M.Medlock - "Summer Love" oraz 3 album

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: M.Medlock - "Summer Love" oraz 3 album

Post autor: Pkmodern »

Tak właśnie słucham sobie nowego albumu Marka i im dłużej słucham tym bardziej czuję się zawiedziony. Czyż Dieter i Mark przestali wyczuwać jak się robi ten biznes? Przecież lato za pasem i oprócz "Summer Love" co mam puścić na prywatce czy zabawie? Przy którym innym utworze można się bawić? Przecież jak zapodam jaki kolwiek utwór z tej płyty (oprócz wspomnianego), zaraz wszyscy każą mi zmienić piosenkę. Ja tam mogę zrozumieć ten album na jesienne deszcze.
Nawet troszkę żywsza piosenka "Heaven Is For Everyone" nie pomoże. Początek piosenki "Over You" przypomina mi Enye, a dalsze dźwięki zwrotki Errola Browna. "She Walks Like An Angel" - za dużo trąbki, a chórek z jakiś amerykańskich kościołów robi z tej piosenki utwór typowy na babtystyczne nabożeństwa. "Gimme A Chance" - kolejna piosenka z uuuuu i oooo, a pozatym balladka bez konkretnego wyrazu. "Stop It" -"If kolejny zapychacz, taki bez głębi. "If Your Heart Is Crying" - gdyby dodać dzwony we wstępie - kościelny przebój murowany! "Can I Hold You" - kolejna ballada na samotne wieczory. "Can't Change Lovers" - typowy utworek w sam raz dla Show Olgi Lipińskiej... zresztą gdzieś już to słyszałem.
"If I Could Fly" - i znów ballada - oczy same się zamykają... "Every Hearts Is Beating" - szybszy utworek ale nie ma w sobie tego z czego Bohlen słynie... "If I Can't Have Your Love" - muza typowa do kawiarni, gdzie pociągając łyk kawy w miłej atmosferze można pogadać o byle czym... I ostatni "Never Let You Go" - ballada, gdzie można ją słuchać gdy chłopaka rzuci dziewczyna lub na odwrót. Ojojoj brakuje mi tego Bohlena z czasów Modernu, a wakacyjne urlopy niedługo i co będziemy słuchać - stare kawałki Modern Talking...!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Mateusz pisze:Nie bede sie rozpisywał na temat wszystkich kawałków, poczekam na całośc, napisze tylko o tym co mi sie w albumie (oceniając fragmenty) spodobało najbardziej - sa to 2 utwory:

1. Gimme A Chance - świetne zaspiewana bardzo dobra melodia, duży pozytyw
2. Over you - rewelacyjny nowoczesny aranż, melodia tez niezła

Fragmenty pzostalych utworów mnie nie porwały, ale z oceną ostateczna poczekam na cały album. pozdrwiam
W tym przypadku miałem nosa ;) Po wysłychaniu całości te własnie utwory pdoobaja mi sie najbardziej. Over you najbardziej - rewelacyjny kawałek. Pozostale trafiaja do mnie bardziej lub mniej, tak jak każda płyta Medlocka, zachwytu nie ma, ale połsuchac można.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Na dzień dobry mogę powiedzieć, że album nie jest taki zły jak wydawał mi się po próbkach. Nie razi nawet parę nawiązań do wcześniejszych produkcji - trochę Nathalie Tineo (raz melodia, raz aranżacja), trzy razy melodia od Daniela K, ale wszystko to zostało jakoś tak zgrabnie połączone, że nie bije po uszach. Zobaczymy jak będzie z czasem, gdy słabsze utwory zaczną się nudzić, a lepsze zapadać w pamięć ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Guni

Post autor: Guni »

Przesłuchałem właśnie cały album (z ledwością).
Jedyny dobry i melodyjny kawałek to singlowy Summer Love.
Potem dobry był wstęp w utworze "Over You",przypomina trochę Enigmę.
Całą reszta nuuuudy!
Wszystko od "She walks like an angel" do "Can I Hold You" jest niesamowicie nudne i bezpłciowe.
Ciekawie znów zaczyna się na utworze "Can't Change Lovers",który nie wiem czemu potwornie przypomina mi utwór "Big Yellow Taxi" Blue System'u.
Refren fajny chwytliwy,sympatyczny - to chyba najlepszy utwór na płycie.
"Every Heart Is Beating" - linia melodyczna wokalu taka jak "Get Out Of My Bed Now",(zaczynają mnie już przerażać coraz częstsze "covery" samego siebie.Czy Dieter nie pamięta że już to kiedyś napisał?) ogólnie utwór jednak sympatyczny.
I ostatni utwór "Never Let You Go",nudny wstęp zwrotka też nadaje się na jingiel dobranocki,jednak refren też wszystko naprawia,przypomina trochę "Apologize" Timbaland'a,choć nie na tyle żeby można było posądzać o plagiat.

