Księga skarg i wniosków
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Księga skarg i wniosków
Peter wyleciał dokładnie za te słowa :
cyt.:
"Nie, załóżmy że korzystam z pomocy Arka. Mogę mu zapłacić prowizję, bo robi coś dla mnie, natomiast tu chodzi o to, że to trzeba w Euro kupić, a w ten sposób musiałbym finansować kantory i/lub banki, a tego nigdy nie zrobię, bo są dla mnie jak Żydzi."
Wypowiedział się w negatywny sposób o ludziach innej rasy,co jest nie dopuszczalne na Naszym Forum i na innych cywilizowanych forach zresztą też.
I było dokładnie jak napisał Voyteck73 - Peterowi chodziło tylko o nabijanie postów ,tak samo robi na innych forach,co świadczą jego czasami na prawdę żenujące wypowiedzi.Jeżeli założy swoje nowe forum dot.Dietera to mnie tam na pewno nie zobaczy,już On wie dlaczego.
cyt.:
"Nie, załóżmy że korzystam z pomocy Arka. Mogę mu zapłacić prowizję, bo robi coś dla mnie, natomiast tu chodzi o to, że to trzeba w Euro kupić, a w ten sposób musiałbym finansować kantory i/lub banki, a tego nigdy nie zrobię, bo są dla mnie jak Żydzi."
Wypowiedział się w negatywny sposób o ludziach innej rasy,co jest nie dopuszczalne na Naszym Forum i na innych cywilizowanych forach zresztą też.
I było dokładnie jak napisał Voyteck73 - Peterowi chodziło tylko o nabijanie postów ,tak samo robi na innych forach,co świadczą jego czasami na prawdę żenujące wypowiedzi.Jeżeli założy swoje nowe forum dot.Dietera to mnie tam na pewno nie zobaczy,już On wie dlaczego.
Ostatnio zmieniony śr lip 13, 2011 16:41 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
- michal.czeslaw
Całkowicie popieram Arka.To co wyrabiał ten chłopak na forum jest niedopuszczalne!Mało,że pluł na artystów( i to jak wiatr mu zawiał)to jeszcze obrażał forumowiczów.Dobrze,że już go nie ma na forum.atlantyda ;o) pisze:m pokazał,że jest rasistą ! A to jest punkt regulaminu !
Obrazek -
- Sussudio
Rozumiem że posty Petera miały różny poziom.atlantyda ;o) pisze:Peter wyleciał dokładnie za te słowa :
cyt.:
Ale dla ścisłości, jakby napisał "pazerni...jak Żydzi" czy coś tego typu, można mówić wtedy o obrazie.
Po poście widzę że Peter nie przepada za Żydami, a do nielubienia kogoś każdy ma prawo i mógł chyba o tym napisać.
Nie widzę żeby kogoś obrażał.
A co do obrażania innych członków forum, tego bronił nie będę bo to faktycznie wielki jego błąd.
Dieter Bohlen Królem Polski
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Gdybyś był Żydem na pewno te słowa miały by dla Ciebie inne znaczenie.Sussudio pisze:Ale dla ścisłości, jakby napisał "pazerni...jak Żydzi" czy coś tego typu, można mówić wtedy o obrazie.
Po poście widzę że Peter nie przepada za Żydami, a do nielubienia kogoś każdy ma prawo i mógł chyba o tym napisać.
- Mr.King of Love
Nie można traktowac gorzej kogoś tylko dla tego że robi błedy jezykowe, to jest brak jakiegokolwiek zrozumienia i akceptacji. Moim zdaniem Arek powinien tutaj przeprosci wszystkich którzy poczuli sie obrażeni. Ale żeby nie wieszac tak psów na Arku jeszcze raz przyznam mu racje w kwestii petera, taki margines społeczny jaki on reprezentował nie powienien miec tutaj miejsca.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
- Sussudio
Powtarzam. Każdy ma prawo za kimś/czymś nie przepadać i ma prawo o tym napisać, dopóki kogoś nie obraża.atlantyda ;o) pisze:Gdybyś był Żydem na pewno te słowa miały by dla Ciebie inne znaczenie.Sussudio pisze:Ale dla ścisłości, jakby napisał "pazerni...jak Żydzi" czy coś tego typu, można mówić wtedy o obrazie.
