Przedstawcie się :)
-
SWEETY(slodziak)
Re: Przedstawcie się :)
Witam i pzodrawiam nowych uzytkownikow.
-
Lili Sol
nowi użytkownicy
Hej!
Też bym chciała się przedstawić. Jestem Iza i jestem fanką Modern Talking od 1986 r. i Thomasa Andersa od 2011 r. Czy są na tym forum też użytkownicy z takim stażem. Bo przyznam, że trochę mi głupio... Wybieram się na koncert Thomasa do Warszawy. Kto z Was tam Będzie?
Też bym chciała się przedstawić. Jestem Iza i jestem fanką Modern Talking od 1986 r. i Thomasa Andersa od 2011 r. Czy są na tym forum też użytkownicy z takim stażem. Bo przyznam, że trochę mi głupio... Wybieram się na koncert Thomasa do Warszawy. Kto z Was tam Będzie?
- LadySmile
Witajcie
Ja mam (prawie) 17 lat, a muzyki Modern Talking słucham w sumie... od urodzenia
Mój tata jest wielkim fanem od początku istnienia, to też wychowałam się na ich muzyce
Tak szczerze to najbardziej lubie właśnie muzykę lat 80, co może być dziwne w tym wieku i w tych czasach, ale cóż 
Mimo tak wielkiej różnicy wieku w Thomasie jestem wręcz zakochana
I w tym roku byłam na pierwszym jego koncercie (w Katowicach) i jak się dowiedziałam o tym w Łodzi (mieszkam w Żyrardowie, więc to praktycznie "rzut beretem", np. A2-ką), od razu zaczęłam odkładać 
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :*
Mimo tak wielkiej różnicy wieku w Thomasie jestem wręcz zakochana
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :*
"... Baby, don't, don't give up
If your heart is broken
Make a brand new start ..."
If your heart is broken
Make a brand new start ..."
-
fan nr 1
Re: Spowiedż fana-historia prawdziwa.
Mam na imię Mariusz,mieszkam w Gołdapi.To nieduże miasteczko na granicy z Rosją.Fanem Modern Talking a teraz Thomasa Andersa jestem od samego początku.Mam 38 lat,także byłem świadkiem początku narodzenia tej fenomenalnej grupy.W latach 80-90-tych aby zobaczyć kawałek teledysku graniczyło z cudem.W szkole podstawowej były dwie grupy,które uwielbiały ten zespół i nienawidziły.Ja byłem w tej pierwszej.Były lekkie kłopoty ponieważ część grupy klasowej nie tolerowała mnie .Dogryzali mi że to kicz,że tak jak szybko powstał ten zespół tak i się rozpadnie .A ja starałem się im to wybić z głowy . A najgorsze były te głupie bazgroły w zeszycie którymi mnie raczyli.Miałem przez to kłopoty i z nauczycielami i rodzicami.Powód prowadzenie zeszytu.A ja na nic nie patrząc wstawałem rano aby w kiosku postać 5-6 godż. żeby kupić gazety Razem,Zarzewie i wiele wiele innych aby mieć kolejne plakaty na ścianę w moim pokoju.Cały mój pokój był w plakatach MT.Z mojego okna można było usłyszeć dzień w dzień piosenki duetu.Wszyscy przechodząc wiedzieli że to u mnie lecą te melodie.Dyskoteki szkolne to już inna historia tam czułem się wielki.Leciały całe płyty MT a ja byłem dumny i się bardzo cieszyłem że inni tańczą w rytm tej muzyki.Ciężko było dostać plakaty z gazety -brawo- ale i tu sobie poradziłem .Wymieniałem się dosłownie na wszystko aby mieć tak dobrej jakości plakaty.Rodzice wchodząc do pokoju i widząc to wszystko twierdzili że jestem zakręcony na punkcie tego pana opalonego na maksa i tego białego .W tamtych czasach Thomas Anders to był ten dobry a Dieter Bohlen ten zły.Nie wiem czemu tak było ale to był fakt.Nie zarabiając pieniędzy w tak młodym wieku na kolejne kasety musiałem prosić rodziców .Zgadzałem się na wszystko aby mieć tę kolejną kasetę MT.A że nie mieli zemną żadnych problemów moja kolekcja kaset się powiększała .Nagrywając coś z telewizji musiała być kompletna cisza w pokoju bo kiedyś nagrywało się magnetofonami przez mikrofon.szok dla mnie był w dniu kiedy ogłoszono rozpad zespołu MT.czułem się podle.Ale miałem cały czas nadzieje że się zejdą.Muzyka z mojego okna dalej leciała i nic się nie zmieniło.Thomas nagrywał piosenki solowe,te też uwielbiam do dziś.Mam jego wszystkie-prawie wszystkie kasety lub cd.Potem nadchodzi gwiazda Blue System.Lubiłem słuchać kolejnych płyt i kaset.Też mam całą kolekcję kaset no i część cd.Wiedziałem że to będzie hit na cały świat.