Ogólnie mówiąc,płyta słaba (5 w miarę dobry kawałków na 13)raczej nie polecam kupować,chociaż ja osobiście zamierzam kupić oryginał ze względu na dodatkową płytkę DVD.
daroblue

Post autor: daroblue »

Witam wszystkich ,a wiec po przesluchaniu albumu w calosci powiem ze plyta jest pozytywna dla ucha bardziej dojzalsza od poprzednich ,chodz nie jest to szczyt mozliwosci,aranzacje sa ciekawe,owszem jest pare utworow ktore nie powinny pojawic sie wcale na tej plycie np. utwor never let you go zaspiewany poraz drugi przez medloka ,drugi bo utwor znajduje sie rowniez na plycie ostatniej z idola niemieckiego i tam zaspiewany jest rewelacyjnie ,niestety u medloca brzmi to bardzo niedobrze kompletnie utwor nie dla niego .Utwor ktory pokazuje wedlug moich odczuc braki wokalne marka(nie wiem jaki mial zamiar bohlen dajac do zaspiewania mu ten kawalek ,chyba chce go pograzyc)Pozatym utwory over you,if i could fly i moze jeszcze z 3 utwory sa naprawde dobre reszta to(ble,ble koniec histori i nie wiesz o co chodzilo w tym utworze)lecz mimo tego plyta napewno lepsza od poprzednich .mam tylko odczucie ze to ostatnia tych panow wspolna plyta.Czy warto ja kupic?owszem jezeli ktos lubi spokojne kawalki sluchac przed kominkiem zanurzajac sie w kocu z ukochanym ,lub ukochana w zimne wieczory to bardzo polecam.pozdrawiam wszystkich
muzyka to zycie jest z nami przez caly ten czas
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pkmodern pisze:Tak właśnie słucham sobie nowego albumu Marka i im dłużej słucham tym bardziej czuję się zawiedziony. Czyż Dieter i Mark przestali wyczuwać jak się robi ten biznes? Przecież lato za pasem i oprócz "Summer Love" co mam puścić na prywatce czy zabawie? Przy którym innym utworze można się bawić? Przecież jak zapodam jaki kolwiek utwór z tej płyty (oprócz wspomnianego), zaraz wszyscy każą mi zmienić piosenkę. Ja tam mogę zrozumieć ten album na jesienne deszcze.
Nawet troszkę żywsza piosenka "Heaven Is For Everyone" nie pomoże. Początek piosenki "Over You" przypomina mi Enye, a dalsze dźwięki zwrotki Errola Browna. "She Walks Like An Angel" - za dużo trąbki, a chórek z jakiś amerykańskich kościołów robi z tej piosenki utwór typowy na babtystyczne nabożeństwa. "Gimme A Chance" - kolejna piosenka z uuuuu i oooo, a pozatym balladka bez konkretnego wyrazu. "Stop It" -"If kolejny zapychacz, taki bez głębi. "If Your Heart Is Crying" - gdyby dodać dzwony we wstępie - kościelny przebój murowany! "Can I Hold You" - kolejna ballada na samotne wieczory. "Can't Change Lovers" - typowy utworek w sam raz dla Show Olgi Lipińskiej... zresztą gdzieś już to słyszałem.
"If I Could Fly" - i znów ballada - oczy same się zamykają... "Every Hearts Is Beating" - szybszy utworek ale nie ma w sobie tego z czego Bohlen słynie... "If I Can't Have Your Love" - muza typowa do kawiarni, gdzie pociągając łyk kawy w miłej atmosferze można pogadać o byle czym... I ostatni "Never Let You Go" - ballada, gdzie można ją słuchać gdy chłopaka rzuci dziewczyna lub na odwrót. Ojojoj brakuje mi tego Bohlena z czasów Modernu, a wakacyjne urlopy niedługo i co będziemy słuchać - stare kawałki Modern Talking...!!!
Pkmodern, mistrzu nad mistrzami jak zwykle trafiłeś w samo sedno :D Ta płyta, mimo, że znakomita nadaje się tylko na dłuuuuuugie jesienne wieczory. Na lato nadaje się tu tylko summer love i nic więcej. Jeżeli szukasz czegoś na lato to proponuje Ci album SIB, gdzie dobre są 4 piosenki a na coś konkretnejszego trzeba będzie troche poczekać mysle tu o albumie Thomasa, który będzie sie. chyba zankomicie nadawać na lato.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

