Co myślicie o muzyce współczesnej?
- MTalkingusia28
Re: Co myślicie o muzyce współczesnej?
Dla mnie Modern Talkig ma wartość nieporównywalną, ale współczesna muzyka jeszcze nie jest najgorsza. Przeważają takie nudne i badziewne młode zespoły, których nijak nie da się słuchać ale są też i zespoły, których fajnie się słucha. Nie słucham wykonawców, którzy są cały czas na topie, bo musiałabym słuchać Lady Gagi czy Rihanny, a ich akurat nie cierpię. Ostatnio słucham Zet i RMF na przemian i czasem znajdzie się jakaś fajna piosenka, która mi się podoba.
Ale tak naprawdę to mało jest tych współczesnych wykonawców, które nadają się do słuchania, przynajmniej dla mnie.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Jasmine
Ja również nie jestem na bieżąco jeśli chodzi o muzykę, bo teraz tylu ludzi się przewija że ja już nie pamiętam kto to i jaką piosenkę nagrał. Kiedyś to kilka razy dziennie zaglądałam na Vivę i zawsze wiedziałam co i jak. Teraz to w ogóle mnie nie interesuje. Od czasu do czasu słucham radia albo przypadkowo znajdę coś ciekawego.
A co do promocji: Teraz się zagląda na MySpace, Twitter, youtube czy na tego typu strony których jest multum (a moim zdaniem dużo się tam osób rejestruje bo tam się rejestrują gwiazdy), promocja w telewizji nie jest już tak ważna jak kiedyś.
A co do promocji: Teraz się zagląda na MySpace, Twitter, youtube czy na tego typu strony których jest multum (a moim zdaniem dużo się tam osób rejestruje bo tam się rejestrują gwiazdy), promocja w telewizji nie jest już tak ważna jak kiedyś.
- Peter
Ostatnio odkryłem muzykę niejakiej Adele:
I niestety jest to słaba gwiazdka, lansowana na siłę przez wytwórnię. ma kiepski wokal, choć ma charyzmę, jej wygląd pominę milczeniem. Teksty piosenek i utwory, to jak to lubił mawiać nasz ulubiony forumowicz: kpina ze słuchacza, piosenki są tępe, niemelodyjne, wręcz prostackie. Według moich przewidywań: za dwa lata nikt o niej nie będzie pamiętał. W Polsce tacy "Artyści" odpadają we wstępnych fazach X-Factora... Nie wiem czemu wytwórnia ją tak silnie lansuje, ja jak słyszę jej "piosenki" to wyłączam radio.... Żenada.
I niestety jest to słaba gwiazdka, lansowana na siłę przez wytwórnię. ma kiepski wokal, choć ma charyzmę, jej wygląd pominę milczeniem. Teksty piosenek i utwory, to jak to lubił mawiać nasz ulubiony forumowicz: kpina ze słuchacza, piosenki są tępe, niemelodyjne, wręcz prostackie. Według moich przewidywań: za dwa lata nikt o niej nie będzie pamiętał. W Polsce tacy "Artyści" odpadają we wstępnych fazach X-Factora... Nie wiem czemu wytwórnia ją tak silnie lansuje, ja jak słyszę jej "piosenki" to wyłączam radio.... Żenada.