Że wszyscy fani MT zaczną żyć pełną piersią.Lubiłem słuchać też CC.catch z wiadomych powodów,zostało mi to do tej pory.No i nastąpił ten dzień,dzień wymarzony .Modern Talking znowu istnieje.I od razu ta ich płyta jakże oczekiwana i upragniona.Nieważne jak wyglądają,jakim cudem się zeszli,ale są i będą.Te nowe płyty są dla mnie też fantastyczne ,miód na serce.Sytuacja moja rodzinna się zmieniła.Ożeniłem się,dziecko,a miłość do tej muzyki dalej została.Ale żona wiedziała co bierze i chociaż tej muzyki nie lubi całe życie ze względu na mnie ją toleruje.Gdyż lata lecą a piosenki z hi-fi te same.Wiedziałem że są koncerty w Polsce ale nie stać mnie było na wyjazd,wiecie rodzina,dziecko,praca.Po kilku latach gdy zespół MT się rozpadł ciężko to przeżyłem ale pomyślałem sobie że mam ich dla siebie w postaci kaset i płyt.Postarzałem się nieco w trakcie lat powstał też Systems in Blue lubię ich także,a czemu pewnie się domyślacie.Przeglądając stronkę w internecie o Thomasie Andersie zobaczyłem że jest koncert w Zabrzu 2011 niebiletowany.A mam trochę więcej czasu gdyż jestem od 5 lat na rencie i miałem 4 operacje kolana i chodzę z jedną kulą .noga nie może wrócić do dawnej sprawności.Także chodzenie sprawia mi trudność.Żona mówi że bym pojechał spełnić swoje marzenie i zobaczyć Thomasa Andersa na żywo,wiem że czekałeś na to całe życie.A następna operacja tydzień po koncercie,a pieniądze na bilet się znajdą.Siedziałem kilka dni w internecie spisując jak się dostać z Gołdapi,2 km od Rosyjskiej granicy do Zabrza na sam dół Polski.Był koncert TA w Ostródzie 300 km ode mnie ale byłem na operacji.Znajomi powiedzieli mi że jestem szalony że nie wytrzymam 2 godz. na koncercie bo mi noga wysiądzie i tyle z tego będzie.Ale ja się nie poddałem ,marzenia są po to żeby je spełniać.A operacja i tak po koncercie za tydzień,no i ta podróż przez całą Polskę,ale świadomość że będę tak blisko swojego idola dodawała mi sił.No i stało się,dzień wcześniej wyjechałem autobusem Gołdap-Warszawa.Na drugi dzień przesiadka na Katowice no i jest potem Zabrze.Miasta nie znam ,noclegu po koncercie nie mam ,szukanie miejsca koncertu M1 no i jestem 2 godz. przed koncertem, jest scena zbierają się tłumy i ja który marzy by go zobaczyć na żywo i może jakimś cudem zrobić wymarzoną z nim fotografię,chociaż w to drugie mało wierzyłem.Koncert się zbliża a ja nie mogę zająć sobie miejsca gdyż nie dam rady wystać tyle na nogach do koncertu.Siedziałem i obserwowałem co się dzieje przed sceną,ludzi coraz więcej.Widziałem jak ludzie z fan klubu się witali.Jednej osoby w bluzie z napisem TA zapytałem się czy jest szansa spotkać się z TA choć na parę sekund i zrobić sobie upragnioną fotografie.Ale ten pan zapytał się czy jestem w fan klubie,powiedziałem że nie,to raczej nie ma szans .Koncert coraz bliżej a ludzi coraz więcej,a ja dalej obserwuję co się dzieje pod sceną,no i za 30 min ma się odbyć widowisko.No i cud,pada deszcz,wszyscy pouciekali na jakiś czas,a przed sceną pustki.Aja zaraz mogłem stanąć pod sceną przy barierce i jestem szczęśliwy,zaraz za mną szybko zrobił się tłum.No i jest,wyszedł zrobiło mi się aż gorąco nawet poleciały mi łzy.A że dużo fotografuję zrobiłem dużo zdjęć,byłem oczarowany koncertem,byłem tak blisko mojego idola a ja miałem nadzieję że zejdzie chociaż raz ze sceny i da autograf.Miałem przygotowaną MT-the best of .Koncert się skończył ,ale myślałem że w M1 przy wyjściu będzie rozdawał autografy,a może fotka upragniona z nim.Nie wyszedł ,stałem tak długo że pojechały mi wszystkie autobusy.A powrotny autobus 1.40 w nocy z Katowic,no i zostałem się w nocy w obcym mieście którego kompletnie nie znam,na taryfę nie mam ,ale jakimś cudem dostałem się do Katowic na pks i zdążyłem na autobus na Warszawę,rano z przesiadką na Gołdap.Poznałem przy scenie młodą dziewczynkę która stała z babcią i z rodzicami i mówiła że to już 3-4 koncert i że TA uwielbia .