Przedstawcie się :)

Tutaj każdy nowy użytkownik forum może przedstawić się i zapoznać z innymi fanami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kicia

Re: Przedstawcie się :)

Post autor: kicia »

Ja też planuję zasilić szeregi TAFC Polska :D

I will love you forever, Thomas.
Violl

Post autor: Violl »

Witam serdecznie,
Mam na imię Wioleta, Wiola, jak kto woli. Mam 26 lat. MT słucham teoretycznie od 1998r. przypadek? jest to rok w którym się zeszli. Lecz moja historia nie wyróżniająca się niczym szczególnym spośród większości zaczęła się od piosenki 'Cheri cheri lady', którą polsat w jakimś wakacyjnym programie puszczał od pon.-pt. Była to jakaś lista przebojów gdzie MT konkurowało o 1m-ce z piosenką Savage "Only you". Teledysk, piosenka oraz Thomas ze swoją nieziemską urodą tak mnie urzekły że codziennie zasiadałam przed tv i niemal całe wakacje słuchałam/oglądałam w kółko tą samą piosenkę. W końcu pokazałam video mamie. Ta stwierdziła iż zna zespół, był popularny w latach 80-tych itp. Nie zastanawiając się długo zakupiłam kasetę "Back for Good" stare kawałki w nowych aranżacjach. Ciekawość wzięła nade mną górę i zaczęłam szukać starych kaset. Były to jeszcze czasy gdzie internet mieli nieliczni i stare teledyski można było obejrzeć korzystając z internetu w kafejce internetowej. Regularnie nabywałam ich stare jak i nowe albumy, wliczając nowe single. Ba! nawet udało mi się zdobyć stare płyty analogowe z ich nagraniami w świetnym stanie.
Krach nastąpił w momencie gdy zespół się rozpadł. Coś pękło, coś się zmieniło, polała się łezka. Odkąd pamiętam chciałam choć raz pojść na ich koncert, w 1998r gdy mieli koncerty w Polsce miałam 14 lat i byłam wtedy jeszcze za młoda.
W międzyczasie pojawiały się nowe zespoły, nowe zainteresowania muzyczne, ale do MT zawsze czułam sentyment. Gdy z byłym chłopakiem poszłam kiedyś na dyskotekę w stylu lat 80 puścili "Cheri cheri lady" zapytał mnie czy znam ten zespół. Uśmiech pojawił się na mojej twarzy i od razu wróciły wspomnienia :)
Od ponad 2 lat jestem teraz z chłopakiem który pracuje w Niemczech w Koblenz, gdy się poznaliśmy od razu zapytałam jego i jego tatę o Thomasa czy w ogóle jeszcze pamiętają ten zespół i czy przypadkiem nie wiedzą gdzie mieszka (nie mam na myśli nachodzenia go w środku nocy bądź koczowania pod jego domem broń Boże) :) tak z ciekawości zapytałam. Z sieci dowiedziałam się o Fan Day-u organizowanym w Koblenz bądź sąsiednich miastach. Wtedy rzuciła mi się w oczy wiadomość: Thomas Anders - Walentynkowy koncert w Katowicach. Stwierdziłam że takiej okazji nie przepuszczę! W radio Piekary którego namiętnie słuchają moi rodzice organizowany był konkurs, do wygrania bilety na koncert. Koczowałam chyba od 7-10h rano aż w końcu podali pytanie, nie zastanawiając się długo wykręciłam numer. Udało się! Dostałam podwójną wejściówkę. Pojechałyśmy na ten koncert z mamą, tam dowiedziałam się że Thomas odbedzie andrzejkową trasę i odwiedzi m.in. Kraków. Aż podskoczyłam ze szczęścia, stwierdziłam że co jak co, w Krakowie mieszkam i takiego koncertu to opuścić nie mogę!
Jest 26.11.Mam już bilety, wybieram się więc w ten czwartek na koncert :) Jedyne czego mi brakuje do szczęścia to jakiegoś pamiątkowego zdjęcia z Thomasem, autografu i... obronienia pracy, którą bronie właśnie w czwartek w południe :)
adix155

Post autor: adix155 »

