Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
jason

Post autor: jason »

Ja też nie moge sie juz doczekac nowego albumu.nie wiecie kiedy w koncu ukaze sie w Polsce?
Mike

Post autor: Mike »

Dzisiaj ruszyła promocyjna strona nowego singla i albumu Bad Boys Blue - www.badboysblue-heartandsoul.eu na której można posłuchać fragmentu "Still In Love". Zapraszamy!
Ostatnio zmieniony sob mar 15, 2008 20:36 przez Mike, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

no proszę! ;) wreszcie porządne brzmienie, takie jak lubimy! brawo! płyte kupuje bez 2 zdań ;)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

Ten utworek to zupełna klapa. Od chwili kiedy w zespole przestał śpiewać Trevor było już tylko gorzej, ale to nagranie to już całkowite nieporozumienie.
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Ja tam tez kupie,mnie sie oni podobaja i jak bede w Polsce to pojde na koncert-juz kilka razy koncertowali 5 km kolo mnie.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Nic ciekawego w sumie ta piosenka. Melodia jakaś ciężka, aranż też nie za ciekawy. Do World Without You, Save Your Love, czy mojego ulubionego I'm Your Believer porównać się tego nie da. Ale i tak jest dużo lepsze od wszystkiego co ostatnio wyprodukował Dieter, więc na bezrybiu i rak ryba. Kiedy ma się ukazać album, słychać o tym od zeszłego roku i nic poza tym.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Mateusz

Moim zdaniem jest calkiem dobrze;) dla mnie totalną klapą jest na przykład ten caly modern system i kawałek backstreet heaven który wszyscy ostatnio chwalą :) Still in love o klase a nawet dwie wyżej!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Mike

Atlantis pisze:Kiedy ma się ukazać album, słychać o tym od zeszłego roku i nic poza tym.
Premiera albumu jest przewidziana na 3-4 tygodnie po premierze singla. A singiel ukaże się... no właśnie, w Spectre/Koch Universal jeszcze nie podjęto decyzji, aczkolwiek krążek i okładka zostały już wysłane już do fizycznej produkcji, więc wg nas będzie to koniec marca/pierwsza dekada kwietnia.

Na marginesie dodam, iż poza albumową wersją którą można usłyszeć na w/w stronie, na singlu znajdą się remiksy utrzymane w różnych stylach, począwszy od house (produkcją zajął się słynny brytyjski label Almighty), poprzez electro-trance (DJ Elkana pAz/DJ Moraz) na handsup kończąc (DJ Alex Twister).
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

Zgadzam się z Mateuszem w opinii na temat formacji Modern System, ale niestety Bad Boys Blue nie brzmi dzisiaj o wiele lepiej, ich muzyka w tej chwili wydaje mi się nijaka, by nie powiedzieć plastikowa. Młodszych fanów zachęcam do posłuchania pierwszych płyt zespołu. To oczywiście moja delikatna sugestia i moja osobista opinia na temat tego co dzisiaj w wykonaniu tej formacji możemu usłyszeć :wink:
Awatar użytkownika
Mateusz

W tej kwestii z koleji ja zgadzam sie z Toba;) W porównaniu do starych hitów (Come Back & Stay, Don't Walk Away Susanne, House of Silence, You're a Woman) obecna produkcja wypada troche słabiej jednakże wierze że album jako całosć zabrzmi pozytywnie ;)
T. Prachett
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

jak usłyszałam piosenkę to zauważyłam ze coś mi sie tu nie zgadza a potem wyszło ze wokal nie ten ... to już nie jest ten sam BBB co kiedyś, bo teraz mają inną muzykę inny wokal i nie podoba mi się to no ale mówi sie trudno
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
jkris

Post autor: jkris »

ja takze uwazam, ze singiel jest bardzo slaby- poczawszy od okladki (skad w ogole ten pomysl?) na muzyce konczac... to takie disco-polo z lat '90 niestety...
Mike

jkris pisze:ja takze uwazam, ze singiel jest bardzo slaby- poczawszy od okladki (skad w ogole ten pomysl?) na muzyce konczac... to takie disco-polo z lat '90 niestety...
Tobie akurat podobać się nie musi, gdyż z tego co mi wiadomo nie jesteś fanem BBB... ten wątek po to został założony w dziale "Pozostali", aby fani MT, którzy są również fanami BBB mogli być na bieżąco jeśli chodzi o ten zespół...

zapewniam Cię, iż gdybym ja zaczął wypowiadać na tym forum swoje subiektywne opinie na temat tego co w ostatnich latach nagrał DB, TA czy też Twoja idolka CCC to byłoby naprawdę gorąco... ale nie robię tego, gdyż wychodzę z założenia, że każdy słucha tego co lubi...

Ty natomiast nie dość, że nie potrafisz uszanować gustów innych ludzi, to w dodatku posługujesz się kompletnie niekonstruktywną krytyką używając sloganów rodem z prasy bulwarowej: "disco polo", "bardzo słaby"...

a co do okładki - powstała wg pomysłu zespołu i została zaakceptowana w takiej, a nie innej formie...

naszym zdaniem lepsza jest taka, niż oparta na zdjęciu kupionym w banku zdjęć (www.fotolia.com) jak ma to miejsce z nowym singlem i albumem SiB (piszę o tym dlatego, iż pamiętam, że bardzo spodobała Ci się okładka płyty "Out Of The Blue" tychże panów)... ile ludzi, tyle gustów...
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Moim skromnym zdaniem utwórek Bad Boysów nie jest aż taki zły ale faktycznie jak napisała only love daje się wyczuć różnicę, ze to już nie jest już "to coś" co było kiedyś. :wink: Zobaczymy jak to będzie całościowo wyglądać na albumie. :?:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz

Do tego że jkriss krytykuje wszytsko dookoła co nie nazywa sie Sarah Brightman się już przyzwyczaiłem ale co złego jest w okładce??? Większosc singli MT wyglądała zupełnie tak samo: zdjęcie panów i logo zespołu. A porównanie do DP troche płytkie ale co robić ...
Mike pisze:ile ludzi, tyle gustów...
T. Prachett
jkris

Post autor: jkris »

do Mika- nie Ty mi bedziesz mowi czy mam sie wypowiadac czy nie ale widze, ze musisz bardzo liczyc sie z moim zdaniem skoro negatywne wypowiedzi innych uczestnikow forum cie nie draznia. nie jestem fanem BBB na tyle zeby miec wszystkie ich plyty ale mam jakies 3 w tym best of i to mi w zupelnosci wystarcza. o slabosci nowego singla i beznadziejnej okladce nie bede sie juz powtarzal...
co zas sie tyczy CCCatch to gdybys wchodzil tu nie tylko po to zeby robic reklame BBB i gdybys poczytal watek o Caro to zobaczylbys, ze nie jestem wobec niej bezkrytyczny i nie podoba mi sie to co aktualnie stworzyla.
do Mateusza
po pierwsze mialbym prosbe zebys nauczyl sie pisowni mojego nicka, bo chyba zbyt trudny nie jest. po drugie nie przypominam sobie abym w ostatnim czasie pisal cokolwiek na temat Sarah Brightman- a moze nie lubisz jej zdjecia? i jeszcze jedno- staraj sie szanowac innych i nie nazywaj plytkim czegos co jest wbrew Twoim odczuciom, bo pomysle, ze to co pisze jest zbyt trudne dla Ciebie...
ODPOWIEDZ