Good Karma
- Peter
Re: Good Karma
Wielka szkoda, że nie będzie Ibizy i For you.
Single te bowiem strasznie trudno zdobyć, a gdyby były na albumie, byłaby szansa na ich posiadanie. Ciekawy może być The night is still young, gdyż remix tej piosenki może jej tylko pomóc. Kiedy ją usłyszałem już w dobrej jakości przyszło rozczarowanie, a w wresji zmixowanej może się to okazać całkiem ciekawe, szczególnie jak się zwiększy tempo, szkoda tylko, że nie zmieni to fatalnego wokalu Sandry.
No i mamy nawiązanie do Souled.
intro i outro. Zastanawia mnie tylko daleka pozycja utworu typowanego na kolejny singiel
Good Karma, nie raz w historii zdarzała się daleka pozycja drugiego singla (choćby That's love), ale on jest chyba za daleko, powinien być na miejscach 2-4.
- Bohlenowicz
Też żałuję, że nie ma Ibizy oraz For you i wydaje mi się, że z tego duetu z Sandrą wielkiego hitu nie będzie, takich utworków jest dzisiaj na pęczki, dlatego żałuję, iż to właśnie ten kawałek ma być główną atrakcją tego krążka zwłaszcza, że Thomas w tej piosence pozostaje nieco w cieniu, a wokal Sandry pozostawia wiele do życzenia, by nie powiedzieć, że brzmi fatalnie. Pożyjemy - zobaczymy, obym się mylił.
Ostatnio zmieniony ndz mar 29, 2009 21:59 przez Bohlenowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Poczekajmy jednak, czy jakieś wiarygodne źródło potwierdzi tę tracklistę - możliwe, że to po prostu twórczość jakiegoś fana.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
jkris
ja mam wlasnie takie wrazenie... nie chce mi sie wierzyc, ze na tej plycie mialoby nie byc Ibizy i 4U...ArCrack pisze:Poczekajmy jednak, czy jakieś wiarygodne źródło potwierdzi tę tracklistę - możliwe, że to po prostu twórczość jakiegoś fana.
- justysia854
no to juz wiadomo komu zadedykował nową płyteArCrack pisze:11.JUSTIN 3:22
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- ReadyForTheVictory
Również się bardzo cieszę na wieść o nowym albumiku Thomasa
Mam nadzieję także na to, że w końcu zacznie śpiewać piosenki w stylu Modern Talking bo w takich moim zdaniem najlepiej wychodzi
Czekam na płytę 
I'm crying through the night
A cry of loneliness
Strangers side by side looking for a kiss
You feel your heart is dead
Oh like a broken toy
Oh blue eyes, don't cry
Your heart is out of tune
These tears can never dry
I'll save your heart, babe, soon
A cry of loneliness
Strangers side by side looking for a kiss
You feel your heart is dead
Oh like a broken toy
Oh blue eyes, don't cry
Your heart is out of tune
These tears can never dry
I'll save your heart, babe, soon
- Agata
Wobec zamieszania odnośnie premiery albumu i tracklisty, sam Thomas wypowiedział się na niemieckim forum:
http://www.thomasanders-online.com/ta-f ... ?sNo=33878
Album rzeczywiście ma ukazać się późnym latem, a 8 maja ukazuje się po prostu duet z Sandrą.
Wydaje się, że tym razem nie jest to primaaprillisowy żart.
http://www.thomasanders-online.com/ta-f ... ?sNo=33878
Album rzeczywiście ma ukazać się późnym latem, a 8 maja ukazuje się po prostu duet z Sandrą.
Wydaje się, że tym razem nie jest to primaaprillisowy żart.
- Atlantis
No to Thomas atakuje całą parą
. Kilkakrotnie przekładana już premiera, późne lato to może być i wrzesień, a może w ogóle się to nie ukaże?? Byłaby to sytuacja analogiczna do tego nieszczęsnego singla, którego wydaniu położył kres powrót MT. Eh... żałosne jest to wszystko. Jak on ma tak te albumy wydawać to niech lepiej da sobie z tym spokój.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Gasolina91
- Atlantis
Jak na razie to się właśnie zanosi na to wcale. Data odwlekana jest już któryś raz, tym razem jakimś zupełnie pokrętnym tłumaczeniem... nawet jeśli przyjąć że to z tą promocją to prawda, to gdzie 8 maja a gdzie "późne lato"? Przecież już każdy zdąży zapomnieć o tym "wybitnym" singlu, wyróżniającym się z morza przeciętności tylko charczeniem Sandry. Tyle lat Thomas jest w tym biznesie, a dalej bez pojęcia, bez choćby krztyny pomysłu na siebie.
Pora łowić ryby panie Anders.
Pora łowić ryby panie Anders.
- Bohlenowicz
Zgadzam się z przedmówcą, że wydanie tego albumu pod koniec lata to mało trafiony pomysł, no i troche to taka zabawa w kotka i myszkę z fanami. Jedynym wytłumaczeniem tutaj może być to, iż Thomas doszedł do wniosku, że singiel promujący nie jest zbyt dobry (myślę, że jego samego irytuje wokal Sandry), a jest już za późno by wycofać się z tego pomysłu więc woli odczekać aż piosenka zostanie wydana i zagrana tu i tam, a latem wyskoczy z drugim singlem (zdecydowanie lepszym), który będzie już tylko pracował na jego konto i następnie właśnie pod koniec lata wydana zostanie cała płyta.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Tak naprawdę to warto poczekać na nowy album Thomasa. Słuchając piosenki "Good Karma" odnoszę wrażenie, że jest to szansa na potencjalny hit Thomasa i co najlepsze ukaże się na singlu przed wakacjami.