To że się kogoś nie lubi, nie jest obrazą.
- voyteck73
Zgadzam się, że każdy ma prawo za kimś/czymś nie przepadać i ma prawo o tym napisać, dopóki kogoś nie obraża. Niestety "pan 589372856498764589 postów" posuwał się w swych opiniach do granic przyzwoitości. Jego wypowiedź, w której moje rodzinne miasto i jego mieszkańców sprowadził do poziomu rynsztoka (temat na szczęście Administrator szybko wrzucił do kosza), przelało czarę goryczy. To forum jest pełne przesympatycznych osób, które mają wiele do powiedzenie, bez obsesyjnej ambicji nabijania sobie licznika postów i jestem pewien, że wypełnią lukę po Peterze i to w dużo lepszym stylu. No bo chyba już nikt nie wpadnie na pomysł, żeby założyć temat ( na szczęście również szybko usunięty), w którym wyraża się swoją tęsknotę za byłym forumowiczem o wielce inteligentnym nicku - jebacarka ( przepraszam Administratora
). A kto takie tematy zakładał? Raczej łatwo się domyślić
.
Świat powstał z chaosu... ale nie całego, sporo jeszcze zostało.
- Prophet5
Ha, ha, sugerowanie, że Żydzi są innej rasy (atlantyda, jakiej?atlantyda ;o) pisze:Peter wyleciał dokładnie za te słowa :
cyt.:
(...) bo są dla mnie jak Żydzi."
Wypowiedział się w negatywny sposób o ludziach innej rasy, (...)
Konsekwentnie zatem administracja powinna usunąć atlantydę.
Dzisiejsza poprawność polityczna sprawia, że wielu czuje się zaraz świętszymi od papieża. Tymczasem, "kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień" itp.
Ostatnio zmieniony śr lip 13, 2011 17:27 przez Prophet5, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sussudio
Dokładnie.Prophet5 pisze: Ha, ha, sugerowanie, że Żydzi są innej rasy (atlantyda, jakiej?) jest dopiero rasistowskie.
![]()
Żydzi to narodowość, a nie rasa.
Tak czy inaczej, obrazy tam nie widzę.
- Mr.King of Love
Arek nie zrobił tego gdyż mu sie tak podobała, tutaj nie chodzi tylko o wypowiedziach na temat żydów. Ale też o wiele innych wypowiedzi, które są conajmniej nieodpowiednie. A atlantyda tutaj nie zrobiła niczego by ją usuwac z forum..
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
Don't do that again
If you're breaking apart
- Sussudio
Prophet ironizował, że idąc tym tokiem rozumowania, można równie dobre usunąć Atlantydę za nazwanie Żydów "rasą"...Mr.King of Love pisze: A atlantyda tutaj nie zrobiła niczego by ją usuwac z forum..
- Atlantis
Proponuje zakończyć ten temat, każdy o dłuższym stażu na forum wie co Peter potrafił wypisywać, więc potraktujcie tego bana jako podziękowanie za całokształt.Można oczywiście sporo pisać, jednak w jego przypadku często był to zwykły trolling, a czegoś takiego nie można tolerować na żadnym forum. W końcu pisanie dla pisania to chyba nie jest to, o co nam chodzi.
Peter już do nas nie powróci, wszystkie posty na ten temat od tego miejsca wylądują w koszu wraz z ostrzeżeniami do profilu. Są wakacje, skoro nie ma nic do napisania na temat muzyki, proponuję wyjść na dwór.
