Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tanathos

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: tanathos »

mam newsa. w najnowszym numerze CKM'a (marzec 2010) jest artykuł zatytułowany "MODERN TALKING"!!!

(artykuł jest o nowoczesnych zwrotach używanych w slanu internetowym i mowie potocznej)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

:lol:
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Dziś w radio Hit puścili ''Why Do You Cry'' i ''I Miss You'' :!: :D
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

W Open.FM to nie tylko Magiczna Symfonia leci...natrafiłem kiedyś w 333 Popkultowe utwory PRL-u utwór "Deja Vu". Tylko akurat ta piosenka jest niezbyt pasująca do tematu, gdyż jak została wydana, po PRL-u śladu nie było...

Ale ogólnie w tej sieci sporo MT można usłyszeć. Zwłaszcza na kanale Italo Disco. Tam to grywają: "Just We Two (Mona Lisa)", "Heaven Will Know", "Angie's Heart" no i te największe hity. A i C.C.Catch od groma...

Tutaj: http://odsluchane.eu/r/search.php?r=16& ... &time_to=0 co dobrego leciało w śląskim Radiu Express. A z radiowych sieci polecam także www.moja.tuba.fm wpiszcie Modern Talking, C.C.Catch, Thomas Anders, Chris Norman...nawet przy Bonnie Tyler mają "Fools Lullaby" oraz posiadają...Hit The Floor (dla niewtajemniczonych - piosenkę "Energizer" napisał Dieter).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Jasmine

Fani do radia! :lol:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Maro_D pisze:Ale ogólnie w tej sieci sporo MT można usłyszeć. Zwłaszcza na kanale Italo Disco.
No ja słuchałem tej stacji od czasu do czasu ale niestety nie natrafiłem tam jeszcze nigdy. Być może miałeś wyjątkowe szczęście. :wink: W każdym razie w porach popołudniowo - wieczornych no nie natrafiłem tam jeszcze na MT, za to na "Lata 80-te" dość często ale fakt, że raczej tylko 3 utworki w kółko. Poza tym stacja Italo wydaje mi się zbyt monotonna. Za to na latach 80-tych jest chyba bardziej zróżnicowana muza. Znaczy pewnie, że można w kółko słuchać MT, itp ale tak na okrętkę to by się w końcu przejadło. Choć nie powiem nowe utworki Thomasa to wałkuję ostatnio dość często. :wink:
Ale OK, nie twierdzę, że na Italo nie ma tam MT, poobserwuję częściej tę stację. :wink:

A na dowód poniżej zapodaję zrzut z ekranu dosłownie sprzed 10 minut. :wink:
Obrazek
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
SpArTaN MT

Post autor: SpArTaN MT »

Coraz głosniej się robi na temat Modern talking zauważylem ze dużo ludzi zaczyna sie interesowac i kupują wszelkie naklady w sklepach i na placach ,zauważylem to po tym że jak pytam o wszelkie albumy modern talking to sprzedawca zawsze odpowiada własnie zostały chwile temu sprzedane moda wraca:)
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

SpArTaN MT pisze:zauważylem to po tym że jak pytam o wszelkie albumy modern talking to sprzedawca zawsze odpowiada własnie zostały chwile temu sprzedane moda wraca:)
Chyba coś w tym jest, wiesz. W mediach to przede wszystkim zaobserwowałem, polskich i zagranicznych. Poza tym jakoś od jesieni zaczęło przybywać na forum sporo młodych osób więc może coś w tym jest? :wink: Poza tym dobrze się stało, że Thomas wydał nowy album. Młodsi słuchacze mają płaszczyznę odniesienia, jak to było kiedyś w stosunku do tego jak jest teraz. :) W sumie to i pewnie Thomas z Dieterem się cieszą bo im więcej wpadnie do kieszeni za tantiemy za sprzedaż bądź co bądź starych już wydawnictw i składanek. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
SpArTaN MT

Post autor: SpArTaN MT »

Może Dieter i Thomas znowu pomyślą nad wspólnym udziałem w jakimś programie telewizyjnym żeby pobudzić do większego zainteresowania Modern Talking żeby znowu zarobić grube miliony.Tylko w Modern Talking dorobili się tej sławy ...
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Wczoraj bylem świadkiem niecodziennego wydarzenia... otóż w Media Markcie w Markach puścili aż 4! utwory MT z ''Back For Good'': ''YMHYMS'', ''Cherri Cherri Lady'', ''Atlantis Is Calling'', a gdy stałem w kolejce do kasy, dosyc długiej 8), słuchalem sobie ''I Will Follow You'' :D Nie sądziłem, że takim fajnym prezentem zostanę obdarzony z okazji imienin :)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Jasmine

Ojejku, zazdroszczę :D Ja miałam taki przypadek na obozie :P Wieczorem w naszym ośrodku robili dyskoteki, ja szłam spać, hałas był, ja już usypiałam i pomyślałam że spróbuję posłuchać co puszczają. Wsłuchałam się- Cheri cheri lady! Byłam prze szczęśliwa <3 Podobno później puścili jeszcze Thriller ale to już spałam :lol:

Spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji imienin ^^ Widać ktoś wiedział co będzie dla Ciebie najlepsze w ten dzień :D
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ja miałam takiego farta w 2000 r. kiedy to moja kuzynka zaprosiła mnie do siebie na okres 1 tygodnia. Były akurat wakacje i połowa sierpnia. Pojechałam do niej z miłą chęcią i do dzisiaj jestem jej wdzięczna, bo przeżyłam dzięki niej coś niebywale cudownego. Było bardzo fajnie u niej przez pierwsze 2 dni, a 3 dzień okazał się moim szczęśliwym, ponieważ właśnie wtedy poszłyśmy na miasto. Generalnie po mieście chodziłyśmy codziennie, ale ten trzeci dzień był dla mnie naprawdę wyjątkowy. Było bardzo gorąco, więc poszłyśmy na lody. Przechodząc obok sklepów usłyszałam bardzo znane dzwięki. Podeszłyśmy bliżej sklepu z płytami i nagle oniemiałam ze szczęścia jakie mnie wtedy ogarnęło. Facet akurat włączył album Modern Talking Year Of The Dragon. Musiałyśmy przesłuchac do końca, chociaż mojej kuzyneczce zaczynało już się troszkę nudzic. Ale została, bo ja bardzo chciałam dosłuchac do końca. Na pewno nigdy nie zapomnę tego dnia, mam go do dzisiaj w pamięci. Byłam u kuzynki wiele razy, ale ten dzień już nigdy się nie powtórzył niestety. :D
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Jasmine

A mi się kiedyś trafiła przykra niespodzianka T.T
Moja mama poszła na targ rano, gdy wróciła to wręczyła mi płytę z piosenkami MT, byłam bardzo szczęśliwa. Chciałam sobie przesłuchać bo było kilka piosenek których nie słyszałam. Włączyłam- Wtf? Inne głosy, muzyka, co jest?! Przejrzałam okładkę i tył i znalazłam- Czeski cover. Wkurzyłam się, odpowiedziałam mamie i mama poszła to oddać. Ona sama myślała że to dobra płyta nawet pan jej puścił.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Wczoraj wieczorem ok 21.00 w radiu Express leciało Brother Louie z 98 r.
Dziwi mnie to, że w zapowiedziach radia mówią: "Najlepsze hity z lat 70., 80., i 90. to czemu nie puszczają oryginału z 1986 r. ?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

Może nie mają? :lol:
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Przeglądałam dzisiaj gazetę z programem telewizyjnym i natknęłam się na taki artykuł:
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