Czego obecnie słuchamy?
- Peter
Re: Czego obecnie słuchamy?
Cheryl - 'stars", pogodny, energetyzujący kawałek idealne antidotum na to co mamy za oknami. Cheryl to fenomen, mało która brytyjska piosenkarka ma aż 5 numerów 1 w Wielkiej Brytanii.
- Peter
Nie lubiłem za bardzo Hurtsów, ich muzyka wydawała mi się jakaś taka nudna. Ale ta piosenka jest naprawdę udana.
Nic dziwnego skoro za albumem stoi jeden z największych: Stuart Price.
Nic dziwnego skoro za albumem stoi jeden z największych: Stuart Price.
- MODERN JEANNE
Wiele mają bardzo ładnych sentymentalnych utworów, tylko jak Tokio Hotel jakby trochę za bardzo komercyjnych, pisanych pod młode pokolenie na wyciskanie łez.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Akurat te dwie pierwsze płyty: "Happiness" i "Exile" wydają mi się przeraźliwie nudne. Chodzi za mną ta piosenka. Może brzydka wokalistka, ale jak pięknie śpiewa i jaka ładna piosenka. Znowu manewr z tekstami Martina, ta drogą wybiła się Taylor Swift nagrywając genialną "1989"
- MODERN JEANNE
Niesamowite wczoraj posłuchałam trochę od Ellie i chiałam polecić tą piosenkę jako jedną z lepszych w obecnych nie ejtisowych czasach. SHOCK.
Czasem w naszej epoce znajdują się perełki, pewnie nasze bąble je docenią tak jak my teraz ejtisy.
Czasem w naszej epoce znajdują się perełki, pewnie nasze bąble je docenią tak jak my teraz ejtisy.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Nowej płyty oryginalnego, reaktywowanego po latach KOMBI (przez jedno I). Płyta jest bestsellerem, dla mnie rewelacja.
- Skyliner89MT
- Peter
Nawet niezłe.
Mnie naszło na nową piosenkę Madonny:
Fascynuje mnie średniowiecze, kocham ten okres w historii i tą postać, ale nigdy w życiu nie chciałbym się tam przenieść. Piosenka jednak słabsza niż dwie OMD o tej tematyce.
Mnie naszło na nową piosenkę Madonny:
Fascynuje mnie średniowiecze, kocham ten okres w historii i tą postać, ale nigdy w życiu nie chciałbym się tam przenieść. Piosenka jednak słabsza niż dwie OMD o tej tematyce.
- Peter
Nadrabiam zaległości i zapoznaję się z płytą Kombii - "Wszystko jest jak pierwszy raz", zachęcony świetnym singielkiem, jestem rozczarowany resztą, dużo gitarowej muzyki, to raczej nie jest Kombi.
To raczej bluesowe Akcenty.
Dla porównania:
To raczej bluesowe Akcenty.
Dla porównania:
- Peter
Na prośbę Seby z naszego forum i jednocześnie prawej ręki pana Sławka nie wolno także i tu publikować piosenek z nowego albumu Kombi. Może i jest to bliższe brzmieniu oryginalnego Kombi ale coś mnie ta nowa płyta nie przekonuje, tylko rewelacyjny jest utwór do którego dałem link wyżej, to jeszcze Kombi jest, ale całość: nie ten wokal, płyta KOMBII też mocno rozczarowuje, za bardzo się zbliżyli do O.N.A. i odeszli za bardzo od Kombi. A Kombi nie ten wokal nie ta muzyka, p. Łosowski chyba za długo był poza muzyką, pogubił się, a może mu zaczyna brakować pomysłów? Bez jakiegoś efektu wow, słuchanie jej nie sprawia mi właściwie żadnych przyjemności. Świetna jest za to pierwsza solowa płyta "Skawiński", czuć w niej jeszcze było ducha starego Kombi. Bardzo lubię wracać do płyty "Tabu" to chyba mój ulubiony krążek Kombi, dla zachęty:
Takie już bardziej Skawińskie brzmienie niż Łosowskie, poza "Nietykalnymi".
Za dwie ostatnie płyty: KOMBII i Kombi podziękuję. "Tabu" słucham ostanio bardzo, bardzo często.
Czekam na ustosunkowanie się do tego w odpowiednim temacie szczególnie Karolka. Pozostałe opinie równie mile widziane.
Ale już nie w tym temacie.
Takie już bardziej Skawińskie brzmienie niż Łosowskie, poza "Nietykalnymi".
Za dwie ostatnie płyty: KOMBII i Kombi podziękuję. "Tabu" słucham ostanio bardzo, bardzo często.
Czekam na ustosunkowanie się do tego w odpowiednim temacie szczególnie Karolka. Pozostałe opinie równie mile widziane.
- tanathos
polecam ten utwór:
melodyjny, tajemniczy, z przyjemną barwą syntezatorów, niebanalnym wokalem i bardzo ciekawym teledyskiem
melodyjny, tajemniczy, z przyjemną barwą syntezatorów, niebanalnym wokalem i bardzo ciekawym teledyskiem
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Peter
wieczorem odsłucham. kupiłem CD z DVD z hitami Sinitty, naprawdę fajna muzyka, polecam to:
- Peter
Jakoś nie słuchałem nigdy Roxów, ale ta piosenka jest extra. Zapowiada album o tytule "Good Karma", ja już swój zamówiłem, zobaczymy czy cały będzie taki jak ta piosenka. Roxette to najbardziej niedoceniany przeze mnie zespół, być może dlatego, że nigdy jakoś mnie nie ciągnęło do bliższego zapoznania się z utworami... Co nie udało się Thomasowi uda się Roxette w czerwcu, szkoda, że zespól ostatecznie schodzi ze sceny.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
Oglądając licencję na zabijanie wpadła mi w ucho piosenka, która była puszczana na koniec filmu.
https://www.youtube.com/watch?v=Da-RjeCObyA
https://www.youtube.com/watch?v=Da-RjeCObyA
- Peter
Dzisiaj mam dzień z Princem, szkoda, że w taki smutny dzień. Artysta odszedł do wieczności w wieku 57 lat w swoim domu w Minneapolis. Niezwykle kreatywny i płodny artysta, naliczyłem ze 40 solowych płyt w jego portfolio. Jeśli lubicie jego nagrania, puśćcie sobie jakieś będzie Mu miło gdziekolwiek teraz jest.
Lubiłem i ceniłem go bardziej od króla popu, po prostu bardziej mnie przekonuje repertuar i głos.
http://www.tvn24.pl/kultura-styl,8/prin ... 37698.html
Lubiłem i ceniłem go bardziej od króla popu, po prostu bardziej mnie przekonuje repertuar i głos.
http://www.tvn24.pl/kultura-styl,8/prin ... 37698.html
- Gasolina91
Od kilku dni chodzi za mną ta piosenka, za sprawą słynnej "melodyjki". 
Point Of No Return