Czy to nie wstyd...

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Czy to nie wstyd...

Post autor: Peter »

... nagrywać po raz czwarty już tą samą piosenkę? Kto odgadnie o jaki tytuł z 2006 roku Bohlena chodzi i wykorzystano go niedawno w DSDS po raz czwarty. ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Czy to nie wstyd...

Post autor: atlantyda ;o) »

Nie mam pojęcia , nie śledzę muzycznych dokonań Bohlena już od jakiegoś czasu.
Awatar użytkownika
Peter

BoA - "Soundscape", potem ta piosenka poszla ze zmienionym tekstem do Mehrzada Marashi i Sary Engels i teraz Marie Wegener. Trzy jezyki zaliczyla a tekst piosenki Sary jako " Can't Stop" jest tekstem paradoksalnie oryginalnym i jak na Bohlena wrecz swietnym.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

I tak mi to nic nie mówi, haha. Nie znam tych piosenek.
Awatar użytkownika
Peter

A mi bardzo wiele, stąd od razu wyczułem te akcje. Do czasów jak się pojawił Prince Damien śledziłem wszystkie albumy Bohlena... z Prince nawet nie znam tytułów a teraz z Marie się zapoznaję. I chyba będę często do tego albumu wracał. :) Ale po kolei, w 2006 roku Dieter wydaje dla japońskiej piosenkarki BoA piosenkę "Soundscape" za 4 lata wykorzystuje swoją kompozycję tym razem jako "Everytime You Go Away" już tym razem po angielsku dla Mehrzada Marashi. Za rok wykorzystał to samo jako "Can't Stop" dla Sary engels tym razem był to oryginalny tekst gdyż "Soundscape" było po japońsku. tekst jak na możliwości Dietera Bohlena jest o dziwo bardzo udany, teraz to samo dostałą Maria Wegener jako: "Einer Liebt Doch Immer Mehr"... bardzo charakterystyczny utwór w każdej wersji językowej.

Tu mamy wersję po japońsku. Która (chronologicznie) powstała jako pierwsza.
ODPOWIEDZ