że TA zaprosił ją raz na scenę na koncercie.Zrobiła mi parę fotek aby mój idol był w tle zdjęcia ,pamiątka, bo doszło do mnie ze upragnionej fotografii z nim nie będzie.Wróciłem do domu potwornie zmęczony,noga boli niesamowicie.Ale to co zobaczyłem i poczułem to moje.Opowiedziałem tą historię po to że nie trzeba być w fan klubie aby być prawdziwym fanem Thomasa Andersa,to się albo ma albo nie ma ja to mam .Żona widząc tą historię mojego życia powiedziała że byłbym fanem nr 1 .Czy będę jeszcze na koncercie TA czas pokaże,upragniona fotka i prawdziwy autograf w sferze marzeń.7 września spełnię kolejne marzenie CC.catch i systems in blue w Gdańsku,cieszę się niezmiernie i nie mogę się doczekać.Pozdrawiam wszystkich fanów Modern Talking i samego Thomasa Andersa-Jesteście wielcy. fan nr 1
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Witaj Mariuszu.
Twoja historia częściowo jest podobna jak każdego fana,który poznał MT w latach 80'tych do momentu opowieści jak trudną trasą dla Ciebie okazał się przyjazd do Zabrza,a potem sam powrót. Marzenie się spełniło - częściowo - rzeczywiście nie trzeba być w Thomas Anders Fan Club Polska,aby być Fanem i na prawdę kochać Thomasa czy muzykę Modern Talking.
Jeszcze nie wszystko stracone. Zawsze są ogłaszane jakieś konkursy przez MT.pl i TA.pl ,można wygrać bilet na koncert czasami też spotkanie z Thomasem. Próbuj może będziesz miał takie szczęście jak wtedy,kiedy zaczął padać deszcz i mogłeś dzięki niemu podejść pod samą scenę i zobaczyć Thomasa z bliska.
Pozdrawiam.
Twoja historia częściowo jest podobna jak każdego fana,który poznał MT w latach 80'tych do momentu opowieści jak trudną trasą dla Ciebie okazał się przyjazd do Zabrza,a potem sam powrót. Marzenie się spełniło - częściowo - rzeczywiście nie trzeba być w Thomas Anders Fan Club Polska,aby być Fanem i na prawdę kochać Thomasa czy muzykę Modern Talking.
Jeszcze nie wszystko stracone. Zawsze są ogłaszane jakieś konkursy przez MT.pl i TA.pl ,można wygrać bilet na koncert czasami też spotkanie z Thomasem. Próbuj może będziesz miał takie szczęście jak wtedy,kiedy zaczął padać deszcz i mogłeś dzięki niemu podejść pod samą scenę i zobaczyć Thomasa z bliska.
Pozdrawiam.
- michal.czeslaw
Drogi Mariuszu!
Urzekła mnie Twoja opowieść.Wzruszyła mnie bardzo.Nawet nie wiesz jak wiele nas łączy w tym szaleństwie.Ja również jestem fanką od zawsze.Doskonale rozumiem co czujesz.Podziwiam Cię,że mimo choroby i wielu niedogodności wybrałeś się do Zabrza.Nie wiem czy bym się na taki wyczyn zdobyła.W Zabrzu również byłam i na wielu innych koncertach-ostatni w Szczecinie.Teraz przed nami jesienno-zimowy maraton z Thomasem.Piszesz,że nie potrzeba być w fan-clubie,aby być fanem.To prawda,ale jest mnóstwo powodów dla których warto być.Jesteśmy jedna wielką rodziną fan-clubową.Spotykamy się na koncertach,poznajemy nowych, wspaniałych ludzi.Do tradycji już należą spotkania po koncercie,aby pogadać,poznać się.Organizujemy fan-akcję na koncertach,co Thomas bardzo lubi.Mamy możliwość kupić bilety po tańszej cenie,no i sektor fan pod samą sceną.Oprócz tego jest realna szansa na fotkę z Thomasem i autografy-zawsze przed koncertem.Szczerze mówiąc bez przynależności do fan-clubu szanse na fotkę z Thomem są minimalne.Jedyną pewną rzeczą jest wyjazd na fan-party do Koblenz,gdzie Thomas co roku gości swoich fanów.Tam może się z nim spotkać kto tylko chce.Ale to bardzo daleko i bardzo drogo,więc jest tam nas Polaków niewielu.Jestem członkiem fan-clubu i bardzo sobie to cenię.Zapraszam Cię w nasze szeregi
Pozdrawiam serdecznie.
