Al Bano i Romina Power
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Al Bano i Romina Power
Duet ten poznałam dawno temu, dzięki programowi "Koncert życzeń", wtedy na okrągło puszczano piosenkę "Felicita". Nie pamiętam ile miałam lat i który to był rok. Z biegiem czasu poznawałam inne ich piosenki. Dziś mam taką swoją ulubioną 18stkę. Nie znałam życia prywatnego tych dwoje, ani też za bardzo tego jak radzą sobie w showbuissnesie muzycznym i filmowym. Dopiero teraz przy okazji występu w Zakopanem postanowiłam nadrobić zaległości. Czytam, czytam i oglądam występy tv, wywiady i reportaże i choć wiele z tego nie rozumiem, wiem, że to najbardziej udany duet wszechczasów, jeśli nie w życiu prywatnym to na pewno na scenie. Życzę im jak najbardziej wszystkiego dobrego.
- Peter
Re: Al Bano i Romina Power
Bardzo lubię ten duet, choć nie oszukujmy się wokalnie ciągnął go Carisi,a Romina była bardzo ładnym jego uzupełnieniem. Al Bano Carisi ma piękny głos i co jest rzadkością u artystów sam przeważnie pisał swoje piosenki. Są naprawdę bardzo ładne, ja bardzo lubię Italie i język włoski, mam ich składankę taką z Ariola Express firmy która wydawała też składanki MT. Ulubiona piosenka? "Sempre, Sempre" ale też lubie wszystkie.
Mało kto wie o tragedii jaka ich dotknęła w życiu prywatnym.
Mało kto wie o tragedii jaka ich dotknęła w życiu prywatnym.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Odnośnie tragedii Al Bano opisał wszystko w swojej książce "Wierząc nie poddałem się nigdy".
Mój nr 1 "Makassar".
A po za tym takie bardziej znane jak Sempre Sempre, Felicita, Che Sara, Liberta, Vinzerei, Fotografia, Domani Domani, Mall Il Cuore No, Tu soltanto tu, Prima Notte D'amore, She-e-o, E fu subito amore, Nostalgia Canaglia, Quando un amore se ne va, We live it all again . Z tej ostatniej bardzo fajne występy na koncertach, kiedy to Al Bano za każdym razem prosi do tańca Rominę...
Nikt już nie wierzył, że kiedykolwiek wystąpią jeszcze razem, tymczasem na koncerty przychodzą tłumy. Bardzo fajny też tekst. W ogóle teksty pioswnwk mają takie czasami bardzo osobiste.
Zamierzam uzupełnić dyskografię
. Trochę tego jest bo wydali razem 22 albumy 
Mój nr 1 "Makassar".
A po za tym takie bardziej znane jak Sempre Sempre, Felicita, Che Sara, Liberta, Vinzerei, Fotografia, Domani Domani, Mall Il Cuore No, Tu soltanto tu, Prima Notte D'amore, She-e-o, E fu subito amore, Nostalgia Canaglia, Quando un amore se ne va, We live it all again . Z tej ostatniej bardzo fajne występy na koncertach, kiedy to Al Bano za każdym razem prosi do tańca Rominę...
Nikt już nie wierzył, że kiedykolwiek wystąpią jeszcze razem, tymczasem na koncerty przychodzą tłumy. Bardzo fajny też tekst. W ogóle teksty pioswnwk mają takie czasami bardzo osobiste.
Zamierzam uzupełnić dyskografię
- Peter
Ja na razie zostaje przy składance ale u pana Unitończyka, bo tak nazwałem właściciela sklepu muzycznego UNITON można kupić dwie płyty jedna to jest jakieś włoskie wydanie piosenek duetu w interpretacjach Al bano może być ciekawie. A tak swoją drogą co to w muzyce są te unitony? Może Uniwersalny Ton stąd nazwa sklepu. Sklep istnieje od jakiś 30 lat klientów brak a szkoda bo jest kilka fajowych rzeczy wystawionych sporo też kaset magnetofonowych w folii ale to nie dla mnie.
Co do duetu mi odpowiada bardzo głos wokalisty i piosenki które maja jakąś taką lekkość i jednocześnie łatwo zapadają w pamieci, można sobie nawet nie znając włoskiego troszkę ponucić ja sam się łapię na tym.
