Koncert Thomasa w Zabrzu (01.06.2011) - temat ogólny

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kikid351
Członek TAFC Polska

Re: 01.06.2011 Thomas w Zabrzu!!!

Post autor: kikid351 »

Witam wszystkich,

Trochę obawiam się tego koncertu zwłaszcza po tak udanym występie w Kielcach w amfiteatrze. To była naprawdę SUPER IMPREZA, z odpowiednim klimatem akustyką a zwłaszcza amfiteatr zapełniony po brzegi robił wrażenie a nie pół szkolnego stadionu w Nędzy:(. Cięszę się z każdego koncertu Andersa w Polsce ale jak to Angel wspomniała dla takiego artysty to Spodek Katowice po remoncie a nie parking pod M1!!!
Troszkę szkoda, bo z pewnością takiej atmosfery jak w Kielcach nie będzie no i ci przypadkowi widzowie którzy mogą się pojawić wcale nie żeby pooglądać czy posłuchać Thomasa tylko żeby coś narozrabiać.
Pożyjemy zobaczymy oby było jak najlepiej.
Ja na pewno się pojawię (tylko 160km) i mam nadzieję, że coś z premierowych utworów usłyszymy.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

kikid351 pisze:Troszkę szkoda, bo z pewnością takiej atmosfery jak w Kielcach nie będzie
Z pewnością o ile kiedykolwiek na jakimkolwiek koncercie powtórzy się to co było w Kielcach :)
kikid351 pisze:no i ci przypadkowi widzowie którzy mogą się pojawić wcale nie żeby pooglądać czy posłuchać Thomasa tylko żeby coś narozrabiać.
Po co od razu tak negatywnie się nastawiać?Byłam na koncercie BBB w Zabrzu i była pełna kultura mimo iż lało się piwo ludzie bawili się świetnie,podobnie było w Mysłowicach i Świętochłowicach-nikt nie rozrabiał.Mam nadzieję,że nie będzie wyjatku na koncercie Thomasa.
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

W Zabrz tez jest lepsze miejsce nazywajace sie Domem Muzyki i Tanca.Wielu slawnych artystow juz tam wystopilo np Czerwone Gitary
W srodku wyglada jak w sali kinowej. Obiekt jest uzywany do przedstawien teatralmych i szkoly zamawiala go jako sale kinowa.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Znajdzcie inny temat a nie tylko marudzić że M1 wam nie pasuje. Ile można tego czytać. Nie podoba się to pierwszy czerwca możecie spędzic inaczej. Macie inny pomysł na koncert Thomasa to jestem otwarty z Solarisem na Wasze propozycje i sponsorów.

Starczy!!! BASTA!!!
Ostatnio zmieniony pn maja 16, 2011 23:00 przez 33ccd, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

33ccd pisze:Znajdzcie inny temat a nie tylko marudzić że M1 wam nie pasuje. Ile można tego czytać. Nie podoba sie to pierwszy czerwca możecie spędzic inaczej. Macie inny pomysł na koncert Thomasa to jestem otwarty z Solarisem na Wasze propozycje i sponsorów.

Starczy!!! BASTA!!!
No niestety nie dogodzisz,zawsze komuś coś nie pasuje,też już mi się tego czytać nie chce.Jestem podobnego zdania ,komu nie pasi to proszę ten dzień spędzić chociażby w Wesołym Miasteczku,tam raczej wszystko będzie tak jak być powinno.Wiadomo,że najwierniejsi i najbardziej stęsknieni będą zadowoleni :) z koncertu.
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

33ccd pisze:Znajdzcie inny temat a nie tylko marudzić że M1 wam nie pasuje. Ile można tego czytać. Nie podoba się to pierwszy czerwca możecie spędzic inaczej. Macie inny pomysł na koncert Thomasa to jestem otwarty z Solarisem na Wasze propozycje i sponsorów.

