Thomas Anders w Kielcach

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Thomas Anders w Kielcach

Post autor: atlantyda ;o) »

Liczę na jakieś 90-100 minut .Za zwyczaj tyle trwają koncerty,oczywiście mogą trwać też 60 albo 120,ale 90 to chyba taka norma.Ciężko stwierdzić.Pewnie będzie ze 20 piosenek a między nimi jakieś krótkie historyjki,zapowiedzi następnego utworu.Więc najmniej licz te 90 minut.
malenstwo 066

Post autor: malenstwo 066 »

Tak krótko? A ja myślałam, że ze dwie godziny :(
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Może być ze 2 godziny,trudno powiedzieć.Ale na pewno nie krócej niż 90-100 minut.W Nędzy jeżeli dobrze pamiętam to koncert trwał około 2 godzin.
Awatar użytkownika
naevius

Post autor: naevius »

Witam. Myślę, że te 100 minut, potrwa na pewno. ostatnio koncerty Tomasza, jak te 2 godziny. :D
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

To jest krótki czas ale na jak długo zostaje w naszych wspomnieniach/psychice....
Dziwne :wink:
Ciekawe czy Thomasowi po tym coś zostanie :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Drodzy Fani.

Postawcie się w roli Thomasa i śpiewajcie na ŻYWO dwie godziny bez przerwy. To naprawdę jest spory wysiłek. Co innego jak ktoś udaje że śpiewa, a wszystko idzie z taśmy jak np: BBB, czy Boney M.
Powiem tak: obserwując koncerty widzę że jeśli jest ok z techniką, dobra pogoda i kontakt ze strony widowni to Thomas śpiewa MAXX ile da rady.
Wszyscy co jadą do Kielc i kupili przez nasz serwis bilety, będą bardzo blisko widowni. Dajcie czadu, wstancie z krzesełek od pierwszej poisenki, bądzcie kontaktowi a wtedy i Thomas będzie się swietnie w naszym towarzystwie bawił.

Jedna wielka prośba moja i tak naprawdę Thomasa: zdjęcia robimy BEZ LAMPY BŁYSKOWEJ. Błysk Thomasa bardzo rozprasza o czy mówił we Wrześni. Z aparatów kompaktowych i tak flasch nie doleci do sceny. Zerknijcie na nasze galerie z koncertów. Wszystko bez lampy jest robione.

A teraz z innej beczki.
MAM KILKA PROPOZYCJI DLA FANÓW CO DO KOMCERTU SOBOTNIEGO:

1. Zakupcie jakieś małe maskotki i na pierwszej piosence oba sektory Fan wszyscy rzucamy na scenę.
2. Przy piosence wolnej Give Me Peace On Earth zapalamy zwykłe ognie sztuczne i palimy przez cały czas trwania piosenki.
3. Przy piosence Maria jak zwykle Thomas będzie pytał o dziewczynę o imieniu Maria. Proponuję wydrukować w wielkości minimum kartki A4 Dowódy Osobistye czy Paszporty i oczywiscie z imieniem Maria. Wszyscy do góry jak zapyta i potem w trakcie całej piosenki. Można wtedy wypalić resztę ogni sztucznych.
4. Przy Piosence YMHYMS wszycy rzucamy jakimiś kwiatkami na scenę/ bukieciki, róże itp /.Coś takiego zrobiono nz Fan Party 2009 w Koblencji. Kwiatki oczywiście muszą być schowane wcześniej u każdego przy krzesełku i na jakis znak.....

Kwiatków nie trzeba wieść z domu. Można je kupić w Kielcach przed koncertem.
Dziewczyny liczymy na WAS!!! :D
CO WY NA TO I CZY SĄ JAKIEŚ INNE PROPOZYCJE???
Ostatnio zmieniony wt sie 24, 2010 17:04 przez 33ccd, łącznie zmieniany 3 razy.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Uważam że te krzesełka na koncercie są w zupełności nie potrzebne ... posiedzieć to sobie można u cioci na imieninach. :wink: Pomysł z maskotkami super ale by było zaskoczenie nie tylko samego Thomasa ale również całej publiczności na taki widok. Kwiatki powinny być gdzieś przygotowane wcześniej i ewentualnie potem rozdane ,piosenka YMHYMS śpiewana jest na końcu koncertu ,a trzymane w ręku cały koncert już by tak ładnie nie wyglądały.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Dokładnie, zgadzam się z Rut. Kto jedzie na koncert po to żeby siedzieć? Ale chyba te krzesełka muszą tam być. Również zgadzam się co do kwiatków. Nie wytrzymają tyle czasu, najpierw w samochodzie zanim każdy dojedzie do Kielc, a później jeszcze przez cały koncert. Ale trzeba przyznać, że pomysły są ciekawe. Może akurat coś wypali :)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Podobną akcję(choć wykonywali tam inne czynności) przeprowadzili fani Depeche Mode na koncercie w Łodzi w tym roku
http://akcja.dmuniverse.pl/
Najbardziej widowiskowo wyglądały setki balonów odbijanych przez fanów podczas jednej z piosenek.Fajny widok!
http://www.youtube.com/watch?v=c9OrLpkr ... re=related
Potem na oficjalnym blogu sam zespół DM uznał Polską publiczność za najlepszą z całej trasy koncertowej.Akcja również zrobiła wielkie wrażenie na fanach z innych krajów