Tak dla zaostrzenia apetytów - oto fragment refrenu w jakości CD:
LINK: http://sharebee.com/389882e7
HASŁO: pkmodern
Resztę fragmentów piosenek z albumu zapodam, jak tylko otrzymam zgodę.
Dorzucam jeszcze refren (w jakości CD) piosenki "Everybody Wants To Rule The World":
LINK: http://sharebee.com/91beeb68
Tak dla zaostrzenia apetytów - oto fragment refrenu w jakości CD:
LINK: http://sharebee.com/389882e7
Resztę fragmentów piosenek z albumu zapodam, jak tylko otrzymam zgodę.
Dorzucam jeszcze refren (w jakości CD) piosenki "Everybody Wants To Rule The World":
LINK: http://sharebee.com/91beeb68
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
jkris
dla mnie biadolenie, ze Thomas nie wydaje eraz plyty jest chore i bezsensowne, gdyby mogl to by wydal. widocznie nie jest plyta gotowa i tyle.
co do zamieszczonych fragmentow to mam wrazenie, ze obie piosenki sa jakby spowolnione- choc glos Thomasa brzmi normalnie to mysle, ze gdyby ich tempo bylo szybsze byloby lepiej. bez dwoch zdan Everybody wants to rule the world jest duzo lepsze od Good karma, w ktorej liczylem na chorek a okazuje sie, ze pozostawiono tam jakies jeczenie kogos... troche to niedopracowane moim zdaniem... mam nadzieje, ze Thomas zmieni zdanie i na singiel wybrane zostanie EWTRTW...
co do zamieszczonych fragmentow to mam wrazenie, ze obie piosenki sa jakby spowolnione- choc glos Thomasa brzmi normalnie to mysle, ze gdyby ich tempo bylo szybsze byloby lepiej. bez dwoch zdan Everybody wants to rule the world jest duzo lepsze od Good karma, w ktorej liczylem na chorek a okazuje sie, ze pozostawiono tam jakies jeczenie kogos... troche to niedopracowane moim zdaniem... mam nadzieje, ze Thomas zmieni zdanie i na singiel wybrane zostanie EWTRTW...
- Atlantis
Nie gotowy materiał? Jak na kogoś kto ostatnio wydał album z coverami i to tyle lat temu to nie narzucił sobie zbyt morderczego tempa pracy. Z resztą przecież on sam tych utworów nie pisze. Zatem albo po prostu nie ma na to pieniędzy, albo nikt nie chce tego wydać, albo się to nie ukaże, albo będzie sprzedawane na Fan Party w ilości 1000 sztuk i tak się to skończy. Było już tak z jednym singlem.
-
jkris
co Ty za bzdury wypisujesz? Anders to nie Bohlen i wydanie plyty w jego wypadku zajmuje troche wiecej niz tydzien. nie ma pieniedzy? dobry zart, poza tym nie sadzisz chyba, ze sam finansuje wydanie swojego albumu. na fanklub party powiedzial, ze plyta nie jest gotowa i brakuje mu kilku utworow wiec widocznie sa dogrywane. nie rozumiem tez skad u Ciebie przekonanie, ze powinien wydawac jedna plyte za druga. dla niego liczy bardziej sie jakosc a nie ilosc i chwala mu za to. wiec zalecam odrobine luzu i wytrwalosci, a pozniej duzo radosci z nowej plyty. ukaze sie na 100%, obiecujeAtlantis pisze:Nie gotowy materiał? Jak na kogoś kto ostatnio wydał album z coverami i to tyle lat temu to nie narzucił sobie zbyt morderczego tempa pracy. Z resztą przecież on sam tych utworów nie pisze. Zatem albo po prostu nie ma na to pieniędzy, albo nikt nie chce tego wydać, albo się to nie ukaże, albo będzie sprzedawane na Fan Party w ilości 1000 sztuk i tak się to skończy. Było już tak z jednym singlem.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 05, 2009 21:57 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No cóż, także moim zdaniem trzy lata między płytami to "odrobinę" za długo, tym bardziej że ostatnia płyta nie była przecież materiałem premierowym. Premiera jest co chwilę przekładana i trochę mało to poważne, bo właśnie w przeciwieństwie do Bohlena Thomas nie pisze sam wszystkich tych piosenek ani osobiście ich nie produkuje, ma od tego ludzi. Nawet w latach 90-tych na album nie trzeba było czekać dłużej niż 2 lata. No, był jeden taki który miał ukazać się trzy lata po poprzedniku, ale ostatecznie ukazało się co innego, ciekawe czy tym razem będzie tak samo
Im później ta płyta wyjdzie tym większe będą wobec niej oczekiwania.
Co do finansowej strony to nie mam pojęcia jak to wygląda - ale skoro nie Thomas to pieniądze powinna wyłożyć wytwórnia, z tym że na chwilę obecną żadna się do niego nie przyznaje, a płyta powstaje już ponad rok. This Time został sklecony w pół roku, prawie każde nagranie miało innego autora i producenta, a tutaj Thomas zdaje się robi wszystko z Sound Chateau. Może zatem faktycznie tak jest po prostu taniej.
Co do finansowej strony to nie mam pojęcia jak to wygląda - ale skoro nie Thomas to pieniądze powinna wyłożyć wytwórnia, z tym że na chwilę obecną żadna się do niego nie przyznaje, a płyta powstaje już ponad rok. This Time został sklecony w pół roku, prawie każde nagranie miało innego autora i producenta, a tutaj Thomas zdaje się robi wszystko z Sound Chateau. Może zatem faktycznie tak jest po prostu taniej.
Jak piszesz tak cię widzą.