fanka.
Urzekła mnie Twoja opowieść.Wzruszyła mnie bardzo.Nawet nie wiesz jak wiele nas łączy w tym szaleństwie.Ja również jestem fanką od zawsze.Doskonale rozumiem co czujesz.Podziwiam Cię,że mimo choroby i wielu niedogodności wybrałeś się do Zabrza.Nie wiem czy bym się na taki wyczyn zdobyła.W Zabrzu również byłam i na wielu innych koncertach-ostatni w Szczecinie.Teraz przed nami jesienno-zimowy maraton z Thomasem.Piszesz,że nie potrzeba być w fan-clubie,aby być fanem.To prawda,ale jest mnóstwo powodów dla których warto być.Jesteśmy jedna wielką rodziną fan-clubową.Spotykamy się na koncertach,poznajemy nowych, wspaniałych ludzi.Do tradycji już należą spotkania po koncercie,aby pogadać,poznać się.Organizujemy fan-akcję na koncertach,co Thomas bardzo lubi.Mamy możliwość kupić bilety po tańszej cenie,no i sektor fan pod samą sceną.Oprócz tego jest realna szansa na fotkę z Thomasem i autografy-zawsze przed koncertem.Szczerze mówiąc bez przynależności do fan-clubu szanse na fotkę z Thomem są minimalne.Jedyną pewną rzeczą jest wyjazd na fan-party do Koblenz,gdzie Thomas co roku gości swoich fanów.Tam może się z nim spotkać kto tylko chce.Ale to bardzo daleko i bardzo drogo,więc jest tam nas Polaków niewielu.Jestem członkiem fan-clubu i bardzo sobie to cenię.Zapraszam Cię w nasze szeregi
fanka.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
Cześć Mariusz czytając twój post naprawdę nie mogłam powstrzymać się od łez.
Fanką Modern Talking jestem od ich powrotu wtedy nie wiedziałam, że byli kiedyś popularni w latach 80-tych.
Jeśli chodzi o moich bliskich to moja mama jakoś się przyzwyczajiła a mój brat szkoda słów.
Przez jakiś czas byłam jedyną fanką MT w mieście aż do momentu studniówki, w którym to wypadło w dniu fan-party w Koblencji wtedy rozmawiałam z Piotrkiem, z moim kolegą z ULO, on jest mniej więcej w twoim wieku, pracuje, no i ma przede wszystkim rodzinę.
A co do marzeń to masz rację po to właśnie są żeby je spełniać.
Pozdrawiam.
Fanką Modern Talking jestem od ich powrotu wtedy nie wiedziałam, że byli kiedyś popularni w latach 80-tych.
Jeśli chodzi o moich bliskich to moja mama jakoś się przyzwyczajiła a mój brat szkoda słów.
Przez jakiś czas byłam jedyną fanką MT w mieście aż do momentu studniówki, w którym to wypadło w dniu fan-party w Koblencji wtedy rozmawiałam z Piotrkiem, z moim kolegą z ULO, on jest mniej więcej w twoim wieku, pracuje, no i ma przede wszystkim rodzinę.
A co do marzeń to masz rację po to właśnie są żeby je spełniać.
Pozdrawiam.
-
fanka_kasia
Witajcie Wszyscy Fani!
Mam na imię Kasia, podobnie jak Wy wszyscy, piosenek Thomasa słucham od początku powstania zespołu Modern Talking. Jestem im wierna do dziś.
Na forum pojawiłam się od niedawna, stronę fan clubu śledzę od ok. roku, wcześniej nie wiedziałam o jej istnieniu.
Tymczasem 2 grudnia wybieram się na koncert Thomasa na warszawskim Torwarze i myślę, że będę miała przyjemność spotkać się z Wami i poznać osobiście.
Pozdrawiam Was bardzo gorąco!