No i super 1 miejsce na niemieckiej TOP 100 nie jest już w posiadaniu Marka!!!
Jego miejsce zajął Tomasz Godoj z jego nowym zwycienskim singlem!!!
Niech Tomek pokaże że ma "gorącą polską krew w sobie" i zagości jak najdłużej w Top 100 :D
MODERN TALKING FOREVER!!!
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Pkmodern pisze:No i super 1 miejsce na niemieckiej TOP 100 nie jest już w posiadaniu Marka!!!
Jego miejsce zajął Tomasz Godoj z jego nowym zwycienskim singlem!!!
Niech Tomek pokaże że ma "gorącą polską krew w sobie" i zagości jak najdłużej w Top 100 :D
Beznadzieja i totalny żal.pl :lol: Tak się zastanawiam skąd masz takie wiadomości?? Z wikipedii?? Godoj to kolejny dowód, że nie trzeba wiele aby być gwiazdą... :D
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wiadomość o tym, że Godoj zmienił Medlocka na pierwszym miejscu jest obecna dziś w każdym niemieckim portalu muzycznym :> Godoj z choinki się nie urwał, podobnie jak Mark wygrał głosowanie w każdym z koncertów DSDS. Zobaczymy jak poradzą sobie w bezpośredniej walce na listach (debiutancki album "Plan A" wychodzi pod koniec czerwca).
Póki co Markowi wciąż idzie znakomicie - Summer Love to numer 2, Dreamcatcher pozostaje na 35, a You Can Get It podskoczyło o jedno oczko - 82. Tym samym YCGI zrównało się z rekordowymi dla Dietera "My Bed Is Too Big" i "Für dich" pod względem tygodni spędzonych na liście (26).
DySkietkaDS

Tu na nic nie trzeba patrzeć... Wiadomo, że Godoj będzie cały czas prowadził i wygryzie Marka. Bohlenowi przestanie być potrzebny pionek, który nie przynosi dochodów i zakończy się współpraca Bohlen - Medlock
Cried all night
I'll never stop...
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Bohlenowi przestanie być potrzebny pionek, który nie przynosi dochodów i zakończy się współpraca Bohlen - Medlock
DyskietkaDS, czy Ty uwazasz, że niemieckie top 100 to jest ranking popularności utworów ściąganych z torrentów, czy wyniki sprzedaży?
Jeśli to drugie, to przeczytaj jeszcze raz:
Póki co Markowi wciąż idzie znakomicie - Summer Love to numer 2, Dreamcatcher pozostaje na 35, a You Can Get It podskoczyło o jedno oczko - 82. Tym samym YCGI zrównało się z rekordowymi dla Dietera "My Bed Is Too Big" i "Für dich" pod względem tygodni spędzonych na liście (26).
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
DySkietkaDS

DyskietkaDS, czy Ty uwazasz, że niemieckie top 100 to jest ranking popularności utworów ściąganych z torrentów, czy wyniki sprzedaży?
A co nie jak sprzedawalności singli?? Oczywiście, że nie torrentów... Czy Ty jesteś aż tak zkomputeryzowany, że nie uznajesz czegoś takiego jak kupowanie singli tylko piracenie ich z internetu? W telegazecie niemieckeij Vivy pisało niedawno, że Thomas Godoj w ten piątek zadebiutuje na 1 miejscu listy. Jak nie wierzysz to sobie zobacz to: http://www.viva.tv/Charts/Detail/id/6/p ... VA+TOP+100 na górze zaraz nad Markiem Medlockiem pisze tak: Die deutschen Single-Charts in der
Langfassung. Online immer freitags. A niżej jest napis "kaufen" co oznacza kupić, jak sobie na niego naciśniesz to przeniesiesz się do internetowego sklepu amazon.de gdzie możesz zakupić a nie pobrać singiel :wink:
Jeszcze zobacz to: http://www.viva.tv/Charts/NewsDetail/id/1590774
tu pisze, że zajmie pierwsze miejsce w Top 100 zestawieniu singli. Top 100 jest co piątek na Vivie o 18:00, powtórka jest w Sobotę o 12:00 i w Niedzielę o 9:00 więc sobie możesz pooglądać. Chyba, że nie masz niemieckiwj Vivy. :>
Cried all night
I'll never stop...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

DySkietkaDS, przeleć się po tej liście i sprawdź ile płyt Medlocka cały czas tam jest pomimo obecności na niej Godoja, wtedy zobaczysz o co chodziło Phantomasowi ;)
DySkietkaDS

I tak nie bardzo rozumiem o co mu chodziło. Głupia jestem. Może o to, że Medlock dalej jest sławny i dobrze sobie radzi? Cieszę się bardzo z tego. Może na liście się coś nie zgadza? http://www.viva.tv/Charts/Detail/id/518 ... bum+Top+50
tutaj Dreamcatcher jest na 4 stronie, miejsce 35.

Ps: 23 Maja na festiwalu Viva COMET 2008 Mark Medlock zgarnął nagrodę w kategorii Bester Newcomer - czyli najlepszy debiut. Pod koniec festiwalu zaśpiewał Summer Love.
Cried all night
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Sto razy wolę Medlocka niż Godoja i mam nadzieję, ze to Medlock będzie miał jeszcze kolejne numery jeden choć niekoniecznie z tej płyty.
DySkietkaDS

Peter pisze:Sto razy wolę Medlocka niż Godoja i mam nadzieję, ze to Medlock będzie miał jeszcze kolejne numery jeden choć niekoniecznie z tej płyty.
Sto razy wolę Medlocka niż Godoja i mam nadzieję, ze to Medlock będzie miał jeszcze kolejne numery jeden choć niekoniecznie z tej płyty.

To mi się pogoba. :D Peter... Tak trzymaj!!! :D
Cried all night
I'll never stop...
ODPOWIEDZ