A tu już o innej akcji fanów Rammstein
http://www.mmlodz.pl/8372/2010/3/11/fan ... ry=kultura
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
naevius

Post autor: naevius »

dobry pomysł z tymi balónkama! :D :wink:
Awatar użytkownika
adamanders
Członek TAFC Polska

Post autor: adamanders »

Szanowny Panie 33 cd :D bardzo dobry pomysł z tą zorganizowaną akcją,najwyższy czas cosik fajnego wymyślić,Thomas ostatnio tyle razy był w naszej piknej krainie i wątpię czy jakiś koncert zapamiętał że nie wspomnę o godnym przyjęciu jego osoby (klasy szkolne itp) pomysł z różami super na pewno przy YMHYMS ,zimne ognie przy pościelówach obowiązkowo :lol: w przerwie pomiędzy utworami można by zaskandować po niemiecku że cieszymy się że przyjechał albo Thomas ich libe dich :lol: (tu pewno strzeliłem byka :D ) z dużych kartonów ułożyć taki napis jak to bywa na stadionach piłkarskich...
malenstwo 066

Post autor: malenstwo 066 »

Uważam, że wszystkie pomysły są super! Kwiatki faktycznie mogą pod koniec koncertu wyglądać marnie. Ale jeśli będą gdzieś schowane to czemu nie? Maskotki i baloniki są super!!!!!!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Z tymi balonikami o których pisałam to nie był pomysł tylko przykład tego co można zrobić.
Chodzi o to żeby być oryginalnym a nie zgapić od fanów DM i pomysły które przytoczył adamanders wydają mi się genialne pod tym względem.Z małym wyjątkiem ,
żebyśmy nie wołali
do Thomasa "ich libe dich" bo z ust chłopaków może brzmieć to śmiesznie :lol: ale coś w stylu THOMAS ZOSTAŃ Z NAMI(oczywiście po niemiecku co może zrobić na nim wrażenie)
Sama nie umiem ale można się nauczyć
Zresztą te baloniki też by mogły być bo nie wydaje mi się żeby Thomas wiedział coś o tym że takie wystąpiły na koncercie DM w Polsce ale jest jeden problem.Czy pójdziemy z napompowanymi balonikami czy jedną z piosenek przeznaczymy na pompowanie ich co może u Thomasa wzbudzić nie lada zdziwienie?(zawsze można napompowane schować do reklamówek)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
maria MT

Post autor: maria MT »

Ja chyba też wybiorę się na koncert Thomasa. Bardzo chciałabym tam być razem z WAMI. Tylko muszę znaleźć nocleg. Najlepiej jak najbliżej amfiteatru. Może ktoś orientuje się gdzie znajduje się jakiś hotel albo może już ktoś rezerwował sobie nocleg. Bardzo proszę o informacje na ten temat.
Pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

W Kielcach jest kilka hoteli.Wiem bo mieszkałam tam.Po wystukaniu w goglach na pewno będą dokładne adresy .Kielce to małe miasteczko więc wszędzie jest blisko.
Z tym że hotele są drogie i fajnie jakby znalazł się ktoś z Kielc kto wskaże najlepszy albo nawet coś wynajmie czy przenocuje.
Kadzielnia-tam gdzie wystąpi TA jest trochę oddalona od centrum
(ale jakieś 20 min na piechotę) i nie wiem nawet czy w pobliżu jest jakiś hotel.
Można sprawdzić na mapie
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Linki do spisów hoteli, rozkładów jazdy, mapki i innych rzeczy przydatnych dla osób spoza Kielc znajdziecie na stronie http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... ce2010.htm
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