- Atlantis
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale ludzie jej płyty kupują i bardzo dobrze, bo reprezentują one sobą wysoki poziom. Są ciekawie zaaranżowane, melodyjne, a sama wokalistka, jak zauważyłeś, jest charyzmatyczna. Porównywanie jej ze zwycięzcami Idola czy też innych talent-show z naszego podwórka jest bardzo dla niej krzywdzące. Tydzień temu był finał X-Faktora, jeśli doszli tam tacy ludzie to na mamy czym się szczycić. Warto jeszcze nadmienić, że nawet jeśli wygrywa taki program ktoś, kto umie śpiewać, to i tak nagrywa on później piosenki o jajecznicy, zatem w swoich dywagacjach zapędziłeś się za daleko. Należy właśnie oczekiwać, że wytwórnie skupią się na takich artystach, bo przynajmniej ja, ale sądzę że nie tylko mam zapotrzebowanie na ten rodzaj wrażliwości.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
Pozowlę się z Tobą nie zgodzić, Adele reprezentuje to co najgorsze w dzisiejszej muzyce czyli nie melodyjność, refrenu "Rolling in the deep' nie da się zanucić, nie wiadomo gdzie tu zwrotka a gdzie refren. każdy przyzwoity producent czy to Bohlen czy Cretu tworzył piosenki jak trzeba: czyli było melodyjne wprowadzenie, czasem nawet uwertura wcześniej, a Adele zabrała się za tą piosenkę od d*py, gdzie tu intro, gdzie refren? Zaczyna od razu śpiewać, co cechuje większość dzisiejszych produkcji, do tego ma paskudny wokal....
- CheriLady
Niestety muzyka idzie moim zdaniem w złym kierunku
Teraz coraz ważniejsze są skandale i pokazywanie prawie nagiego ciała żeby przyciągnac fanów a muzyka jest gdzieś na szary koncu 
Ja również przechodziam różne etapy muzyki w swoi życiu. Wychowałam się na muzyce lat 80-tych i 90-tych np MT, Sandra, Pet Shop Boys, Blue System itp, później słuchałam hip-hopu, techna, popu, schrazu, minimalu, rocku, metalu, nu-metalu, gothic rocku itd. Muzyka zatoczyła w moim życiu krąg i powruciłam do punkyu wyjścia
choć nie powiem że wszystko co jest teraz "nowe" jest z góry złe bo i z tego można wybrać coś do posłuchania 
Ja również przechodziam różne etapy muzyki w swoi życiu. Wychowałam się na muzyce lat 80-tych i 90-tych np MT, Sandra, Pet Shop Boys, Blue System itp, później słuchałam hip-hopu, techna, popu, schrazu, minimalu, rocku, metalu, nu-metalu, gothic rocku itd. Muzyka zatoczyła w moim życiu krąg i powruciłam do punkyu wyjścia
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Peter pisze:Pozowlę się z Tobą nie zgodzić, Adele reprezentuje to co najgorsze w dzisiejszej muzyce czyli nie melodyjność, refrenu "Rolling in the deep' nie da się zanucić, nie wiadomo gdzie tu zwrotka a gdzie refren. każdy przyzwoity producent czy to Bohlen czy Cretu tworzył piosenki jak trzeba: czyli było melodyjne wprowadzenie, czasem nawet uwertura wcześniej, a Adele zabrała się za tą piosenkę od d*py, gdzie tu intro, gdzie refren? Zaczyna od razu śpiewać, co cechuje większość dzisiejszych produkcji, do tego ma paskudny wokal....
Refrenu "Rolling In The Deep" nie da się zanucić? Mów za siebie.
Nie wiesz, gdzie zwrotka a gdzie refren? Na szczęście ja nie mam tego problemu i strasznie mnie kręci jak przez całą zwrotkę narastają emocje, które eksplodują w refrenie.
Oczekujesz, że Adele będzie brzmiała jak Bohlen czy Cretu -> błąd, bo muzyka zna tysiące różnych podejść i zamykając się na jedno spojrzenie tracisz całe mnóstwo pięknych piosenek.
A najfajniejsze jest dla mnie to, że po jej płytę sięgnąłem zachęcony "Rolling In The Deep", który okazał się wcale nie być najlepszym kawałkiem na albumie. Numerem jeden jest dla mnie "Set Fire To The Rain", który ma wszystko to czego mam śmiałość oczekiwać od piosenki. Emocje, ta ściana dźwięku, cudowna melodia i głos wokalistki - bomba. Z przyjemności wydaje się pieniądze na takie płyty jak "21".
