Chyba mnie zmylił ten chórek i podobieństwo tytułów ("Laughter in the Rain"?).
Czego obecnie słuchamy?
-
Jacek Z.
Re: Czego obecnie słuchamy?
Ostatnio wygłupiłem się nieco, gdyż słysząc refren tego utworu powiedziałem: "O, Thomas Anders"
- Gasolina91
- Peter
Co nie udało się Thomasowi (przy współpracy z Panem Danielem Scholzem i Robertem Waserem) udało się... Roxette. Tytuł jest identyczny. Nowy album Roxette jest wręcz fantastycznie dobry. Melodyjne piosenki dance. Właśnie słucham albumu - nomen omen - "Good Karma".
- Peter
Mi się początek "Jeanny" właśnie kojarzy ze szlagierami, ale refren zbyt wykrzyczany, OTTD uwielbiam z kolei, dzięki Ci Atlantyda odświeżam sobie właśnie dawno zapomnianego artystę.atlantyda ;o) pisze:Jeżeli mowa o Falco to ma takie hity jak "Jeanny" "Amadeus" czy "Out of the darck" Nie słyszę w tych utworach nuty szlagierowej.
- MODERN JEANNE
Na demówki i B sidy Kylie się nadziałam.
To mi się spodobało
To mi się spodobało
I LOVE DB AND TA!
- Skyliner89MT
-
Jacek Z.
Choć w stacjach telewizyjnych i radiowych nadających tego typu muzykę już dawno jakość przeszła w ilość, ostatnio na "Peweksie" znalazłem fajny kawałek discopolowy:
Na minus:
- trochę monotonny, jednobarwny w tym utworze wokal męski,
- główna bohaterka teledysku momentami porusza się troszkę "kanciasto" (w tej długiej, białej pierzastej spódnicy),
- mały cudaczek tekstowy ("Masz moje oczy... wypalone od łez"?
).
Na plus:
- piękne, gęste, przemyślane, pełne doskonałych klawiszy aranże,
- pani nie tylko porusza się, ale też śpiewa, pięknie zestawiają się oba głosy w refrenie,
- ładny (coś w stylu dance lat '90) i cudnie wyprodukowany głos wokalistki w refrenach,
- utwór jest pełen suspensy, nagłe wejście żeńskiego wokalu zaskakuje, w drugiej zwrotce po raz kolejny,
- bardzo porządnie zrobiony teledysk (pomysł, światło, rekwizyty, plenery, montaż).
Przy okazji dowiedziałem się, że Mirage to moi "ziomale" ze ściany wschodniej. Z innych utworów polecam Państwa uwadze także "Imię na literę M" (może trochę ograny ślubno-miłosny motyw, za to utwór misternie utkany, pełna przepięknych zwrotów akcji jeśli chodzi i o melodię, i o wokal), "Mówiłaś tylko ja i ty" (zwiewny, przyjemny klimacik mi osobiście kojarzący się z czasami "Love Suite" BS), "Tęsknię" (inny, może nawet ciekawszy męski wokal).
Na minus:
- trochę monotonny, jednobarwny w tym utworze wokal męski,
- główna bohaterka teledysku momentami porusza się troszkę "kanciasto" (w tej długiej, białej pierzastej spódnicy),
- mały cudaczek tekstowy ("Masz moje oczy... wypalone od łez"?
Na plus:
- piękne, gęste, przemyślane, pełne doskonałych klawiszy aranże,
- pani nie tylko porusza się, ale też śpiewa, pięknie zestawiają się oba głosy w refrenie,
- ładny (coś w stylu dance lat '90) i cudnie wyprodukowany głos wokalistki w refrenach,
- utwór jest pełen suspensy, nagłe wejście żeńskiego wokalu zaskakuje, w drugiej zwrotce po raz kolejny,
- bardzo porządnie zrobiony teledysk (pomysł, światło, rekwizyty, plenery, montaż).
Przy okazji dowiedziałem się, że Mirage to moi "ziomale" ze ściany wschodniej. Z innych utworów polecam Państwa uwadze także "Imię na literę M" (może trochę ograny ślubno-miłosny motyw, za to utwór misternie utkany, pełna przepięknych zwrotów akcji jeśli chodzi i o melodię, i o wokal), "Mówiłaś tylko ja i ty" (zwiewny, przyjemny klimacik mi osobiście kojarzący się z czasami "Love Suite" BS), "Tęsknię" (inny, może nawet ciekawszy męski wokal).
- Skyliner89MT
- Peter
Mogę gościa nałogowo słuchać, tym razem z synami nagrał płytę. I znowu 3 Gibbów w jednym zespole, tego dawno nie było. PS zauważyliście, że BG się skończyło w tym samym czasie co MT?
- Peter
twinsów słucham ostatnio wokale bez rewelacji ale muza fajna:
No i nowego Kombiszcza ale linków nie daje b Seba blokuje.
No i nowego Kombiszcza ale linków nie daje b Seba blokuje.
- Peter
Tak się nieszczęśliwie złożyłem że odsłuchałem Lady Gagi "Joanne" nowy album, zupełnie nie dla mnie, miał rację MichałT pisząc o niej 8 lat temu co napisał. Ja zostaję przy BTW.
- MODERN JEANNE
Gaga ma jakiś odpychający głos, na pierwszej płycie BTW brzmiała jakoś subtelniej. Tylko tą od nie lubię.