Witajcie,
Mam na imię Adrian i mieszkam w Warszawie. Do słuchania Modern Talking zachęcił mnie mój tata dwa lata temu. Od tamtego czasu nie słucham już zespołów typu Gaga tylko właśnie MT. Podoba mi się również BS i twórczość TA. To forum śledzę od kilku miesięcy, ale dopiero teraz naszła mnie odwaga, aby się zarejestrować :D . Miałem chęć wybrać się na koncert Thomasa w Warszawie, ale zatrzymały mnie obowiązki i nauka, ale wybieram się w lutym na koncert do Łodzi.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! :D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jak to zwykle bywa po koncertach Thomasa,decydujecie się w końcu ujawnić co oznacza w moim mniemaniu "Nie wstydzę się Modern Talking !"
Witam Was cieplutko na Naszym Forum:
kicia,monikaszykula,epp,JulietMT,Justine,Violl i adix155 :D
Violl

Post autor: Violl »

Ojoj :) To nie do końca tak było że zdecydowałam się ujawnić dopiero po koncercie :) Za czasów gdy byłam fanką MT nie było dostępu do forów itp. Właściwie to nawet teraz nie planowałam zapisania się do forum. Owszem kilka lat temu był to mój ulubiony zespół ale po ich rozpadzie coś się zmieniło. Nie śledziłam na bieżąco karier Thomasa ani Dietera, po prostu muzyki MT nie dało się zastąpić solowymi dokonaniami żadnego z nich. Wiedziałam że Thomas wypuszczał solowe nagrania, nagrywał nowe solowe płyty ale sentymentu do MT nie pobije nic. Na koncert do Spodka pojechałam dlatego że Thomas jako mężczyzna zawsze mi się podobał. Jego głos sprawiał że się rozpływałam. No i chciałam posłuchać starych przebojów gdzie po upływu tylu lat wciąż pamiętałam teksty piosenek. Nie mówię tu o utworach tych najb. popularnych ale i mniej znanych które znalazły się jako dopełnienie płyty (dlatego medley z lat 80 był super przeżyciem). Od razu po koncercie w KTW wiedziałam że i na Andrzejkowym się zjawię, a do forum trafiłam jakoś później :) Z czasem zauważyłam że na forum są osoby które nie tylko tak jak ja niegdyś uwielbiały muzykę MT ale i fani którzy non stop śledzą jego solową karierę i chwała wam za to że tego nie rozgraniczacie :) W końcu forum ma nazwę taką jaką ma ;)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Witam wszystkich nowych na forum :-)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
rafknaf
Członek TAFC Polska

Post autor: rafknaf »

Witam wszystkich
Mam na imię Rafał i mieszkam w Poznaniu. Piosenki MT oraz inne z lat 80tych to moja młodość
Pozdrawiam
"Wszystko więc, co byście chcieli, żeby wam ludzie czynili, i wy im czyńcie..." Mt 7,12
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

rafknaf pisze:Witam wszystkich
Mam na imię Rafał i mieszkam w Poznaniu. Piosenki MT oraz inne z lat 80tych to moja młodość
Pozdrawiam
Witam krajana :)
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Witam wszystkich z nadzieją, że ja również zostanę tutaj ciepło przyjęta :wink:
Muzyka MT towarzyszy mi od najmłodszych lat, tata miał płyty winylowe MT (nadal ma, ale nie mam adapteru), MT wszędzie było, także w radiu. Na długie lata zapomniane wróciło po latach do radia ze starymi przebojami, nowymi albumami. Jak to większość nastolatek, szalałam za Thomasem (w sumie tak naprawdę nigdy nie przestał mi się podobać :oops: ), 14 lat temu dzięki rodzicom wraz z siostrą poszłyśmy na nasz jedyny (do ostatniej niedzieli, z tymże tym razem byłam już sama) koncert MT w Warszawie. Za swój gust muzyczny byłam wyśmiewana i napiętnowana w całym liceum. Do dziś nie łatwo mi przychodzi przyznanie się, że MT i Thomas zajmują ważne miejsce w moim sercu i życiu.
Muzyka MT do dziś mi towarzyszy, obecnie głównie w wykonaniu Thomasa. Gdy zobaczyłam plakat na słupie ogłoszeniowym z informacją o koncercie Thomasa w Warszawie, wiedziałam, że takiej okazji nie mogę przepuścić. Ten koncert to był swoisty powrót do przeszłości. I dziś już wiem, że na tym jednym koncercie nie poprzestanę, następna będzie Łódź w lutym, a potem Gdańsk w marcu :) A potem... A potem to zobaczymy na ile mi finanse pozwolą.
Szczególnie na wspomnienia zbiera mi się w moje urodziny, które podobnie jak Thomas obchodzę 1 marca. Dzięki niemu i MT mam cudowną przyjaciółkę, gdyby nie wspólna miłość do MT, nigdy byśmy się z Kasią nie poznały!
Pozdrawiam wszystkich serdecznie z Warszawy!
Monika
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Witam wszystkich nowo przybyłych na forum :D
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
LadyRogacz