Co do duetu mi odpowiada bardzo głos wokalisty i piosenki które maja jakąś taką lekkość i jednocześnie łatwo zapadają w pamieci, można sobie nawet nie znając włoskiego troszkę ponucić ja sam się łapię na tym.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
UNITON to chyba jakaś nazwa firmy wydającej muzykę, kojarzę chyba z winylami, ale mogę się mylić.
- Peter
Mi się bardziej kojarzy z winylami WIFON.
A obecnie z zupkami chińskimi. UNITON to po prostu nazwa sklepu muzycznego. Jaka jest twoja teoria odnośnie córki Al Bano i Rominy?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Al Bano w książce napisał, że jeśli powiedziała, że skoczy to na pewno skoczyła do wody. Najprawdopodobniej według śledztwa ostatnią osobą, która ją widziała żywą był strażnik na pomoście rzeki Missisipi, ale niestety na 100% nie jest pewien czy to córka sławnej pary. Podobno próbowała narkotyków, była uparta .
Moja teoria jest taka, że skoro wyjechała do Stanów na Studia, miała tam przyjaciół i jako zbuntowana młoda kobieta odcięłaby się od rodziny to prędzej czy później ktoś dał by znać Al Bano czy Rominie gdzie aktualnie przebywa Ylenia. A w tej rzece jeżeli to była ona to nikłe szanse, żeby ciało wypłynęło, podobno taka wredna w tym miejscu była rzeka i zwierzęta wodne, które ją w owym czasie zamieszkiwały. Według policji po prostu ryby zjadały topielców, może i jakieś inne bardziej agresywne gady.
Romina podobno w końcu dała się przekonać i uwierzyła, że ich córka najprawdopodobniej nie żyje, ale chciałaby wiedzieć co tak na prawdę się wydarzyło. W 2016 roku Sąd oficjalnie uznał Ylenię za zmarłą.
Moja teoria jest taka, że skoro wyjechała do Stanów na Studia, miała tam przyjaciół i jako zbuntowana młoda kobieta odcięłaby się od rodziny to prędzej czy później ktoś dał by znać Al Bano czy Rominie gdzie aktualnie przebywa Ylenia. A w tej rzece jeżeli to była ona to nikłe szanse, żeby ciało wypłynęło, podobno taka wredna w tym miejscu była rzeka i zwierzęta wodne, które ją w owym czasie zamieszkiwały. Według policji po prostu ryby zjadały topielców, może i jakieś inne bardziej agresywne gady.
Romina podobno w końcu dała się przekonać i uwierzyła, że ich córka najprawdopodobniej nie żyje, ale chciałaby wiedzieć co tak na prawdę się wydarzyło. W 2016 roku Sąd oficjalnie uznał Ylenię za zmarłą.
- Pioetrek
- Kontakt:
Pozdrawiammoderntalking.pl pisze:W 2001 roku Al Bano na swojej solowej płycie "Canto al Sole" zamieścił nową wersję piosenki "Jeder braucht 'nen kleinen Flugplatz" z repertuaru Roya Blacka. Utwór nosi tytuł "Lei". Autorem muzyki jest oczywiście Dieter. Istnieją dwie jego wersje. "Italian Version" jest w całości wykonywana przez Carrisiego, w "Deutsche Version" możemy usłyszeć również kobiecy głos w zwrotce.
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Znam tą piosenkę w wersji włoskiej. Nie odbiega od melodyjnego repertuaru Al Bano.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Tu taka przykra sytuacja od razu na początku programu z 1997 roku. Kiedy to Al Bano po pierwsze wchodzi do studia przed Rominą, czyli zachowuje się na prawdę chińsko jak nigdy wcześniej. Druga sytuacja kiedy to prowadzący zaprasza ich na kanapę , a Al Bano dosłownie zabiera krzesło innemu uczestnikowi programu, bo nie chce siedzieć obok Rominy.
Sytuacja w programie mocno napięta.
A na koniec dostają oboje po prezencie...wiele to nie dało...
Sytuacja w programie mocno napięta.
A na koniec dostają oboje po prezencie...wiele to nie dało...