Thomas i Uwe - co dalej ?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za kontynuacją projektu Anders i Fehrenkrog

Tak, to dobry kierunek
49
59%
Nie, wolę Thomasa solo
24
29%
Jeszcze nie mam zdania w tej kwestii
4
5%
Jest mi to obojętne
1
1%
Mam swoją wizję dalszej kariery Thomasa
5
6%

Liczba głosów: 83

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Thomas i Uwe - co dalej ?

Post autor: atlantyda ;o) »

Miki2001 pisze:Zauważyliście że Thomas jak śpiewa z Uwe to na występach śpiewa z playbacku mam nadzieję że na koncertach tak nie będzie.
Na pewno tak nie będzie ;) Na koncertach Thomas zawsze śpiewa na żywo :).
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Miki2001 pisze:Zauważyliście że Thomas jak śpiewa z Uwe to na występach śpiewa z playbacku mam nadzieję że na koncertach tak nie będzie.
Raz (a właściwie 3 razy w tym samym programie) zdarzyło się na żywo:

Myślę, że o koncerty możemy być spokojni :wink:
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ja uważam że Thomas to przede wszystkim osobowość. Nie do końca mogę się zgodzić z Arkiem, bo wynika z tego, że w MT był przedmiotem. Być może tak widział go Dieter i przez to doszło do dwóch rozpadów MT. Jeśli chodzi o Jego aktualną pozycję w duecie z Uwe - trudno chyba jednoznacznie określić jaka ona jest. Trochę na to za wcześnie po wydaniu jednej wspólnej płyty, na pewno jest centralną postacią jako wokalista, jednakże za całokształt przedsięwzięcia odpowiadają obaj Panowie i dopóki zachowana będzie swoista równowaga między nimi jest szansa na owocną współpracę. Chyba nikt z pośród nas nie liczy w tym wypakdu na jakiś spektakularny sukces na miarę MT, ale regularne wydawanie płyt i poszerzanie ich wydawania na rynki inne niż niemieckojęzyczne też byłoby sukcesem oczywiście przy zachowaniu atrakcyjnego repertuaru. Osobiście jestem jednak zwolennikiem Thomasa solo i szczerze mówiąc widziałbym dla niego inny rozwój kariery niż zdawanie się tylko na duet z Uwe. Jest wielu młodych utalentowanych producentów w Europie, którzy mogliby stworzyć materiał muzyczny nie obarczony balastem doświadczeń przeszłości i skojarzeń z innymi wykonawcami czy stylami muzycznymi. Thomas najlepiej jest chyba postrzegany przez Fanów jako wykonawca muzyki tanecznej, łatwo wpadającej w ucho i chyba na tym powinien się skupić. Oczywiście nie przeszkadzało by to w niczym by od czasu do czasu zrobić sobie "wycieczkę" w innych kierunkach, i dołożyć jeden czy drugi kawałek na płycie w innej koncepcji i stylu. Mam głęboką nadzieję, że nawet jeśli Jego głównym zajęciem w najbliższym czasie będzie kontynuacja projektu z Uwe, to będę mógł też liczyć na solowe produkcje bez Uwe w tle.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Miki2001

Post autor: Miki2001 »

Do pierwszego koncertu jeszcze niecałe 3 miesiące więc jak zobaczymy to będziemy wiedzieć.
Awatar użytkownika
Bolero
Członek TAFC Polska

Post autor: Bolero »

Ja jestem za kontynuacją projektu ponieważ od zakończenia działalności Modern Talking nie słyszałem lepszego albumu z udziałem Thomasa ani Dietera.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Didi&Thomas pisze:Jeśli chodzi o Jego aktualną pozycję w duecie z Uwe - trudno chyba jednoznacznie określić jaka ona jest.
Nie wiemy czy Thomas to tylko głos, czy też bierze udział w produkcji piosenek, pisze, komponuje, aranżuje czy cokolwiek innego poza śpiewem.
Didi&Thomas pisze:Chyba nikt z pośród nas nie liczy w tym wypakdu na jakiś spektakularny sukces na miarę MT, ale regularne wydawanie płyt i poszerzanie ich wydawania na rynki inne niż niemieckojęzyczne też byłoby sukcesem oczywiście przy zachowaniu atrakcyjnego repertuaru.
Drugi MT już się nie powtórzy, nikt chyba nie ma w tym temacie wątpliwości.
Ale jakby płyty nowego duetu dobrze się sprzedawały, było byt fajnie :)