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
No właśnie Arku my inaczej czujemy muzykę. Ty bardzo lubisz, proste dzisiejsze utwory, a ja nie bardzo. Ja bardzo lubię wyraziste przejścia na refren kiedy oznajmia nam o tym walący automat perkusyjny, a tu wszystko jest za proste, za płytkie. Dalej barwa głosu mi nie odpowiada, dalej emocje w głosie a właściwie ich brak, bo Adele śpiewa cały czas tak samo nie zmieniając modulacji. weźmy Sandrę i te wręcz wykrzyczane refreny "In the heat of the night" tyle tam emocji i pulsujące syntezatory, to było coś, a dzisiaj jak się puści Billboard Charts to tam wszystko jest na jedno kopyto, w złym guście, miałkie i nijakie. Daje się gitarkę, miękką akustyczną i to wszystko, do tego ten sposób śpiewania choćby Britney, gdzie się ciągnie te głoski o-o-o-o. Posłuchaj "Till the world ends". Niezbyt przebojowa kompozycja ale nie najgorsza, najgorsze jest jednak śpiewanie refrenu..... Gdzie to "Born to make you happy" i to piękne Martinowskie pianino..... takie się robi dzisiaj piosenki. Niestety.
PS z przyjemności się wydaje pieniądze na takie płyty jak "Long play" Sandry.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
PS z przyjemności się wydaje pieniądze na takie płyty jak "Long play" Sandry.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
- Emil45677
Zgadzam się z Tobą w 100%, "Set Fire To The Rain" jest wspaniałaArCrack pisze:Numerem jeden jest dla mnie "Set Fire To The Rain", który ma wszystko to czego mam śmiałość oczekiwać od piosenki. Emocje, ta ściana dźwięku, cudowna melodia i głos wokalistki - bomba.
No i nie mogę tutaj wspomnieć o czymś jeszcze....moim zdaniem gdyby te piosenki zaśpiewała Edyta Górniak na pewno nie wyszło by gorzej, byłoby lepiej. Mamy w Polsce niedoceniony talent wokalny, zbrukany przez szmatławce. Ludzie czepiają się jej za hymn nie znając głębszej historii tamtego wydarzenia. Jej możliwości są potężne, no i osiągnęła największy sukces z naszych artystów za granicą gdzie sprzedała ponad 200 tys egz albumu "Edyta Górniak", w Polsce 150 tys tego albumu się sprzedało. Złota płyta w Norwegii(30 tys) i srebrna(10 tys) w Portugalii. No ale nie będę się o niej rozpisywać, szkoda tylko że to co teraz śpiewa jest o kilka klas niżej niż jej dawne hity...
- kate
Ja odkąd znalazłam Modern Talking i zaczęłam wgłębiać się w lata 80 i 90 to nie słucham za bardzo współczesnej muzyki. Już nawet radia nie włączam bo nie wiadomo jaki Gagi czy czego innego nie puszczą. Nie wszytko jest kiczowate oczywiście. Paru współczesnych wykonawców słucham ja LaFee kilka piosenek Nelly Furtado no i teraz Pietra
Parę piosenek współczesnych z sentymentem jeszcze słucham. A tak to tylko jak przez przypadek coś gdzieś usłyszę i mi się spodoba to słucham.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- MichałT
To Ty Peter też nie lubisz prostych, dzisiejszych piosenek ? To dobrze.
Czy Ciebie też denerwuje zwiększanie średniej wartości RMS w piosenkach i niejednokrotne ich dobijanie do cyfrowego zera ? Moim zdaniem jest to poważna wada. No i te plastikowe brzmienia perkusyjne, a przede wszystkim basy. Wszystkie linie identyczne, te same arpeggia opierane na innych tonacjach, w podobnych brzmieniach. Słyszałeś jakąś nową produkcję z klangiem ? Mi się do tej pory nie udało. Po za tym nie wiem, dlaczego rezygnuje się z reverbów i efektów odbiciowych delay ?
Myślisz podobnie?