A dziś w radiu usłyszałam nową piosenkę Justina Timberlakea choć piosenka już w sierpniu podobno miała premierę.
Kiedyś lubiłam tego wokalistę za wysoki falset który kojarzył mi się z chorkami MT ale ta piosenka pozostawia wiele do życzenia jednak.Miewał lepsze, ta przeciętna raczej ale falsecik obłędny
A dziś w radiu usłyszałam nową piosenkę Justina Timberlakea choć piosenka już w sierpniu podobno miała premierę.
Kiedyś lubiłam tego wokalistę za wysoki falset który kojarzył mi się z chorkami MT ale ta piosenka pozostawia wiele do życzenia jednak.Miewał lepsze, ta przeciętna raczej ale falsecik obłędny
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Michael Cretu wrócił spod lat niebytu. I to w jakim stylu, w jednej z piosenek E8 jest nawet sax do złudzenia przypominający "Samurai". dużo cudownych dźwięków i udało się wskrzesić ducha enigmy bez Sandry. Nowa Enigma jest doprawdy rewelacyjna, myślę, że Michael na tym dobrze zarobi. Ja bym chciał by sobie odbudował willę na Ibizie.
- MODERN JEANNE
A co mu się z tą willą stało, spaliła się?
Dla mnie Enigma bez Sandry to już nie do końca Enigma, podobnie jak Ace oF Base w nowym składzie.
Ale jak tak zachwalasz ten album to może i warto. Nowy Ace oF Base jest ok ale jakiś większy sentyment jednak do pań na których wyrastam.
Dla mnie Enigma bez Sandry to już nie do końca Enigma, podobnie jak Ace oF Base w nowym składzie.
Ale jak tak zachwalasz ten album to może i warto. Nowy Ace oF Base jest ok ale jakiś większy sentyment jednak do pań na których wyrastam.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
A czy opinię tą opierasz na znajomości 3 ostatnich płyt czy dlatego że dla Cb warunkiem - sine qua non - musi być istnienie Enigmy tylko i wyłącznie z Sandrą w składzie? O nowej E8 dowiedziałaś się zapewne ode mnie dzisiaj czy zdążyłaś już cały album przesłuchać choć jeden raz z linka ode mnie? Posłuchaj ciekaw jestem twojej opinii o nowym "The Fall Of Rebel Angel". do tego polecam najlepszy album Enigmy - bez Sandry - "A posteriori". Uważam, że Cretu doskonale sobie bez niej poradził, nieco gorzej jest w odwrotną stronę..... Ja uważam, że Michael Cretu się postarał.
Co stało się z willą? Została wyburzona przez buldożery bo ponoć urzędnik złamał prawo wydając decyzję budowlaną, takich ludzi powinno się zwalniać z pracy dyscyplinarnie z wilczym biletem bądź wsadzać do obozów pracy przymusowej, przecież to nie była wina Michela a jego skazał sąd, a jeszcze mu zniszczyli dom... paranoja. A urzędnik pewnie się nachapał.
Co stało się z willą? Została wyburzona przez buldożery bo ponoć urzędnik złamał prawo wydając decyzję budowlaną, takich ludzi powinno się zwalniać z pracy dyscyplinarnie z wilczym biletem bądź wsadzać do obozów pracy przymusowej, przecież to nie była wina Michela a jego skazał sąd, a jeszcze mu zniszczyli dom... paranoja. A urzędnik pewnie się nachapał.
- MODERN JEANNE
No przecież się chyba wyraziłam jasno sentymenty mam do pierwowzorów zazwyczaj. Pomimo że Cretu był kompozytorem to jednak się tam nie udzielał wokalnie i Sandrę było słychać. Na plus jedynie to że nadal tworzy to ten sam człowiek tak ze brzmienie wiele się jednak nie zmieniło pewnie.
Jak Ci pisałam gdzie indziej wiesz ze jestem zauroczona głosem Sandry, a przynajmniej tak jak brzmiał jeszcze kilka lat temu bo teraz chrypi. I Enigma me niej to już dla mnie nie ta sama grupa przez to. A tak w ogóle to do Enigmy nigdy mnie nie ciągnęło bo zbyt monotonne więc wątpię czy sięgnę po ten album. Z kilkoma piosenkami się może i zapoznam z ciekawości a nóż zahyci.
A co do willi Cretu to musiał pewnie stracić tam majątek. Zal bo pewnie ciężko pracował na to w studiu. Ta willa to doszczętnie wyburzona czy częściowo, nie wiesz?
Jak Ci pisałam gdzie indziej wiesz ze jestem zauroczona głosem Sandry, a przynajmniej tak jak brzmiał jeszcze kilka lat temu bo teraz chrypi. I Enigma me niej to już dla mnie nie ta sama grupa przez to. A tak w ogóle to do Enigmy nigdy mnie nie ciągnęło bo zbyt monotonne więc wątpię czy sięgnę po ten album. Z kilkoma piosenkami się może i zapoznam z ciekawości a nóż zahyci.
A co do willi Cretu to musiał pewnie stracić tam majątek. Zal bo pewnie ciężko pracował na to w studiu. Ta willa to doszczętnie wyburzona czy częściowo, nie wiesz?
I LOVE DB AND TA!