Post autor: LadyRogacz »

Aga. Grafik komputerowy z zamiłowania, webdesigner z zawodu, czasem pomacham ołówkiem. Witam i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Witam na forum Aga pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
kicia

Post autor: kicia »

LadyRogacz pisze:Aga. Grafik komputerowy z zamiłowania, webdesigner z zawodu, czasem pomacham ołówkiem. Witam i pozdrawiam.
LadyRogacz widzę że łączy nas ta sama pasja i zajęcie :wink:
Witam na forum i pozdrawiam :D

I will love you forever, Thomas.
Awatar użytkownika
hanoczka36
Członek TAFC Polska

Post autor: hanoczka36 »

witam mam na imie Hania ur 1971 mieszkam w Luboniu kolo Poznania od zawsze slucham muzyki Modern Talking THOMASA Andersa
zakochalam sie w jego muzyce i glosie ,Bylam juz na paru jego koncertach wrazenia niesamowite ,wspomnienia na cale zycie pozostana pozdrawiam Wszystkich na forum
You're my heart, you're my soul Thomas
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

hanoczka36 pisze:witam mam na imie Hania ur 1971 mieszkam w Luboniu kolo Poznania od zawsze slucham muzyki Modern Talking THOMASA Andersa
zakochalam sie w jego muzyce i glosie ,Bylam juz na paru jego koncertach wrazenia niesamowite ,wspomnienia na cale zycie pozostana pozdrawiam Wszystkich na forum
Witam cię hanoczka36 chyba spotkalismy się na ostatnim koncercie w Poznaniu miłego serfowania na forum pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
mobor

Post autor: mobor »

No dobra - teraz ja !

Michał z Poznania (1974)
Mam fioła na punkcie MT oraz Bohlena. Na tej muzyce się wychowałem i słucham jej do dzisiaj. Interesuje się zwłaszcza muzyką Bohlena z lat 1983-89
Żałuję że tak mało jest materiałów dostępnych dla fanów z tego okresu - pomijając oczywiscie płyty i single. Swego czasu byłem DJ'em (zacząłem w podstawówce) ale muzyka poszła nie w tą stronę w którą powinna więc się wycofalem ;) Jako hobby, urządzilem w domu mini-studio muzyczne w którym bawię się utworami Italo Disco - takie małe zboczenie ;)
Kilka dni temu skompilowałem sobie płytę Modern Talking - The Beginning - będącą zestawem solowych utworów Andersa jak i Bohlena jeszcze jako SImmonsa powstałych na krótko przed 1st Album ... Slucham tego non stop :) POEZJA
Jeśli chodzi o Modern Talking - uważam pierwszą płytę za absolutny majstersztyk muzyki tanecznej wszechczasów. Brzmienie, aranże, melodie, wykonanie, chórki.... :mrgreen:

A teraz najlepsze- mój 13 letni syn CODZIENNIE katuje 1st ALbum MT - wcale go do tego nie zmuszam :) Pokazałem mu tylko inne oblicze muzyki niż te które zna ze swojego środowiska - wybrał sam :)
Gdy u mnie w pokoju leci np Lucky Guy - często słyszę jak sobie śpiewa Wczoraj natomiast ciórkiem zaliczył 10 odcinków histotii Bohlena z tej stronki (resztę sobie zostawił na dziś) :)
Ostatnio zmieniony czw gru 20, 2012 16:18 przez mobor, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