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Czy Ciebie też denerwuje zwiększanie średniej wartości RMS w piosenkach i niejednokrotne ich dobijanie do cyfrowego zera ? Moim zdaniem jest to poważna wada. No i te plastikowe brzmienia perkusyjne, a przede wszystkim basy. Wszystkie linie identyczne, te same arpeggia opierane na innych tonacjach, w podobnych brzmieniach. Słyszałeś jakąś nową produkcję z klangiem ? Mi się do tej pory nie udało. Po za tym nie wiem, dlaczego rezygnuje się z reverbów i efektów odbiciowych delay ?
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Lubię ale generalnie jak sięgam po dzisiejsze płyty to wybieram wykonawców, którzy debiutowali w latach 80 tych jak Anders, Bohlen, Sandra, PSB, OMD, DM A-ha itd.... To jeszcze fajna muzyka, najgorzej jest u artystów dzisiejszych, ale to co Arek podał, jest udane, tylko to ma denny wokal.
- MichałT
Aha, rozumiem. Ja np lubię, tak jak Ty OMD. Słyszałeś ich nową płytę ? Moim zdaniem Sister Marie Says jest świetne, z tym, że ta wersja z lat 80., bo w tej nowej, jak dla mnie arpeggio basowe jest mało dynamiczne i zbyt syntetyczne - zamula całą piosenkę. Jak myślisz ?
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Tak, tam każda piosenka jest dobra. Co do "Sister Marie Says" to zaginiona piosenka z lat 80 tych, nie wydali jej bo brzmiała podobnie do "Enola Gay". Czyli jednak coś lubisz z dzisiejszej muzyki....
- phantomas
- Kontakt:
Co do Adele. Album "21" utrzymywał się kilkanaście tygodni na 1 miejscu w UK. Na fali jego popularności świetnie sprzedał się poprzedni album "19"
Ludzie naprawdę potrafią docenić i rozpoznać prawdziwy talent.
Pan wykwintny ze swoim wiernym adoratorem gdzieś coś poczytali o tworzeniu i teraz się dzielą w co 2gim poście swoją w cudzysłowie "wiedzą". Wakacje się zaczynają, może trzeba wyjść gdzieś się przewietrzyć, a nie siedzieć przed kompem?
Skuście się na disco polo? Tam jest mnóstwo chwytliwych melodyjek i syntezatorów.
Ja z przyjemnością posłucham Adele i chociażby tej piosenki, też ostatnio bardzo popularnej.
Aloe Blacc - I Need A Dollar
Ludzie naprawdę potrafią docenić i rozpoznać prawdziwy talent.
Pan wykwintny ze swoim wiernym adoratorem gdzieś coś poczytali o tworzeniu i teraz się dzielą w co 2gim poście swoją w cudzysłowie "wiedzą". Wakacje się zaczynają, może trzeba wyjść gdzieś się przewietrzyć, a nie siedzieć przed kompem?
Skuście się na disco polo? Tam jest mnóstwo chwytliwych melodyjek i syntezatorów.
Ja z przyjemnością posłucham Adele i chociażby tej piosenki, też ostatnio bardzo popularnej.
Aloe Blacc - I Need A Dollar
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Emil45677
A ja wrzucam na ruszt kogoś od nas, Natalię Lesz z "That Girl", może głosu to ona nie ma jakiego niesamowitego ale pioseneczka skoczna i bardzo przyjemna jak dla mnie:
Ponadto bardzo mi się podobają utwory Ellie Goulding, które to kilka miesięcy temu poleciła mi przyjaciółka:
"Starry Eyed"
"Under The Sheets"
Mimo iż muzyka współczesna mówiąc ogólnikowo jest na niezbyt wysokim poziomie to potrafię w tym znaleźć coś dla siebie
.
Ponadto bardzo mi się podobają utwory Ellie Goulding, które to kilka miesięcy temu poleciła mi przyjaciółka:
"Starry Eyed"
"Under The Sheets"
Mimo iż muzyka współczesna mówiąc ogólnikowo jest na niezbyt wysokim poziomie to potrafię w tym znaleźć coś dla siebie