Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
OliverLeadline

Re: MT Fanvideo

Post autor: OliverLeadline »

Z zapartym tchem obejrzałem pierwsze 15 części ciurkiem po długiej niebytności tutaj.
Wyrazy uznania za pomysł i montaż zarówno obrazu jak i dźwięku. Rewelacyjny materiał.
Szkoda tylko, że tak żmudnie przygotowane opisy zawierają sporo literówek, przytoczę choćby jedną "Riding on a white song".

Niemniej ukłony i ukłony raz jeszcze.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

ArCrack pisze: Nie wiem ile uda mi się jeszcze wyprodukować przed wakacjami, w lipcu i sierpniu planuję wyjazd więc zarówno newsy na stronie jak i Historia trochę pocierpią ;)
No i proszę - część 23 już "w sprzedaży". Chyba to zasługa "sprzyjającej" aury :wink: A w końcówce - pikantny szczególik z 94r, który zdążył jakoś ulotnić się z mej pamięci. Teraz może pozostanie tam na dłużej <młotek> . Dziękując, życzę Arkowi udanego wypoczynku, bo z pewnością na taki zasługuje :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Jednak Arek nie odpoczywa (przynajmniej od MT). Oglądajcie część 24 "Historii" bo warto (i kończy się bardziej obiecująco niż poczynania naszych siatkarek w Pekinie <bezradny> ).
Obrazek
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Najnowsza część historii jest świetna jak każda inna. Bardzo ciekawe materiały z których można dowiedzieć się bardzo dużo rzeczy. Dzięki Arek ! :)

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Varcetti pisze:Najnowsza część historii jest świetna jak każda inna. Bardzo ciekawe materiały z których można dowiedzieć się bardzo dużo rzeczy.
Tu akurat masz rację. Mnie się tylko niepodobała obecność tego starego dziadka i tych górali, ale nie przesłania to świetności całego odcinka. Taka była po prostu historia, co zrobić, ze Bohlen zajmował się takimi "gwiazdami".
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

"Ein schöner Tag mit Dir" bardzo (mi przynajmniej) przypomina to co 8 lat później Dieter zaczął pisać dla ludzi trzy razy młodszych od Whittakera - skojarzenia potęguje fakt że jest śpiewana w duecie ;)

Cieszę się, że Historia nadal się podoba. Jesteśmy już zdecydowanie bliżej niż dalej końca, ciekaw jestem jak to za rok, dwa będzie wyglądało. Czy będzie można co grudzień dorabiać nową część podsumowującą rok, czy też dojedziemy do punktu gdy nie będzie takiej możliwości :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Dobrze Arku, tylko po co Dieterowi byli ci górale?
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

ArCrack pisze:Jesteśmy już zdecydowanie bliżej niż dalej końca, ciekaw jestem jak to za rok, dwa będzie wyglądało. Czy będzie można co grudzień dorabiać nową część podsumowującą rok, czy też dojedziemy do punktu gdy nie będzie takiej możliwości :)
Nie ma co się martwić na zapas :D I tak jest nieźle. Prawda jest oczywista - Dieter ma dość ciekawą i bogatą biografię. A jeżeli chodzi o przyszłość, to coś zapewne wymyśli, aby nadal było o nim głośno :wink: (kupi psa, ożeni się, zostanie kanclerzem, albo wyda jakiś so(u)lowy album 8) )
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

wydawalo mi sie, ze najgorszym koszmarem jaki wyprodukowal Dieter byla piosenka Be my boyfriend... teraz juz wiem, ze istnieje gorsza masakra, ktorej jestem pewien, ze dzis sie wstydzi- Dicky Down :!:
co to ma byc <pokręcony>
Awatar użytkownika
RobinHood

Post autor: RobinHood »

Kolejny super odcinek "Bohlen Story" MOżna dowiedziec się wielu ciekawych rzeczy o Bohlenie. Dzięki Arek!!!
Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Ja łączę teorię z praktyką; nic nie działa i nie wiem dlaczego.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Racja. Widać, że Dieter chciał za wszelką cenę stworzyć przebój w stylu "euro-dance", ale za bardzo mu to nie wyszło :?
Obrazek
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Secret of the night jest jedynądobrą piosenką eurodance Dietera. Szkoda, że tylko na jednej piosence zakończył się ten projekt....
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Post autor: Didi&Thomas »

Witam wszystkich,
Chciałem rozpocząć dyskusje na temat cyklu "Historia Dietera Bohlena" Chciałbym wymienić się wrażeniami i spostrzeżeniami po obejrzeniu cyklu.
Jeśli chodzi o mnie - powiedzieć "chylę czoła" - to równa się obrazić Autora lub Autorów tego cyklu. Powiedzieć "dziękuję" to tak jakby zobaczyć siedem cudów świata w siedem dni i powiedzieć - fajnie było.
Powiem więc - to niesamowite, nieprawdopodobne, i fantastyczne. Wczoraj przed północą nie mogłem oderwać się od monitora i przejrzałem wszystkie 25 odcinków w większości z zapartym tchem i łzami w oczach. To coś wyjątkowego dla prawdziwych fanów. Takie życie Dietera w pigułce okraszone archiwalnymi nagraniami, wycinkami z prasy i przede wszystkim muzyką. Ile pracy kosztowało autorów zgromadzenie, opracowanie i podanie tego dania w tak atrakcyjnej formie wiedzą tylko oni. Ja wiem jedno - myślałem wcześniej że wiem sporo na temat twórczości i życia Dietera, po obejrzeniu tego materiału mogę powiedzieć: Jeśli ktoś tego nie oglądał, niech czym prędzej to zrobi, będzie jakbyś cały czas był przy Dieterze, jakbyś razem z nim wszystko przeżywał na nowo, jakbyś cofnął się w czasie..
Jeszcze raz więc kieruje słowa uznania dla Autora(ów.) Dziękuję Wam za ten cykl, dziękuję z całego serca. Mam nadzieję że czujecie jak wiele dla mnie znaczy ten materiał.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Peter

Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Ja też uważam, ze to kawał dobrej roboty w wykonaniu Arka.
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

bardzo dobra robota-w kazdej chwili sluze pomoca
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Dołączam się do zdania poprzedników. Fajnie by było gdyby powstała równolegle albo potem "Historia Thomasa Andersa". Też przecież byłoby co o nim przekazać. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