Peter pisze:dodany byłby wokal Bohlena w zwrotkach i Naddel, inny booklet wreszcie skorzystano by z usług dobrego inżyniera dźwięku i innych specjalistów to na pewno płyta ta wydana była by przez Hansę i byłby to 14 album Blue System.
Zes wymyslil
Gdyby do SIB dodano Bohlena i Rodrigeuza (dobrego inżyniera dźwięku ) to bylby to prawdziwy Blue System (jak za dobrych lat), a nie SIB co brzmi jak Blue System.
Czasem nieco logicznie pomyslec przed napisaniem nie zaszkodzi
Daniel pisze:Gdyby do SIB dodano Bohlena i Rodrigeuza (dobrego inżyniera dźwięku ) to bylby to prawdziwy Blue System (jak za dobrych lat), a nie SIB co brzmi jak Blue System.
Właśnie to miałem na myśli dlatego napisałem, ze byłby to już Blue System.
Czasem uważne przeczytanie postów poprzednika przed jego cytowaniem nie zaszkodzi
Peter pisze:Właśnie to miałem na myśli dlatego napisałem, ze byłby to już Blue System.
Ale to jest chyba oczywiste, ze bylby to Blue System, nie sadzisz ?
I nie trzeba do tego nikogo przekonywac.
Wlasnie tym sie glownie rozni SIB od Blue System, ze nie ma w SIBie Bohlena
Dla mnie to oczywiste, że byłby to już Blue System i napisałem czym się różni od SIB wyraźnie. Chyba słoń Ci nadepnął na ucho jeśli uważasz, że SIB różni się od Bohlena tylko tym, że w BS jest Bohlen. Napisałem, że trzeba by wielu rzeczy żeby płyta SIB byłaby płytą BS. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że to nie realne żeby płyta Out of the blue była płytą BS, ale chciałbym jeszcze zobaczyć nową płytę BS i stad wpadłem na ten pomysł.
Mam pytanie do osób śledzących fora Systemsów - czy wiecie dlaczego w większości zwrotek został użyty wysoki wokal? Generalnie (przynajmniej wg mnie) słychać tam Rolfa + dodatkowo falset. Czy taka była koncepcja, czy wynikło to np. z tego, że Rolf odszedł zanim wokale zostały finalnie przygotowane i jego głos pochodzi z materiału demo?
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Peter pisze:Trudno powiedzieć, ale trzeba przyznać, że brzmi to znacznie lepiej niż na pierwszej płycie.
W tej kwestii jestem innego zdania. Tak jak początkowo raził mnie wokal Rolfa bo porównywałem go z Bohlenem to zwrotki z Out of the Blue wg właśnie m.in. przez taką konfigurację wokali do mnie zupełnie nie trafiają.
Pozdrawiam
Piotrek
I mamy sukces Systems In Blue - z nową płytą są już na 2 miejscu: http://charts.eurodancehits.com/euronrg ... ms/2008/05
Mark Ashley już wskoczył na listę i będzie z pewnością awansował z każdym notowaniem!
I tak dla informacji - lista ta zawiera wyłącznie wykonawców wykonujących muzykę taneczną (na dyskoteki i prywatki)!
Pioetrek pisze:Mam pytanie do osób śledzących fora Systemsów - czy wiecie dlaczego w większości zwrotek został użyty wysoki wokal? Generalnie (przynajmniej wg mnie) słychać tam Rolfa + dodatkowo falset. Czy taka była koncepcja, czy wynikło to np. z tego, że Rolf odszedł zanim wokale zostały finalnie przygotowane i jego głos pochodzi z materiału demo?
Pozdrawiam
Piotrek
Rolfa jest mało!!!Jest w kilku utworach. To jest głos D.Wiedeke.On ma bardzo podobny głos do Rolfa.
Pioetrek pisze:Mam pytanie do osób śledzących fora Systemsów - czy wiecie dlaczego w większości zwrotek został użyty wysoki wokal? Generalnie (przynajmniej wg mnie) słychać tam Rolfa + dodatkowo falset. Czy taka była koncepcja, czy wynikło to np. z tego, że Rolf odszedł zanim wokale zostały finalnie przygotowane i jego głos pochodzi z materiału demo?
Pozdrawiam
Piotrek
Rolfa jest mało!!!Jest w kilku utworach. To jest głos D.Wiedeke.On ma bardzo podobny głos do Rolfa.
Czyli wg Ciebie w zwotkach Dr No, Heaven & Hell, Back To Life, Gambler, Key To Freedom, Les Yeux De L´Amour, Shangri-La, Summer ´97, Out of the Blue śpiewa tylko Detlef Wiedeke?
Wg mnie ewidentnie słychać więcej niż jeden głos choć nie wykluczam, że to ten sam głos nałożony na siebie i potraktowany filtrami.
Pozdrawiam
Piotrek
Peter pisze:Przy Dr. No słychać jeden głos i jest to Detlef Wiedeke, natomiast w Summer'97 może to być Wiedeke i Kohler.
Zgadzam się z Tobą.Wogóle w większości utworów słyszymy w zwrotkach jedynie Detlefa i Michaela,ponieważ Rolf niestety nie zdążył nagra wszystkich parii wokalnych(ktoś kiedys twierdził,że zdążył,lecz to nieprawda).
Zgadzam się z tym, że Rolf nie zdążył nagrać wszystkich wokali ale co do udziału Michaela w zwrotkach to nie byłbym tego w 100% pewien, choć jest to oczywiście możliwe.
Słuchając niedawno Shadows of love doszedłem do wniosku, że ten świetny utwór można by troszeczkę inaczej zaaranżować. Można by z niego zrobić cudna sambę, coś w stylu I'm pilot of your love.