiele ludzi jest niezadowolonych z nowego klipu oraz "min uwego"faktem jest,ze klip to niskobudzetowka a co do min uwego to ten facet ponoc kiedys jechal na koce i stad te jego dziwne miny,
art-system pisze:No!fakt, dlatego Thomas go przygarnął, wygląda jak RAINMAN w filmie z Dastinem Hofmanem:) Czysty obłęd..
Odbieram te posty jako bardzo ponury żart świadczący o chwilowej mam nadzieję słabości umysłowej piszących te bzdety.
Co do teledysku to obydwaj się w nim udali. Nieogoleni, nieświeżo wyglądający, po prostu dwaj goście aspirujący do podbijania list przebojów.
No ale przecież najwierniejsi fani łykną wszystko co wypuści pan Thomas. Bo to przecież Uwe jest be.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
ODPOWIEDZ