Peter już do nas nie powróci, wszystkie posty na ten temat od tego miejsca wylądują w koszu wraz z ostrzeżeniami do profilu. Są wakacje, skoro nie ma nic do napisania na temat muzyki, proponuję wyjść na dwór.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Rzeczony post Petera był równie niewinny, jak przypomniane przez voyteck73 pytanie o użytkownika "jebacarka" (który nawiasem mówiąc wsławił się na forum jednym tylko, obraźliwym postem). Gdyby wówczas chodziło nie o mnie tylko kogoś innego, konsekwencje zostałyby wyciągnięte natychmiast. Po usunięciu postu Petera nie podejmowałem wtedy dalszych reakcji, żeby nikt nie zarzucał, iż ostrzegam czy banuję ze względu na osobiste antypatie.
Uważam, że decyzja o banie była odpowiednią. Ostrzeganie Petera po raz kolejny nie miało najmniejszego sensu, gdyż takich ostrzeżeń zebrał w czasie swojej kariery na forum 9 (dziewięć) i jak widać niewiele z tego wynikało.
Uważam, że decyzja o banie była odpowiednią. Ostrzeganie Petera po raz kolejny nie miało najmniejszego sensu, gdyż takich ostrzeżeń zebrał w czasie swojej kariery na forum 9 (dziewięć) i jak widać niewiele z tego wynikało.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
jkris
Re: Thomas i Uwe - co dalej ?
a ja mysle, ze problemem jest kompleks fanatykow Bohlena, ktorych jedynym argumentem jest dobra sprzedaz plyt DSDS ale jednoczesnie tragiczna ich zawartosc (z ktorej sobie zdaja sprawe) i podbudowywanie swojego ego totalną krytyką dokonan Andersa, ktory choc nie kroluje na listach przebojow dostarcza bardzo dobrych plyt. stad pisanie o plytach za 2 zlote, nazywanie garstka sporej rzeszy ludzi czy tez inne tego typu wstawki. phantomas jest na tym forum dyzurnym trolem, ale sytuacja, w ktorej w prowokujacy sposob zachowuje sie moderator jest juz lekko dziwna. nie ja Ciebie na te fukcje wybieralem zatem wbrew Twoim radom nie zamierzam pisac petycji z prosba o zmiane. sam chyba potrafisz ocenic swoja tworczosc i role jaka tu podobno powinienes pelnic...Atlantis pisze:Pomyślcie o tym, bo to wielki problem tego forum. Jedna tylko myśl, reszta out.
- Atlantis
Re: Thomas i Uwe - co dalej ?
Rola moderatora w mojej opinii nie polega na pisaniu jaki Thomas jest wspaniały. Jeżeli prowokowaniem nazywamy trochę inne spojrzenia to taki pogląd też uważam za dziwny. Jako moderator nie będę też uciszał tych, dla których nie wszystko jest wspaniałe.
Równie dobrze ja mogę napisać, że fani Andersa mają kompleks koncertów na pastwiskach z tym samym repertuarem, skasowanych płyt, anulowanych koncertów, ale na siłę wmawiają sobie, że jego kariera toczy się wspaniale i to cały świat nawet masoni są przeciw niemu.
A fanatycy Bohlena, jest tu ich nieporównywanie mniej, w mojej prywatnej opinii piszą tak smieszne rzeczy jak fanatycy Thomasa. Zobacz też sam ile jest odpowiedzi w tematach o płytach Bohlena. Prawie nikt się tam nie udziela i ciężko się chyba dziwić, że te płyty nikogo nie interesują.
Równie dobrze ja mogę napisać, że fani Andersa mają kompleks koncertów na pastwiskach z tym samym repertuarem, skasowanych płyt, anulowanych koncertów, ale na siłę wmawiają sobie, że jego kariera toczy się wspaniale i to cały świat nawet masoni są przeciw niemu.