Starczy!!! BASTA!!!
Święta racja. Ja cały czas czekam np. na jakieś plany akcji fanów, jakąś radość emanującą z postów - a tu jakoś jej nie za wiele. Za to narzekania mnóstwo. Łatwo narzekać - trudniej zorganizować. A przy takim nastawieniu to uwierzcie - trochę ręce i chęci opadają do organizacji, bo ewentualny sierpień to też centrum handlowe - Manufaktura. I co..? Pracy przy tym OGROM a później w efekcie 80% narzekających.....?
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

To nie jest narzekanie, tylko stwierdzenie pewnych, oczywistych wręcz faktów. Wykonawcom o pewnym statusie, występy w pewnych miejscach nie uchodzą. I jeśli oni zatracili już resztki przyzwoitości i biorą co popadnie byle "pieniądze się zgadzały", że zacytuje pana, który we wrześniu dostanie po głowie, to my fani nie powinniśmy na takie coś się godzić, bo i dla nas jest to uważam upokarzające. Oczywiście należy docenić Waszą pracę, którą wkładacie w organizację występów, ale zachodzi pytanie-po co? Po co Anders ma przyjeżdżać tyle razy do roku, na pole, wieś, parking z tym samym, oklepanym do bólu, przebrzmiałym materiałem, od którego cały czas próbował się odciąć? Może niech tę energię włoży w nagranie czegoś nowego, w wypromowanie później tego, jest szansa, że przyjechałby potem już na biletowany koncert z NOWYMI piosenkami. A tak, po co ma się w zasadzie wysilać i to robić, jak można stanąć pod Biedronką i zaśpiewać Cheri Cheri Lady, opowiedzieć jak to się napisało z Bohlenem 30 lat temu piosenkę, uśmiechnąć się parę razy i odjechać, ach co to za wydarzenie artystyczne! Jaki prestiż! Jestem w stanie zrozumieć nawet uwielbienie dla wykonawcy, ale tego rodzaju fanatyzm, z którym mamy tu do czynienia zahacza już wręcz o coś niezdrowego. I mówienie tu o przeżyciu to też oszukiwanie siebie, bo nie będzie tam NIC, czego już wcześniej byśmy nie widzieli bądź nie słyszeli, w związku z czym jest to nudne, pozbawione polotu i chęci samego Thomasa, żeby to zmienić. Coraz więcej osób to zauważa i bardzo dobrze, bo jeśli dziecko dostanie lanie od matki za skandaliczne zachowanie to nie znaczy to wcale, że matka tego dziecka nie kocha, a po prostu chce by wyrosło na przyzwoitego człowieka. I to, że ktoś krytykuje żenadę i chałturnictwo wcale nie znaczy, że ma przestać pierdolić jak to ostatnio tu zasugerowano, bo Lady Gaga za 20 lat będzie zapomniana, a Tom jest cudowny, bo jest cudowny i wszystko inne jest cudowne nawet jeśli do tej wspaniałości naprawdę ogromnie daleko.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Czy gdyby Blue System przyjechał napisał byś to samo? Byłem na koncertach BS w Niemczech kilka razy we wschodnich landach i zachodnich. Też grał na polach i pastwiskach. Jakoś nigdy nie naszły mnie takie przemyślenia. Cieszyłem się ze jest, gra i śpiewa, czy bardziej mruczy ale było świetnie.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
Atlantis

Oczywiście, że to samo, jakie ma znaczenie, który z tych dwóch robiłby z siebie pośmiewisko? Obecnie robią je obaj, o drugim napisałem w odpowiednim temacie. Odnośnie jednak BS warto napisać, że było to BS, z piosenkami BS ewentualnie Dieter Bohlen, a nie Thomas Anders from Modern Talking
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

To jak się reklamuje, jak się nazywa to wiesz oczywiście że jest to nazwa wymuszona przez sprawy sądowe, wyroki itp. MT to był duet, BS było tylko DB. Wszędzie są konflikty o nazwę i piosenkt. Nie trzeba daleko szukać: De Mono, Max Klezmer Band i inni.
Nazwy MODERN TALKING mogą używać jak razem w tym samym czasie staną na tej samej scenie!!!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze:cieszę się, że zobaczę słynną Gasolinę. ;)
Czy jestem aż taka sławna to nie wiem !?