Jednak przy takiej promocji jak obecnie i przy poślizgach w wydawaniu singli - będzie to niemożliwe.
A co najbardziej znaczące - przy braku poparcia stacji radiowych i muzycznych typu VIVA.
Nie zdziwił bym się, jakby to Dieter "kazał" stacjom ignorować poczynania Thomasa... w końcu Bohlen jest niezłą szychą i wszędzie ma swoje macki.

Didi&Thomas pisze: Osobiście jestem jednak zwolennikiem Thomasa solo i szczerze mówiąc widziałbym dla niego inny rozwój kariery niż zdawanie się tylko na duet z Uwe.
Problem jest taki, że Thomas nie jest dobrym kompozytorem, a producentem to już żadnym. Dlatego jako solo, nie bardzo sobie radzi.
Potrzebuje takiego Uwe, który skomponuje piosenki, ma znajomości, dogada się z tym i tamtym, pozałatwia to i tamto.

Didi&Thomas pisze: Jest wielu młodych utalentowanych producentów w Europie, którzy mogliby stworzyć materiał muzyczny
Tylko że modzi utalentowani nie chcą produkować płyt Thomasa :) Dla nich to facet z innej epoki.
Thomas nie gwarantuje sukcesu, bo jego wielkość dawno zgasła, obecnie nie jest modny, nie jest na topie.
Didi&Thomas pisze: Oczywiście nie przeszkadzało by to w niczym by od czasu do czasu zrobić sobie "wycieczkę" w innych kierunkach, i dołożyć jeden czy drugi kawałek na płycie w innej koncepcji i stylu.
Raczej głupotą było by nagrywać 10 piosenek w stylu dance i dwie dodatkowe w stylu jazz, nie uważasz ?
To by była płyta "groch z kapustą". Dlatego jeśli decyduje się na płytę dyskotekową - to cała powinna być w takim klimacie.
Problemem Thomsa jest to, że on sam nie wie co chce nagrywać - albo też wie, tylko że fani oczekują czegoś innego.
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Post autor: pysia20 »

Podoba mi sie album Two,nie ukrywam tego, :)
ale jednak wolę Thomasa solo,ale to juz sie okaze co Thomas zrobi dalej?
bo nigdy nic nie wiadomo tak do konca.Pozdrawiam :D
You Are Not Alone..!!
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Tak, Thomas jest ostatnio nieprzewidywalny ! :)
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Problemem Thomsa jest to, że on sam nie wie co chce nagrywać - albo też wie, tylko że fani oczekują czegoś innego.
Ci, którzy kupują jego płyty to raczej tacy fani, którym podoba się prawie wszystko co on zrobi (bo wiadomo, że Gaga to (c)hołota), także nie tu jest problem. Problemem jest to, że tych fanów jest tak mało, a ci, którzy słuchają jazzu nie kupią przecież płyty Thomasa. Nie pomaga niestety też to, że Thomas rzeczywiście nie wie co chce nagrywać, a jak już jest jakiś materiał, to nikt nie chce go wydać, a jak już wyda, to po pierwszych niezwróconych pieniądzach nie wkłada kolejnych.
Mimo upływu lat nic się nie zmienia, sam Thomas praktycznie nie robi nic ku temu, aby to zmienić (wiem, wiem, żadna, ale to żadna grupa na świecie nie daje z siebie tyle poświęcenia, aby zrobić co roku Fan Party). Także zostaje to co jest, czyli jeżdżenie z repertuarem tego złego, brzydkiego Bohlena (Thomas ma godność!), co mu sabotuje karierę (pytanie po co, jeśli ma taką moc czemu jego solowa płyta to porażka, tak samo Tineo?). Te parę osób, które histerią atakują na każde nieprzychylne o nim słowo niestety popularności mu nie zapewni, dlatego już zawsze Anders będzie przebrzmiałą gwiazdą sprzed 30 lat.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Miki2001