A fanatycy Bohlena, jest tu ich nieporównywanie mniej, w mojej prywatnej opinii piszą tak smieszne rzeczy jak fanatycy Thomasa. Zobacz też sam ile jest odpowiedzi w tematach o płytach Bohlena. Prawie nikt się tam nie udziela i ciężko się chyba dziwić, że te płyty nikogo nie interesują.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
-
nado
- Forum ma służyć fanom - dlatego też konta użytkowników, których działalność będzie się skupiała na złośliwościach adresowanych do Thomasa, Dietera lub innych fanów będą blokowane. Nie oznacza to, że blokowane będą wypowiedzi krytyczne. Tak długo jak mają one merytoryczne uzasadnienie i formę nie obrażającą innych, są mile widziane w dyskusji.
( Regulamin FORUM MT.PL )
W moim odczuciu i wielu poza mną, posty Atlantisa na temat Andersa są złośliwe, napastliwe, prowokacyjne. Do teraz żadne uwagi dotyczące jakości pracy moderatora, wypowiadane niejednokrotnie ustami forumowiczów , nie zostały wzięte pod uwagę. MODERATOWI pisać w ten sposób o swoim IDOLU nie wolno, bo zamienia forum Andersa w antyforum Andersa i robi z niego pośmiewisko dla osób postronnych, których coraz więcej na forum. Za treść wybranych postów Atlantisa można byłoby bez problemu wnieść przeciwko niemu pozew o zniesławienie, dlatego, korzystając z przywileju, na kolejnej konferencji prasowej Andersa, zapytam o prawa strony MT.pl do oficjalnej promocji osoby bezpośrednio zainteresowanego, jak i jego muzyki w Polsce. Gwoli ścisłości:
- fani MT w kraju, korzystając z dobrodziejstw strony, której nazwa brzmi: "moderntalking.pl", niesłusznie sądzą, że strona (jedyna taka w Polsce) jest autoryzowana przez członków duetu i że zasady pełnego korzystania z niej ( bardzo restrykcyjne w odniesieniu do forum), podlegają ich weryfikacji,
- fakt przytoczony powyżej wprawia w osłupienie tych, którzy po krótkim czasie ( zdawałoby się - wśród swoich), są napiętnowani lub usuwani ze społeczności fanów MT za przewinienia typu: źle napisane zdanie, zdanie za krótkie, zdanie za głupie, zdanie bez zdania racji, chociaż w regulaminie nie przeczytali nic na temat selekcji fanów ze względu na ich poziom wykształcenia bądź wrodzonej inteligencji. Takie traktowanie fanów oraz podejście moderatora do swoich obowiązków jest niedopuszczalne i karygodne, a co najważniejsze stanowi anty promocję duetu oraz jego poczynań. To karykatura fanklubu, na którą żaden artysta zgadzać się nie powinien. Strona odstrasza a nie zaprasza, zniechęca i tyranizuje. Ze względu na niepojętą elitarność powinna nazywać się: "klubmoderntalking.pl", co wskazywałoby na to, że powstała z inicjatywy zupełnie prywatnej.
DYGRESJA:
Żal mi i wstyd za taką, a nie inną moderację tego ważnego dla tysięcy ludzi portalu społecznościowego. Boleję nad tym, że w ciągu zaledwie trzech miesięcy zostało wyrzuconych lub samowolnie zrezygnowało z pisania na forum więcej ludzi, niż w tym samym czasie przybyło. NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ KOLEJNEJ DECYZJI ARCRACA O WYRZUCENIU Z FORUM ! ( jkris pisał prywatnie - wtrącanie się w prywatną korespondencję jest zabronione ! Co mnie obchodzi jakość Twoich prywatnych kontaktów z tą czy inną osobą ?! Takie problemy rozwiązuj sobie sam, a mnie nie pozbawiaj rozmówców, nie dla ciebie bowiem tutaj jestem !)