Mam na imię Kasia, podobnie jak Wy wszyscy, piosenek Thomasa słucham od początku powstania zespołu Modern Talking. Jestem im wierna do dziś.
Na forum pojawiłam się od niedawna, stronę fan clubu śledzę od ok. roku, wcześniej nie wiedziałam o jej istnieniu.
Tymczasem 2 grudnia wybieram się na koncert Thomasa na warszawskim Torwarze i myślę, że będę miała przyjemność spotkać się z Wami i poznać osobiście.
Pozdrawiam Was bardzo gorąco!
-
AGNES911
Witam jestem nowa na tej stronie ....
Witam mam na imię Agnieszka od roku intensywnie interesuje się osobą THomasa Andersa.... Powiem więcej nawet męża mam do niego podobnego,,,może będziecie mieli okazję go poznać....
pozdrawiam wszystkich.. Piszcie !
Jestem nowa....od dłuższego czasu interesuję się osobą Bernta..wybieram się na koncert Andrzejkowy ,jak równiez Na koncert walentynkowy...pozdrawiAam wszystkich
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Witamy serdecznie
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
- agata_00000
Witam mam na imię Agata. Od dawna słucham zespołu Modern Talking, właściwie to nie pamiętam już od kiedy.. chyba jak tylko powstali.
Za czasów mojej młodości nie każdy przyznawał się że słucha Modern Talking. Pamiętam jak w 1998r. chciałam pojechać do Katowic na koncert,ale nie dałam rady. Moje marzenie spełniło się w lutym tego roku, byłam na koncercie walentynkowym Thomasa Andersa i zespołu Modern Talking w Katowicach. Teraz wraz z córką wybieramy się do Krakowa na koncert Thomasa.
Za czasów mojej młodości nie każdy przyznawał się że słucha Modern Talking. Pamiętam jak w 1998r. chciałam pojechać do Katowic na koncert,ale nie dałam rady. Moje marzenie spełniło się w lutym tego roku, byłam na koncercie walentynkowym Thomasa Andersa i zespołu Modern Talking w Katowicach. Teraz wraz z córką wybieramy się do Krakowa na koncert Thomasa.
` Witchqueen of Eldorado...
- Evaalex
Ja chcialam byc w latach osiemdziesiatych na koncertach w Zabrzu i Katowicach co sie nie udalo. W 1998 wyjazd na Koncert do Katowic tez nie wypalil. dobiero w Lutym 2012 udalo mi sie na Koncert w spodku z kolazankami z forum pojsac.agata_00000 pisze:Witam mam na imię Agata. Od dawna słucham zespołu Modern Talking, właściwie to nie pamiętam już od kiedy.. chyba jak tylko powstali.![]()
Agatko posylam Tobie serdeczne pozdrowienia do Bedzina. Ciesze sie juz na mozliwe spotkanie z Toba w Krakowie. Eva lyttek
- agata_00000
Pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieję że spotkamy się w Krakowie.
` Witchqueen of Eldorado...
- Evaalex
Moze spotkamy sie nawet wczesniej. Ja powinnam byc w Polce 26.11agata_00000 pisze:Pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieję że spotkamy się w Krakowie.
- Evaalex
Witam Was
Szukam fanow jerzdzacych na koncerty z calej poleki z ktorymi mogla bym pisac koncertach i na fanday sie spotkac. Ja jerzdze ale tylko na koncerty odbywajace sie na gornym i dolnym slasku. Wszedzie gdzie indziej jest mi za daleko. Mojimi nastepnymi koncertami benda Krakow i Wroclaw.
Szukam fanow jerzdzacych na koncerty z calej poleki z ktorymi mogla bym pisac koncertach i na fanday sie spotkac. Ja jerzdze ale tylko na koncerty odbywajace sie na gornym i dolnym slasku. Wszedzie gdzie indziej jest mi za daleko. Mojimi nastepnymi koncertami benda Krakow i Wroclaw.
- sentir
Witajcie-jestem tu nowa, ale MT słucham od lat 80.Chodziłam do podstawówki , kiedy zobaczyłam kawałek teledysku,,cheri cheri lady,, i trzepnęło mnie...Thomas i te Jego włosy...:)piosenek słuchałam z kaset na zajechanym kasprzaku ,kasety załatwiał mi mój starszy brat i zawsze kiedy dawał nową było jak w święta.Dziś jestem po 30 ,mam dzieci ,i w szarości dnia codziennego włączam płyty ....Jestem ze Śląska i będę we Wrocławiu
)
Pozdrawiam serdecznie........
Pozdrawiam serdecznie........