Post autor: Miki2001 »

Ja wolę Thomasa solo.Ale to oni zadecydują czy się rozpadną czy nie.Wszystko się okaże w trasie koncertowej.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Moim zdaniem Thomas podchodzi o tego czysto biznesowo, Robi taką muzyke przy której sie czuje i dobrze i bedzie miał z tego pieniądze.
Nawiązując do osoby Uwe to moim zdaniem jest po prostu taką odskocznią, Thomas chciał zmienic nie co brzmienie, styl i zrobic cos nowego.
Ja odkąd pamietam Thomasa to widze go albo z Dieterem albo samemu, wiec jakoś nie jestem skłonny to zaakceptowania jego z innym blondynem,
wiec wole żeby wystepował sam,nie mówie że w innym ukłacie Thomas robi złą muzyke ale wychodząc na scene z Uwe wyglada po prostu tandetnie.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Jak dla mnie ta płyta to strzał w dziesiątkę. Thomas po raz pierwszy oficjalnie nagrał płytę w stylu dzięki któremu zyskał sławę i to bez łaski Dietera. Monopol został przełamany. Cóż, wypada powiedzieć Panie Bohlen, dziękujemy Panu, niech Pan dalej uprawia te swoje rzępolenie i pajacowanie dla DSDS - do emerytury da Pan jakoś radę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

flipper_69 pisze:wypada powiedzieć Panie Bohlen, dziękujemy Panu,
Z taką tezą nigdy się nie zgodzę. Dopóki Dieter będzie produkował, komponował będę z nadzieją czekał na Jego nagrania. Faktycznie ich jakość jak na razie nie daje nam zbyt wiele powodów do radości, ale nigdy nie wiadomo, co może mu jeszcze przyjść w tej kwestii do głowy. Co do Jego udziału w DSDS mam podobne jak Ty odczucie - ten porgram był początkiem końca Dietera jakiego znałem i lubiłem, ale jednocześnie trzeba uczciwie przyznać, że zapewnił mu podtrzymanie popularności i wykreowanie przynajmniej dwóch, może trzech prawdziwych talentów. Wracając do tematu - jak pokazuje ankieta, większość z nas jest pozytywnie nastawiona do tego nowego duetu, ale trzeba zauważyć że niemal 1/3 ma nieco inne zdanie, a więc ten projekt nie zdobył jednogłośnie poparcia wśród nas. Już samo to oznacza, że trzeba być bardzo ostrożnym w ocenach, i że może warto - tak jak w skokach - skreślić najwyższe i najniższe noty...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Thomas i Uwe-co dalej?Bardzo dobre pytanie.Zważywszy,że wiele osób już obejrzało nowy teledysk,który okazuje się być totalną klapą.Zupełnie nie pojmuję,jak mogli coś takiego pokazać ludziom.Dieter pewnie skręca się ze śmiechu.I co dalej panowie?Aż boję się pomyśleć jak może wyglądać trasa koncertowa.Jeżeli tak niemieccy fani ocenią ich koncerty jak ten nieszczęsny teledysk,to szykuje się wielka klapa.To może dobić Thomasa.Wierzę,że znajdzie siłę,aby się podnieść,bo bardzo go cenię i szkoda by było gdyby się wycofał. :D
Ninio

Post autor: Ninio »

Zeby wyjac trzeba wlozyc. Dopóki nikt w niego porzadnie nie zainwestuje nic wielkiegi sie nie wydazy. Jego kariera nie ma ładu ani składu,kazdy album to co innego. Tak jakby był nagrywany przez inny zespól. "Strong" w rosjii,teraz duet z Uwe a za rok pewnie znowu co innego z kim innym w zupełnie innym stylu. Strong mi sie podobał,Two jeszcze bardziej i chcialbym aby ten duet funkcjonował dalej... chcialbym tez aby miał jakas nazwe.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Po odsłuchaniu premierowego "Now Or Never" tym bardziej jestem za kontynuacją duetu ANDERS / FAHRENKROG. Ostatnim razem czułam coś podobnego kiedy czekałam na nową piosenkę Modern Talking :) .
ODPOWIEDZ