SŁOWEM ZAKOŃCZENIA: Decyzję o oficjalnym zabraniu głosu przy najbliższej okazji na temat MT.pl (moderacji forum), podjąłem dlatego, że nie czuję się już częścią tej społeczności, a mam do tego pełne prawo i nikt nie powinien mi go zabierać albo ograniczać. Jestem pewien, że Anders myśli tak samo.
( Regulamin FORUM MT.PL )
W moim odczuciu i wielu poza mną, posty Atlantisa na temat Andersa są złośliwe, napastliwe, prowokacyjne. Do teraz żadne uwagi dotyczące jakości pracy moderatora, wypowiadane niejednokrotnie ustami forumowiczów , nie zostały wzięte pod uwagę. MODERATOWI pisać w ten sposób o swoim IDOLU nie wolno, bo zamienia forum Andersa w antyforum Andersa i robi z niego pośmiewisko dla osób postronnych, których coraz więcej na forum. Za treść wybranych postów Atlantisa można byłoby bez problemu wnieść przeciwko niemu pozew o zniesławienie, dlatego, korzystając z przywileju, na kolejnej konferencji prasowej Andersa, zapytam o prawa strony MT.pl do oficjalnej promocji osoby bezpośrednio zainteresowanego, jak i jego muzyki w Polsce. Gwoli ścisłości:
- fani MT w kraju, korzystając z dobrodziejstw strony, której nazwa brzmi: "moderntalking.pl", niesłusznie sądzą, że strona (jedyna taka w Polsce) jest autoryzowana przez członków duetu i że zasady pełnego korzystania z niej ( bardzo restrykcyjne w odniesieniu do forum), podlegają ich weryfikacji,
- fakt przytoczony powyżej wprawia w osłupienie tych, którzy po krótkim czasie ( zdawałoby się - wśród swoich), są napiętnowani lub usuwani ze społeczności fanów MT za przewinienia typu: źle napisane zdanie, zdanie za krótkie, zdanie za głupie, zdanie bez zdania racji, chociaż w regulaminie nie przeczytali nic na temat selekcji fanów ze względu na ich poziom wykształcenia bądź wrodzonej inteligencji. Takie traktowanie fanów oraz podejście moderatora do swoich obowiązków jest niedopuszczalne i karygodne, a co najważniejsze stanowi anty promocję duetu oraz jego poczynań. To karykatura fanklubu, na którą żaden artysta zgadzać się nie powinien. Strona odstrasza a nie zaprasza, zniechęca i tyranizuje. Ze względu na niepojętą elitarność powinna nazywać się: "klubmoderntalking.pl", co wskazywałoby na to, że powstała z inicjatywy zupełnie prywatnej.
DYGRESJA:
Żal mi i wstyd za taką, a nie inną moderację tego ważnego dla tysięcy ludzi portalu społecznościowego. Boleję nad tym, że w ciągu zaledwie trzech miesięcy zostało wyrzuconych lub samowolnie zrezygnowało z pisania na forum więcej ludzi, niż w tym samym czasie przybyło. NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ KOLEJNEJ DECYZJI ARCRACA O WYRZUCENIU Z FORUM ! ( jkris pisał prywatnie - wtrącanie się w prywatną korespondencję jest zabronione ! Co mnie obchodzi jakość Twoich prywatnych kontaktów z tą czy inną osobą ?! Takie problemy rozwiązuj sobie sam, a mnie nie pozbawiaj rozmówców, nie dla ciebie bowiem tutaj jestem !)
SŁOWEM ZAKOŃCZENIA: Decyzję o oficjalnym zabraniu głosu przy najbliższej okazji na temat MT.pl (moderacji forum), podjąłem dlatego, że nie czuję się już częścią tej społeczności, a mam do tego pełne prawo i nikt nie powinien mi go zabierać albo ograniczać. Jestem pewien, że Anders myśli tak samo.