Wracając do tematu, faktycznie trochę nudne robi się to narzekanie, że Thomas wystąpi przed M1. Mnie to absolutnie nie przeszkadza i cieszę się niezmiernie, że jest to koncert darmowy. Ale jak widać, niektórzy woleli by koncert zamknięty i biletowany a co za tym idzie - wydać niemałe sumy na bilet.
Sprawa jest prosta - jeżeli Wam nie pasuje miejsce gdzie wystąpi Thomas to po prostu nie przybywajcie.
Ja będę miała okazję zobaczyć Thomasa NA ŻYWO pierwszy raz i nie obchodzi mnie to, że da koncert pod M1, przyszłabym nawet gdyby miał zaśpiewać pod Biedronką.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Atlantis

To jak się reklamuje, jak się nazywa to wiesz oczywiście że jest to nazwa wymuszona przez sprawy sądowe, wyroki itp. MT to był duet, BS było tylko DB. Wszędzie są konflikty o nazwę i piosenkt. Nie trzeba daleko szukać: De Mono, Max Klezmer Band i inni.
Nazwy MODERN TALKING mogą używać jak razem w tym samym czasie staną na tej samej scenie!!!
Nie o to zupełnie chodzi. BS to był BS coś nieporównywalnie mniejszego niż MT. Dziecko wyłącznie Bohlena, coś, za co wyłącznie on brał odpowiedzialność i świecił oczami. Wg mnie koncerty tej grupy to w ogóle jakieś kuriozum, bo Bohlen do śpiewania się po prostu nie nadaje i tyle. Natomiast, obok tych występów w Niemczech były też nowe płyty i podejrzewam, że nie grano na tych koncertach Under My Skin na przemian z Sorry Little Sarah. Ale już zupełnie odcinając się od tego-wykazywanie że Anders jest lepszy, bo Bohlen jest gorszy jest śmieszne.
I na koniec-doceniam Waszą pracę i kreatywność. Ale wskażcie mi innego wykonawcę, którego fani proszą się sklepów o kase i parking bo gwiazda przyjeżdża. Chyba nie ma nikogo takiego, dlatego też w moim odczuciu upokarza nas to, i niszczy legendę tych utworów, do których mamy sentyment i ten zespół, dzięki któremu to forum zaistniało.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Mam nadzieję,że Atlantis nie przybędzie na koncert,skoro ma takie zdanie na jego temat.Wprawdzie każdy może swoją opinię przedstawiać na forum,ale mnie zaczyna już to wkurzać.Ja przybędę z daleka i wielu fanów również.Głównie po to by posłuchać i zobaczyć Thomasa,a co zaśpiewa to zobaczymy w Zabrzu.Pozdrawiam Fanów! :D
Awatar użytkownika
Atlantis

Nie masz się co martwić nie przyjadę, bo z koncertem występy pod marketem nie mają dla mnie nic wspólnego. A jeśli Cię wkurza moja opinia o tym, to przedstaw jakieś tezy przemawiające za tym, że się mylę. Jakoś ich nie widzę w powyższym poście.

Najbardziej bawi mnie jednak coś innego. Większość z Was doskonale zdaje sobie sprawę o czym ja pisze, ale udajecie, że tego nie widzicie i powstają takie kwiatki jak ten powyższy: możesz mieć swoje zdanie, ale ono mnie wkurza bo tak!
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Atlantis pisze:To nie jest narzekanie, tylko stwierdzenie pewnych, oczywistych wręcz faktów. Wykonawcom o pewnym statusie, występy w pewnych miejscach nie uchodzą. I jeśli oni zatracili już resztki przyzwoitości i biorą co popadnie byle "pieniądze się zgadzały", że zacytuje pana, który we wrześniu dostanie po głowie, to my fani nie powinniśmy na takie coś się godzić, bo i dla nas jest to uważam upokarzające.
Zapewniam Cię przyjacielu,że nie czuję się upokorzona.
Awatar użytkownika
Atlantis

Zatem się tu rozmijamy, bo ja uważam, że wszystko powinno mieć stosowną sobie oprawę. Thomas jako gwiazda i my jako odbiorcy jego twórczości. Którym należy się normalne miejsce, świeży repertuar, szacunek, bo to dzięki nam Thomas jest tym kim jest, a o czym często się zapomina. To w gestii Thomasa powinno być zorganizowanie sobie koncertu w cywilizowanym miejscu, dając nam tym samy poczucie uczestnictwa w czymś wyjątkowym. Czymś dla konkretnej grupy docelowej. Niestety Thomas uważam na to wszystko się wypiął, ewidentnie obojetne jest mu gdzie występuje, te występy urozmaicone nie są i jest mi na prawdę przykro, że grupa, która dała mi tyle radości i nie tylko mnie tak nisko upadła.

Na koniec tłumacząc to kolokwialnie: jest różnica pomiędzy posiłkiem w dobrej restauracji a ustawianiem się po zupę z caritasu. Jednym i drugim oczywiście można się najeść, ale doznania są nieco inne.
ODPOWIEDZ